ANIMALS AS LEADERS - Augusztusban újra Budapesten

Már folyik a stúdiómunka a negyedik albumon

2016. március 7. (hétfő) 12:25

Napjaink progresszív metal világának egyik legnagyobb bandája tér vissza az A38 Hajóra augusztusban, a Tosin Abasi gitáros vezette Animals As Leaders. A csapat nyári európai turnéjának lesz egyik állomása Budapest, és az Animals As Leaders társaságában fellép a kanadai Intervals, valamint az ausztrál Plini is.


A koncert Facebook oldala


"Mivel az Animals As Leaders trió pár hete már beharangozta, hogy javában dolgozik az  idén megjelenő negyedik nagylemezén, nehéz elképzelni, hogy nem ezt mutatja majd be. Tosin Abasiékkal együtt a kortárs progmetal színtér két alapformációja is érkezik: az Aaron Marshall vezette kanadai Intervals és az ausztrál Plini.

Amikor 2009-ben a nigériai-amerikai gitáros, Tosin Abasi megjelentette első szólólemezét (Animals As Leaders), még kevesen gondolták volna, hogy a modern progmetal egyik legmagasabbra ívelő karrierje indul el.

Abasi korábban ugyan szerzett némi hírnevet a metalcore vonalas washingtoni Reflux gitárosaként (a zenekarral 2005-ben járt is már az A38 Hajón), de amikor virtuozitását látva a kétezres évek közepén a Prosthetic Records szólólemez megjelenést ajánlott neki, akkor dalszerző képességei hiányosságaira hivatkozva azt visszautasította.

Abasi legendás szerénységére, maximalizmusára és elmélyültségére jellemző, hogy csak több év zenei tanulás után jelentkezett a Prosthetic-nél – akkor viszont azonnal szerződést kapott. Így jött létre az eredetileg egyszemélyesnek induló, majd a Periphery gitárossal, Misha Mansoorral kibővülő, később trióvá váló projekt, az Animals As Leaders.

A második lemezre (Weightless, 2011) már szinte teljesen felállt a zenekar: Abasi megtalálta Javier Reyes gitárost, akinek virtuozitása közelíti az övét, illetve Navene Koperweis dobost – akit később az elképesztően inveciózus Matt Garstka váltott. Ekkorra már komoly rajongótábora alakult a triónak, mindenekelőtt azért, mert amit ez a három ember tizenhat húron (mind Abasi, mind Reyes speckó nyolchúros gitáron játszik, Abasinek az Ibanez pár éve adott ki limitált példányszámú szériát) és egy dobszerkón művelt élőben, azt nehezen lehetett elfelejteni.

Matekmetal, fúziós dzsessz, metalcore, progresszív metal - nevezzük bárhogy, az Animals As Leaders messze kiemelkedik a mezőnyből, nem is annyira a virtuozitás, hanem Abasi elmélyült spiritualitása miatt (maga az Animals As Leaders, azaz 'Állatok, mint vezetők' név is egy irodalmi utalás Daniel Quinn Izmael című, magyarul is olvasható filozofikus-spirituális regényére). 


Abasi és Reyes közben másik projektbe is fogott a Mars Volta szaxofonosával, Adrián Terrazas-Gonzálezzel, illetve a Suicidal Tendencies dobosával, Eric Moore-ral. És közben felgyorsultak az események, a trió a Sumerian Records-hoz szerződött, ahol két éven belül már a második nagylemezét jelenteti meg.

2014-ben, a Joy Of Motion album turnéjával már járt az A38 Hajón az Animals As Leaders, most pedig már az új - egyelőre cím nélküli - albumot veszi fel a csapat. Bár a megjelenés időpontjáról egyelőre nincs hír, de nehéz elképzelni, hogy az Animals As Leaders nem az új lemezét mutatja majd be a nyári Európa-turnéján, amelynek az A38 Hajó is állomása lesz.


Az Intervals egy kanadai gitáros-producer, Aaron Marshall one-man-showja. A pár éve létező progmetal projektet teljes egészében ő rakta össze, és bár stúdióban és koncerteken kiegészül vendégzenészekkel, többek között a Periphery, a Skyharbor vagy a Protest The Hero tagjaival, alapvetően Marshall a megfejtő.

A virtuóz gitárjátékra épülő, szinte kizárólag instrumentális szerzeményekből összerakott legutóbbi lemez, a Shape of Colour komoly sikert aratott progmetal körökben, és az Intervals a Tesseracttal, a Contortionisttel és a Periphery-vel is turnézott már.


A Plini sznitén szólóprojekt, egy ausztrál fiatalember invenciózus progmetal vállakozása. A szinte teljes egészében házilag összerakott darabok (majd' minden lemezen ott szerepel a büszke felirat: 'written, recorded & mixed in my bedroom', azaz 'a hálómban írtam, vettem fel és kevertem'. Nagyon tudatosan építkező zenéről van szó, egységes borítókkal, rendszeres időközönként megjelenő EP-kkel. Virtuóz gitárjáték, klasszikus djent hangzás, remek egyszemélyes produkció."

Jegyár: 4200 Ft, elővételben: 3500 Ft.
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS