METALLICA - "Nem fogunk igazodni a fogyasztói elvárásokhoz..."

"tesszük a dolgunkat, egészen addig, amíg már nem leszünk rá képesek"

2015. december 20. (vasárnap) 11:15

A hivatalos Metallica Fan Club magazinnak, a So Whatnak nyilatkozott a frontember James Hetfield a készülő Metallica album kapcsán, egyrészt a megváltozott fogyasztói szokásokról, de arról is, hogy mindez milyen formában változtatott a Metallica gondolkodásmódján. De még a nyugdíjba vonulás is szóba került. 


"Megváltozott a fogyasztói világ, az albumok terjesztése, minden, a termék oldala az egésznek - egészen más most minden. De ami nem változott, az a módszer, ahogy felvételeket készítünk.

Tonnányi új anyagunk van a következő albumhoz. Ezeket szűrjük most át. A legjobbak közül is a legjobbakat akarjuk. Mindig is ezt csináltuk, és ez a folyamat pont annyi ideig tart, amennyi szükséges hozzá.

Nem fogunk igazodni a fogyasztói elvárásokhoz, hiszen sosem igazodtunk hozzájuk.

A legjobb végeredményt akarjuk a megfelelő időpontban, akármikor is lesz az. Szóval, minden évben kihozni valamit puisztán azért, hogy a banda friss maradjon, vagy bármi ilyesmi, az nálunk nem játszik. És ha emiatt eltűnünk, elenyészünk vagy bármi ilyesmi történik, akkor legyen úgy.

Úgy kell tennünk a dolgunkat, ahogy mi érezzük, és végeredményben ahogy mi jónak érezzük. És azt jónak érezzük, hogy nem próbálunk kapkodni a dologgal vagy nem igyekszünk mások kedvében járni. De ez egybevághat a 'minél öregebb vagy, talán annál kevésbé törődsz ezzel az egész szarsággal' dologgal is.

A körülöttünk zajló változások továbbra is érdekelnek. Érdekel például ilyen formában: 'Hú, tehát manapság így szerzik be a zenéket az emberek'...

Akármilyen sokat is beszéltünk már arról, hogy a zenebiznisz világa nagyon más, mint amilyen volt, engem izgat az a tény, hogy megváltozott. Ez a különbség régebben nagyon rám ijesztett, és mivel a változások annyira gyorsan zajlanak, kezdtem öregebbnek érezni magam, mert nem tudtam lépést tartani vele. Kezdtem úgy érezni, hogy úgy beszélek, mint egy nagyapó! (nevet) 'Ezek a mai kölykök', tudod... És akkor mi van? Az én utam a jobb? Nem. Ez szimplán csak egy másik út. Így aztán adaptálom a dolgot, amíg kényelmesen érzem magam közben.

Nem akarok beleragadni a 'régen úgy mentek a dolgok' vonalba, de van azért ebben egyfajta kényelem is, ezt nem is tagadhatom. Szeretem a 70-es évekbeli rockzenét meg a 80-as évek eleji metalt  De ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék néhány új muzsikát is. Bárcsak ugyanazt az érzést kapnám a mai zenéktől, amit kaptam annak idején! De ez csaknem lehetetlen. Az volt a fiatalkorom. Az az időszak, amikor szerintem a zene mindenki számára a legfontosabb. Azok az emlékek, amelyek 13 és 28 éves kor között a meghatározóak, vagy bármit is nevezzünk a felnőtté válás időszakának, szóval, ekkor hatnak rád legjobban ezek a dolgok, beléd is ivódnak azok a zenék.

Természetesen az akkori zenéktől ma is jól érzed magad. De ugyanakkor izgalmas az is, hogy továbbra is azt csináljuk, amit csinálunk, mégpedig egy olyan környezetben, ami teljesen más. Akár hetente kiadhatnánk egy dalt. Egy teljes lemezt is megjelentethetünk. Csinálhatunk öt fesztivált, minden kontinensen. Megannyi lehetőség van és egy rakás friss ötlet, amiből dolgozhatunk."


A visszavonulás nem szerepel a Metallica tervei között:


"Nézd, a zenészek sosem mennek nyugdíjba. Inkább csak kevésbé népszerűek lesznek. Az emberek azt hiszik, hogy már visszavonultál, de nem, nincs erről szó, hiszen továbbra is dalokat írsz. Ez ugyanúgy a részem. Ez az, amit csinálok ezen a bolygón. Ezért kerültem ide, ez az, amiben hiszek. És ha ezzel leállok, akkor egy rész meghal bennem.

Nincs nyugdíjba vonulás. Szóval, tesszük a dolgunkat, egészen addig, amíg már nem leszünk rá képesek. Mindig is koncertbanda voltunk, de jelenleg, az 50-es éveinkben, testileg, fizikálisan azért megterhelőbb a turnézás. És mindannyiunknak vannak gyerekei, néhányunknál már tinédzserek is, és a családdal is akarunk lenni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy 10 év múlva, amikor már üres lesz a családi fészek, ne akarhatnánk durván körbeturnézni a világot. Ki tudja ezt előre?"


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ROTOR - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Jekyll és Hyde
2020. október 21. (szerda) 17:38

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Rotor zenekar Kalapács feldolgozásával! A Jekyll és Hyde című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2018-ban kiadott Örökfekete albumán jelent meg.   ROTOR - Jekyll és Hyde (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A ROTOR ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig, osszátok tovább, vigyétek...

TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger
TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger

Under Sullen Skies címmel november 20-án jelenik meg a black metalos brooklyni Tombs új albuma, a klippel kísért harmadik előzetes dallal, a The Hungerrel pedig már lehet is ismerkedni. A...

TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister
TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister

A Napalm kiadóhoz szerződött a folk metalt híresen bizarr formában, balkáni hatásokkal játszó norvég Trollfest, ebből az alkalomból pedig egy új videóval is jelentkeztek. A Der...

GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd
GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd

Eddig úgy tudtuk, hogy a svéd Ghost új albuma, a 2019-es Prequelle lemez utódja, valamikor 2021 elején jön majd ki, most azonban egy friss interjúból, amit a Sweden Rock magazin október...

ARCHITECTS - Február végén jön ki az új album, a Parkway Drive énekese is szerepel majd rajta
ARCHITECTS - Február végén jön ki az új album, a Parkway Drive énekese is szerepel majd rajta

Megérkeztek az információk az Architects új albumáról, amelynek első előzetes dalát, a klippel kísért Animals-t tegnap mutattuk be. Holy Hell címmel még 2018-ban jött ki a brit...

MARTY FRIEDMAN - Közös dal és klip egy japán énekesnővel: The Perfect World
MARTY FRIEDMAN - Közös dal és klip egy japán énekesnővel: The Perfect World

The Perfect World címmel egy új dallal és videoklippel jelentkezett Marty Friedman. Az egykori Megadeth gitárosnak ma jött ki az új lemeze Japánban, és a Tokyo Jukebox sorozatának harmadik...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS