TANKCSAPDA - "Ősszel újra egy nagy durranással jövünk elő"

Indul a debreceni "miniturné", Szilveszter a Barba Negrában

2015. december 28. (hétfő) 10:07 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:53

Ma este a Roncsban indítja évvégi debreceni "miniturnéját" a Tankcsapda, Szilveszter este pedig a Barba Negra klubban fogják zárni a 2015-ös évet, egyben az eddigi leghosszabb és legintenzívebb turnéjukat.


A három debreceni koncert kapcsán nemrég interjúztak is egyet a haon.hu számára, Tamás Nándorral.


www.facebook.com/Tankcsapda


Idén ezúttal szakítotok a hagyományokkal és nem egy főnixes gigabulival zárjátok az évet, hanem három kisebb koncertet adtok Debrecenben december 28-29-30-án. Miért született meg ez a döntés, illetve mennyire fedi egymást a három előadás programja? Az nyilván meghatározza a dallistát, hogy az 1995-ben kiadott Az ember tervez album mindegyik tételét elnyomjátok.

Lukács László: "Nem azért játszunk most három helyen, mert három különböző műsort szeretnénk adni. Ha ez lenne a szándékunk, akkor egy helyen játszanánk három egymást követő estén, három különböző dalsort. Ugyanolyan három koncert lesz, mintha három különböző városban játszanánk, annyi, hogy a három különböző helyszín most egy városban van.

Természetesen lesz a koncertek programjai között frissülés, és mindhárom helyen része lesz az Az ember tervez album összes dala is. Mind a 14 szerzemény elhangzik a lemezről, persze nem egymást követő sorrendben, hanem a műsorba beépítve. Persze, az új albumról is lesznek dalok, mert ez még mindig az Urai vagyunk a Turnénak koncertsorozat és ugyebár lesznek régebbi nóták is.

De hangulatilag nyilván más helyszín egy Roncs, egy Hall vagy egy Lovarda. A Debrecen-turné azért jött létre, mert olyat akartunk csinálni, amit eddig még nem."
 

Az utolsó debreceni buli után sem lehet féktelen mulatozást csapni, mert másnap Budapesten léptek föl.

Lukács László: "Attól még lesz mulatozás…"

Fejes Tamás: "Ez nekünk nem okoz problémát. Az idén már hülyére koncerteztük magunkat, manapság már nem gond, hogy fölmenjünk a színpadra és százszázalékos teljesítményt nyújtsunk. Én viccesen szoktam nagyképűsködni azzal, hogy ha szarok vagyunk, akkor is jók vagyunk. Mivel szeretünk koncertezni, a deszkákon felszabadultak vagyunk és ez óriási energiával tölt fel mindannyiunkat.

Lehet kínlódás a koncert előtt, a színpad mögött, vagy utazás közben, de a színpadon nem, maga az akció mindhármunkat megelégedéssel tölt el, s amíg ez így van, addig a produkció is megfelelő."Akik nem szeretik a Tankcsapdát, azok is elismerhetik, hogy a zenekar valamiben mindig előre tud lépni. Merre van még mozgástere a csapatnak, ha fejlődni akar?


Fejes Tamás: "A banda zenei és emberi fejlődése nem attól függ, hogy még nagyobb és még nagyobb helyeken játsszon, vagy hogy 100 koncert helyett 150-et adjon. A Tankcsapda nagysága mindig is abban rejlett, hogy bármikor vissza tud lépni, be tudunk vállalni kevesebb bulit, vagy kisebb helyeket. Mindig is jól ment nekünk ez a húzd meg-ereszd meg.

Régóta adósai vagyunk a közönségünknek például akusztikus koncertekkel, amit már vagy tizenkét éve követelnek tőlünk. Előbb-utóbb biztosan lesz, de jelenleg annyi dolgunk van, hogy nincs időnk felkészülni rá. Ha megcsináljuk ezt az akusztikus programot, jól meg fogjuk koreografálni és jól ki fogjuk találni, hogy hármónknak mi áll jól. És ne azért csináljuk, mert a közönségnek baromi nagy igénye van rá, hanem mert szerintünk eljött ennek is az ideje."

Lukács László: "Tomi kiragadott egy valamit a tucatnyi különböző ötletünkből, amelyek megvalósításra várnak. Annyi tervünk van, hogy azok jó, ha a következő évekbe beleférnek. Nagyon sokfelé lehet még indulni a jövőben."

Fejes Tamás: "Azt azért már el lehet mondani, hogy 2016-ban megjelenik rólunk egy dokumentumfilm, amelyet Lévai Balázs rendezett. Annak ellenére, hogy tavasszal a közönségnek úgy tűnik majd, hogy kissé visszavonultunk, a háttérben lázas meló folyik majd. Ősszel pedig mindenki meg fogja tapasztalni, hogy újra egy nagy durranással jövünk elő. Én nagyon lelkes vagyok, már ezen jár az agyam, újabb óriási kihívás előtt állunk, és ez jó. A lényeg, hogy új impulzusok alapján dolgozzunk, mert többek között ez tartja a produkciót életben."

 De új lemezre ne számítsunk a következő hónapokban.


Lukács László: "A következő hónapokban biztosan nem lesz új album, ez most nem aktuális. Olyan szempontból persze igen, hogy új dalok folyamatosan születnek. Ha valamilyen oknál fogva holnap reggel be kéne mennünk a stúdióba és lenne három hetünk, hogy felvegyünk egy új lemezt, szerintem megoldanánk. És nem is lenne rossz lemez."

A teljes interjúhoz kattints ide!


12/28 - Debrecen, Roncs (vendég: Rocken Dogs) - Facebook
12/29 - Debrecen, Hall (vendég: Rocken Dogs) -
Facebook
12/30 - Debrecen, Lovarda (vendég: Warfarkas, Rocken Dogs) -
Facebook
12/31 - Budapest, Barba Negra (vendég: Phoenix Rt) -
Facebook
 


TANKCSAPDA feat. Farkas Zoli - Koponyák és csontvázak 


 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

 

Hozzászólások

[016385]
LordDravek
Ajjajjjjjj, van itt baj nem is kevés!

"Fejes Tamás: "A banda zenei és emberi fejlődése nem attól függ, hogy még nagyobb és még nagyobb helyeken játsszon, vagy hogy 100 koncert helyett 150-et adjon. A Tankcsapda nagysága mindig is abban rejlett, hogy bármikor vissza tud lépni, be tudunk vállalni kevesebb bulit, vagy kisebb helyeket. Mindig is jól ment nekünk ez a húzd meg-ereszd meg.,,


Ez esküszöm beteg, a fejlődés nem itt kezdődik a nagyképűség fájna ordítana, épp ezért utáltam meg őket, elmondjam hol kezdődik?! Ott hogy Lukácsnak már régen 5 vagy 6. húros bass-en kéne nyomnia Sidinek 7 húron, de még ez sem biztos fejlődés. Akkora marhaságokat tud ez a Fejes összehordani hogy hihetetlen... Miért szeretik ezt az emberek? Totál hiteltelen zenekar...

Ha doku filmet tekinti nagy durranásnak tökön szúrom magam...

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TALES OF EVENING - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Vérszerződés
2020. október 26. (hétfő) 16:04

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Tales Of Evening zenekar Kalapács feldolgozásával! A Vérszerződés című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2008-ban kiadott Mítosz albumán jelent meg.   TALES OF EVENING - Vérszerződés (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A TALES OF EVENING ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig,...

AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark
AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark

Az előzetesek után végre itt az AC/DC jivatalos klipje az új album első előzetes dalához, a Shot In The Darkhoz. November 13-án jön ki a Power Up című új lemezük. Az új AC/DC...

LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?
LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala 'A karma mit akar ma?' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen
KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Killer Surprise zenekar új albuma, a Vagyok, aki vagyok című lemez Megemészthetetlen dalához pedig most egy klip...

KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre
KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre

Világvégre címmel november 6-án jelenik meg az új Kalapács stúdióalbum, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a címadó nóta. A 12 dalos friss lemez előrendelhető a zenekar...

BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám
BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám

Forog a kocka címmel jelent meg szeptember végén a debreceni Bad Habit zenekar új albuma, az Élet a kurvám című dalhoz pedig most egy friss klip született. "Az első magyar nyelvű...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS