METAL CHURCH - "A Nirvana csak gúnyolódott rajtunk, b...meg azokat az arcokat"

A "menő" punkos srácok lenézték a metal bandát

2016. március 10. (csütörtök) 19:03

XI címmel március 25-én jelenik meg az amerikai power metal legenda Metal Church új stúdióalbuma a színtérre visszatért Mike Howe énekessel.


A lemezről bővebben is olvashatsz a márciusi HammerWorld magazinban, most pedig itt van egy friss interjúrészlet Kurdt Vanderhoof alapító gitárossal (a Talk Toomey podcastnek nyilatkozott), aki ugyanúgy a Washington állambeli Aberdeenben nőtt fel, mint a Nirvana két tagja, valamint a Melvins zenészei, és persze ismerték is egymást. Amikor a Nirvana és a Melvins beindult, a Metal Church már világszerte elismert banda volt, két zseniális power metal albummal.


"Ismerem Kristet (Novoselic, a Nirvana basszusgitárosa), amolyan barátfélék voltunk. Néha le is jöttek a próbáinkra, amikor bulizós próbákat tartottunk a kezdet kezdetén. De jobbára csak egy nagy viccnek tartottak minket. Ők voltak a menő csávók, mi meg az öreg metal arcok. A Bleach albumon (az első Nirvana lemez) Kurt még úgy is írta le a nevét, ahogy én az enyémet: Kurdt. Sosem esett le igazán, de aztán valahogy összeraktam a dolgokat, mármint, hogy csúfolódtak. Ahogy a Melvins is azt gondolta, hogy utálnivaló vagyok meg ilyenek, mert tudod, ők voltak a nagyon menők. Mi csak egy rakás rocksztár voltunk, ők meg az igazán menők. Szóval, b...ák meg!


Kurdt azt is hozzátette, hogy sosem volt gondja a Nirvanával, és mindig is bírta a zenéjüket:


"Szerintem óriási volt a Nirvana. És a Melvinst is szerettem, és a barátaimnak hittem őket, különösen Buzzt (Buzz Osborne, a Melvins frontembere). Csak később jöttem rá, hogy számukra egy nagy vicc voltunk, és én magam is csak egy nagy vicc voltam mindegyikük számára.

Sosem tettem semmi rosszat nekik. Mindig kedveltem őket. Óriásinak tartottam őket. Azt hittem, barátok vagyunk. De az egész Nirvana dolog... Csak később jöttem rá, ahogy beszélgettem különféle arcokkal, hogy amikor nyomták a dolgaikat, tudod, mert ők annyira punkosak és menők voltak, hogy nekik mi a metal arcok voltunk, az ostobák, a pózerek, a rocksztárok.

Akkoriban annyira menő volt nem szeretni minket, különösen engem, hiszen én is Aberdeenből jöttem, akárcsak azok a srácok (Kurt és Krist a Nirvanából, Dale Crover dobos a Melvinsből, aki előtte egy Iron Maiden tribute csapatban játszott...), és ők meg úgy voltak velünk, hogy b...uk meg magunkat. Ez van... 


Kurdt szerint azonban nem mindegyik Seattle banda viselkedett így velük:


"Az Alice In Chains arcok óriásiak, őket mind nagyon bírom. Mindig baromi rendesek voltak, és most is azok velünk meg minden. De a Grays Harbor (öböl Aberdeennél) bandák, a Nirvana, a Melvins és a többiek, valami különös ellenszenvvel viseltettek irántam. Én azt hittem, hogy barátok vagyunk, de aztán kétségtelenül kiderült, hogy nem így volt. Szóval, b...ák meg!"


Az utóbbi négy Metal Church lemezen Ronny Munro énekelt, de 2014-es távozása óta folyamatosan lehetett hallani a pletykákat, hogy a '90-es évek közepén az aktív muzsikálástól visszavonult Mike Howe énekes visszatérhet a bandába. Mike a 2014 során adott interjúkban még egyáltalán nem beszélt arról, hogy újra bandázni akarna.

Mike Howe 1988-ban lett a US power Metal legenda énekese, és három kiváló album készült vele: Blessing In Disguise 1989, The Human Factor 1991, Hanging In The Balance 1993. A grunge/alter hullám azonban a Metal Church pályafutását is megakasztotta a '90-es évek közepén.


A csapat hivatalos infója szerint Kurdt Vanderhoof főnök/gitáros már korábban is igyekezett bevonni Mike-ot egy másik projektjébe, amit a Saxon dobosával, Nigel Glockerrel hozott össze, majd felkérte arra, hogy térjen vissza a Metal Church-be. Mike bele is egyezett, de az információ nyilvánosságra hozatala előtt meg akart bizonyosodni arról, hogy a készülő anyag indokolja-e a visszatérését.METAL CHURCH - Albumelőzetes (részlet a Reset című dalból)
METAL CHURCH - Killing Your Time (szöveges videó a 2016-os XI albumhoz)
METAL CHURCH - No Tomorrow (a 2016-os XI albumhoz)
METAL CHURCH - Werkfilm a No Tomorrow klip forgatásáról - albumelőzetes #2


"Csupán nosztalgiából nem akartam visszatérni. A megfelelő indok kellett ehhez, az, hogy a legjobb anyagot hozzuk össze együtt, különben ez a lépés senkinek nem éri meg, különösen nem a rajongóknak."

A hírek szerint a végeredmény klasszikus Howe-érás Metal Church anyag lesz, egyszerre súlyos és dallamos, legalábbis ezt mondja Kurdt, aki azt is hozzáteszi, hogy Mike ugyanolyan jól énekel, mint 20 éve, és hogy egy igazán epikus lemezre számíthatunk.

Jeff Plate dobos: "Mike Howe az EGYETLEN énekes a Metal Church számára. Teljes megbecsülés és tisztelet övezi. Most eljuttathatjuk a bandát egy új szintre!"

Metal Church: Mike Howe énekes, Kurdt Vanderhoof gitáros, Jeff Plate dobos, Steve Unger basszer és Rick VanZandt gitáros.

Korábban a csapat az 1989-es Blessing In Disguise album egyik karakteres dalának, a Badlands-nek egy új verzióját tette közzé.


www.facebook.com/OfficialMetalChurchMETAL CHURCH - Albumelőzetes #1
METAL CHURCH - Helyzetjelentés két dalrészlettel
METAL CHURCH - Badlands 2015 (klasszikus dal új verzióban)

 METAL CHURCH - XI
(03/25 - Nuclear Blast)

01. Reset
02. Killing Your Time
03. No Tomorrow
04. Signal Path
05. Sky Falls In
06. Needle & Suture
07. Shadow
08. Blow Your Mind
09. Soul Eating Machine
10. It Waits
11. Suffer Fools 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky
2019. október 19. (szombat) 09:27

God On The Run címmel 2020 januárjában jön majd ki a frontcsajos budapesti punk rocker The Hellfreaks negyedik albuma, amelynek második előzetes dalát, a Red Sky-t most a Mihaszna-stábbal forgatott klip segítségével ismerheted meg. A Shakey Sue énekesnő vezette csapat legutóbbi lemeze a 2016-os Astoria volt, azóta két új tag is érkezett, két egykori Leander Rising zenész, Budai Béla dobos és a Takács "Jozzy" József gitáros. November 22-én élőben is elcsípheted őket a budapesti Robotban, a koncert ingyenes lesz.   www.facebook.com/thehellfreaks A Robot-buli Facebook oldala   THE HELLFREAKS - Red Sky (a 2020-as God On The Run album előzeteseként) THE HELLFREAKS - Men In Grey (a 2020-as God On The Run album előzeteseként)   "A tavalyi telt házas buli margójára majdnem pontosan egy év elteltével újra ingyenes bulival vár titeket a Hellfreaks! Időnként felbukkannak városi...

ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star
ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star

Rob Halford With Family & Friends: Celestial címmel egy újabb metalosított karácsonyi albummal jelentkezett tegnap a Judas Priest frontembere, Rob Halford, a Morning Star című...

RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace
RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace

Wings Of Rage címmel 2020. januárjában jön majd ki a Peavy vezette Rage új stúdióalbuma, a banda mai felállásának harmadik lemeze. A 2017-es Seasons Of The Black lemez folytatásáráról...

FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd
FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd

The Sea Of Tragic Beasts címmel október 25-én jelenik meg az amerikai deathcore fogat Fit For An Autopsy ötödik albuma. A 2017-es The Great Collapse lemez folytatásának is az alapító...

AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell
AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell

Júliusban a Fezen fesztivált nyitotta meg egy óriási koncerttel az ausztrál Airbourne, majd az is kiderült, hogy az új album turnéjával novemberben visszatérnek Magyarországra. A koncert...

STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin
STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin

A Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh tavaly, három album után lezárta a Vallenfyre projekt történetét, méltóképpen megemlékezve 2009-ben elhunyt édesapjáról, az utolsó...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS