MR. BASARY GROUP - Új gitárossal éledt fel a hard rock zenekar

A 25 éves csapat új felállása szombaton mutatkozik be Óbudán

2016. március 9. (szerda) 08:50 | utoljára módosítva: 2016. március 9. (szerda) 13:16

Újjáalakult az idén 25 éves Mr. Basary Group, az egykori Kormorán, ma Örökség énekes Mr. Basary hard rock csapata, és a friss felállás bemutatkozó koncertjének időpontja is adott: március 12-én, szombaton játszanak az óbudai Stingers Pubban.
(Fotók: Tinafotó)


Mr. Basary Group a Facebookon


"Három éves szilencium után újjáéled a kilencvenes és a kétezres évek egyik sikercsapata, az idén huszonöt esztendős Mr. Basary Group.

Az új felállás első bulija szombaton lesz az óbudai Stingers Pubban, ahol a Mr. Basary életmű fontos állomásainak dalaiból válogatnak majd.

Amikor 1991-ben Mr. Basary és csapata zászlót bontott, klubokban, rock és blues kocsmákban, valamint különböző fesztiválokon igyekeztek népszerűsíteni a hard rock muzsikát. Akkoriban főleg a Deep Purple, a Uriah Heep, a Scorpions, valamint a Toto klasszikusaival taroltak, amelyek a zenekar névadójának senkihez sem hasonlítható, egyedi orgánumán, előadásmódján szólaltak meg.

Később a repertoár saját nótákkal is bővült, ezek közül jó néhányat a Magyar Rádió 8-as stúdiójában rögzíthettek is. A felfelé ívelő pálya következő állomása az 1995-ös pop-rock fesztivál volt, ahol a Más lett a világ című szerzeményük elődöntős lett.

 

MR. BASARY GROUP - Más lett a világ

 Ám a szélesebb körű ismertség, elismertség elengedhetetlenül szükséges kelléke, az önálló album megjelenése az örökkévalóságig 'csúszott' a Mr. Basary Group életében; így maradt az önfeledt, kiváló hangulatú, ám annál kevésbé üdvözítő örömzenélés az említett klubokban és fellépő helyeken.


2013-ban aztán örökre el kellett búcsúzniuk a zenekar egyik meghatározó személyiségétől, alapító tagjától, Tihanyi 'Tánci' Gábor gitárostól, aki pótolhatatlannak bizonyult.


"Eleinte próbáltunk gitárost keresni Tánci helyére, ám hiába volt valaki jó a hangszerén, mégsem felelt meg. Ugyanis hiányzott valami a játékából. A lélek, ami Tánciban volt... – emlékezik vissza a zenekarvezető, aki három éven keresztül szüneteltette a zenekart. – Egészen tavaly őszig nem vettük észre, hogy baráti körünkben ott a megfelelő ember."


A múltidézésből az is kiderül, hogy, az új Mr. Basary Group gitáros valamikor együtt zenélt Táncival, sőt olykor helyettesítette is a zenekarban az égiekhez távozó muzsikust.


"Ezt az urat Gönci 'Apuka' Györgynek hívják, aki minden szempontból megfelel nekünk – tudjuk meg Mr. Basarytól, aki azt is elárulja, hogy az idén huszonöt esztendős, régi-új zenekar 'debütáló' koncertje a Singers Pubban lesz március 12-én szombaton (Bp., III., Bécsi út 310.) és este nyolc órakor kezdődik.


Kérdésünkre, hogy ott folytatják-e, ahol három évvel korábban abbahagyták, az énekes a fejét rázza:


"Kizárólag magyar, és csakis olyan dalokat válogattunk a repertoárba, amelyekben eddigi pályafutásom során közreműködő voltam - akár énekesként, akár az adott nóta szerzőjeként. Nevezetesen a HitRock, a Telegram, a Kormorán, az Örökség, vagy korábbról a Metal Company bandák szerzeményeiről van szó.

De vendégként énekeltem a P.Mobillal, a Slamo Banddel, a Misszió zenekarral és a Tűzkerék Xt-vel is, tehát ezek a dalok is beleférnek a műsorba. Az újjáalakult zenekar mottója Újraszületés, amely szinte az egész életművem koncertanyagát öleli fel – zárja beszámolóját Mr.Basary, aki minden rockzene kedvelőt vár a Stingers Pubba." - Hegedűs István.


A koncert Facebook oldala
 

MR. BASARY GROUP:
Magyari András billentyűs
Talabér László basszusgitáros
Gönci "Apuka" György gitáros
Nagy László dobos
Mr. Basary énekes

Egykori tagok: †Tihanyi Gábor gitáros 1991-2013, Jóvér Imre dobos 1991-2001.

 


METAL COMPANY - Szép társaság/Dongó (1987-es kislemez)


 

METAL COMPANY (a kislemezen)
Bencsik Sándor gitáros (RIP)
Mr. Basary énekes
Zselencz László basszusgitáros
Papp Tamás dobos (közreműködő)
Lerch István billentyűs (közreműködő)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
A.M.D. - 52 éves korában elhunyt Lörke, a klasszikus felállás gitárosa
2019. június 23. (vasárnap) 15:52

52 éves korában elhunyt Lőrincz Sándor, azaz Lörke, az A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, dalszerzője. Lörke 1990 nyarán lett a hazai hardcore színteret meghatározó A.M.D. állandó gitárosa, Füleki Sándor (Leukémia, Mood, Wall Of Sleep) utódja, 1990 végén pedig meg is jelent az első A.M.D. anyag, a Ne vonulj be! című kazetta, amit 1991 végén követett az első hivatalos lemez, A háború borzalmai, sőt még rosszabb. A hardcore csapat ebben az időszakban rengeteget játszott idehaza és külföldön is, többek között olyan csapatokkal, az Idiots, a Spermbirds, a Fugazi, a Body Count vagy a Carcass.     Az alapító frontember, Sotár 1993-ban szállt ki, 1994-ben kábítószer-túladagolás következtében hunyt el. Sotár halála után kihoztak még egy lemezt (Túlélők), de utána hosszú szünet következett, és a társaság csak 2005-ben jött össze újra. A Mindenen kívül című lemezül 2012-ben jelent...

MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends
MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends

Legends címmel június 28-án jelenik meg a Tarek Maghary énekes vezette német Majesty új albuma, amelynek már a harmadik előzetes dalával, a klippel kísért We Are Legends tétellel is...

PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion
PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion

Crime Of Passion címmel máris meghallgatható az első dal a nu metalos budapesti Pennhurst ősszel érkező első albumáról. "Ígéretünkhöz híven, most közzéteszünk egy vadiúj dalt,...

ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains
ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains

Bowels Of Earth címmel augusztus 30-án lát majd napvilágot az LG Petrov énekes vezette Entombed A.D. harmadik albuma, a 2016-os Dead Dawn lemez folytatása, amelyről máris itt egy...

SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding
SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding

Talviyö (Winter Nights) címmel szeptember 6-án jelenik meg a finn Sonata Arctica tizedik album, a 2016-os The Ninth Hour lemez 11 dalos folytatása, amelyről máris megismerkedhetsaz az első...

FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111
FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is, most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS