ROCKMARATON 2016 - Újabb öt magyar banda a fesztiválra

2016. július 8-tól 17-ig, Dunaújváros (Szalki-sziget)

2016. január 8. (péntek) 08:35

A jövőre 10 napossá váló Rockmaraton helyszíne ismét Dunaújváros (Szalki-sziget) lesz, az időpontja pedig 2016. július 8-tól 17-ig. Összesen 30 külföldi banda lép majd fel a 2016-os Rockmaratonon, amelyek közül legutóbb a Sodom (07/09) neve került bejelentésre. A legfrissebb hír öt újabb magyar banda felsorakoztatásáról szól: Bloody Roots, Ektomorf, Dorothy, Nevergreen, Zorall.


Már kaphatóak a Ticketportal rendszerében a 10 napos Early Bird bérletek, ár: 15.990 Ft.

A további nevek: Amon Amarth (07/15), Battle Beast (07/16), Battlecross, The Casualties (07/12), Sonata Arctica (07/16), a lengyel Behemoth (07/11), a holland Epica (07/16), a német Equilibrium, a NYHC-veterán Madball (07/14) és a pagan metalos német Varg. Összesen már 30 magyar brigádot sorakoztattak fel a szervezők.

 "2016. július 8. és 17. között a Dunaújváros melletti Szalki-szigeten kerül megrendezésre a világtörténelem leghosszabb rockfesztiválja, a 10 napos Rockmaraton. A maratoni nyaralást és mulatást egy hangulatos, árnyékos kemping, saját strand és közel 150 zenekar teszi majd felejthetetlenné.

Mostantól naponta jelentjük be a külföldi és hazai headlinereket, a jegyelővétel és a weboldalunk december elején indul!

Lesz külön 10 napos, 7 napos sőt hétvégés és két hétvégés bérlet is elővételben. Egy hétvégével toldottuk meg a fesztivált, szóval ugyanúgy 5 munkanapot fog érinteni."


Varga Zoltán, a fesztivál főszervezője a Dunaújváros Online-nak elmondta, több szempontból is Dunaújváros bizonyult a legmegfelelőbb helyszínnek. Az idei rendezvényen készítettek egy felmérést a fesztiválozók körében. A nyolcszáz kérdőívet kitöltők hetvenöt százaléka úgy ítélte meg, a Szalki-sziget remek helyszínként szolgált a Rockmaratonnak, elégedettek voltak vele. Varga Zoltán elmondta, az elégedettség abból is érzékelhető, hogy nőtt a látogatók száma. Mint tapasztalt fesztiválszervező, véleménye szerint a Szalki-sziget kedvező adottságokkal is rendelkezik a buli megrendezéséhez.


A közelmúltban Varga Zoltán látogatást tett Cserna Gábor polgármesternél, aki megerősítette, Dunaújváros jövőre is szívesen fogadná a Rockmaratont.

"Fontosnak tartom, hogy jó legyen a kapcsolat a befogadó várossal. Nagyon jól esett a város hozzáállása mind a szervezési időszakban, mind a rendezvény alatt és után is. A célunk az, hogy mindenki jól járjon, a közönség, a város, a városlakók és a szolgáltatók. Szintén pozitív volt a kapcsolat a DVG Zrt-vel, a rendvédelmi szervekkel is- mondta Varga Zoltán. Az idei Rockmaraton ideje alatt nem érkezett semmiféle bejelentés a lakók részéről, ez példa nélkülinek számít a fesztivál életében, amelyen idén több mint harmincezer látogató vett részt."

Jövőre tíz napos lesz a Rockmaraton, 2016. július 8-17. között rendezik meg meg, ez lesz a világ leghosszabb rockfesztiválja, már keresik is a lehetőséget arra, hogyan lehet belőle hivatalosan is Guiness-rekord. A tervek szerint közel harminc külföldi fellépőt hívnak meg a jövő évi monstre rendezvényre. Folyamatosan fogják majd nyilvánosságra hozni az együttesek nevét.

A színpadok száma ugyanúgy négy marad, mint eddig, de szeretnék egy kicsit átrendezni azok elosztását, illetve a szabadtéri nagyszínpadokon váltott rendszerben lesznek majd a koncertek, ezzel is csökkentve a zajszennyezést (de ebből nem volt probléma az idén sem).

(A DO cikke - katt!)


www.facebook.com/rockmaraton
  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BLACKBERRY SMOKE - Napfelkelte Texasban
2016. október 20. (csütörtök) 23:08

Like An Arrow címmel jött ki egy hete az atlantai southern rocker Blackberry Smoke új stúdióalbuma, a 2015-ös Holding All The Roses lemez folytatása. A csapat új klipje a Sunrise In Texas dalhoz készült és máris megnézheted! A 12 számos új album felvételeit Billy Joe Bowers irányította, és a keverést is ő végezte. A lemez Free On The Wing tételében Gregg Allman a vendég a The Allman Brothers-ből.   www.facebook.com/BlackberrySmoke   BLACKBERRY SMOKE - Sunrise In Texas (a 2016-os Like An Arrow albumhoz) BLACKBERRY SMOKE - The Good Life (a 2016-os Like An Arrow albumról) BLACKBERRY SMOKE - Let It Burn (a 2016-os Like An Arrow albumról) BLACKBERRY SMOKE - Believe You Me (a 2016-os Like An Arrow albumról) BLACKBERRY SMOKE - Waiting For The Thunder (a 2016-os Like An Arrow albumról)  

OBITUARY - Albumpremier: Ten Thousand Ways To Die
OBITUARY - Albumpremier: Ten Thousand Ways To Die

Loathe címmel már augusztusban bemutattunk egy vadonatúj dalt a floridai death metal legenda Obituarytól, akik november 16-án a Dürer Kertben zúznak majd egy alaposat az Exodus, a Prong és...

LAMB OF GOD - Itt az új daluk: The Duke
LAMB OF GOD - Itt az új daluk: The Duke

December 2-án egy The Duke című, 5 tételes EP-vel jelentkezik a Lamb Of God, amelynek címadó dalát még a legutóbbi, VII: Sturm Und Drang album idején írták és vették fel, de a lemezre...

CROWBAR - Dalpremier az október végi albumról: The Serpent Only Lies
CROWBAR - Dalpremier az október végi albumról: The Serpent Only Lies

The Serpent Only Lies címmel október 28-án jelenik meg a Kirk Windstein vezette New Orleans-i Crowbar tizenegyedik albuma, a 2014-es Symmetry In Black folytatása. Az Eliran Cantor borítós...

VULTURE INDUSTRIES - A szintén norvég Sulphurral érkeznek a Yukba
VULTURE INDUSTRIES - A szintén norvég Sulphurral érkeznek a Yukba

A 2013-as The Tower albumával érkezik október 27-én az avantgárd metalos norvég Vulture Industries, a Yukban megrendezésre kerülő bulin fellép még a turnétárs, a szintén norvég...

OVERKILL - Dalpremier a februári albumról: Our Finest Hour
OVERKILL - Dalpremier a februári albumról: Our Finest Hour

Eredetileg úgy volt, hogy október végére várható az új Overkill album, de a Grinding Wheel lemez végül csak 2017 februárjában jön ki, viszont november 4-én megjelenik egy új...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS