KALAPÁCS JÓZSEF - Ősszel megemlékezés az idén 30 éves Totális Metal albumról

A 2012-es Emlékmű koncert 29 videója megtalálható a Youtube-on

2016. március 6. (vasárnap) 16:04 | utoljára módosítva: 2016. március 6. (vasárnap) 16:09

A Kalapács zenekar megállíthatatlanul koncertezik, a következő hétvégén például Szigetszentmklóson (március 11.) és Székesfehérváron fognak játszani (március 12.), de Józsi idén szeretné azt is valahogyan megünnepelni, hogy pontosan 30 évvel ezelőtt jelent meg a Pokolgép legelső nagylemeze, a Totális metal.


Egyúttal fontos infó az is, hogy a 2012-ben a PeCsa szabadtéri színpadán adott 'Félszáz év totál - 30 év metal' elnevezésű Kalapács életműkoncerten készült felvételekből, ami csak menthető volt, mind felkerült a Hammer Music hivatalos Youtube-csatornájára. Meg is nézheted azonnal a 29 videót!

A 2012 szeptember 14-én megrendezett bulin a Kalapács zenekar mellett fellépett az Akusztika, a Hard, és az Omen, továbbá ős-Pokolgép dalok és nagylemezes Pokolgép klasszikusok is felcsendültek a hajdanvolt Petőfi Csarnokban.Ladányi Zsolt, a MaxiRádió Gyöngyös FM 92.4 MHz (RockFactor, Rock 1 Óra) műsorvezetője, nemrég interjút készített Kalapács Józsival, és a Rock 1 Óra adásában elhangzott beszélgetés leiratát máris elolvashatod.www.facebook.com/KalapacsZenekarOfficial


www.facebook.com/KalapacsJozsef


www.facebook.com/rockfactorhungarySzervusz József!

"Helló! Üdvözlöm a hallgatókat."


2016-ban mozgalmas évnek nézel elébe. Mesélj nekünk erről, mik az idei terveid?


"Úgy néz ki, hogy a Viktor Máté-féle Rock Musicalben fogok szerepelni, amit a Hősök terén, illetve a Felvonulási téren fognak újra bemutatni, most már 15-20 év után. Tervben van egy lemez az Akusztikával is, de valamilyen formában meg szeretnék jelenni az Atilla Fiai társulattal is.

Természetesen a Kalapács zenekarral is szeretnénk elkezdeni dolgozni egy új lemezen. Nem kapkodunk el semmit. Inkább az mondom, hogy rengeteg sok mindent csinálunk, én is rengeteg sok mindent csinálok.

Ugyan itt-ott kicsit megosztott a figyelmem, de pont azért nehogy valami elhamarkodott dolog legyen. Tehát nincsenek határidők kitűzve, hanem ahogy jólesik, úgy csinálgatjuk. Ezek a legfontosabbak. Ezen kívül persze játszunk az összes nagyobb fesztiválon, motoros találkozón, és megyek ki akusztikus verzióban is Erdélybe, illetve már az Atilla Fiaival is van lekötött dátum, de a Kalapács zenekarral is, Felvidéken van egy pár."


A Kalapács zenekarra visszatérve, megemlítetted, hogy igyekeztek elkészíteni egy új albumot. Ennek van már valamilyen előjele?

"Ez nálunk bármi lehet! Tehát lehet, hogy kijövünk ősszel egy albummal, de az is lehet, hogy csak két év múlva készül el. Mondjuk, azt gondolnám, hogy a realitás az az, hogy idén kész leszünk vele nagyjából, és akkor vagy ősszel-télen, vagy jövő tavasszal rögzítjük. Szeretnék valamiféle módon valamilyen ünnepi lehetőséget kicsikarni annak is, hogy pontosan idén 30 esztendős a Totális Metal album. Tehát akarok valami olyan koncertet létrehozni amint lehet.

Egyébként az őszi Club 202-es Kalapács koncertnek lesz ez a funkciója, kifejezetten a Totális Metalról szól majd az a koncert. Ezen kívül még klipet is csinálunk, de így hirtelen nem jut eszembe minden. Ez nálunk nem úgy van, hogy egy évig rákészülünk, és csinálunk valami rettenetes nagy művészetet, hanem gyakorlatilag egy, vagy kettő imidzs klip lesz. Lehet, hogy kettő.

Megjelent most nagy nehezen végre valahára, több év söprögetés és keresgélés után az elveszett, és szétszórt képanyagaink a 'Félszáz év totál - 30 év metal' című életműkoncerten készült felvételekből ."


Meglettek? Nagyszerű! Ezt nagyon sokan várták!


"Sajnos nem lett meg az összes kép, kamerás felvétel, ezért vannak sajnos hiányosságai, de először a Kalapács Klubba tartozók, mármint akiknek van ilyen rajongói kártyájuk, azok férhettek hozzá. De most már hozzáférhető a felvétel a Youtube-on."

 

KALAPÁCS JÓZSEF - 'Félszáz év total - 30 év metal' Életműkoncert (29 videó, 2012, PeCsa)


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS