MR. BASARY GROUP - Új gitárossal éledt fel a hard rock zenekar

A 25 éves csapat új felállása szombaton mutatkozik be Óbudán

2016. március 9. (szerda) 08:50 | utoljára módosítva: 2016. március 9. (szerda) 13:16

Újjáalakult az idén 25 éves Mr. Basary Group, az egykori Kormorán, ma Örökség énekes Mr. Basary hard rock csapata, és a friss felállás bemutatkozó koncertjének időpontja is adott: március 12-én, szombaton játszanak az óbudai Stingers Pubban.
(Fotók: Tinafotó)


Mr. Basary Group a Facebookon


"Három éves szilencium után újjáéled a kilencvenes és a kétezres évek egyik sikercsapata, az idén huszonöt esztendős Mr. Basary Group.

Az új felállás első bulija szombaton lesz az óbudai Stingers Pubban, ahol a Mr. Basary életmű fontos állomásainak dalaiból válogatnak majd.

Amikor 1991-ben Mr. Basary és csapata zászlót bontott, klubokban, rock és blues kocsmákban, valamint különböző fesztiválokon igyekeztek népszerűsíteni a hard rock muzsikát. Akkoriban főleg a Deep Purple, a Uriah Heep, a Scorpions, valamint a Toto klasszikusaival taroltak, amelyek a zenekar névadójának senkihez sem hasonlítható, egyedi orgánumán, előadásmódján szólaltak meg.

Később a repertoár saját nótákkal is bővült, ezek közül jó néhányat a Magyar Rádió 8-as stúdiójában rögzíthettek is. A felfelé ívelő pálya következő állomása az 1995-ös pop-rock fesztivál volt, ahol a Más lett a világ című szerzeményük elődöntős lett.

 

MR. BASARY GROUP - Más lett a világ

 Ám a szélesebb körű ismertség, elismertség elengedhetetlenül szükséges kelléke, az önálló album megjelenése az örökkévalóságig 'csúszott' a Mr. Basary Group életében; így maradt az önfeledt, kiváló hangulatú, ám annál kevésbé üdvözítő örömzenélés az említett klubokban és fellépő helyeken.


2013-ban aztán örökre el kellett búcsúzniuk a zenekar egyik meghatározó személyiségétől, alapító tagjától, Tihanyi 'Tánci' Gábor gitárostól, aki pótolhatatlannak bizonyult.


"Eleinte próbáltunk gitárost keresni Tánci helyére, ám hiába volt valaki jó a hangszerén, mégsem felelt meg. Ugyanis hiányzott valami a játékából. A lélek, ami Tánciban volt... – emlékezik vissza a zenekarvezető, aki három éven keresztül szüneteltette a zenekart. – Egészen tavaly őszig nem vettük észre, hogy baráti körünkben ott a megfelelő ember."


A múltidézésből az is kiderül, hogy, az új Mr. Basary Group gitáros valamikor együtt zenélt Táncival, sőt olykor helyettesítette is a zenekarban az égiekhez távozó muzsikust.


"Ezt az urat Gönci 'Apuka' Györgynek hívják, aki minden szempontból megfelel nekünk – tudjuk meg Mr. Basarytól, aki azt is elárulja, hogy az idén huszonöt esztendős, régi-új zenekar 'debütáló' koncertje a Singers Pubban lesz március 12-én szombaton (Bp., III., Bécsi út 310.) és este nyolc órakor kezdődik.


Kérdésünkre, hogy ott folytatják-e, ahol három évvel korábban abbahagyták, az énekes a fejét rázza:


"Kizárólag magyar, és csakis olyan dalokat válogattunk a repertoárba, amelyekben eddigi pályafutásom során közreműködő voltam - akár énekesként, akár az adott nóta szerzőjeként. Nevezetesen a HitRock, a Telegram, a Kormorán, az Örökség, vagy korábbról a Metal Company bandák szerzeményeiről van szó.

De vendégként énekeltem a P.Mobillal, a Slamo Banddel, a Misszió zenekarral és a Tűzkerék Xt-vel is, tehát ezek a dalok is beleférnek a műsorba. Az újjáalakult zenekar mottója Újraszületés, amely szinte az egész életművem koncertanyagát öleli fel – zárja beszámolóját Mr.Basary, aki minden rockzene kedvelőt vár a Stingers Pubba." - Hegedűs István.


A koncert Facebook oldala
 

MR. BASARY GROUP:
Magyari András billentyűs
Talabér László basszusgitáros
Gönci "Apuka" György gitáros
Nagy László dobos
Mr. Basary énekes

Egykori tagok: †Tihanyi Gábor gitáros 1991-2013, Jóvér Imre dobos 1991-2001.

 


METAL COMPANY - Szép társaság/Dongó (1987-es kislemez)


 

METAL COMPANY (a kislemezen)
Bencsik Sándor gitáros (RIP)
Mr. Basary énekes
Zselencz László basszusgitáros
Papp Tamás dobos (közreműködő)
Lerch István billentyűs (közreműködő)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS