DOKKEN - "Mert az az idióta Merkel, a kancellár, azt mondta..."

Don Dokken októberben Európában járt a bandájával

2015. december 22. (kedd) 14:19 | utoljára módosítva: 2015. december 22. (kedd) 14:25

Don Dokken a The Classic Metal Show-nak nyilatkozott az októberi európai koncertekről és a migrációval kapcsolatos személyes élményeiről.


Ami a zenei kérdéseket illeti, Don Dokken nem tervez új Dokken albumot, inkább klipes dalokkal akar jelentkezni 2016 folyamán. 


"Nem akarok politizálni, de ahogy megérkeztünk Münchenbe, a pályaudvarra, ott volt egy csomó ember... százezrével érkeztek az emberek Németországba, mert ez az idióta Merkel, a kancellár, azt mondta, hogy 'ó, gyertek csak, gyertek Németországba, mi majd gondoskodunk rólatok'. És ahogy leszálltunk a vonatról, ezrével és ezrével voltak ott a muzulmán emberek, akik a pályaudvaron ruhákat kaptak, pénzt, élelmiszert...

De elhiszem-e azt, hogy egy egész ország elkezd menekülni a terrorizmus elől? Nem. De úgy hiszem, és ezt gondoltam akkor is, egy hónappal ezelőtt, hogy ez egy óriási lehetőség az ISIS számára, hogy átlépjék a határokat és terjesszék az őrült, beteg mentalitásukat. Nem ismerek egyetlen vallást sem a világon, buddhizmus, judaizmus, muzulmán, keresztény, katolikus, sem olyan istent, amelyik azt mondja, hogy menjetek és öljetek meg ártatlan embereket, nőket, gyermekeket.

Nincs egyetlen olyan vallás sem, amelyik azt mondja, hogy rendben van az ártatlan emberek legyilkolása a hit nevében, szóval ezek az Allah akbart kiabáló gazemberek... ez söpredék, ezek szar emberek, vesztesek.

Sokkolva láttam Németországban, ahogy ezrek és ezrek érkeztek a pályaudvarra. Nem vagyok rasszista, de ha rajtam múlna, ha én irányítanék egy országot, akkor lezárnám a határokat."


Még jó, hogy nem akartál politizálni... (nevet)


"Te be akarnád engedni őket? Elmesélek egy történetet. Van egy kis falu Kelet-Németországban, mindössze 1010 lakossal. Egyezertíz... És azt találták ki nekik, hogy fogadjanak be ezer menekültet. Ezer menekült és ezertíz német. Mi fog ott történni? Hamburgban meg 7 ezer németet lakoltattak ki, hogy a menekülteket legyen hol elszállásolni. Ok, ez klassz, ez nagyon humanitárius, ez nagyon csodás, ez nagyon spirituális. De mi lesz a németekkel? A németekkel, akik egész életükben fizették az adót, ők hol fognak lakni? Erre a kérdésre válaszolj nekem!"Arról, hogy a párizsi merényletek után aggódik-e az európai koncertezés miatt:

"Nem élhetünk félelemben. Sosem tudhatod, hogy mi fog történni. Ott volt az az orosz járat, amit azok a szemetek felrobbantottak. Az emberek elmentek vakációzni Észak-Afrikába, ahogy éveken át tették, a gyerekeikkel együtt, aztán elindultak haza, és valami szemétláda felrakott egy bombát a gépre, és felrobbantotta őket. Azt akarják, hogy félelemben éljünk. És mi ezt nem hagyhatjuk, nem engedhetjük meg.

Tudni akarod, hogy mit tennék az USA elnökének helyében? Hohó... Összeszednék minden átkozott repülőgépet, mindent, ami csak rendelkezésre áll, és szétbombáznám az ISIS összes elátkozott bázisát.

Ezek nem muzulmánok, ne hogy már! Ezek nem azok. Sokan nem tudják, de a muzulmán vallás a legfiatalabb ezen a világon. A kereszténység 2 ezer éves, a buddhizmus még régebbi, a muzulmán vallás meg jóval fiatalabb. Ez szimplán egy új vallás. Amikor jött Mohamed és elindította ezt az egészet, már hosszú évszázadok óta királyok uralkodtak Angliában."Sokan mondják, hogy kedvességgel, megértéssel kéne fogadni őket, és akkor nem lenne ellenségeskedés.


"Ez értelmetlenség. Mindannyian szeretjük a Beatles üzenetét a spirituális megvilágosodásról, a jóságról, és a világon milliószámra élnek olyan muzulmánok, akik rendes, nagyszerű emberek. De ezek az allah akbarozó gyilkosok... Ezek nem is nézik, hogy kiket gyilkolnak. Tudjuk, hogy hány ártatlan muzulmánt gyilkoltak meg? Azt is valószínűnek tartom, hogy a párizsi koncertteremben is voltak muzulmán áldozatok. Ezek a jogaidtól akarnak megfosztani. A húszas éveikben járnak, úgy érzik nincs jövőjük... Teljes őrület, hogy bármilyen ország beengedi őket, azokat, akik nem beszélik a nyelvet, nem értik a nyugati civilizációt.

Én jártam Afganisztánban, jártam Pakisztánban, jártam mindenütt a húszas éveimben. Bírtam azokat az országokat. Örülnek neked, kedvesek, de nem értik a nyugati civilizációt. Ezek törzsi társadalmak, törzsi vezetőkkel, akik máshogy intézik a dolgaikat, a saját felfogásuk szerint. És mit csinálsz milliónyi menekülttel, aki nem beszél nyelveket, nincs képesítése? Semmi mást nem tesznek majd, csak kiszívják az adott ország erejét. Ingyen lakás, ingyen kaja, minden ingyen... Ki fog fizetni ezért? Én? Te? Kicsoda? Ez baromság.

Sajnálom. Én nem vagyok jobbos, és nem vagyok rasszista. De van egy rakás ország a Közel-Keleten, miért nem oda mennek? És ez is egy érdekes kérdés, ha már itt tartunk. Amikor Svédországban jártunk, és ott nem húztak még fel kerítést, mint Magyarországon, a határon ott álltak százával a vadonatúj biciklik. Hatalmas bicikli-piramisok... Azokkal jönnek át a határon. Ha Szíriában élsz és keresel egy évben 3 ezer dollárt, akkor miből tudod finanszírozni az utazásodat Görögországba, a hajóutat, ami fejenként 1500 dollár, meg minden mást, és miből veszel biciklit, amit aztán a határon eldobálsz? Honnan szerzik a pénzt? Valaki finanszírozza ezeket az embereket, hogy hagyják el Szíriát? De kicsoda?"

 

DOKKEN - Burning Like A Flame

 

Hozzászólások

[016380]
MrEddieKrueger
Rossi93: A katolikus egyház 1096 és 1272 között indított, összesen 8 darab keresztes háborúról már a milliomodik bőrt is lehúzták. Több száz évig vezekeltek érte, már az 1700-as évektől sokadjára kértek elnézést, és sokadjára fizettek érte kártérítést, ahogy a bűnbocsátó cédulákkal, vagy más dolgokkal is ugyanez a helyzet. Ezen felül a protestánsokat is összemossák ezzel a dologgal, ami megint csak nem fair. Hányszor akarjátok a vizes lepedőt ráhúzni a keresztényekre?

Winternight: Hivatalos adat, hogy a keresztények száma kb 2 milliárd fő (az összes irányzatot belevéve, kivéve a szektákat, amiket a keresztény világ nem ismer el), ezután jön a muzulmán vallás 1,5 milliárd főt számlál (minden irányzatot beleszámolva), utána jönnek a hinduk 841 millióval, az ateisták kb 774 millió főt számlálnak, és így tovább. Tehát jelentős a keresztények száma. A muszlimokkal kapcsolatban (miszerint veszélyt jelentenek a kultúránkra) egyetértek.
[016379]
Winternight
Ne keverd össze a vallást és az egyházat.
Egyébként is a keresztes háborúk, az inkvizíció és a többi sok-sok évszázaddal ezelőtt történtek meg. Ma már nincs súlya a keresztény egyházaknak.
A muszlimok viszont jelenleg is valós veszélyt jelentenek Európára. Don Dokken minden szavával egyetértek. Jól látja a problémát.
[016378]
Rossi93
"Nem ismerek egyetlen vallást sem a világon, buddhizmus, judaizmus, muzulmán, keresztény, katolikus, sem olyan istent, amelyik azt mondja, hogy menjetek és öljetek meg ártatlan embereket, nőket, gyermekeket." Hogy csak az európai emberhez legközelebb álló vallást említsem: keresztes háborúk?!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS