DEPRESSZIÓ - Halász Feri a háttérmunkáról, a Fish! lemezes vendégeskedéséről

Május 14-én a Barba Negra Trackben játszanak

2016. március 14. (hétfő) 15:17 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:32

Az utóbbi heteket a próbateremben töltötte a Depresszió, és ennek meg is lett az eredménye, már több, mint 10 új dal vázlata állt össze. Halász Feriék a következő heteket is az új számok csiszolásával fogják tölteni, a koncertezés csak május 6-án indul el Jászboldogházán.


A nagyszabású tavaszi budapesti Depresszió koncert május 14-én lesz a Barba Negra Trackben, ahol a Nova Prospect és különleges vendégként a Strong Deformity játszik majd velük.

A koncert Facebook oldala


A májusi buli menetrendje:
18.40 - Nova Prospect
19.30 - Strong Deformity
20.30 - Depressziówww.facebook.com/depressziomusic

 Ladányi Zsolt - a MaxiRádió Gyöngyös FM 92.4 MHz (RockFactor, Rock 1 Óra) műsorvezetője - nemrég interjút készített Halász Ferivel, és a Rock 1 Óra adásában elhangzott beszélgetés leiratát máris elolvashatod.

www.facebook.com/rockfactorhungary


A Depresszió zenekar 2000-ben történt megalakulása óta 7 lemezt, 20 videóklipet, 3 DVD-t, 1 kislemezt és 1 válogatáslemezt készített. Az öttagú formáció több kiadványával is vezette a hazai lemezeladási listákat. Sikeres, önálló turnék mellett évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra a csapat. Pályafutása során több, mint 700 koncertet adott a Depresszió, és olyan világsztárokkal játszott együtt, mint például a Korn, Marilyn Manson, a Slayer, a Deep Purple, a Deftones, a Motörhead.. A Dal 2014 Eurovíziós Dalválasztó show elődöntőjébe Csak a zene című dalukkal szerepeltek.A vonal túlsó végén Halász Ferenc, a zenekar énekese, frontembere.


Mostanában egy kicsit háttérbe húzódtatok a koncertezés színteréről, de úgy tudom, hogy a próbatermetekben annál nagyobb a nyüzsgés! Készül az új lemez?


"Igen, az is készül! Elég sűrű volt az elmúlt időszakunk, hiszen viszonylag egybecsúszott ez az időszak; kijöttünk a Csak a zene című kiadvánnyal, majd ugye jött a Dal műsor. Ezt követően máris a legutóbbi lemezünkkel a Folyamat zajlikkal foglalkoztunk, illetve annak a munkálatait fejeztük be. Utána jött a lemezbemutató turné, majd a turné végeztével indult a 15 éves jubileumi koncertsorozat. Ami ugye tavaly decemberben zárult, egy nagyon-nagyon sikeres turné volt.

Ez volt pályafutásunk eddigi legsikeresebb turnéja, és azt gondoltuk, hogy ezek után mi is megérdemlünk egy kis pihenést. Egy kicsit sokat voltunk szem előtt ezért alakítottunk ki egy kis hiányérzetet magunk körül. Most egészen május elejéig- közepéig nem nagyon koncertezünk, pontosabban nem koncertezünk.

Ezt az időszakot kihasználtuk arra, hogy pihenjük egy kicsit az év elején. Nekünk a zene is nyilván pihenés, de hogy ne legyenek kötelező elfoglaltságaink. Most teljesen lazán, a legjobb hangulatban elkezdtük összerakni azokat a dalvázlatokat, amiket mondjuk az elmúlt években rögzítgettünk saját magunknak."Facebook posztotok szerint 10 dalotok vázlata már kirajzolódni látszik. Ízelítőt mikor kaphatnak majd a rajongók?


"Kicsivel több is van, mint 10. Nyilván ezek ilyenkor még eldöntendő kérdések, ilyenkor összeáll tízen-pár dal és azok közül szelektálunk. A végén lesz 10-11-12 nóta, amelyek a lemezre kerülnek. Az az igazság, hogy ilyenkor nagyon lelkesek vagyunk, és mindig felmerül bennünk, hogy esetleg a koncerteken megmutatnánk ezekből valamit, de végül is jobban szeretjük, ha a már elkészült, végleges formában találkoznak elsőként a dalokkal az emberek, tehát egy kiforrottabb verzióban.

Úgyhogy igazából meglátjuk majd, de azért gondolkoztunk rajta. Elsődlegesen számunkra most kiadvány szinten a tavalyi jubileumi koncert felvétele az, ami fontos. Idén az fog megjelenni. Ehhez képest most még nem tudjuk, hogy új dalt is bemutassunk-e idén."


Közben tehát a jubileumi DVD-re is tudtok időt fordítani? Annak a kiadását őszre tervezitek?

"Igen-igen. A pontos időzítést még meglátjuk, de igen, az őszi időszakra tervezzük."


Az már publikus, hogy mi is kerül fel a DVD-re? Vagy meglepetésnek szánjátok?


"Megmondom őszintén, nekünk az a célunk, hogy a teljes, 15 éves jubileumi koncertünk felkerüljön rá. Most az a helyzet, hogy ilyenkor meg kell hallgatni a felvételt előtte, hogy volt-e olyan, amire azt mondjuk, hogy na, ezzel most nem szeretnénk foglalkozni. Nyilván nem szeretnénk 'utójátszani' a felvételt, tehát az anyag a valóságnak megfelelően kerül majd a DVD-re. Azt persze nem jó hallgatni, ha mondjuk, ne adj Isten, mit tudom én, például rohangászás van és valaki melléfog, bár ez nem is jellemző.

Adott esetben előfordulhat valamilyen technikai dolog, mondjuk egy gitár adóvevő kihagy. Azt tudom, volt ilyen a koncerten, hogy Ádámnak olyan 5-10 másodpercre kihagyott az egyik dalban a gitárja. Nem tudjuk, mennyire kellemetlen vagy jó azt ott hallgatni, ezért előfordulhat, hogy ilyenkor egy dal kimarad, de miután ez egy 25 dalos, több mint 2 órás koncert volt, annyira hiányérzete senkinek nem lesz szerintem."


Nemrégiben ellátogattál a Fish! stúdiójába egy közös dal rögzítése végett, amit a srácok humorosan csak úgy posztoltak, hogy „kifogtunk egy vendéget az új dalunkhoz!” Hogy jött létre ez a közreműködés?


"A Fish! zenekarral már évek óta jóban vagyunk, baráti a kapcsolat, de hát ugye nagyon sok szakmai barátunk is van, ezt is el lehet mondani, hála Istennek. Már régóta kerülgettük egymást, mert érdekes a két zenekar stílusbeli különbözősége, és ugye ebből lehetne együtt csinálni valamit. Úgy, hogy egy érdekes dolog jöjjön létre. Ez pusztán szakmai kíváncsiság volt.

Nagyon nagy hájpot ebben nem láttunk, de végül is megkerestek azzal, hogy tökre belehallják egy refrénbe, hogy én ott énekelgetek a szép bársonyos hangommal! (nevet) Okés, hadd hallgassam meg a dalt, és ha jó, akkor persze, csináljuk! Jó is volt a nóta, és olyan két héttel később már a stúdióban rögzítgettük a dolgot. Azt éreztük, hogy az éneklés és a felvétel során még jobb lett ez a szám.

Várom is a végleges, megkevert verziót, és nyilván azt is, hogy az emberek mit szólnak hozzá. Egyébként azt érzem, hogy mindkét zenekar tábora kedvelni fogja. Különösebb extra céljaink nincsenek a dallal, csak egy amolyan kor-lenyomat: jóban vagyunk és csináltunk valami jót együtt."Azt lehet tudni, hogy melyik új Fish! dalban vagy hallható?

"Csak demós címet tudok, de azt nem tudom, hogy ez lett-e a végleges cím is. Ez az alkotókra van bízva. Én az 'Itt évszak nyár és tél, észak és dél' munkacímmel kaptam meg a dalt, ami a refrén bizonyos soraira utal (A végső változat az Ez is belefér címet kapta. Egy héten keresztül itt lehet meghallgatni az új Fish! albumot! - a szerk.).


A májusi Depresszió bulik időpontjai már nyilvánosak. A nyári koncerthelyszíneket mikor jelentitek be?

"Egész konkrétan az a helyzet, hogy van egy-két külsős ember, aki segít nekünk szervezni, és ugye csinálom a koncerteket én is, tehát a menedzsmentben elég aktív vagyok, pontosabban nálam összegződik minden. Ezért konkrétan azt tudom mondani, hogy amint minden dátum pontossá válik, azaz megkapom a visszajelzéseket. Napokon belül egy adagnyi dátum ki is fog kerülni."

 Idén eljöttök újra Gyöngyösre, vagy a környékére?

"Tervezzük, gondolkodunk rajta, de még nem látjuk pontosan az őszi menetrendet, mert ott is több befolyásoló tényező van. Nyilván azt kell megnézni, hogy a környéken mikor játszunk, hogyan játszunk, illetve milyen helyszínek vannak most. De gondolkozunk rajta természetesen."

(A Depresszió 15 éves jubileumi bulijának fotóit Zettisch Tamás készítette.)


www.depressziomusic.hu

www.facebook.com/depressziomusic

 

DEPRESSZIÓ - Úgy szeretnék... (a 2014-es A folyamat zajlik... albumhoz)

 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS