OSSIAN - Áprilisban új album: Fényárban és félhomályban

"Nagyon erős 11 dalt alkottunk Ricsivel..."

2015. december 20. (vasárnap) 17:01 | utoljára módosítva: 2015. december 20. (vasárnap) 17:03

Jövőre kereken 30 éves lesz az Ossian, és új albummal, születésnapi bulival fognak ünnepelni, azaz mindennel, ami ilyenkor fontos és elmaradhatatlan.


A Metalkilincs.hu oldal számára Boltsek Andi készített egy friss interjút Paksi Endrével, aki nemrég ünnepelte a születésnapját, és aki még a 2016-os album címét is elárulta a beszélgetés során.


A még hátralevő 2015-ös Ossian koncertek időpontjait itt megtalálod: ossian.hu/koncertek


www.facebook.com/OssianOfficialHa a koncert DVD-ket, a válogatáslemezeket, és a korai demókat nem veszem bele, akkor, ha jól számolom, idén tavasszal a 20. Ossian stúdióalbum jelent meg Lélekerő címmel. Egy ilyen hatalmas személyes, illetve zenekari életmű után is meg van még benned az izgalom egy-egy új anyag megjelenésével kapcsolatban, illetve előtte? Értem itt ez alatt főleg a rajongói visszajelzéseket.

"Őszintén bevallva, azt az érzést semmi nem múlhatja felül. amikor 1988-ban először láttam meg egy bolt kirakatában az Acélszív album borítóját! (nbvet) De bennem még a mai napig is ugyanolyan, vagy legalábbis nagyon hasonló izgalom és öröm él minden egyes új alkotási folyamat során. Amikor egy füzetbe leírt pár gondolatfoszlányból és néhány kezdeti gitártémából összeáll egy komplett lemez, az óriási érzés lesz nekem mindig.

Azt hiszem, nyugodtan beszélhetek Ricsi nevében is, mert nagyon hasonló hullámhosszon vagyunk ezen a téren, egyszerűen fogalmazva: szeretünk zenélni. Természetesen ebbe beletartozik az a kíváncsisággal vegyes izgalom is, amivel várjuk egy-egy munkánk visszajelzéseit a közönség részéről. Nekünk igazából két tényező számít ebben az egyenletben, először az, hogy mi elégedettek legyünk, másodszor pedig a közönség véleménye."A kiadótok csatornájára szépen sorban kerültek fel a szöveges videók a megjelenés előtt, és ahogy az Ahányszor látlak dalt meghallgattam (ebbe futottam bele először), azonnal mentem az Ossian.hu-ra és megrendeltem a lemezt. Nálam mindenképp bevált ez az előzetes promóció Egy ilyen nagy múltú zenekar esetében, mint az Ossian, mennyire befolyásolják a fizikai lemezeladásokat a hivatalos streaming oldalak, vagy akár ezek kalózverziói? Befolyásolják egyáltalán?

"A két utolsó albumunk egyértelműen sikeresebb lett, mint az előző pár lemezünk, amelyeket egyébként szintén szeretünk. Sok jó dal van azokon is, de az elmúlt három évben elég komoly szinten rendet raktunk a zenekar körül és ennek a hatása érződik a Tűz jegyében és a Lélekerő albumokon. Kezdődött ez a folyamat a hangmérnök és dobos váltással, valamint a dalszerzési módszerünk 'szigorúbbá' tételével.

Csak olyan ötletekkel foglalkozunk, amelyek egyetlen akusztikus gitárral is megszólalnak és csak ezután kezdünk el hangszerelni és díszítgetni. Számunkra az is tökéletesen bevált, hogy visszatértünk a klasszikus négyes felálláshoz, feszes és ütős lett az élő megszólalásunk."


OSSIAN - A Barát (a 2015-ös Lélekerő albumhoz)


 A Lélekerő egy zseniális album. Hamarosan a lemezen található dalok szövegei is a legnagyobb Ossian rajongók bőrére kerülnek, tetoválás formájában. Milyen érzés, amikor az ember kimondott, leírt és megzenésített gondolatait mások örökre rögzítik magukon?


"Először is köszönöm a dicsérő véleményedet! (nevet) A Facebook-mappánkba egyre gyűlnek az újabb és újabb Ossianos tetoválások és egyéb ereklyék, ez nagyon szívet melengető érzés, hogy emberek ennyire elkötelezettek irántunk!"Jövőre 30 éves a zenekar. A jubileumi év előkészületeiből van valami, amit már el lehet árulni?


"Munkával fogjuk ünnepelni az évet, rengeteget fogunk koncertezni és új album is lesz, amelynek címe tükrözni fogja azt a kettősséget, amely az Ossian 30 évét és általában a magyar rockzene helyzetét jellemzi: Fényárban és félhomályban. Nagyon erős 11 dalt alkottunk Ricsivel, már egy jó fél éve dolgozunk rajtuk. Január végén kezdjük a felvételeket és várhatóan áprilisban fog megjelenni!"


A teljes interjúhoz
kattints ide!
(Fotó: Szlukovinyi Tomi)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS