TANKCSAPDA - "Ősszel újra egy nagy durranással jövünk elő"

Indul a debreceni "miniturné", Szilveszter a Barba Negrában

2015. december 28. (hétfő) 10:07 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:53

Ma este a Roncsban indítja évvégi debreceni "miniturnéját" a Tankcsapda, Szilveszter este pedig a Barba Negra klubban fogják zárni a 2015-ös évet, egyben az eddigi leghosszabb és legintenzívebb turnéjukat.


A három debreceni koncert kapcsán nemrég interjúztak is egyet a haon.hu számára, Tamás Nándorral.


www.facebook.com/Tankcsapda


Idén ezúttal szakítotok a hagyományokkal és nem egy főnixes gigabulival zárjátok az évet, hanem három kisebb koncertet adtok Debrecenben december 28-29-30-án. Miért született meg ez a döntés, illetve mennyire fedi egymást a három előadás programja? Az nyilván meghatározza a dallistát, hogy az 1995-ben kiadott Az ember tervez album mindegyik tételét elnyomjátok.

Lukács László: "Nem azért játszunk most három helyen, mert három különböző műsort szeretnénk adni. Ha ez lenne a szándékunk, akkor egy helyen játszanánk három egymást követő estén, három különböző dalsort. Ugyanolyan három koncert lesz, mintha három különböző városban játszanánk, annyi, hogy a három különböző helyszín most egy városban van.

Természetesen lesz a koncertek programjai között frissülés, és mindhárom helyen része lesz az Az ember tervez album összes dala is. Mind a 14 szerzemény elhangzik a lemezről, persze nem egymást követő sorrendben, hanem a műsorba beépítve. Persze, az új albumról is lesznek dalok, mert ez még mindig az Urai vagyunk a Turnénak koncertsorozat és ugyebár lesznek régebbi nóták is.

De hangulatilag nyilván más helyszín egy Roncs, egy Hall vagy egy Lovarda. A Debrecen-turné azért jött létre, mert olyat akartunk csinálni, amit eddig még nem."
 





Az utolsó debreceni buli után sem lehet féktelen mulatozást csapni, mert másnap Budapesten léptek föl.

Lukács László: "Attól még lesz mulatozás…"

Fejes Tamás: "Ez nekünk nem okoz problémát. Az idén már hülyére koncerteztük magunkat, manapság már nem gond, hogy fölmenjünk a színpadra és százszázalékos teljesítményt nyújtsunk. Én viccesen szoktam nagyképűsködni azzal, hogy ha szarok vagyunk, akkor is jók vagyunk. Mivel szeretünk koncertezni, a deszkákon felszabadultak vagyunk és ez óriási energiával tölt fel mindannyiunkat.

Lehet kínlódás a koncert előtt, a színpad mögött, vagy utazás közben, de a színpadon nem, maga az akció mindhármunkat megelégedéssel tölt el, s amíg ez így van, addig a produkció is megfelelő."



Akik nem szeretik a Tankcsapdát, azok is elismerhetik, hogy a zenekar valamiben mindig előre tud lépni. Merre van még mozgástere a csapatnak, ha fejlődni akar?


Fejes Tamás: "A banda zenei és emberi fejlődése nem attól függ, hogy még nagyobb és még nagyobb helyeken játsszon, vagy hogy 100 koncert helyett 150-et adjon. A Tankcsapda nagysága mindig is abban rejlett, hogy bármikor vissza tud lépni, be tudunk vállalni kevesebb bulit, vagy kisebb helyeket. Mindig is jól ment nekünk ez a húzd meg-ereszd meg.

Régóta adósai vagyunk a közönségünknek például akusztikus koncertekkel, amit már vagy tizenkét éve követelnek tőlünk. Előbb-utóbb biztosan lesz, de jelenleg annyi dolgunk van, hogy nincs időnk felkészülni rá. Ha megcsináljuk ezt az akusztikus programot, jól meg fogjuk koreografálni és jól ki fogjuk találni, hogy hármónknak mi áll jól. És ne azért csináljuk, mert a közönségnek baromi nagy igénye van rá, hanem mert szerintünk eljött ennek is az ideje."

Lukács László: "Tomi kiragadott egy valamit a tucatnyi különböző ötletünkből, amelyek megvalósításra várnak. Annyi tervünk van, hogy azok jó, ha a következő évekbe beleférnek. Nagyon sokfelé lehet még indulni a jövőben."

Fejes Tamás: "Azt azért már el lehet mondani, hogy 2016-ban megjelenik rólunk egy dokumentumfilm, amelyet Lévai Balázs rendezett. Annak ellenére, hogy tavasszal a közönségnek úgy tűnik majd, hogy kissé visszavonultunk, a háttérben lázas meló folyik majd. Ősszel pedig mindenki meg fogja tapasztalni, hogy újra egy nagy durranással jövünk elő. Én nagyon lelkes vagyok, már ezen jár az agyam, újabb óriási kihívás előtt állunk, és ez jó. A lényeg, hogy új impulzusok alapján dolgozzunk, mert többek között ez tartja a produkciót életben."

 



De új lemezre ne számítsunk a következő hónapokban.


Lukács László: "A következő hónapokban biztosan nem lesz új album, ez most nem aktuális. Olyan szempontból persze igen, hogy új dalok folyamatosan születnek. Ha valamilyen oknál fogva holnap reggel be kéne mennünk a stúdióba és lenne három hetünk, hogy felvegyünk egy új lemezt, szerintem megoldanánk. És nem is lenne rossz lemez."

A teljes interjúhoz kattints ide!


12/28 - Debrecen, Roncs (vendég: Rocken Dogs) - Facebook
12/29 - Debrecen, Hall (vendég: Rocken Dogs) -
Facebook
12/30 - Debrecen, Lovarda (vendég: Warfarkas, Rocken Dogs) -
Facebook
12/31 - Budapest, Barba Negra (vendég: Phoenix Rt) -
Facebook
 


TANKCSAPDA feat. Farkas Zoli - Koponyák és csontvázak







 


 



A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.



 

 

Hozzászólások

[016385]
LordDravek
Ajjajjjjjj, van itt baj nem is kevés!

"Fejes Tamás: "A banda zenei és emberi fejlődése nem attól függ, hogy még nagyobb és még nagyobb helyeken játsszon, vagy hogy 100 koncert helyett 150-et adjon. A Tankcsapda nagysága mindig is abban rejlett, hogy bármikor vissza tud lépni, be tudunk vállalni kevesebb bulit, vagy kisebb helyeket. Mindig is jól ment nekünk ez a húzd meg-ereszd meg.,,


Ez esküszöm beteg, a fejlődés nem itt kezdődik a nagyképűség fájna ordítana, épp ezért utáltam meg őket, elmondjam hol kezdődik?! Ott hogy Lukácsnak már régen 5 vagy 6. húros bass-en kéne nyomnia Sidinek 7 húron, de még ez sem biztos fejlődés. Akkora marhaságokat tud ez a Fejes összehordani hogy hihetetlen... Miért szeretik ezt az emberek? Totál hiteltelen zenekar...

Ha doku filmet tekinti nagy durranásnak tökön szúrom magam...

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS