IRON MAIDEN - Chilében komoly baleset érte az Ed Force One repülőt

A csapat tagjai szerencsére nem tartózkodtak a gépen

2016. március 13. (vasárnap) 08:31

Csúnyán megsérült Chilében az Iron Maident az idei turnéján szállító Boeing 747-es, a baleset vontatás közben történt, az Ed Force One egy repülőgép vontatóval ütközött a Santiago melletti Comodoro Arturo Merino Benítez reptéren.


Az Eddie-vel díszített Boeing 747-est épp tankolni vontatták, amikor a baleset történt. A hírek szerint egy forduló során a gép az őt vontató járműnek ütközött. A repülőgép mindkét bal oldali hajtóműve komolyan megsérült. A repülőgép vontatóban tartózkodó két személy szenvedett sérüléseket, őket kórházba szállították. A baleset idején az Iron Maiden tagjai nem tartózkodtak az Ed Force One fedélzetén.


A banda közleménye szerint a Jumbo két bal oldali hajtóműve olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy várhatóan cserére szorulnak, az viszont biztos, hogy a javítás hosszabb ideig fog tartani, addig a Maiden és a nagyjából 20 tonnás felszerelés egy cseregéppel utazik a turné következő állomásaira.

 Az Iron Maiden az Air Atlanta Icelandic légitársaságtól bérli az Ed Force One gépet. A TF-AAK Boeing 747-428 típusú repülőt 2003-ban gyártották és előzőleg az Air France flottájában teljesített szolgálatot.


A július elsején a soproni Volt Fesztiválon fellépő Iron Maidenhez kapcsolódó hír, hogy az idei Lemezboltok Napja alkalmából egy limitált példányos picture disc maxin kiadják a banda eddigi leghosszabb dalát, a jó 18 perces Empire Of The Clouds című Bruce Dickinson tételt, amely tavalyi dupla album, a The Book Of Souls egyik meghatározó nótája.A maxi különleges borítót is kap, annak az eredeti újságcikknek a replikáját, amely beszámolt az Empire Of Cloud inspirációjaként szolgált R101 katasztrófáról, minden idők legnagyobb léghajó balesetéről.

A single B oldalán Bruce Dickinson részletesen is mesél a dal sztorijáról, megszületéséről.


"Az első világháború után Britannia birtokolta a Föld nagyjából negyedét, ezért keresték a lehetőséget a hosszú távú utazás gyors, kényelmes és egyszerű módjára. A német tapasztalatok alapján állami program indult, hogy építsenek két léghajót: az R-100-as magánberuházók pénzéből valósult meg, Britannia és Észak-Amerika közötti összeköttetésre, az R-101-est a kormány finanszírozta, India és a Távol-Kelet elérésére.

Az R-101-est úgy tervezték, hogy a valaha épült legnagyobb léghajó legyen. Két megállóval képes lett volna eljutni Angliából Indiába. Az egy hétnél is rövidebb utat igazi luxusban tölthette volna el a hatvan utas.

1930. október 4-én 54 ember szállt fel a léghajóra, hogy Indiába utazzon. A felszállás után tettek néhány kört London felett, hogy a nép megcsodálhassa a járművet, majd neki vágtak a csatornának. A léghajó egyenletes 80 kilométer/órás sebességgel haladt, miközben viszonylag erős, 40 kilométer/órás szelük is volt. Az esős ködös idő is ellenük játszott, ez azonban még nem lett volna alapjaiban ok az aggodalomra.

Hajnali kettőkor, amikor egy viharon haladtak keresztül, váratlanul süllyedni kezdtek. A borítás hosszában kettészakadt, majd a vihar a gázzsákokat vadul rángatva a vázhoz csapkodta. Végül az egyik gázzsák felhasadt, és a hidrogén elszökött. A jármű zuhanni kezdett.

A kapitány leállíttatta a motorokat, hogy csillapítsa a becsapódást. Végül mindössze 20 km/h sebességgel csapódtak a földnek, ami nagyjából egy biciklis esésnek felel meg. Azonban a görbülő elemek szikrát vetettek, és a hidrogén az első légzsákban berobbant, másodpercek alatt felgyújtva a többit is.

A balesetben az 54 emberből 47 halt meg. A tragédia a után a kormány leállíttatta a programot. A testvérhajót szétszedték és ócskavasként adták el. Az R-101-es pusztulása a brit léghajózás végét is jelentette."

(Forrás: toochee.reblog.hu/az-r-101-pusztulasa) "A The Book Of Souls album tavalyi sikere után, és különösen a tripla vinyl formátum remek fogadtatását látva, úgy éreztem, hogy egy olyan dalt, mint az Empire Of The Clouds valamilyen formában halhatatlanná kellene tenni - mondja a single kapcsán a Parlophone kiadótól Paul Fletcher. - Nyilván nem lesz belőle rádiós kislemez, úgyhogy a menedzsmenttel folytatott megbeszélést követően úgy döntöttünk, hogy tájékoztató jelleggel emlékezünk meg arról a valóságos tragédiáról, amelynek sztoriját ebben a csodás szerzeményben összefoglalta Bruce Dickinson.

Ahogy a Maidennél ez megszokott, a csomagolást ezúttal is exkluzív módon alakították ki, egy különleges borítóval és a Daily Mirror 1930-as archívumából származó történelmi anyaggal. A végeredmény annyira hihetetlen lett, hogy mind a vinyl gyűjtők, mind a Maiden fanatikusok örömmel fogják beszerezni."IRON MAIDEN - Empire Of The Clouds (rajongói videó, a 2015-ös The Book Of Souls albumról)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MORNING STAR - Albumpremier a dunaújvárosi csapattól: Harvesters
2019. június 17. (hétfő) 08:55

Harvesters címmel megjelent és végig is hallgathatóa dunaújvárosi The Morning Star negyedik albuma. "A rockzene napján, június 16-án megjelent a Harvesters című 2019-es nagylemezünk. Hallgassátok a zenekarunk Youtube vagy Bandcamp oldalán, utóbbi oldalunkról le is töltheted! Július 8-án 21:45-tól a Rockmaratonon The Morning Star lemezbemutató koncert."   www.facebook.com/themorningstargroup     THE MORNING STAR - Harvesters (a 2019-es album) Harvesters by The Morning Star "A Rockmaraton Fesztiválon az összes új merch-termékünket megvásárolhatjátok majd a shopban. Figyeljétek a közösségi oldalainkat. Rajtuk a ráncfelvarrott korábbi albumainkat, teljes diszkográfiával, a Revolution Blues, a Hedgehoglife és most már az Eleve lemez dalait."   "Itt az új albumunk első saját dala. Az Omerta című számra esett a választás, mivel nagyon jellemzi a lemez egészét. A...

BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első...

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS