IGNITE - "Lemmy kitöltött magának egy fél üveg Jack Daniel’s-t, és elővett egy spanglit"

Január 28-án és 29-én koncert a Barba Negrában

2016. január 20. (szerda) 19:09 | utoljára módosítva: 2016. január 20. (szerda) 19:11

Január elején jelent meg az új Ignite album, az A War Against You, a hónap végén pedig egy dupla koncerttel tér vissza Magyarországra - a Barba Negra Music Clubba - a Téglás Zoli vezette kaliforniai banda.


Az új Ignite album kapcsán Soós Tamás a kortarsonline.hu számára készített egy interjút Zolival.Az új dalok mondanivalójáról:

"Láttam a sok bevándorlót, akik Szíriából próbálnak eljutni Németországba, és úgy éreztem, írnom kell egy lemezt, mert az én szüleim is bevándorlók voltak Amerikában. Az Alive című dal arról szól, amikor az oroszok jöttek be Magyarországra, a németek húzódtak vissza, a nagypapám pedig felrakta az egész családot a lovaskocsira, és menekültek Nyugat felé. Elmentek Németországba, onnan New Yorkba, majd Los Angelesbe.

Az új lemez több számában is feldolgoztam a családom történetét, az Oh No (Not Again) például azután született, hogy elolvastam a nagybátyám naplóját, amit a II. világháború alatt írt. Tizenkilenc éves volt, amikor elvitték háborúzni. Azért is akartam megírni ezt a számot, mert az amerikaiak nem értik, mit jelent a háború, pláne egy fiatal gyerek számára, aki elmegy egy idegen országba megölni azokat, akik ott laknak. Az amerikai politikusok folyton háborúzni akarnak, de a saját gyereküket már nem küldenék el. A Where I Come From pedig a Falu angol verziója. Ez arról szól, milyen jó egy kis faluból származni. Én sok mindent azért értem el, mert tudom, honnan származom."Karrierről, pénzről:

"...utánamegyek a lehetőségeknek, és meg is becsülöm azokat, mert látom, milyen nehezen boldogulnak Magyarországon az emberek. Nem a gyors pénz érdekel, hanem az, hogy hosszú távon is pénzt keressek. Magyarországon sokszor az számít, hogy az ember gyorsan szerezzen pénzt magának, ezért hosszú távon elcseszik az egészet. Én azt tanultam, hogy nem szabad lopni, csalni. Work your ass off, dolgozd szét a seggedet is, nekem ez a mottóm.

Azért nem énekelek már a Pennywise-ban, mert az egyik koncerten összeestem, és lebénultam. Nem éreztem a bal felemet, megijedtem. Amikor már újra éreztem a bal oldalamat, és ki tudtam menni pisilni, akkor jöttem rá, milyen szerencsés az ember, ha egyáltalán ki tud menni a WC-re. Az én stresszem, hogy lehet nem hangolták be jól a gitárokat koncert előtt, vagy rossz repülőre szálltunk, luxusprobléma.

Mindig csak a karrier után futottam, nem figyeltem az egészségemre, és eltörtem a hátamat. Miután összeestem, egy évig küzdeni kellett, hogy újra egészséges legyek. Most már ha felkelek reggel, olyan finom az a kávé, és annyira ízlik az a szendvics… Megtanultam értékelni a kis dolgokat, az apró örömöket az életben. A karrier, a pénz nem hoz sok boldogságot. Mindenkinek sok nehézség van az életében, úgyhogy a boldogság választás kérdése. Na, ez a magyar szív."Lemmyről, a Velvet Revolverről:


Tavaly év végén meghalt a rockzene egyik utolsó ikonja, Lemmy. Te ismerted személyesen is, pár éve háttérvokáloztál a Motörhead God Was Never On Your Side című dalában.

"Cameron Webb producer hozott le egyik reggel a stúdióba. Lemmy nem szereti, ha valaki más énekel a lemezén, úgyhogy reggel kilenckor kezdtünk, Lemmy pedig csak egy-két óra körül kelt fel. Kettőig kész volt a dal, plusz másik kettő is. Amikor Lemmy megjött, kitöltött magának egy fél üveg Jack Daniel’s-t, és elővett egy spanglit. Megitta az egész Jack Daniel’s-t, hogy felébredjen, mintha csak kávét inna, majd meghallgatta a számot. 'Nagyon jó', mondta Lemmy, 'de tudsz úgy is énekelni, mint egy férfi?'. Úgyhogy felénekeltem újra, de ezúttal mélyebben. Nagyon jó barátom Matt Sorum, aki karácsony előtt csinált egy születésnapi bulit Lemmynek, és engem is meghívott rá, de Indonéziában voltam, úgyhogy nem tudtam elmenni. Pár nappal később meg is halt Lemmy."


Ezek szerint Matt Sorumon keresztül kerültél be a Velvet Revolver-es meghallgatásra, amikor énekest kerestek Scott Weiland helyére?

Nem, a próbán találkoztam vele. A menedzserük hívott oda, mert tudok magasan énekelni. De akkoriban Slashnek elege volt már az egészből. Axl Rose után Scott Weilanddal játszott, és mind a két ember csak bajt hozott neki. Mondta, hogy annyit küzdött már Axllel is, Scottal is, hogy inkább csinál magának egy szólóprojektet. És jól tette, nagyon jó szólóban, és az énekese, Myles Kennedy nagyon jó énekes."


A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.www.facebook.com/ignitebandIGNITE - This Is A War (a 2016-os A War Against You albumról)
IGNITE - Nothing Can Stop Me (a 2016-os A War Against You albumról)

 

"Tíz év után egy új albummal és egy Európa-turnéval tér vissza a kaliforniai melodikus hardcore, punk rock banda. A legutóbbi, 2006-os Our Darkest Day című lemez után január 8-án napvilágot látott a Century Media kiadásában az A War Against You című album, rajta 17 punk rock felvétellel, köztük a korábban demóváltozatban már a netre kikerült Falu című dallal, amit a rajongók már az 'új Place Called Home'-ként tartanak számon.

Zoliék a januári Európa-turnét egy dupla budapesti koncerttel zárják, amelynek a főváros legnagyobb rock klubja, a Barba Negra Music Club ad helyet.

'Idén januárban sokan lemaradtak a pesti koncertekről, mert hamar elfogytak a jegyek. Most mindkét koncert a Barba Negrában lesz, hogy biztosan beférjen mindenki, aki látni akar minket' -mondta el a koncerttel kapcsolatban Téglás Zoli, az Ignite magyar/amerikai frontembere, aki igazi zúzást ígér mindkét estére.

Ignite: Téglás Zoli - ének, Brian Balchack - gitár, Kevin Kilkenny - gitár, Brett Rasmussen - basszusgitár, Craig Anderson - dobok

 


Ignite
A War Against You lemezbemutató koncert
2016.01.28-29. Barba Negra Music Club
Budapest XI., Prielle Kornélia utca 4.


www.facebook.com/BARBA.NEGRA.MUSIC.CLUB

Jegyértékesítés:
- Barba Negra Music Club jegypénztára
Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 14 és 20 óra között
Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.
Online: - a Barba Negra Music Club és a Ticketportál rendszerében  

 

 

Hozzászólások

[016437]
gab666
Csak nekem tűnik fel, hogy mindig azok szájából hangzik el a "pénz nem boldogít" közhely, akiknek már kurva sok van? :)
[016434]
nightwing
Meldrum:"nem ér az egész annyit,hogy elemezze a mondataimat". Így van. Nem csúsztattam. Szó szerint idéztem. Fogalmazz pontosan, modoros terjengősség nélkül, és nincs ilyen gond. A magázódással magadat minősíted egy olyan közegben, ahol a tegeződés elfogadott.
[016432]
Meldrum
Rátapintott a lényegre hogy i nélkül !!!! Rájöttem ,de már késő volt.
Egyébként nem ér az egész annyit,hogy elemezze a mondataimat .Ja és csúsztasson a félig idézettel. De legyen . Megmagyarázom a bizonyítványom. "baromságokat mondhat Lemmyről " Ez valahogy fontos ,mármint a főnök említése ,mert így van értelme a kritikai megjegyzésnek. Amennyiben azt állítja,hogy nem szerencsés az aki találkozott Lemmyvel és sztorizhat róla , készséggel elfogadom ,de természetesen nem értek egyet .

[016431]
Meldrum
Rátapintott a lényegre hogy i nélkül !!!! Rájöttem ,de már késő volt.
Egyébként nem ér az egész annyit,hogy elemezze a mondataimat .Ja és csúsztasson a félig idézettel. De legyen . Megmagyarázom a bizonyítványom. "baromságokat mondhat Lemmyről " Ez valahogy fontos ,mármint a főnök említése ,mert így van értelme a kritikai megjegyzésnek. Amennyiben azt állítja,hogy nem szerencsés az aki találkozott Lemmyvel és sztorizhat róla , készséggel elfogadom.
[016430]
nightwing
Nem ismerem Téglás (i nélkül!) Zolit személyesen, de az eddigi megnyilvánulásai alapján nem tűnik távolról okoskodó embernek. Épp ellenkezőleg, rendszeresen tölt el időt Mo.-on, pedig játszhatná a rocksztárt is. Még egyszer: sztem nem okoskodó, allűrös ember, de akár tévedhetek is.
"...szerencsés életének köszönheti ,hogy olyan baromságokat mondhat..." mi köze a kettőnek egymáshoz???
[016429]
Meldrum
Valóban irigy vagyok ,különösen az üveg Jack-re.Gyarló vagyok ,bevallom igen tisztelt Bíróság. " Megitta az egész Whiskeyt ,hogy felébredjen ". Ez a mondat zavart meg kissé. Elképzelhetetlennek tartom ,bár Lemmy egy más dimenzió. A családok múltjával kapcsolatban nincs irigykedni ok ,hiszen az én nagyapán hivatásos katona volt a II Magyar Hadseregben a Donnál és szerencsésen hazajött. De távoli "hazánkfia" (kissé úgy tűnt ) ,hogy osztotta az észt ,de nem akarom bántani. Sok szerencsét neki ,ahogy nektek is.
[016428]
rakott
Irigységnek hívják a jelenséget, kedves shmonsta.
[016427]
shmonsta
Mások meg azt nem élték át, amit Zoli, nem pontosan értem, hogy mit akarsz mondani azzal amit leírsz.
Amúgy fél üvegről Jackről van szó a cikkben, ezt a mennyiséget pedig rendszeresen alkalmazta napindítónak, legalábbis az őt ismerők ezt állítják.
[016419]
Meldrum
Érdekes beszélgetés volt Téglási úrral. Hozzáfűzném ,hogy meg kell tudnia ,hogy minden családnak meg van a története. Kinek izgalmasabb ,kinek "kispolgár " jellegű.Mi itthon maradt hazánkfiai fiatalként álmot kergettünk a rockzenéről , a nagy nyugati bandákról. Másolt kazettákon hallgattuk a metalt ,Jugoton nyomású bakeliten vettük meg a Maident és a többit . Dobgitáron pengettük a Metallicát . Sorolhatnám azt a sok faszságot amit ő nem élt át. Rendkívül szerencsés életének köszönheti ,hogy olyan baromságokat mondhat Lemmyről ,hogy megivott egy üveg Whiskeyt ,hogy felébredjen..Édes istenem ... A zene nem rossz ,de nem venném meg bakeliten ....
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MILFGLUE! - Már négytagú a szolnoki brigád, új dal és videó: Hiányzom
2021. április 13. (kedd) 06:29

Hiányzom címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a szolnoki The Milfglue! zenekar, a stílusuk "a rock, a grunge és a punk rock jegyeit hordozza". "A nemrég alakult, korábban trióként zenélő szolnoki banda időközben 4 tagúra bővült. A dalonként csepegtetett 10 számos albumuk soron következő tétele a Hiányzom."   www.facebook.com/Milfglue THE MILFGLUE! - Hiányzom (2021) THE MILFGLUE! - Perverz tél (2021) www.instagram.com/themilfglue  

GOJIRA - Dalpremier szöveges videóval: Into The Storm
GOJIRA - Dalpremier szöveges videóval: Into The Storm

Fortitude címmel április végén jelenik meg a Gojira új albuma, a 2016-os Magma lemez utódja, negyedik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Into The Storm dallal lehet...

BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk
BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk

Sagittarius A* címmel és 13 számmal érkezik majd a tavasz folyamán a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk bandától már...

PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa
PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa

Existential Reckoning címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a negyedik Puscifer nagylemez, a Tool frontember, Maynard James Keenan másik bandájának friss videója pedig a Bullet Train...

BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same
BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same

You Hear Georgia címmel május 28-án lát napvilágot az atlantai southern rocker Blackberry Smoke új stúdióalbuma, a 2018-as Find A Light lemez utódja. Harmadik előzetesként a szöveges...

ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből
ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből

Global Warning című harmadik albumán dolgozik Ziskó Olivér dobos (ex-Sear Bliss, ex-Alfred’s Violin), most pedig egy olyan dalhoz készült el a különleges videója, amelyben a könnyen...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS