METALLICA - Egy túlbuzgó ügyvéd okozta a galibát a kanadai tribute csapatnak

Maximálisan támogatják a tribute csapatokat

2016. január 14. (csütörtök) 08:29

A Rolling Stone-nak nyilatkozott a Metallica annak kapcsán, hogy a jogi képviselőjük a minap 41 oldalas hivatalos levelet küldött egy Sandman nevű kanadai Metallica tribute csapatnak egy jogsértés befejezésére irányuló meghagyással.


Az 1994-ben alakult Sandman a St. Anger albumos Metallica logót alakította át magának, de a jogi képviselőnek minden bizonnyal a Facebookra és a Youtube-ra kitett koncertfelvételeik sem tetszettek.

A Metallica jogi képviseletét ellátó ügyvédi iroda 1999-ben a Victoria's Secret céget be is perelte a Metallica nevet viselő rúzs-kollekciójuk miatt, egy évvel később pedig egy parfümcéggel szemben indítottak eljárást a Metallica parfümük miatt.

(Mi is kaptunk annak idején hivatalos levelet az irodától a Metallica Hungarica - a HammerWorld elődje, 1986 és 1989 között - neve miatt, egy jó évtizeddel azután, hogy a Metallica Hungaricából Metal Hammer H lett, annak ellenére, hogy James Hetfieldék már 1987-ben, Lengyelországban személyesen kaptak a magazinunkból, és nemhogy kiakadtak a néven, de nagyon is tetszett nekik, örömmel fotózkodtak vele. - a szerk.)


A csapat így fogalmazott a Rolling Stone-nak:


"Értesültünk róla, hogy egy kanadai Metallica tribute csapat egy kissé megorrolt ránk, és némi utánjárás után kiderítettük, hogy miért. Rájöttünk, hogy a Sandman kapott egy bizonyos levelet, amiről sem mi, sem a menedzsmentünk nem tudott, egészen addig, amíg meg nem jelent az interneten. Szerencsére a zenekar volt olyan kedves és átküldte nekünk az egészet, hogy láthassuk, és az derült ki, hogy egy túlbuzgó ügyvéd küldte el a levelet a tudtunk nélkül.

Hosszú története van annak, hogy nem csupán kedveljük a tribute zenekarokat, de annak idején el is indítottunk egyet. Mi több, egy dupla albumot is kiadtunk tele feldolgozásokkal! Mindig is emlékezni fogunk azokra az időkre és továbbra is élvezni fogjuk a tribute csapatokat, akár meg is hívjuk őket vendégzenekarnak.


A Sandman gitárosa, Joe Di Taranto azt mondta a Rolling Stone-nak, hogy Lars Ulrich fel is hívta szerdán, hogy személyesen kérjen elnézését a levél miatt, és hogy rendezze a nézeteltérést:

"Maximálisan az áldását adta a bandánkra, és arra, hogy folytassuk csak, ahogy eddig tettük. Azt akarják, hogy továbbra is nyomjuk a Metallica tribute bulikat - a teljes áldásukkal, elismerésükkel. Mi pedig továbbra ismagasra emeljük a Metallica-zászlót, büszkén és hangosan!"


Ami a hivatalos levelet illeti, azzal kapcsolatban így fogalmazott a Metallica:

"A Sandmannek a kukába kell iktatnia a levelet. Csinálják csak tovább, amit eddig csináltak... Teljes a támogatásunk! Az ügyvédünk pedig jelenleg a San Francisco-i reptéren található, hogy elcsípje a járatát Alaszkába, mert tartós jéghorgászatra megy..."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MILFGLUE! - Már négytagú a szolnoki brigád, új dal és videó: Hiányzom
2021. április 13. (kedd) 06:29

Hiányzom címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a szolnoki The Milfglue! zenekar, a stílusuk "a rock, a grunge és a punk rock jegyeit hordozza". "A nemrég alakult, korábban trióként zenélő szolnoki banda időközben 4 tagúra bővült. A dalonként csepegtetett 10 számos albumuk soron következő tétele a Hiányzom."   www.facebook.com/Milfglue THE MILFGLUE! - Hiányzom (2021) THE MILFGLUE! - Perverz tél (2021) www.instagram.com/themilfglue  

GOJIRA - Dalpremier szöveges videóval: Into The Storm
GOJIRA - Dalpremier szöveges videóval: Into The Storm

Fortitude címmel április végén jelenik meg a Gojira új albuma, a 2016-os Magma lemez utódja, negyedik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Into The Storm dallal lehet...

BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk
BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk

Sagittarius A* címmel és 13 számmal érkezik majd a tavasz folyamán a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk bandától már...

PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa
PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa

Existential Reckoning címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a negyedik Puscifer nagylemez, a Tool frontember, Maynard James Keenan másik bandájának friss videója pedig a Bullet Train...

BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same
BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same

You Hear Georgia címmel május 28-án lát napvilágot az atlantai southern rocker Blackberry Smoke új stúdióalbuma, a 2018-as Find A Light lemez utódja. Harmadik előzetesként a szöveges...

ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből
ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből

Global Warning című harmadik albumán dolgozik Ziskó Olivér dobos (ex-Sear Bliss, ex-Alfred’s Violin), most pedig egy olyan dalhoz készült el a különleges videója, amelyben a könnyen...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS