II. PROG HEAVEN FESZTIVÁL - A 3 napos prog ünnep végleges, részletes programja

2016. április 14-15-16. - Budapest, G3 Klub

2016. március 13. (vasárnap) 06:58

Ahogy már február elején kiderült: idén 3 napos lesz a Prog Heaven fesztivál, amelyet április 14-én, 15-én és 16-án rendeznek meg a Budapest belvárosában található G3 klubban.


Most már a II. Prog Heaven Fesztivál végleges programja is ismertté vált:

"A fellépőink sora kissé meghízott a korábban kiadott nyilatkozatunk óta. Ennek fő oka, hogy az első feszt csapatai közül szinte mindenki tudtunkra adta, hogy örömmel jönne idén is. De rajtuk kívül is - óriási megdöbbenésünkre - rengeteg tehetséges banda jelezte felénk, hogy szívesen részt vennének a színtér tovább építésében. Sajnos a költségvetésünk ezt már végképp nem tette lehetővé, illetve a túl korai / késői kezdések is tovább nehezítették volna az így is elég szoros időbeosztást.

Most pedig köszöntsétek újra köreinkben a budapesti Solidityt, akik a hamarosan megjelenő nagylemezüket kívánják bemutatni nálunk, valamint Kazincbarcika veteránjait, a Mytrát és a szegedi dark progger Dreamgrave-et.”


A részletes program:


Április 14., csütörtök
18.30 - kapunyitás
19.00 - Solidity
20.00 - Dystopia
21.00 - Perfect Symmetry
22.30 - Age Of Nemesis


Április 15., péntek
19.30 - kapunyitás
20.00 - Keep Floyding Band
22.10 - Blank Manuskript (A)
23.30 - Marcello's Mystical Mind (MMM)


Április 16., vasárnap
19.00 - kapunyitás
19.15 Prometheans
20.15 Mytra
21.15 Salvus
22.15 Miserium
23.15 Haelo
00.30 DreamgraveJegyek: www.progheaven.hu/jegy


A II. Prog Heaven Fesztivál a Facebookon
 
"Kedves progresszív rock/metal rajongók!

A Prog Heaven csapata örömmel jelenti be, hogy újra megrendezzük a Prog Heaven Fesztivált, ezúttal három napos formában, 2016. április 14-től 16-ig, a helyszín pedig a G3 Klub lesz, Budapest belvárosában (Király utca 8.).

A tavalyi év során többek között olyan csapatok mutatkoztak be nálunk, mint az Ad Astra, a BZ Project, a Dreamgrave, az Eye For I, a Mytra, a Solidity vagy az épp a hamvaiból feltámasztott Wendigo. Idén is céljaink közt szerepelt, hogy új zenekarokat ismerhessenek meg a stílus kedvelői a fesztivál keretein belül, bár akik a színteret figyelemmel kísérik, azok tudhatják, hogy az új fellépőink is a honi prog színtér állandó szereplői.

Az első nap a stílus veterán rajongóinak kedvez, ám indulásként a szegedi Dystopia mutatja be Way to Unfold című modern metalos anyagát, mely nemcsak idehaza talált értő fülekre, hanem külföldön is. Másodikként a tavalyi széria egyik headlinere, a Perfect Symmetry lép a színpadra, akik bevallásuk szerint erre az alkalomra készülnek el friss EP-jükkel. Az est főzenekara pedig az Age Of Nemesis lesz, akik hosszú idő után újra rendszeresen koncerteznek.


PERFECT SYMMETRY - Álarcod mögött (a 2013-as Tökéletes szándék albumhoz)

 

A második nap a progresszív rock jegyében telik majd. Bemutatkozik nálunk a Marcello’s Mystical Mind, amelynek legfőbb erénye a fúziós megoldásokban és a remek énekdallamokban mutatkozik meg, ám a svéd The Flower Kings megidézése is ott lapul a zenéjükben. Ennek ékes bizonyítéka a tavaly megjelent Changing Mood című EP-jük.

Meglepetésként itt lesz velünk egy osztrák zenekar is, nevezetesen Blank Manuskript, akik igazi hiánypótlóknak számítanak a színtéren. Szimfonikus muzsikájukkal leginkább a Green Carnation hagyatékát ápolják.

 

BLANK MANUSCRIPT – The Cult Of Birdman
(a 2008-as Tales From An Island - Impressions From Rapa Nui albumról)Az est főzenekara pedig a Keep Floyding lesz. Tőlük Britannia legendájának, azaz a Pink Floyd munkásságának rockosabb dalaiból hallhat majd mindenki egy szokásukhoz híven nemzetközi színvonalú műsort.


A harmadik nap
a progresszív metal szerelmeseinek kedveskedik. A kapunyitást követően Tóth Tamás (Mytra, Wisdom) dobklinikájával találkozhatnak a tanulni vágyók, majd a fiatal dobosfenomén legújabb projektje, a Prometheans indítja a fellépő zenekarok sorát. Őket a Salvus követi, progos, modern metalos műsoruk minden bizonnyal a Lélektartó című albumukra fog épülni.

Az est harmadik fellépője, a Miserium albumbemutatóra készül: a Return to Grace című bemutatkozó anyaguk után a második nagylemezük a tőlük megszokott epikus, progresszív avantgárd stílusjegyeket rejti majd.

A fesztivál utolsó napjának főzenekara pedig a Haelo lesz, akik az ausztrál progresszív zenei színtér hangulatát hozzák el nekünk a tőlük már megszokott magas színvonalon.HAELO – Our Satellite (a 20103-as A New Beginning EP-hez)
A jegyárakról és a várható meglepetésekről az esemény, valamint a Prog Heaven Facebook oldaláról értesülhettek."

www.facebook.com/progheavenhungary
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS