DEEP PURPLE - Ian Paice dobos a Hall Of Fame kapcsán: "Akár bunyóval is végződhet..."

"Rengeteg részlet vár kidolgozásra..."

2015. december 20. (vasárnap) 09:29 | utoljára módosítva: 2015. december 25. (péntek) 23:37

A Rock And Roll Hall Of Fame 2016-os beiktatási ceremóniája április 8-án lesz a brooklyni Barclays Centerben, és végre valahára a Deep Purple is bekerül a clevelandi Rock and Roll Hall Of Fame and Museum dicsőségcsarnokába. Akárcsak a Cheap Trick, a Chicago, Steve Miller és az N.W.A.


Az HBO csatorna 2016 tavaszán le is adja majd a beavatási ceremónia felvételét.Az átadási ünnepségen a Deep Purple-ből Ian Paice dobos, Ritchie Blackmore ex-gitáros, David Coverdale ex-énekes, Rod Evans ex-énekes, Ian Gillan énekes, Roger Glover basszusgitáros, Glenn Hughes ex-basszer/énekes és a néhai Jon Lord billentyűs kerül majd be a Rock And Roll Hall Of Fame-be.


Ian Paice dobos elégedett, hogy végre a Deep Purple is megkapja ezt a szakmai elismerést, arról azonban még sejtése sincs, hogy Ritchie Blackmore megjelenik-e majd a ceremónián.


"Néha össze tudja zavarni az embert. Azt gondolod, hogy ezt fogja csinálni, de ő épp az ellenkezőjét teszi. Arra sem tennék semmilyen összeget, hogy ott lesz, ahogy arra sem, hogy nem."


Arról, hogy játszanának-e újra az excentrikus gitárossal.

"Néhányan meggondolnánk ezt. Néhányan meg fontolóra sem vennénk. Ez attól is függ, hogy milyenek az adott körülmények és hogy ki mit érez ezekkel kapcsolatban. De az elsőbbség azokat illeti, akik ma is életben tartják a Deep Purple nevét. Az ő döntésük a végleges."


Arról, hogy lesz-e fellépés is a ceremónián, és ha igen, ki fog fellépni Deep Purple néven:

"Ha megkérnek minket, hogy játsszunk is, ki fog játszani és mit? Ki az, aki készen áll arra, hogy játsszon valamit, és kivel? Minthogy az évek során az a megtiszteltetés ért minket, hogy számos virtuóz zenésszel játszhattunk a bandában, talán egyszerűbb lett volna mindenkit egyenként beiktatni és nem egy zenekarként. Rengeteg részlet vár kidolgozásra... Azzal kapcsolatban, hogy mire kérnek fel minket, hogy mire vagyunk képesek, és mi az, ami megoldhatatlan.

Ez itt nem 4-5 olyan fickó, akik az egész pályafutásuk során együtt maradtak, majd felkérik őket, hogy hozzanak össze valamit. Ez sokkal komplexebb annál. Szóval, azt a döntést kell meghoznunk, hogy számunkra mi a legjobb, és nem az számít, hogy mi a legjobb a Rock And Roll Hall Of Fame-nek."


"Nálunk nincsenek fizetett bérzenészek, Don Airey billentyűs (2001-ben vette át Jon Lord helyét) és Steve Morse gitáros (1994 óta a Deep Purple tagja) sem az. Teljes jogú, hivatalos Deep Purple tagok, akik mindenben osztoznak velünk, a döntésekben is. Velük is konzultálni fogunk, és megnézzük, hogy mit éreznek azzal kapcsolatban, amit mi hárman, az eredeti tagok tennénk vagy nem tennénk."

 "Azt is tekintetbe kell venni, hogy néhány ember közös beiktatása akár bunyóval is végződhet. Nem kell senkinek külön elmesélnem, hogy néhány kulcsember és néhány korábbi tag nem jön ki egymással. Személy szerint azt gondolom, hogy jobb lenne személyenként beiktatni minket. Ezzel elkerülnénk ezt a problémát."Arról, hogy miért tartott ennyi ideig a Hall Of Fame döntéshozói számára, hogy a Deep Purple is felkerüljön a listájukra:


"Természetesen az is közrejátszik ebben, hogy mi az, amiről tudnak az emberek. Ha nem túl gyakran vagy látható amerikai turnékon, miért szavaznának rád az amerikaiak? És ez nem a kritika helye. Ez csak a való élet. A világ egyes részein más most a zenei ízlés. Nem azt mondom, hogy az USA-ban nincs sok rock'n'roll rajongó, de amiről a média beszámol, amit a tévé megmutat az embereknek, mondjuk a hónap menő dolgaként, az elég rondán elkülöníti egymástól a dolgokat.

Nálunk egy-egy bulin csodásan keveredik a közönség. A srácok ott vannak legelől, akik meg valamivel idősebbek, azokat megtalálod hátrébb. Más helyeken meg inkább csak idősebbek jönnek el egy koncertünkre, vagy éppen csak a fiatalabb srácok. Ez mindenhol más és más, és ez szomorú. Azok ugyanis a legjobb bulik, ahol mindenki ott van, kortól függetlenül, és együtt élvezik ugyanazt az élményt, ugyanúgy pörögnek a zenétől.

A srácokra szükség van a buli bepattintásához, és amikor már jó a hangulat, az öregebbje is elkezd emlékezni arra, hogy miért is járt annak idején rock and roll bulikra. Csodás érzés, amikor így beindul a közönség! Angliában és az USA-ban a média ebből a szempontból elvágta egymástól a generációkat. És ez nagyon szomorú." 


Az új albumon, a huszadik Deep Purple lemezen 2016 január közepén indul majd el a stúdiómunka.

 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TALES OF EVENING - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Vérszerződés
2020. október 26. (hétfő) 16:04

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a Tales Of Evening zenekar Kalapács feldolgozásával! A Vérszerződés című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2008-ban kiadott Mítosz albumán jelent meg.   TALES OF EVENING - Vérszerződés (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) A TALES OF EVENING ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács zenekar: "Sok-sok fontos információ egy helyen - kérjük, olvassátok végig,...

AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark
AC/DC - Premier! Itt a hivatalos videoklip a novemberi album első dalához: Shot In The Dark

Az előzetesek után végre itt az AC/DC jivatalos klipje az új album első előzetes dalához, a Shot In The Darkhoz. November 13-án jön ki a Power Up című új lemezük. Az új AC/DC...

LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?
LEANDER KILLS - Dalpremier a pénteken érkező új albumról: A karma mit akar ma?

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala 'A karma mit akar ma?' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen
KILLER SURPRISE - Klippremier: Megemészthetetlen

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Killer Surprise zenekar új albuma, a Vagyok, aki vagyok című lemez Megemészthetetlen dalához pedig most egy klip...

KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre
KALAPÁCS - Dalpremier, itt a novemberi album címadója: Világvégre

Világvégre címmel november 6-án jelenik meg az új Kalapács stúdióalbum, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a címadó nóta. A 12 dalos friss lemez előrendelhető a zenekar...

BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám
BAD HABIT - Klippremier a debreceni zenekartól: Élet a kurvám

Forog a kocka címmel jelent meg szeptember végén a debreceni Bad Habit zenekar új albuma, az Élet a kurvám című dalhoz pedig most egy friss klip született. "Az első magyar nyelvű...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS