DEEP PURPLE - Ian Paice dobos a Hall Of Fame kapcsán: "Akár bunyóval is végződhet..."

"Rengeteg részlet vár kidolgozásra..."

2015. december 20. (vasárnap) 09:29 | utoljára módosítva: 2015. december 25. (péntek) 23:37

A Rock And Roll Hall Of Fame 2016-os beiktatási ceremóniája április 8-án lesz a brooklyni Barclays Centerben, és végre valahára a Deep Purple is bekerül a clevelandi Rock and Roll Hall Of Fame and Museum dicsőségcsarnokába. Akárcsak a Cheap Trick, a Chicago, Steve Miller és az N.W.A.


Az HBO csatorna 2016 tavaszán le is adja majd a beavatási ceremónia felvételét.Az átadási ünnepségen a Deep Purple-ből Ian Paice dobos, Ritchie Blackmore ex-gitáros, David Coverdale ex-énekes, Rod Evans ex-énekes, Ian Gillan énekes, Roger Glover basszusgitáros, Glenn Hughes ex-basszer/énekes és a néhai Jon Lord billentyűs kerül majd be a Rock And Roll Hall Of Fame-be.


Ian Paice dobos elégedett, hogy végre a Deep Purple is megkapja ezt a szakmai elismerést, arról azonban még sejtése sincs, hogy Ritchie Blackmore megjelenik-e majd a ceremónián.


"Néha össze tudja zavarni az embert. Azt gondolod, hogy ezt fogja csinálni, de ő épp az ellenkezőjét teszi. Arra sem tennék semmilyen összeget, hogy ott lesz, ahogy arra sem, hogy nem."


Arról, hogy játszanának-e újra az excentrikus gitárossal.

"Néhányan meggondolnánk ezt. Néhányan meg fontolóra sem vennénk. Ez attól is függ, hogy milyenek az adott körülmények és hogy ki mit érez ezekkel kapcsolatban. De az elsőbbség azokat illeti, akik ma is életben tartják a Deep Purple nevét. Az ő döntésük a végleges."


Arról, hogy lesz-e fellépés is a ceremónián, és ha igen, ki fog fellépni Deep Purple néven:

"Ha megkérnek minket, hogy játsszunk is, ki fog játszani és mit? Ki az, aki készen áll arra, hogy játsszon valamit, és kivel? Minthogy az évek során az a megtiszteltetés ért minket, hogy számos virtuóz zenésszel játszhattunk a bandában, talán egyszerűbb lett volna mindenkit egyenként beiktatni és nem egy zenekarként. Rengeteg részlet vár kidolgozásra... Azzal kapcsolatban, hogy mire kérnek fel minket, hogy mire vagyunk képesek, és mi az, ami megoldhatatlan.

Ez itt nem 4-5 olyan fickó, akik az egész pályafutásuk során együtt maradtak, majd felkérik őket, hogy hozzanak össze valamit. Ez sokkal komplexebb annál. Szóval, azt a döntést kell meghoznunk, hogy számunkra mi a legjobb, és nem az számít, hogy mi a legjobb a Rock And Roll Hall Of Fame-nek."


"Nálunk nincsenek fizetett bérzenészek, Don Airey billentyűs (2001-ben vette át Jon Lord helyét) és Steve Morse gitáros (1994 óta a Deep Purple tagja) sem az. Teljes jogú, hivatalos Deep Purple tagok, akik mindenben osztoznak velünk, a döntésekben is. Velük is konzultálni fogunk, és megnézzük, hogy mit éreznek azzal kapcsolatban, amit mi hárman, az eredeti tagok tennénk vagy nem tennénk."

 "Azt is tekintetbe kell venni, hogy néhány ember közös beiktatása akár bunyóval is végződhet. Nem kell senkinek külön elmesélnem, hogy néhány kulcsember és néhány korábbi tag nem jön ki egymással. Személy szerint azt gondolom, hogy jobb lenne személyenként beiktatni minket. Ezzel elkerülnénk ezt a problémát."Arról, hogy miért tartott ennyi ideig a Hall Of Fame döntéshozói számára, hogy a Deep Purple is felkerüljön a listájukra:


"Természetesen az is közrejátszik ebben, hogy mi az, amiről tudnak az emberek. Ha nem túl gyakran vagy látható amerikai turnékon, miért szavaznának rád az amerikaiak? És ez nem a kritika helye. Ez csak a való élet. A világ egyes részein más most a zenei ízlés. Nem azt mondom, hogy az USA-ban nincs sok rock'n'roll rajongó, de amiről a média beszámol, amit a tévé megmutat az embereknek, mondjuk a hónap menő dolgaként, az elég rondán elkülöníti egymástól a dolgokat.

Nálunk egy-egy bulin csodásan keveredik a közönség. A srácok ott vannak legelől, akik meg valamivel idősebbek, azokat megtalálod hátrébb. Más helyeken meg inkább csak idősebbek jönnek el egy koncertünkre, vagy éppen csak a fiatalabb srácok. Ez mindenhol más és más, és ez szomorú. Azok ugyanis a legjobb bulik, ahol mindenki ott van, kortól függetlenül, és együtt élvezik ugyanazt az élményt, ugyanúgy pörögnek a zenétől.

A srácokra szükség van a buli bepattintásához, és amikor már jó a hangulat, az öregebbje is elkezd emlékezni arra, hogy miért is járt annak idején rock and roll bulikra. Csodás érzés, amikor így beindul a közönség! Angliában és az USA-ban a média ebből a szempontból elvágta egymástól a generációkat. És ez nagyon szomorú." 


Az új albumon, a huszadik Deep Purple lemezen 2016 január közepén indul majd el a stúdiómunka.

 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS