HAMMERWORLD - A decemberi-januári számunk részletes tartalma

116 oldalnyi tömény fém és szikla

2015. december 15. (kedd) 07:25 | utoljára módosítva: 2015. december 15. (kedd) 07:27

Már országszerte kapható a HammerWorld magazin idei utolsó száma, a decemberi-januári lapszám, ROAD és CHILDREN OF BODOM poszterekkel, a címlapon pedig az észak-amerikai koncertekről kalandos körülmények között visszatért és folyamatosan új kihívásokat kereső és megtaláló TANKCSAPDA.


A decemberi-januári számunk extra CD-melléklete a CHRISTIAN EPIDEMIC új albuma, a Sírba szánt teremtés.Exkluzív infókat olvashatsz az új dalokon, friss lemezen dolgozó AVENGED SEVENFOLD-ról, a januárban egy új albummal jelentkező MEGADETH-ről, a 2016-ban az új albummal Budapestre is ellátogató AVANTASIA projektről, a CHRISTIAN EPIDEMIC a Saját Szavaival mutatja be a Sírba szánt teremtés lermez dalait,  a KISS Forever Band különleges vendégeként az ősszel nálunk is fellépett ex-KISS gitáros, BRUCE KULICK a kedvenc lemezeiről nyilatkozik, de még az IRON MAIDNEM, Európa egyik legelismertebb Iron Maiden tribute csapara is szerepel a lapban, hiszen 2016-ban jubileumi évük lesz.


XY Akta rovatunk vendége ezúttal TODD KERNS, akit SLASH zenekarának basszer/énekeseként ismersz, de megtudhatod a cikkből, hogy "Dammit" valójában énekes és gitáros, aki a '90-es években már jól ismert rockzenész volt Kanadában.


Klasszikus! rovatunkban a kereken 30 éve kiadott POSSESSED debüt album, az iskolateremtő SEVEN CHURCHES szerepel. Minden idők egyik legelső death/black metal lemezére a ma is aktív frontember, a gurulószékbe kényszerült JEFF BECERRA emlékezik vissza.


Hangpróba táblánk ebben a hónapban hemzseg a már 2016-ban megjelenő albumoktól, azaz rengeteg olyan lemezről olvashatsz, amelyekről maximum egy-két nóta publikus jelenleg. A dobogós helyeken összesen öt album osztozik, az ABBATH, a BRAINSTORM, a BORKNAGAR, a PRIMAL FEAR és a HORISONT friss albuma is csúcsközelbe került, de azt, hogy melyik foglalta el végül az első, második, illetve a harmadik helyet, már csak a lapból tudhatod meg.


Poszteren az eddigi pályafutása legfontosabb albumát kiadó ROAD, valamint az idei albumát négyes felállásban elkészítő CHILDREN OF BODOM. 
Interjúk az alábbi zenekarokkal, zenészekkel:


TANKCSAPDA

Fejes: „A mi security-főnökünk ezt már másfél-két éve mondja. Ezek lesznek a célpontok, a koncertek, a fesztiválok. A teljesen védtelen nagy tömeg. Most nem akarom festeni az ördögöt a falra."
Lukács: „De gondolj bele abba, hogy ez a világ más részein régóta így megy. Bármikor, bárhol felrobbanhatsz. Csak most ezt a saját bőrünkön tapasztaljuk. De ha kicsit távolabbról megnézed ezt az egészet, ez is biznisz. Ellenségkép kreálása, fegyverüzlet, hírszerzés, hadiipar satöbbi."

IGNITE - TÉGLÁS ZOLI

„Az én családom is menekült, apám és a szülei a második világháborúban hagyták el Magyarországot, amikor jöttek az oroszok. Ezért nagyon átérzem a szíriai emberek helyzetét, és nagyon sajnálom is őket. Az emberek ülnek odahaza, s egyszer csak lebombázzák őket drónokkal. Amerika bombázza őket, Oroszország is, Irán is és még a saját államuk is. A Közel-Keleten ott van még a Hezbollah és ott az ISIS is. Nem csoda, ha annyian elmenekülnek, hiszen már lerombolták a házaikat, megölték a fél családjukat. De Orbán Viktort is értem, hogy miért akarta felhúzni a kerítést. Nézd meg Franciaországot, ahol befogadták a muzulmánokat. A franciák szerették őket, mégis micsoda vérengzést csináltak Párizsban. Ez nem háború, itt nem hadsereg harcol hadsereg ellen, hanem a civileket gyilkolják. Az emberek ezért utálni fogják a muzulmánokat. Az angolok már húzzák is fel a falakat. Engem viszont elborzaszt ez a világ, és ezt érezni is az új dalokon."
SHAWN CRAHAN - SLIPKNOT

„Corey azt mondta, hogy már az első koncertünk láttán is azt érezte, neki nálunk kéne énekelnie. Mi meg a létező legjobb helyi énekest akartuk. A többieknek a Stone Sour-ban persze nem szólt, hogy eljön próbálni hozzánk. Jimék valószínűleg ki is nyírták volna érte! (nevet) A Stone Sour lényegében egy rivális helyi bandának számított. Szépen le is nyomtuk őket egy tehetségkutatón! (nevet)
De az akkori Stone Sour még egész más volt, mint amit most ismernek az emberek. Adtunk Corey-nak két új nótát, az egyik a Prosthetics volt, a másik a Me Inside, hogy írjon hozzájuk szövegeket és énekdallamokat, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Mi sem voltunk azért biztosak abban, hogy Corey az emberünk, mert a Stone Sour egész más vonalon mozgott. Mi akkor jóval eklektikusabbak és kísérletezősebbek voltunk, ahogy a Mate dalain is hallatszik. Egy hét múlva elkészült a demóval, és pár nap múlva már ő volt az új énekesünk."

PHIL COLLEN - DEF LEPPARD

„Ha pusztán az anyagiakat nézzük, akkor a lemezeladásból származó bevételek egyszerűen nem fedezik a produkciós költséget. Pedig most semmi extra, semmi luxus nem volt abban, ahogy dolgoztunk. Mint a bandák túlnyomó része, mi is a turnézásból élünk. Ugyanakkor nyilván nem a pénz, a bevétel az egyetlen szempont. Szeretünk zenélni, szeretünk új Def Leppard dalokat írni. És ennek nincs köze semmilyen kiadóhoz, marketingstratégiához, semmiféle üzleti tervhez. Ebben a kreatív folyamatban épp az volt a legszebb, hogy pusztán önmagunknak és önmagunkért írtunk dalokat.
Folytak kifelé belőlünk az ötletek, de olyan intenzitással, hogy gátat sem lehetett volna szabni ennek. A 60-as és a 70-es években dolgozhattak így a bandák, a Deep Purple, a Led Zeppelin, vagy akár a Rolling Stones. Velünk ilyesmi még sosem esett meg. Nálunk mindig volt egy koncepció arra nézve, hogy hogyan dolgozzunk, mit csináljunk, hogyan készítsük el az adott lemezt. Lényegében az 1996-os Slang albummal indult el ez a folyamat, és azóta minden lemeznél más-más koncepciót követtünk. Most az volt a koncepció, hogy nincs semmiféle koncepció. Csak a zene van, ami meg akar születni."

ABBATH

„Az Immortal a közös munkánk eredménye volt. Most persze mindenki hajtogatja a magáét, de hosszabb távon úgyis kiderül az igazság. Én nem is akarok reagálni a nyilatkozataikra, mert ehhez túl rövid az élet, és túl sok a dolgom. Beszéljen inkább a zene és beszéljenek a koncertek! Fogalmam sincs, hogy ki lesz az új Immortal énekes és frontember, de szerintem nekik sem. Én mindenesetre egy jó éve nem beszéltem velük. Minden energiámat az Abbath beindítására fordítottam. És semmi mást nem akarok, mint kiállni a színpadra, nyomni a saját zenémet, és a maximumot nyújtani."
POSSESSED - KLASSZIKUS! - SEVEN CHURCHES 1985


„...nekem még megvan az a füzetem, amibe 1983-ban a suliban, egy unalmas angol óra alatt megírtam a Death Metal dal szövegét. És az lett az első demónk címe is. Mivel a Venom megírta a Black Metalt, nekünk valami újjal kellett előrukkolnunk, és ez lett a Death Metal. Akkoriban azt is gondoltam, hogy mi leszünk az egyetlen death metal csapat! (nevet) Aztán persze egy máig létező, ma is új utakat kereső irányzat lett a death metalból, de ezt akkoriban még senki sem tudhatta. Ami pedig a Noise válogatást illeti, azon olyan bandák voltak, mint a Running Wild, a Helloween, az Avenger és a Hellhammer. Közülük csak a Hellhammer volt igazán extrém, és magát a válogatás címét, meg a borítón látható logót is Tom (Tom G. Warrior) javasolta a kiadónak. A Hellhammert is szeretem egyébként, de ők sem death metalt játszottak."
COHEED AND CAMBRIA

„Tényleg fogalmunk sem volt arról, hogy mi zajlik a házunkban. Mivel tudtuk, hogy jó ideig nem fogunk ott tartózkodni, kiadtuk egy családnak. Azt hittük, hogy egy teljesen megbízható család, annak látszottak, de kiderült, hogy tévedtünk. Tudták, hogy nem fogunk hazalátogatni, így valóban fűtermesztésre és árusításra rendezkedtek be. Mi is csak akkor észleltük, hogy mi történt a távollétünkben, amikor hosszú idő után hazamentünk. A 'család' már nem volt ott, a nyomokat is igyekeztek eltüntetni, legalábbis a nagyját. Az a szag azonban eltéveszthetetlen, nem igaz? (nevet)
Nem akartunk semmiféle balhéba keveredni, és egy kicsit attól is tartottunk, hogy másnap reggel mondjuk ki bukkan majd fel az ajtónk előtt és milyen célból, ezért bejelentést tettünk a rendőrségen. Kijöttek, regisztrálták a panaszunkat, és persze gyanakodva méregettek minket, különösen engem! (nevet) Ezzel a jellegzetes frizurával azonnal gyanús lettem... A rendőrség szerint nagyban folyt a biznisz a házban. A számításaik szerint havi 300 ezer dolláros forgalmat bonyolítottak le. Szóval, ez nem valami hobbikertészet volt, hanem nagyüzem. Valószínűleg maffiás háttérrel."
POKOLGÉP

„Nagyon nagy szeretetet és kitartást érzek a rajongók részéről, amit ezúton is köszönök, s amire azért is szükségünk volt, mert az elmúlt években kétségtelenül voltak nehezebb időszakaink, hullámvölgyeink, tagcserék lassították a munkánkat. Most kétségtelenül egy építkező szakaszban vagyunk. Az a támogatás, amit a rajongóktól kaptunk és kapunk nagyban hozzásegített minket, hogy újra összekovácsolódjon egy jó csapat.
Csodálatos énekesekkel, zenészekkel dolgozhattam együtt az eddigi pályafutásom során, akiket a közönség tényleg szeretett. És ezt érzem most is, amikor Attila áll a színpadon. Amellett, hogy kiváló énekes, egy rendkívüli frontember is, tényleg vele van az erő. Most úgy érzem, hogy mindnyájan egy irányban gondolkodunk. Én csak annyit tudok ígérni, hogy igyekszünk a maximumot adni minden körülmények között és ez azért lehet majd így, mert mindnyájan tiszta szívből csináljuk."

RUDOLF SCHENKER - SCORPIONS

„Mi előrefelé akartunk haladni, Uli pedig ragaszkodott a 60-as, 70-es évek stílusához, hangzásához. Óhatatlanul el kellett búcsúznunk egymástól. Nyilván volt bennünk aggodalom, hiszen Uli extravagáns játéka is nagyban hozzájárult a korai sikereinkhez, meg is volt a maga rajongótábora. A mai rock és metal világ sztárgitárosainak java is az ő témáin nőtt fel. Nem volt hát könnyű feladat egy új gitárost állítani a helyére. És persze jóval több munkánk lett a komponálás terén is.
De volt ennek pozitív hozadéka is, hiszen így egységesen tudtunk a modernebb, korszerűbb irány felé fordulni. Uli egy olyan dalt, mint az Another Piece Of Meat, talán lemezre sem engedett volna venni! (nevet) Zeneileg sem tetszett volna neki, a szövegére pedig biztosan azt mondta volna, hogy szexista... Holott pont ez volt a lényege! (nevet) Vele aligha sikerült volna átvinni a Scorpions-t a 80-as évekbe, különösen nem ilyen elsöprő sikerrel."

RAM

„...egész más a mentalitásunk, mint az átlagos heavy metal bandáknak. Nemcsak a zenei oldalt vesszük komolyan, hanem azt is, hogy mit akarunk kifejezni a dalainkkal, és persze hogyan. Ha csupán annyi lenne a célunk, hogy legyünk minél sikeresebbek, akkor bárkivel elmennénk turnézni, ahová befizet minket a kiadó, és persze jóval könnyebben emészthető zenét írnánk. Olyat, amilyet a tömegek fogyasztanak. Korábban a Hammerfall volt ilyen, mostanában meg a Sabaton. De én ezekkel a csapatokkal nem sok közösséget tudok vállalni. Elismerem, amit elértek, és hidd el, fikarcnyi irigység nincs bennem, de a RAM vagy a Portrait útja egész más. Látszólag ők is heavy metalt játszanak, ahogy mi is, de az én nézőpontom szerint amit például a Sabaton csinál, az vállalhatatlan. Mindaz, amiről énekelnek, ellenkezik az elveimmel, a meggyőződésemmel, és azzal is, amit számomra a heavy metal jelent."
DANZIG

„...a Metallica például remek munkát végzett annak idején a Misfits dalok feldolgozásaival. Az AFI is felvett párat, azok is jók lettek. És persze a black vagy extrém metalos átiratokra is felkaptam a fejem. A Cradle Of Filth-féle Death Comes Rippingre, vagy a Marduk és a Behemoth feldolgozására. Ezek számomra sokkal érdekesebbek, mint amikor punk bandák nyúlnak a Misfits dalokhoz."
Szoktál is extrém metalt hallgatni?
„Alkalmanként persze. Ahogy ez a Skeletons lemez is mutatja, nagyon sokféle zenét szeretek és hallgatok. Legkevésbé egyébként punk rockot, legalábbis azt, amit manapság annak neveznek. Nem is értem, hogy lehet punknak hívni ezt a popszemetet. A java ugyanis semmi más. Köze nincs a punkhoz, de tényleg semmi."

PHOENIX RT

„...nálunk nem is az az elsődleges cél, hogy forradalmasítsuk a rockzenét. Ezekre a csapatokra mind felnézünk, tanultunk és tanulunk tőlük, és óriási megtiszteltetés, hogy segítik is ezt a kis csallóközcsütörtöki rocktriót. Mi is segítünk, ha tudunk. Például a Tankcsapdának a pozsonyi buli esetében, ahol fel is léphettünk velük, akárcsak Prágában. Az ilyen közös koncertek számunkra rengeteget jelentenek.
Ha pár évvel ezelőtt azt mondja nekünk valaki, hogy srácok, Prágában fogtok játszani a Tankcsapdával, meg évi 4-5 alkalommal felléptek Budapest egyik, ha nem a legjobb rockklubjában, biztosan nem hisszük el, amit mond. Számunkra ezek óriási élmények. Ahogy az is, hogy a Tankcsapda meghívott minket vendégcsapatnak a szilveszteri budapesti koncertjére. Tavaly is a Barba Negrában szilvesztereztünk, akkor Kowáékkal meg a Hooligans-szel. Éjfélkor minket is felhívtak a színpadra pezsgőzni. Telt házas Barba, közös Himnusz-éneklés... El nem tudom mondani, hogy ez mit jelentett számunkra, egy felvidéki rockbandának. A dobosunk, Feri nem egy érzelgős figura, de utána azt mondta, hogy majdnem kicsordultak a könnyei."

DR. WEISZ

„Igazából két koncepció is született az elnevezésre, illetve a lemezcímre, és ez volt a frappánsabb, érdekesebb. Igazából arról van szó, hogy valamivel fel kell hívni a figyelmet, ez meg olyasmi ökör poén, amit mindenki megjegyez. Pláne ha még meglátják mellé a borítót, amit Gróf Balázs rajzolt meg, zseniálisan."
Van benne egy kicsi Hello­ween - Dr. Stein áthallás.
„Nem is kicsi! (nevet) De pont ez volt a lényeg. Rá is játszottunk erre a Dr. Stein - Dr. Weisz párhuzamra. Ez is egy jó poén. A metalosok azonnal megértik, mindenki más meg csak les, hogy mi ez..."

MICHAEL SWEET - STRYPER

„Amíg beszélnek rólunk, addig nevezzenek bárminek! (nevet) De valóban nem tartom magunkat keresztény metal csapatnak. Metalt vagy hard rockot játszunk, és mind a négyen keresztények vagyunk, ez igaz,
de a két dolog mégsem ugyanaz.
Számomra keresztény rockbanda például a Petra vagy a Red, akik templomokban lépnek fel, vagy speciális keresztény zenei fesztiválokon, ilyesmi rendezvényeken, és akiknek a lemezeit a keresztény könyvesboltokban lehet beszerezni. Mi mindig is hagyományos kiadóknál dolgoztunk, a lemezeinket a hagyományos lemezboltokban lehetett megvásárolni, és a szokásos rockklubokban, rockfesztiválokon lépünk fel."

GRAVE

„Szívinfarktust kapott, 26 percen keresztül élet és halál között lebegett. Valószínűleg valami vele született rendellenesség okozta a gondot, amire egészen eddig nem derült fény. Ronnie csaknem 3 héten át kómában volt, de még utána is hosszú hónapokig tartott a rehabilitáció. Miközben kómában feküdt, rendszeresen bejártunk hozzá és egy mp3-lejátszóval a kedvenc zenéit nyomattuk a fülébe. Tényleg mindent elkövettünk, hogy visszatérjen az életbe, és persze a bandába is. Amikor végre magához tért, eleinte semmire és senkire nem emlékezett, ránk sem, de aztán lassacskán visszatért a memóriája, és akkor mondtuk is neki, hogy ne aggódjon, megvárjuk. Az a lényeg, hogy újra makk egészséges legyen. És most már az is."

NADIR

"A koncepció az, hogy az ember természethez fűződő viszonya a különböző történelmi korokban – időrendi sorrendben – milyen volt. Az őskori harmóniától kezdve, amikor az ember nem rendelte maga alá a természetet, hanem azzal harmóniában élt. Hogy attól a kortól kezdve fokozatosan miként jutottunk el a mai napig. Mindegyik dal - az első és az utolsó annyira nem - konkrét eseménysorokon keresztül szemlélteti ezt. A The Congregation a niceai zsinatról szól. Ez azért volt sorsfordító, mert onnantól számítható az, hogy a természet-közeli vallást felváltja az intézményesített, amely kereken kimondja, hogy a természetet az ember a saját szolgálatába állítja.
A The Legacy Of Melusine dal a középkori, addig példátlan méretű erdőirtásról szól. Olyan szemszögből, hogy a XIII-XIV. századi Nyugat prosperitása milyen áron következett be. Aztán az ipari forradalomtól számított újkori időszak az Into The Phalanstery, ami abban csúcsosodik ki, amit Madách az Ember tragédiájában is szemléltetett a falanszterben, ahol már csak a gépiesítés és az észszerűség számít. Ami az észszerűség és a tudomány által bizonyítható módon nem használható, nem hasznos, az kiiktatódik."

KAI HANSEN - GAMMA RAY

"...Frank már egy korábbi turnén is kisegített minket, s már akkor is látszott, hogy passzol a zenekarba. Én sem ismertem őt, Dirk (Dirk Schlächter basszer) révén jöttünk össze. Amikor elképesztően beteg voltam a régebbi turnén, nem akartunk lemondani egyetlen koncertet sem, ezért akit csak elértünk, mindenkit hívtunk, hogy segítsen. Tobias Sammetet, Fabio Leone-t, s másokat is. Dirk ekkor említette, hogy ismer egy jó énekest, aki hasonló stílusban mozog, s a zenénket is szereti. Frank akkoriban egy feldolgozás zenekarral játszott, ezért nagyon örült a megkeresésünknek. Nekem is tetszett a hangja, passzol a világunkhoz, s úgy gondolom, egy kicsit hasonlít is az enyémhez. Persze a mostani helyzet egész más, ezért eleinte nem tudtam, mit várjak a közös munkától. Fogalmam sem volt, hogy működik-e majd ez az új koncepció. Frank azonban nemcsak nagyon jó énekes, hanem nagyszerű srác is, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot. Ugyanazokon az old school zenéken nőtt fel, mint mi, egy igazi metalhead." (Fotó: Ragherrie)
OZONE MAMA

„Nem szeretünk belemenni mindenféle skatulyákba, leginkább úgy fogalmaznék, hogy az Ozone Mama egy autentikus amerikai hangzású klasszikus blues-rock zenekar. Rám főként a késői 60-as és korai 70-es évek rockbandái voltak hatással, illetve az olyan kortárs csapatok, amelyek a hangzásukkal az említett időszakot idézik meg. Rolling Stones, Zeppelin, Allman Brothers, Black Sabbath, Mons­ter Magnet, Black Crowes, Faces, Humble Pie, Grand Funk Railroad, Cream stb., a lista nagyon hosszú. Ennek a zsánernek a nyersebb, energikusabb verzióját játsszuk, nem a populáris, polírozott formáját. Nálunk a hangsúly mindig is a veretes, gitárközpontú zenére esett."
THE DEAD DAISIES

„Szerintem egy zenekar szempontjából az a legfontosabb, hogy legyen kapcsolata a közönségével. Tény, hogy eleinte sokan azért jönnek, mert a korábbi zenekaraink révén ismerik a neveinket, s már önmagában az is vonzerő számukra, hogy láthatják Johnt (Corabi - ex-Motley Crue), Richardot (Fortus - GN'R), Dizzyt (Reed - GN'R), Briant (Tichy, ex-Whitesnake, Ozzy stb.) vagy akár engem is (Marco Mendoza - ex-Whitesnake, Thin Lizzy stb.). Mi pedig igyekszünk bebizonyítani, hogy nemcsak a név miatt érdemes megnézni minket, hanem a zenénk miatt is.
A Dead Daisies nem attól jó, hogy az egyes tagoknak mekkora a hírneve, hanem attól, amit letett az asztalra. Az első Európa-turnén megesett, hogy fél- vagy negyedház előtt játszottunk, az emberek csak később szállingóztak be a terembe, amikor már a főzenekar játszott. Ahova ezzel a körrel visszamentünk, sehol nem tapasztaltunk ilyet, pedig most is előzenekar vagyunk. Akik jegyet vesznek, már a mi játékidőnk alatt ott állnak a színpad előtt. Nem a pultnál, nem a mörcscuccoknál, hanem a színpad előtt."

XY AKTA - TODD KERNS (SLASH feat. Myles Kennedy and The Conspirators)


„...Kanadában elég sikeresek voltunk a 90-es években. De még az amerikai piacra is baromi nehéz betörnie egy kanadai csapatnak, pláne globálisan ismertté válnia. Eredetileg Electric néven indultunk a 80-as évek végén, és olyasmi zenét játszottunk, mint amilyet most nyomunk Slash-ékkel. Kemény rock'n'roll volt, amolyan Los Angeles-típusú muzsika. Játszottunk is L.A. Guns meg The Cult dalokat a sajátok mellett. Tudod, hosszú haj, bőrcuccok... Én ezt úgy szoktam megfogalmazni magamban, hogy három igazán nagy kedvenc bandám van, a KISS, a Ramones és a klasszikus Guns N' Roses. Bármit is játszom, ezek valamilyen formában biztosan jelen vannak a dalokban. Született egy demónk, jó sokat koncerteztünk, és szerettünk volna megcsípni egy szerződést is. Aztán The Age Of Electric lett a nevünk, és saját erőből elkészítettünk egy 9 dalos kazettát 1991-ben. Az egyik nótához született egy klip, ami felkeltette Bob Rock producer figyelmét, és fel is vettünk vele 5 újabb nótát. De beütött ez a grunge, alternatív hullám, úgyhogy esélyünk sem volt kiadót találni."
GRAVE PLEASURES


„Nézd, minket kivétel nélkül a metal színtérről ismer mindenki, ez a zene ott van a vérünkben, a DNS-ünkben. Még akkor is, ha nem olyan nyilvánvaló módon. A zenénk darkos, gótos, poszt-punkos, de egészen más ízzel, más karakterrel játszunk a metalos hátterünk miatt, mint más poszt-punkos csapatok, akik mondjuk az indie világból érkeztek. Olyanokra gondolok, mint az Editors, az Interpol és társaik. Bennük abszolút nincs VoiVod, Mayhem vagy ilyesmi hatás. Nálunk viszont van, még ha nem is azonnal felismerhető formában. És nem is akarjuk magunk mögött hagyni az underground metal színteret, sőt, kimondottan ilyen csapatokkal akarunk játszani, és elsődlegesen metal fesztiválokon akarjuk megmutatni magunkat. Még akkor is, ha sokaknak nem jön be ez a zene. Ugyanakkor a metal színtér a legszínesebb, a legváltozatosabb és a legnyitottabb is, különösen ami az utóbbi 5-6 évet illeti."

 

És ahogy mondani szoktuk, ez csak egy kis ízelítő mindabból, amit a decemberi-januári Hammerben találsz...


Az újság megrendeléséhez kattints ide!

Vagy mail: rendeles@hammerworld.hu

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS