OSSIAN - Áprilisban új album: Fényárban és félhomályban

"Nagyon erős 11 dalt alkottunk Ricsivel..."

2015. december 20. (vasárnap) 17:01 | utoljára módosítva: 2015. december 20. (vasárnap) 17:03

Jövőre kereken 30 éves lesz az Ossian, és új albummal, születésnapi bulival fognak ünnepelni, azaz mindennel, ami ilyenkor fontos és elmaradhatatlan.


A Metalkilincs.hu oldal számára Boltsek Andi készített egy friss interjút Paksi Endrével, aki nemrég ünnepelte a születésnapját, és aki még a 2016-os album címét is elárulta a beszélgetés során.


A még hátralevő 2015-ös Ossian koncertek időpontjait itt megtalálod: ossian.hu/koncertek


www.facebook.com/OssianOfficialHa a koncert DVD-ket, a válogatáslemezeket, és a korai demókat nem veszem bele, akkor, ha jól számolom, idén tavasszal a 20. Ossian stúdióalbum jelent meg Lélekerő címmel. Egy ilyen hatalmas személyes, illetve zenekari életmű után is meg van még benned az izgalom egy-egy új anyag megjelenésével kapcsolatban, illetve előtte? Értem itt ez alatt főleg a rajongói visszajelzéseket.

"Őszintén bevallva, azt az érzést semmi nem múlhatja felül. amikor 1988-ban először láttam meg egy bolt kirakatában az Acélszív album borítóját! (nbvet) De bennem még a mai napig is ugyanolyan, vagy legalábbis nagyon hasonló izgalom és öröm él minden egyes új alkotási folyamat során. Amikor egy füzetbe leírt pár gondolatfoszlányból és néhány kezdeti gitártémából összeáll egy komplett lemez, az óriási érzés lesz nekem mindig.

Azt hiszem, nyugodtan beszélhetek Ricsi nevében is, mert nagyon hasonló hullámhosszon vagyunk ezen a téren, egyszerűen fogalmazva: szeretünk zenélni. Természetesen ebbe beletartozik az a kíváncsisággal vegyes izgalom is, amivel várjuk egy-egy munkánk visszajelzéseit a közönség részéről. Nekünk igazából két tényező számít ebben az egyenletben, először az, hogy mi elégedettek legyünk, másodszor pedig a közönség véleménye."A kiadótok csatornájára szépen sorban kerültek fel a szöveges videók a megjelenés előtt, és ahogy az Ahányszor látlak dalt meghallgattam (ebbe futottam bele először), azonnal mentem az Ossian.hu-ra és megrendeltem a lemezt. Nálam mindenképp bevált ez az előzetes promóció Egy ilyen nagy múltú zenekar esetében, mint az Ossian, mennyire befolyásolják a fizikai lemezeladásokat a hivatalos streaming oldalak, vagy akár ezek kalózverziói? Befolyásolják egyáltalán?

"A két utolsó albumunk egyértelműen sikeresebb lett, mint az előző pár lemezünk, amelyeket egyébként szintén szeretünk. Sok jó dal van azokon is, de az elmúlt három évben elég komoly szinten rendet raktunk a zenekar körül és ennek a hatása érződik a Tűz jegyében és a Lélekerő albumokon. Kezdődött ez a folyamat a hangmérnök és dobos váltással, valamint a dalszerzési módszerünk 'szigorúbbá' tételével.

Csak olyan ötletekkel foglalkozunk, amelyek egyetlen akusztikus gitárral is megszólalnak és csak ezután kezdünk el hangszerelni és díszítgetni. Számunkra az is tökéletesen bevált, hogy visszatértünk a klasszikus négyes felálláshoz, feszes és ütős lett az élő megszólalásunk."


OSSIAN - A Barát (a 2015-ös Lélekerő albumhoz)


 A Lélekerő egy zseniális album. Hamarosan a lemezen található dalok szövegei is a legnagyobb Ossian rajongók bőrére kerülnek, tetoválás formájában. Milyen érzés, amikor az ember kimondott, leírt és megzenésített gondolatait mások örökre rögzítik magukon?


"Először is köszönöm a dicsérő véleményedet! (nevet) A Facebook-mappánkba egyre gyűlnek az újabb és újabb Ossianos tetoválások és egyéb ereklyék, ez nagyon szívet melengető érzés, hogy emberek ennyire elkötelezettek irántunk!"Jövőre 30 éves a zenekar. A jubileumi év előkészületeiből van valami, amit már el lehet árulni?


"Munkával fogjuk ünnepelni az évet, rengeteget fogunk koncertezni és új album is lesz, amelynek címe tükrözni fogja azt a kettősséget, amely az Ossian 30 évét és általában a magyar rockzene helyzetét jellemzi: Fényárban és félhomályban. Nagyon erős 11 dalt alkottunk Ricsivel, már egy jó fél éve dolgozunk rajtuk. Január végén kezdjük a felvételeket és várhatóan áprilisban fog megjelenni!"


A teljes interjúhoz
kattints ide!
(Fotó: Szlukovinyi Tomi)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS