MÖTLEY CRÜE - Vince Neil a The Dirt filmről és arról, hogy mi jön a Mötley után

Az átírt forgatókönyv már Vince szerint is nagyszerű lett

2015. december 20. (vasárnap) 08:29

A Las Vegas magazinnak adott friss interjújában a Mötley Crüe énekese, Vince Neil azt mondta, hogy a régóta ígérgetett The Dirt film akár már 2016 nyarán bemutatásra kerülhet.


Az már szóba került, hogy a búcsúturné végeztével mikor is kezdődik el a munka a Mötley Crüe életrajzi filmen?

"Ilyen a filmkészítés. A zenekészítés és a filmkészítés két külön világ. Benne vagyunk a melóban, de... Úgy 3-4 hónappal ezelőtt megkaptuk az új forgatókönyvet, a régi egy átírt változatát, ami sokkal, sokkal jobb annál. Nagyszerű lett a forgatókönyv! A filmek 2016 nyarán kint kéne lennie. A forgatókönyv elég közel áll a The Dirt könyvhöz, szóval aki azt olvasta, annak igazán érdemes várnia a filmre."Milyen érzés, hogy egy színész által megszemélyesítve látod majd magad a filmvásznon?


"Fura lesz. Vicces, mert nemrég láttam az olvasópróba felvételét. Minden szereplőhöz megvan a megfelelő színész, és már ez az olvasópróba is fura volt nekem, amikor a Vince fickó beszélt! (nevet) És ez még nem is az az arc volt, aki engem játszik majd a filmben, mégis bizarr volt más szájából hallani a szavaimat. Elég érdekes trip volt."A Straight Outta Compton sikere (egy 200 millió dollár bevételt hozó 2015-ös film a kaliforniai hip hop legenda N.W.A. pályafutásáról - a szerk.) nyomán a stúdió talán jobban tud hinni a Mötley Crüe életrajzi film sikerében is, nem? A film a banda kezdeti időszakával indít majd?

"Úgy kezdődik, mint a The Dirt könyv. Az első színhely a The Dirt első oldalain található, az a régi hollywoodi apartmanunk. Ahol épp egy buli zajlik. Így indul a könyv."Szerinted minek köszönhetően passzolt hozzád annyira a frontemberi szerep, amikor elkezdtél énekelni? David Lee Roth volt akkoriban mindenki példaképe, és úgy gondolom, te voltál a következő lépcsőfok. Természetesen jött belőled az a képesség, hogy fel tudtad pörgetni az embereket?.

"Igen, én ezzel nőttem fel. Ezt látva, ezt hallva. Emlékszem, hogy Dave - és ez a könyvben is szerepel - lejárt a korai bulijainkra. Akkoriban olyan helyeken léptünk fel, mint a Troubadour vagy a The Whisky (A Go Go). De arra is emlékszem, hogy amikor a Long Beach Arenában játszott a Van Halen, én odakint árultam a kalóz pólókat. Közben játszott a banda, én meg arra gondoltam, hogy mi mehet odabent...

Igen, Dave óriási hatással volt rám, ahogy az összes csapat frontembereire. Ilyesmi manapság már nincs is. És ez elég különös. Mintha a bandák nem akarnák... Nincsenek már olyan arcok a csapatok élén, akik igazán vezetnék a bandát, akik igazán frontemberek.

Ez az arénarock mentalitás, meg az, hogy mindenkinek igazi show-t nyújtsunk... Úgy tűnik, hogy már hosszú évek óta arról szól a rock'n'roll, hogy legyünk kockásinges, farmeres arcok. Felmennek játszani és úgy néznek ki, mint a közönségben látható fejek.

Csak reménykedem abban, hogy valamelyik garázsban ott zajong valami banda, amelynek a tagjai felgyújtják egymást, ahogy próbálnak teátrálisak lenni, és kinyomnak majd valami óriási zenét, mellé pedig valami óriási látványt. Ez az, ami hiányzik nekem a mai zenék kapcsán, nincs már semmilyen kísérő látvány."A Mötley Crüe mindig is megelőzte a 80-as évek hard rock trendjeit. Az akkori idők bandáinak java porosnak, fáradtnak látszott. Én még azt is megkockáztatnám, hogy az 1987-es Girls, Girls, Girls album 'glamtelenítése' a grunge előfutára volt.

"Nézz csak végig a lemezborítókon, a fejlődésen, és hogy melyik évben készültek. 1983-ban, 1984-ben mi voltunk az ördögi arcok. Aztán jött a következő lemez, a Theatre Of Pain, ahol átmentünk full glambe. És akkor kezdett felbukkanni az összes többi banda, akik mind úgy néztek ki, mint a Theatre Of Pain album. 1986-ban mindenki úgy festett, mint mi, az olyan bandák, mint a Poison és a többiek. Aztán jött a Girls, Girls, Girls lemez, nézd csak meg a borítóját! Pont az ellenkező irányba fordultunk, átmentünk motorosbandába. Aztán onnan is váltottunk. Amikor mások is elkezdték ezt, akkor átváltottunk Dr. Feelgoodba, ahol amolyan... Nem is tudom, mit mondjak... Egy rakás jól kinéző arc voltunk, úgy gondolom.

De a lényeg, hogy amikor kialakult egy divathullám, egyből az ellenkező irányba fordultunk. Nem akartuk beskatulyázni magunkat. Ezért is utálom, amikor azt mondják a Mötley Crüe-ra, hogy egy hajbanda. Sosem voltunk azok. A hajbandáknak egyetlen sikerdaluk volt, esetleg kettő. Mi szimplán a rock'n'roll utolsó nemzedékét képviseljük."

  Tökéletesen emlékszem rá, hogy a Theatre Of Pain image mennyire friss volt annak idején, aztán két évvel később mindenki úgy nézett ki, ti pedig továbbléptetek.

"Igen, pontosan ez történt. Ez az oka annak, hogy 34 év után is itt vagyunk."

 
 Van már olyan terved a turné utánra, hogy újra szólóanyagot rögzítesz?

"Igen, az utóbbi 15 évben volt néhány bandám, és én mindig is turnéztam, amikor a Mötley Crüe nem. Most is lesz, hogy a Mötley lezárja a sztorit Szilveszter éjjel, a szólóturném pedig már január 10-én elindul. Nagyjából úton is leszek utána, és igen, igyekszem a szólócsapatra összpontosítani. Remélhetőleg jövő nyárra kijön egy új album és azzal is turnézni fogok."Nyilván egy rakás izgalmas dolgot tervezhetsz most, hiszen nem lesz már Mötley. Tudom, hogy van egy "turnézás vége" megállapodásotok, egy szerződés, amit mind a négyen aláírtatok, de ettől még alkalmi bulikat simán elvállalhattok majd, nem?

"A Mötley Crüe-nak vége lesz. De amikor szólóban turnéra megyek, nyilván lesznek a műsorban Mötley dalok is. Játszom szólódalokat, feldolgozásokat, és úgy általában is mindenféle cuccot. De amikor a Mötley Crüe-nak vége, igen, akkor már nem fogunk többet együtt zenélni."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS