METAL CHURCH - "A Nirvana csak gúnyolódott rajtunk, b...meg azokat az arcokat"

A "menő" punkos srácok lenézték a metal bandát

2016. március 10. (csütörtök) 19:03

XI címmel március 25-én jelenik meg az amerikai power metal legenda Metal Church új stúdióalbuma a színtérre visszatért Mike Howe énekessel.


A lemezről bővebben is olvashatsz a márciusi HammerWorld magazinban, most pedig itt van egy friss interjúrészlet Kurdt Vanderhoof alapító gitárossal (a Talk Toomey podcastnek nyilatkozott), aki ugyanúgy a Washington állambeli Aberdeenben nőtt fel, mint a Nirvana két tagja, valamint a Melvins zenészei, és persze ismerték is egymást. Amikor a Nirvana és a Melvins beindult, a Metal Church már világszerte elismert banda volt, két zseniális power metal albummal.


"Ismerem Kristet (Novoselic, a Nirvana basszusgitárosa), amolyan barátfélék voltunk. Néha le is jöttek a próbáinkra, amikor bulizós próbákat tartottunk a kezdet kezdetén. De jobbára csak egy nagy viccnek tartottak minket. Ők voltak a menő csávók, mi meg az öreg metal arcok. A Bleach albumon (az első Nirvana lemez) Kurt még úgy is írta le a nevét, ahogy én az enyémet: Kurdt. Sosem esett le igazán, de aztán valahogy összeraktam a dolgokat, mármint, hogy csúfolódtak. Ahogy a Melvins is azt gondolta, hogy utálnivaló vagyok meg ilyenek, mert tudod, ők voltak a nagyon menők. Mi csak egy rakás rocksztár voltunk, ők meg az igazán menők. Szóval, b...ák meg!


Kurdt azt is hozzátette, hogy sosem volt gondja a Nirvanával, és mindig is bírta a zenéjüket:


"Szerintem óriási volt a Nirvana. És a Melvinst is szerettem, és a barátaimnak hittem őket, különösen Buzzt (Buzz Osborne, a Melvins frontembere). Csak később jöttem rá, hogy számukra egy nagy vicc voltunk, és én magam is csak egy nagy vicc voltam mindegyikük számára.

Sosem tettem semmi rosszat nekik. Mindig kedveltem őket. Óriásinak tartottam őket. Azt hittem, barátok vagyunk. De az egész Nirvana dolog... Csak később jöttem rá, ahogy beszélgettem különféle arcokkal, hogy amikor nyomták a dolgaikat, tudod, mert ők annyira punkosak és menők voltak, hogy nekik mi a metal arcok voltunk, az ostobák, a pózerek, a rocksztárok.

Akkoriban annyira menő volt nem szeretni minket, különösen engem, hiszen én is Aberdeenből jöttem, akárcsak azok a srácok (Kurt és Krist a Nirvanából, Dale Crover dobos a Melvinsből, aki előtte egy Iron Maiden tribute csapatban játszott...), és ők meg úgy voltak velünk, hogy b...uk meg magunkat. Ez van... 


Kurdt szerint azonban nem mindegyik Seattle banda viselkedett így velük:


"Az Alice In Chains arcok óriásiak, őket mind nagyon bírom. Mindig baromi rendesek voltak, és most is azok velünk meg minden. De a Grays Harbor (öböl Aberdeennél) bandák, a Nirvana, a Melvins és a többiek, valami különös ellenszenvvel viseltettek irántam. Én azt hittem, hogy barátok vagyunk, de aztán kétségtelenül kiderült, hogy nem így volt. Szóval, b...ák meg!"


Az utóbbi négy Metal Church lemezen Ronny Munro énekelt, de 2014-es távozása óta folyamatosan lehetett hallani a pletykákat, hogy a '90-es évek közepén az aktív muzsikálástól visszavonult Mike Howe énekes visszatérhet a bandába. Mike a 2014 során adott interjúkban még egyáltalán nem beszélt arról, hogy újra bandázni akarna.

Mike Howe 1988-ban lett a US power Metal legenda énekese, és három kiváló album készült vele: Blessing In Disguise 1989, The Human Factor 1991, Hanging In The Balance 1993. A grunge/alter hullám azonban a Metal Church pályafutását is megakasztotta a '90-es évek közepén.


A csapat hivatalos infója szerint Kurdt Vanderhoof főnök/gitáros már korábban is igyekezett bevonni Mike-ot egy másik projektjébe, amit a Saxon dobosával, Nigel Glockerrel hozott össze, majd felkérte arra, hogy térjen vissza a Metal Church-be. Mike bele is egyezett, de az információ nyilvánosságra hozatala előtt meg akart bizonyosodni arról, hogy a készülő anyag indokolja-e a visszatérését.METAL CHURCH - Albumelőzetes (részlet a Reset című dalból)
METAL CHURCH - Killing Your Time (szöveges videó a 2016-os XI albumhoz)
METAL CHURCH - No Tomorrow (a 2016-os XI albumhoz)
METAL CHURCH - Werkfilm a No Tomorrow klip forgatásáról - albumelőzetes #2


"Csupán nosztalgiából nem akartam visszatérni. A megfelelő indok kellett ehhez, az, hogy a legjobb anyagot hozzuk össze együtt, különben ez a lépés senkinek nem éri meg, különösen nem a rajongóknak."

A hírek szerint a végeredmény klasszikus Howe-érás Metal Church anyag lesz, egyszerre súlyos és dallamos, legalábbis ezt mondja Kurdt, aki azt is hozzáteszi, hogy Mike ugyanolyan jól énekel, mint 20 éve, és hogy egy igazán epikus lemezre számíthatunk.

Jeff Plate dobos: "Mike Howe az EGYETLEN énekes a Metal Church számára. Teljes megbecsülés és tisztelet övezi. Most eljuttathatjuk a bandát egy új szintre!"

Metal Church: Mike Howe énekes, Kurdt Vanderhoof gitáros, Jeff Plate dobos, Steve Unger basszer és Rick VanZandt gitáros.

Korábban a csapat az 1989-es Blessing In Disguise album egyik karakteres dalának, a Badlands-nek egy új verzióját tette közzé.


www.facebook.com/OfficialMetalChurchMETAL CHURCH - Albumelőzetes #1
METAL CHURCH - Helyzetjelentés két dalrészlettel
METAL CHURCH - Badlands 2015 (klasszikus dal új verzióban)

 METAL CHURCH - XI
(03/25 - Nuclear Blast)

01. Reset
02. Killing Your Time
03. No Tomorrow
04. Signal Path
05. Sky Falls In
06. Needle & Suture
07. Shadow
08. Blow Your Mind
09. Soul Eating Machine
10. It Waits
11. Suffer Fools 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS