METALLICA - "Nem fogunk igazodni a fogyasztói elvárásokhoz..."

"tesszük a dolgunkat, egészen addig, amíg már nem leszünk rá képesek"

2015. december 20. (vasárnap) 11:15

A hivatalos Metallica Fan Club magazinnak, a So Whatnak nyilatkozott a frontember James Hetfield a készülő Metallica album kapcsán, egyrészt a megváltozott fogyasztói szokásokról, de arról is, hogy mindez milyen formában változtatott a Metallica gondolkodásmódján. De még a nyugdíjba vonulás is szóba került. 


"Megváltozott a fogyasztói világ, az albumok terjesztése, minden, a termék oldala az egésznek - egészen más most minden. De ami nem változott, az a módszer, ahogy felvételeket készítünk.

Tonnányi új anyagunk van a következő albumhoz. Ezeket szűrjük most át. A legjobbak közül is a legjobbakat akarjuk. Mindig is ezt csináltuk, és ez a folyamat pont annyi ideig tart, amennyi szükséges hozzá.

Nem fogunk igazodni a fogyasztói elvárásokhoz, hiszen sosem igazodtunk hozzájuk.

A legjobb végeredményt akarjuk a megfelelő időpontban, akármikor is lesz az. Szóval, minden évben kihozni valamit puisztán azért, hogy a banda friss maradjon, vagy bármi ilyesmi, az nálunk nem játszik. És ha emiatt eltűnünk, elenyészünk vagy bármi ilyesmi történik, akkor legyen úgy.

Úgy kell tennünk a dolgunkat, ahogy mi érezzük, és végeredményben ahogy mi jónak érezzük. És azt jónak érezzük, hogy nem próbálunk kapkodni a dologgal vagy nem igyekszünk mások kedvében járni. De ez egybevághat a 'minél öregebb vagy, talán annál kevésbé törődsz ezzel az egész szarsággal' dologgal is.

A körülöttünk zajló változások továbbra is érdekelnek. Érdekel például ilyen formában: 'Hú, tehát manapság így szerzik be a zenéket az emberek'...

Akármilyen sokat is beszéltünk már arról, hogy a zenebiznisz világa nagyon más, mint amilyen volt, engem izgat az a tény, hogy megváltozott. Ez a különbség régebben nagyon rám ijesztett, és mivel a változások annyira gyorsan zajlanak, kezdtem öregebbnek érezni magam, mert nem tudtam lépést tartani vele. Kezdtem úgy érezni, hogy úgy beszélek, mint egy nagyapó! (nevet) 'Ezek a mai kölykök', tudod... És akkor mi van? Az én utam a jobb? Nem. Ez szimplán csak egy másik út. Így aztán adaptálom a dolgot, amíg kényelmesen érzem magam közben.

Nem akarok beleragadni a 'régen úgy mentek a dolgok' vonalba, de van azért ebben egyfajta kényelem is, ezt nem is tagadhatom. Szeretem a 70-es évekbeli rockzenét meg a 80-as évek eleji metalt  De ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék néhány új muzsikát is. Bárcsak ugyanazt az érzést kapnám a mai zenéktől, amit kaptam annak idején! De ez csaknem lehetetlen. Az volt a fiatalkorom. Az az időszak, amikor szerintem a zene mindenki számára a legfontosabb. Azok az emlékek, amelyek 13 és 28 éves kor között a meghatározóak, vagy bármit is nevezzünk a felnőtté válás időszakának, szóval, ekkor hatnak rád legjobban ezek a dolgok, beléd is ivódnak azok a zenék.

Természetesen az akkori zenéktől ma is jól érzed magad. De ugyanakkor izgalmas az is, hogy továbbra is azt csináljuk, amit csinálunk, mégpedig egy olyan környezetben, ami teljesen más. Akár hetente kiadhatnánk egy dalt. Egy teljes lemezt is megjelentethetünk. Csinálhatunk öt fesztivált, minden kontinensen. Megannyi lehetőség van és egy rakás friss ötlet, amiből dolgozhatunk."


A visszavonulás nem szerepel a Metallica tervei között:


"Nézd, a zenészek sosem mennek nyugdíjba. Inkább csak kevésbé népszerűek lesznek. Az emberek azt hiszik, hogy már visszavonultál, de nem, nincs erről szó, hiszen továbbra is dalokat írsz. Ez ugyanúgy a részem. Ez az, amit csinálok ezen a bolygón. Ezért kerültem ide, ez az, amiben hiszek. És ha ezzel leállok, akkor egy rész meghal bennem.

Nincs nyugdíjba vonulás. Szóval, tesszük a dolgunkat, egészen addig, amíg már nem leszünk rá képesek. Mindig is koncertbanda voltunk, de jelenleg, az 50-es éveinkben, testileg, fizikálisan azért megterhelőbb a turnézás. És mindannyiunknak vannak gyerekei, néhányunknál már tinédzserek is, és a családdal is akarunk lenni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy 10 év múlva, amikor már üres lesz a családi fészek, ne akarhatnánk durván körbeturnézni a világot. Ki tudja ezt előre?"


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DALRIADA - Új dal és klip Trianon 100. évfordulójára: Ezer csillag
2020. június 4. (csütörtök) 09:40

A trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából új klipes dallal jelentkezett a Dalriada zenekar. Az Ezer csillag egyben az első előzetese az ősszel érkező Őszelő albumnak. Az Ezer csillag dalban ezúttal metal nincs, Szabó Gergely (zongora) mellett a zenekarral már hosszú évek óta együtt dolgozó Fajkusz Banda muzsikusai, Fajkusz Attila (hegedű), Szőke Ernő (nagybőgő) és Szőke Gergely (brácsa) kapták a főszerepet ebben az autentikus népzenei elemekkel megszólaló közös produkcióban. Ficzek András énekes-gitáros: "Az első világháborút lezáró trianoni békeparancs száz éves évfordulójának emlékére íródott az Ezer csillag című dalunk, amelyet az új lemez egy különleges tételeként most megosztunk Veletek. A dal mindent elmond helyettünk is. Fogadjátok olyan szeretettel, ahogy mi készítettük...     www.facebook.com/Dalriadahu ...Nyilván minden éremnek két oldala, és minden népnek...

KAMELOT - Premier a nyári koncert DVD-ből, a Sacrimony az Arch Enemy és az Amaranthe énekesnőivel
KAMELOT - Premier a nyári koncert DVD-ből, a Sacrimony az Arch Enemy és az Amaranthe énekesnőivel

I Am The Empire – Live From The 013 címmel egy koncert DVD-vel jelentkezik augusztus 14-én a Kamelot, első előzetesként pedig már lehet is ismerkedni a Sacrimony (Angel Of Afterlife) dal...

ENSIFERUM - Videó a nyári album első dalához: Rum, Women, Victory
ENSIFERUM - Videó a nyári album első dalához: Rum, Women, Victory

Thalassic címmel július 10-én jelenik meg az új Ensiferum album, a 2017-es Two Paths folytatása. Az eredetileg egy szöveges videóval bemutatott első előzetes dalhoz - Rum, Women, Victory -...

FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is...

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS