OSSIAN - Áprilisban új album: Fényárban és félhomályban

"Nagyon erős 11 dalt alkottunk Ricsivel..."

2015. december 20. (vasárnap) 17:01 | utoljára módosítva: 2015. december 20. (vasárnap) 17:03

Jövőre kereken 30 éves lesz az Ossian, és új albummal, születésnapi bulival fognak ünnepelni, azaz mindennel, ami ilyenkor fontos és elmaradhatatlan.


A Metalkilincs.hu oldal számára Boltsek Andi készített egy friss interjút Paksi Endrével, aki nemrég ünnepelte a születésnapját, és aki még a 2016-os album címét is elárulta a beszélgetés során.


A még hátralevő 2015-ös Ossian koncertek időpontjait itt megtalálod: ossian.hu/koncertek


www.facebook.com/OssianOfficialHa a koncert DVD-ket, a válogatáslemezeket, és a korai demókat nem veszem bele, akkor, ha jól számolom, idén tavasszal a 20. Ossian stúdióalbum jelent meg Lélekerő címmel. Egy ilyen hatalmas személyes, illetve zenekari életmű után is meg van még benned az izgalom egy-egy új anyag megjelenésével kapcsolatban, illetve előtte? Értem itt ez alatt főleg a rajongói visszajelzéseket.

"Őszintén bevallva, azt az érzést semmi nem múlhatja felül. amikor 1988-ban először láttam meg egy bolt kirakatában az Acélszív album borítóját! (nbvet) De bennem még a mai napig is ugyanolyan, vagy legalábbis nagyon hasonló izgalom és öröm él minden egyes új alkotási folyamat során. Amikor egy füzetbe leírt pár gondolatfoszlányból és néhány kezdeti gitártémából összeáll egy komplett lemez, az óriási érzés lesz nekem mindig.

Azt hiszem, nyugodtan beszélhetek Ricsi nevében is, mert nagyon hasonló hullámhosszon vagyunk ezen a téren, egyszerűen fogalmazva: szeretünk zenélni. Természetesen ebbe beletartozik az a kíváncsisággal vegyes izgalom is, amivel várjuk egy-egy munkánk visszajelzéseit a közönség részéről. Nekünk igazából két tényező számít ebben az egyenletben, először az, hogy mi elégedettek legyünk, másodszor pedig a közönség véleménye."A kiadótok csatornájára szépen sorban kerültek fel a szöveges videók a megjelenés előtt, és ahogy az Ahányszor látlak dalt meghallgattam (ebbe futottam bele először), azonnal mentem az Ossian.hu-ra és megrendeltem a lemezt. Nálam mindenképp bevált ez az előzetes promóció Egy ilyen nagy múltú zenekar esetében, mint az Ossian, mennyire befolyásolják a fizikai lemezeladásokat a hivatalos streaming oldalak, vagy akár ezek kalózverziói? Befolyásolják egyáltalán?

"A két utolsó albumunk egyértelműen sikeresebb lett, mint az előző pár lemezünk, amelyeket egyébként szintén szeretünk. Sok jó dal van azokon is, de az elmúlt három évben elég komoly szinten rendet raktunk a zenekar körül és ennek a hatása érződik a Tűz jegyében és a Lélekerő albumokon. Kezdődött ez a folyamat a hangmérnök és dobos váltással, valamint a dalszerzési módszerünk 'szigorúbbá' tételével.

Csak olyan ötletekkel foglalkozunk, amelyek egyetlen akusztikus gitárral is megszólalnak és csak ezután kezdünk el hangszerelni és díszítgetni. Számunkra az is tökéletesen bevált, hogy visszatértünk a klasszikus négyes felálláshoz, feszes és ütős lett az élő megszólalásunk."


OSSIAN - A Barát (a 2015-ös Lélekerő albumhoz)


 A Lélekerő egy zseniális album. Hamarosan a lemezen található dalok szövegei is a legnagyobb Ossian rajongók bőrére kerülnek, tetoválás formájában. Milyen érzés, amikor az ember kimondott, leírt és megzenésített gondolatait mások örökre rögzítik magukon?


"Először is köszönöm a dicsérő véleményedet! (nevet) A Facebook-mappánkba egyre gyűlnek az újabb és újabb Ossianos tetoválások és egyéb ereklyék, ez nagyon szívet melengető érzés, hogy emberek ennyire elkötelezettek irántunk!"Jövőre 30 éves a zenekar. A jubileumi év előkészületeiből van valami, amit már el lehet árulni?


"Munkával fogjuk ünnepelni az évet, rengeteget fogunk koncertezni és új album is lesz, amelynek címe tükrözni fogja azt a kettősséget, amely az Ossian 30 évét és általában a magyar rockzene helyzetét jellemzi: Fényárban és félhomályban. Nagyon erős 11 dalt alkottunk Ricsivel, már egy jó fél éve dolgozunk rajtuk. Január végén kezdjük a felvételeket és várhatóan áprilisban fog megjelenni!"


A teljes interjúhoz
kattints ide!
(Fotó: Szlukovinyi Tomi)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ROTOR - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Jekyll és Hyde
2020. október 21. (szerda) 17:38

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Rotor zenekar Kalapács feldolgozásával! A Jekyll és Hyde című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2018-ban kiadott Örökfekete albumán jelent meg.   ROTOR - Jekyll és Hyde (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A ROTOR ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig, osszátok tovább, vigyétek...

TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger
TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger

Under Sullen Skies címmel november 20-án jelenik meg a black metalos brooklyni Tombs új albuma, a klippel kísért harmadik előzetes dallal, a The Hungerrel pedig már lehet is ismerkedni. A...

TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister
TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister

A Napalm kiadóhoz szerződött a folk metalt híresen bizarr formában, balkáni hatásokkal játszó norvég Trollfest, ebből az alkalomból pedig egy új videóval is jelentkeztek. A Der...

GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd
GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd

Eddig úgy tudtuk, hogy a svéd Ghost új albuma, a 2019-es Prequelle lemez utódja, valamikor 2021 elején jön majd ki, most azonban egy friss interjúból, amit a Sweden Rock magazin október...

ARCHITECTS - Február végén jön ki az új album, a Parkway Drive énekese is szerepel majd rajta
ARCHITECTS - Február végén jön ki az új album, a Parkway Drive énekese is szerepel majd rajta

Megérkeztek az információk az Architects új albumáról, amelynek első előzetes dalát, a klippel kísért Animals-t tegnap mutattuk be. Holy Hell címmel még 2018-ban jött ki a brit...

MARTY FRIEDMAN - Közös dal és klip egy japán énekesnővel: The Perfect World
MARTY FRIEDMAN - Közös dal és klip egy japán énekesnővel: The Perfect World

The Perfect World címmel egy új dallal és videoklippel jelentkezett Marty Friedman. Az egykori Megadeth gitárosnak ma jött ki az új lemeze Japánban, és a Tokyo Jukebox sorozatának harmadik...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS