STABBED - Az első EP, holnap a Kvltban a legelső koncert

Modern metal seregszemle lesz pénteken a Kvltban

2016. március 3. (csütörtök) 11:52

Submerge címmel jelent meg a budapesti székhelyű, de Fehérvárról startolt Stabbed zenekar 5 tételes bemutatkozó EP-je, és a komplett anyag nem csak meghallgatható, de szabadon le is tölthető.


"A zenénk alapvetően kísérletezőnek mondható, de semmi olyasmit nem csinálunk amit előttünk ne tettek volna már meg, azt viszont igyekszünk jól csinálni. Inkább a kilencvenes évek végére jellemző organikus hangzást követjük, a dalok is kellő vérben és izzadtságban áztak.

Főbb zenekarok, melyek nyomot hagytak a dalainkban: Opeth, The Ocean, Meshuggah, Katatonia, Mastodon, Tool, Russian Circles."


A Stabbed első koncertje most pénteken, március 4-én lesz a Kvltban, ahol a további fellépők listája így fest: Dreamfall In Nightmareland, July Brings Oblivion, The Tumor Called Marla, Silent Homes, SKORE, Limbless Ventura.

A koncert Facebook oldala
 

www.facebook.com/stabbedband
 
 

STABBED - Submerge (a 2016-os EP)


"A Stabbed eredetileg projektként indult, még 2012 őszén, az akkor még instrumentális ambient rock stílussal próbálkozó Kecskés Attila volt az ötletgazda. Egy hatszámos demóanyag is tartozik ehhez az időszakhoz, melyet Attila írt, és vett fel egyedül. 2013-ban döntött úgy, hogy az ambient témáit inkább egy energikusabb, keményebb környezetbe helyezné, így alakult ki a mostani irány.

Maga a zenekar 2013 év elején alakult meg Székesfehérváron, a mostani felállás pedig 2015-ben állt össze:
Karamuskó Alex - ének
Kecskés Attila - gitár
Kovács Gergely - gitár
Potkovácz Márk - dob
Roskó Dávid - basszusgitár


A zenei alapokat továbbra is Kecskés Attila jegyzi, a dalszövegeket Potkovácz Márk írja. Az angol szövegek különbözőképpen értelmezhető szimbólumokra épülnek, teret adva a hallgató fantáziájának.

A számok végleges formába öntését együtt végzi a Stabbed tagsága, így mindenki teret kap a dalok megvalósításában. A Submerge című bemutatkozó EP öt dalának dobfelvételei az LV. Hangstúdióban folytak Gaál Csaba és Nóniusz Gábor irányítása mellett, a gitárokat a zenekar saját maga rögzítette, az ének, a keverés és a maszter pedig az Area 3x3 stúdióban készült. Albumborító: Farkas Zénó.

A Creed című dalhoz Palotás Péter (Visioned Frailty) járult hozzá a hangjával, a Carcerihez pedig Kelner Péter (ex-Eradication)."
 


STABBED - Creed (a 2016-os Submerge EP-ről)
STABBED - Carceri (a 2016-os Submerge EP-ről)


"Az emberekre bízzuk, hogy milyen zenekarokat hallanak ki a dalainkból, az biztos hogy a 90-es évek vége és a 2000-es évek eleje nagyobb hatással volt ránk, mint az elmúlt évtized. Igyekeztünk a saját felfogásunkban olyan zenét írni, amit mi magunk is hiányolunk manapság és szívesen hallgatnánk.

Koherens stíluskeveréssel próbáltuk megtalálni az egyensúlyt dalközpontúság és komplexitás között, nagy hangsúlyt fektetve a minőségi angol dalszövegekre. A dalok szociális kapcsolati problémáinkat járják körbe egy belső szemszögből. Szimbólumokban, képzettársításokban ütköztetjük ahogy az ember, a társadalom érzékeli és reagál az egyén törekvéseire."


A Submerge EP ingyenesen letölthető a zenekar BandCamp oldaláról, de elérhető a legtöbb online zeneszolgáltatónál is (Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Google Play, Amazon, stb.).

  


"Március első péntekén nagyszabású metal/metalcore buli lesz a budapesti KVLT klub színpadán. Igazi modern csapatok lépnek fel, és este héttől hajnalig megy majd a minőségi aprítás megállás nélkül. Akik pedig megszomjaznak, pénztárcabarát árakkal találkoznak majd a felújított pultrésznél.

A buli elején dallamos aprításnak lehetünk szem- és fültanúi, ugyanis érkezik a metalcore-os Dreamfall In Nightmareland csapata, majd a stíusazonos July Brings Oblivion legénysége.

A The Tumor Called Marla 2014-ben alakult a fővárosban. Először úgy tűnt, egy stúdióprojektről van szó és nem nagyon lesznek koncertek. Ám idővel elindult ez a szekér is és a bulik mellé jöttek a jobbnál jobb számok. Közben kiadót is talált a csapat, az Imminence Records-ot. Stílusukat nézve metal ez a javából, de elektronikával és core-os elemekkel keverve. Különlegesség még, hogy női énekes is van a csapatban. Anna és Hekky nagyszerűen teszik a dolgukat, jól keverik a kártyákat, ezáltal igazán színesítve az amúgy is profi produkciót.

2014 környékére tehető a Silent Homes indulása is. A bandát a Scars Left Behindból kiváló Mede György kezdte el építeni. A Blackwater Records-nál működő csapat első kislemeze 2014 novemberében készült el Seasons címmel. Nem szeretik skatulyázni magukat, stílusuk egyszerűen csak metal. Persze, ennél sokkal összetettebb és izgalmasabb a történet, de helyettük nem döntenénk, így érdemes lefülelni a brigádot.

A Stabbed nemrég jött ki egy profi kislemezzel, ez lesz a debütáló koncertjük. Stílusukat aszerint keverik, hogy némileg hiánypótló legyen, de az egyensúlyt megtartsák a dalközpontúság és a komplexitás között, nagy hangsúlyt fektetve a minőségi angol szövegekre.

A szegedi SKORE zenekart egy idézettel mutatnánk be: 'Úgy törtek be az életünkbe, mint egy éledő déli legenda: vadul és kegyetlenül. A banda szétszedett minket a mocskos-sötét-felrázó dallamaival és mi egyszerűen nem tudunk betelni a zenéjükkel. Maradjatok velünk!'

Igazán igényes, progresszív modern metal együttest üdvözölhetünk a Limbless személyében. A fővárosi zenekar 23.30-kor csap a húrokba. Alapos zúzásra számíthat mindenki, aki meghallgatja őket! Örömzenélés HC módra! Ez a Ventura, akik az elmúlt 4 év alatt jó néhány klubban, így a KVLT-ben is megfordultak már néhányszor. Idén ismét beveszik a színpadot és a szokásos show sem maradhat el.

2016. március 4 (péntek)
KVLT BP

19.00 - Dreamfall In Nightmareland
19.45 - July Brings Oblivion
20.30 - The Tumor Called Marla
21.15 - Stabbed - debütáló koncert!
22.00 - Silent Homes
22.45 - SKORE
23.30 - Limbless
00.15 - Ventura


Cím: 1032 Budapest Fényes Adolf utca 28.
Jegyár: 800 Ft.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS