ROMANTIKUS ERŐSZAK - Dal- és klippremier: Koronás címer a szíved felett

Március 14-én RomEr nagykoncert a Club 202-ben

2016. március 10. (csütörtök) 06:52 | utoljára módosítva: 2016. március 10. (csütörtök) 17:04

Koronás címer a szíved felett címmel egy Romantikus Erőszak válogatásalbum lesz az áprilisi HammerWorld extra CD-melléklete, és a lemezre egy vadonatúj RomEr dal is felkerül majd, a címadó tétel. Ezt az új számot máris megismerheted, méghozzá a hozzá forgatott klippel együtt.


www.facebook.com/romantikuseroszak


"Új videóklippel jelentkezett a Romantikus Erőszak, de a banda körül amúgy is elég sok minden történik mostanában.

Március 14-én Budapesten, a Club 202-ben tartják majd a hagyományos tavaszi nagykoncertjüket, de a nemzeti rockerek közben már az utolsó simításokat végzik a stúdióban az áprilisi Hammer ingyenes CD mellékleteként megjelenő, Koronás címer a szíved felett című válogatásalbumukon is.

A lemez címadó, vadonatúj dalának keverését ezúttal a szakma nagy öregjére, a hangmérnökként közel 500 lemezen, közte klasszikus Pokolgép, Edda, Ossian, Sing Sing, Moby Dick vagy Akela albumokon dolgozó Rozgonyi Péterre bízták. Az újdonságok kapcsán tettünk fel néhány kérdést Sziva Balázsnak, a RomEr frontemberének.


Gondolom sejted, hogy a klip üzenete bizonyos körökben nem fog osztatlan siker aratni?

"Nem baj, legyen úgy. Én nem akarok olyanok véleményével foglalkozni, akik a hazaszeretetet cikinek tartják. Lehet gúnyolódni ezeken a dolgokon, de az, hogy ez a nép és ez az ország a történelem viharaiban mindmáig létezik, sokszor csak azokon a bátrakon múlott, akiknek a szívében ott volt ez az érzés. Én ezt az útravalót kaptam és ezt is szeretném továbbadni."


ROMANTIKUS ERŐSZAK - Koronás címer a szíved felett (2016-os dal és klip)


 


És mi a helyzet a bevándorlókra való képi utalásokkal?

"Az, hogy nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol féltenem kell majd a lányomat egyedül kiengedni az utcára. De nem pusztán erről van szó! Az európai kultúra folyamatos és szándékos háttérbe szorítása mára nem csak egy vízió, hanem maga a valóság. Nézd meg, mi folyik például Németországban! Nehogy azt gondolja bárki is, hogy ebből, mi majd csak úgy szépen kimaradunk. Ez az egész kontinensre hatással lesz. Rajtunk is múlik, hogy száz év múlva is legyen Magyarország."Hogyan jött a spéci Hammer-mellékletes válogatásalbum ötlete?


"Tudom, hogy ma divat szidni a magyar focit, de az, hogy a válogatott 30 év után újra nagy nemzetközi tornán vehet részt majd idén nyáron Franciaországban, azért az egy jó dolog. Szerintem ez a korong, amely a legátfogóbb gyűjtemény lesz az együttes csatadalaiból, azaz jó kis aláfestő zenéje lesz majd ennek a júniusnak.

A RomEr története több ponton is összekapcsolódott a hazai futballszurkolói színtérrel. A média általában szereti leegyszerűsíteni a dolgokat és agyatlan, balhés kukaborogatóknak beállítani ezt a közeget, pedig az csak egy nagyon szűk réteg. A többség ugyanúgy dolgozik vagy tanul, mint bárki más. A különbség az, hogy büszkeséggel és szenvedéllyel élik az életüket a társaik, a csapatuk és a hazájuk iránt. Biztosan nem véletlen, hogy a többség rockzenét hallgat! (nevet)

Ez a mentalitás megegyezik az enyémmel. A magyar ultra mozgalomban a RomEr egy ismert és kedvelt zenekar. A meghívásukra tavaly és 2013-ban is 12 ezer ember előtt koncerteztünk a budapesti magyar-román meccsek előtt. Három éve, mivel zártkapus volt a meccs, a labdarúgó szövetség is rendezett egy hivatalos 'ellenrendezvényt' a Hősök terére, óriás kivetítővel, Magna Cum Laude zenekarral, de ott csak pár százan lézengtek."Köztudott rólad, hogy a Fradinak szurkolsz, azonban a válogatásalbum borítóját egy ismert koncertfotós, a történetesen Újpest-drukker Réti Zsolt készítette el.


"És azt is tedd hozzá, hogy az Óbudán található Puskás szobornál készült a kép, aki meg a Kispestben játszott! (nevet) Zsoltot egy egyéni látásmódú fotósnak tartom, aki egy aréna koncerten, de egy hardcore buli dühöngőjében is otthonosan mozog, ahogy a futballpályák szélén is."Március 14-én lesz egy nagyszabású koncertetek a Club 202-ben. Mit lehet tudni erről a buliról?

"Évek óta hagyomány nálunk, hogy március idusán a fővárosban koncertezünk. A RomEr mellett ott lesz a tavaly ősszel új lemezzel jelentkező mohácsi Nemzeti Front, akikkel már 1994-ben is együtt koncerteztünk párszor, valamint a hazafias hardcore muzsikát nyomató Hűség is fellép majd. A mi műsorunkban előkerül majd néhány ritkán játszott dal és a legutóbb nagy sikert aratott akusztikus blokk sem marad majd ki."

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS