TALES OF EVENING - Ma este lemezbemutató buli a Club 202-ben

Ivették mellé négy frontlányos banda sorakozott fel

2016. március 13. (vasárnap) 10:16

Igazi "csajbuli" lesz ma a Club 202-ben: a Tales Of Evening zenekar Szilánkok lemezbemutató koncertjén vendégként vesz részt - albumelőzetes show-val - az Ideas és a Leecher, az V című kislemezével a Dharma, valamint a New Beginning című új anyagával színpadra lép az Ankh is.


A koncert menetrendje:
17. 30 - kapunyitás
17. 55 - Ankh
18.40 - Leecher
19.25 - Dharma
20.20 - Ideas
21.30 - Tales Of Evening


A buli Facebook oldala


www.facebook.com/talesofeveningTavaly februárban a HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a Tales Of Evening második nagylemeze, a Szilánkok.


"Úgy érzem, hogy ezúttal is minden dalnak van mondanivalója - nyilatkozta korábban a csapat vezetője, billentyűse, fő dalszerzője, Ádám Attila. - Ezekben a számokban az ember magára talál, belőlük erőt kap, felemelik, elgondolkodtatják... Talán egy kicsit 'mélyebbek' is a szövegek, mint az első lemezen. Mindemellett a Tales Of Eveningre jellemző hangulat, dallamvilág megmaradt, egy kicsit talán új köntösbe bújtatva.”


A márciusi Hammerben néhány friss TOE-infót is elárult Attila.


Látom a Facebook oldalatokon, hogy készül egy új klipetek. Melyik nótát választottátok ki?

„Igazság szerint két klipen is folyik a munka. Az eredeti terv a Hagyj repülni dal videója volt, annak egy részét Budapesten forgattuk, a tévészékházban, ahová egy ismerős révén sikerült bejutnunk. Szinte ingyen! (nevet)

Ott egy nagyon jó technikával tudtunk dolgozni, és ezen felbuzdulva gyorsan felvettünk egy másik anyagot is, zöld háttér előtt. Az pedig egy 360 fokos klip lesz, amilyet Ákos is csinált nemrég. Ahhoz a Van a pillanat dalt választottuk ki. Nem lesz azért egy hú, de látványos valami, nem is az a célja, de reméljük, hogy jól sikerül.

A Hagyj repülni lesz a komolyabb videó, de ahhoz még szeretnénk egy kis történetet is forgatni, azzal tehát még egy ideig nem leszünk készen."


Miért pont most döntöttetek úgy, hogy eljött az ideje egy önálló Tales Of Evening koncertnek?

„Több oka is van. Egyrészt már régóta tervezgettük, hogy megmérettetjük magunkat, hiszen elég sok alkalommal lehetett látni minket előzenekarként, de fesztiválokon is, vi­­szont teljes programos önálló bu­­dapesti koncertünk még sosem volt. Ez számunkra is egy komoly feladat, készülünk is rá mindenféle extrákkal, de a közönség is szeretne már egy teljes programot látni-hallani tőlünk. Az is fontos szempont volt, hogy ez az időpont nem igazán ütközik semmilyen kinti vagy hazai csapat koncertjével. Egy hónappal később már nehezen lehetett volna olyan napot találni, amikor nincs más kiemelt esemény."


A második albumotok éppen egy éve jelent meg...

"Na igen, ez is fontos szempont volt. A Szilánkok lemez megjelenése után, tavaly tavasszal volt ugye egy basszusgitáros cserénk, akkor érkezett a csapatba Németh Attila, és a váltás miatt kevesbé voltunk aktívak, mint terveztük. A felállásunk most bombabiztos, és néhány önálló bulink már sikerrel le is futott. Nem csupán idehaza, Zalaegerszegen, de Szombathelyen is."

 
Azt már tudjátok, hogy a lemezbemutatós koncertprogramotok hogyan fest majd?


„Persze. Mindkét lemezünk összes dalát szeretnénk előadni! (nevet) De még extra meglepetésekkel is készülünk. Nem akarok mindent előre elárulni, de egy spéci feldolgozást tervezünk, méghozzá vendéggel. A koncert a Club 202-ben lesz, és terveink szerint fel is vesszük. Egyrészt az esemény megörökítése céljából, másrészt szeretnénk később valami koncertklipet összevágni belőle. De nem csak a program lesz maximális, szépen átgondolt videóvetítésekkel is készülünk, meg extra látvánnyal. Egy igazi Tales Of Evening bulit akarunk adni, nehogy bárki is elégedetlenül menjen haza!" (nevet)


Jó pár vendégzenekart is meghívtatok a Club 202-be. Miért éppen őket? A frontlá­nyok összefogása?

„Nem ez volt az elsődleges indok! (nevet) Az Ideas-szal már nagyon régóta jóban vagyunk. Dharmáékkal volt az utóbbi időben néhány jól sikerült közös akciónk, de a Leecher és az Ankh is megérdemli a figyelmet. Az csak egy bónusz, hogy énekesnőkkel dolgozó csapatokról van szó. Nem nőnapi koncertet szerveztünk!" (nevet) 

 

TALES OF EVENING - Hagyj repülni (szöveges videó a 2015-ös Szilánkok albumhoz)


A szimfo-metalos tatabányai Ideas épp a hetedik sorlemezén dolgozik, amely hamarosan meg is jelenik. A vasárnapi bulin már az új dalokkal is lehet majd ismerkedni.
 


IDEAS - Szerelem


 A Ritzel Ani vezette Dharma pár hónapja adta ki az V című digitális EP-jét, amelyhez nemrég egy klip is született.


"Elkészítettük a harmadik klipünket a tavaly megjelent V kislemezünkhöz. Ezúttal a Fear Transfusion dalra esett a választás, amelyben Mihály Gergely vendégszerepelt vokálfronton az Angertea zenekarból. Gergely természetesen a forgatásról sem hiányozhatott.”


DHARMA - Fear Transfusion (a 2015-ös V EP-hez)A hazai underground egyik legérdekesebb felállású csapata a Leecher, akik 3 csellóval, énekesnővel és dobossal tolják a szimfonikus metalt, és akiket láthattál már az Epica és a Haggard előtt is. Hamarosan érkezik a zenekar friss albuma, a dalokba pedig már a hétvégi bulin is bele lehet hallgatni.
 

LEECHER - Fading
New Beginning címmel még tavaly télen jelent meg a szimfonikus, folkos modern metalt játszó tatai Ankh bemutatkozó albuma.

"A CD előzeteseként már tavaly márciusban napvilágot látott a Night In The Forrest demóverziója, amely az Esterházy Énekegyüttes és az egykori Ankh-tag Rigó Márton hegedűs részvételével készült. Ők a végleges változaton is hallhatók, de az albumon közreműködik Hudák Tibor bongón, illetve Vass Csaba a kórusban."
 


ANKH - Treasure (a 2015-ös New Beginning albumról)

A Hammer Concerts bemutatja:
Tales Of Evening - Szilánkok lemezbemutató nagykoncert + vendégek
Március 13., vasárnap - Budapest, Club 202
Belépő: 1999 Forint


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS