HISTORICA - Új klip és új album: Olyan fa vagyok

"a személyes érzéseinknek is több teret engedtünk most"

2015. december 13. (vasárnap) 15:16

Olyan fa vagyok címmel megjelent a magyar történelem magasztos és kevésbé magasztos pillanatait megéneklő Historica zenekar harmadik rock albuma, és a címadó dalhoz készült klipet máris megnézheted.


Historica zenekar a Facebookon


"A Historica harmadik albuma az elődeihez képest kissé 'puhább' hangvételű lett, és a megszokott konkrét történelmi témák, valamint életérzések mellett néhány személyesebb hangvételű dal is helyet kapott rajta.

Az anyaghoz tartozó első videóklip a címadó dalhoz készült, melynek szövegét Thököly Vajk, fiatal erdélyi költő írta."


“A Historica zenekar jellemzően a magyar történelem fontos eseményeit, illetve az ezzel kapcsolatos érzelmeket dolgozza fel a rockzene nyelvén - mondja az új album kapcsán Ézsiás Péter énekes, zenekarvezető. - Így van ez most is, annak ellenére, hogy ezúttal a megszokottnál kevesebb dal szól konkrét történelmi eseményről.

Az Olyan fa vagyok album több szövege szól általánosságban a nemzethez való tartozásról (Olyan fa vagyok, Magyarok, Parancs, Út a harcon át) és a személyes érzéseinknek is több teret engedtünk (Ilyen vagyok, Őszinte blues, A csend benn vár)."
 


HISTORICA - Olyan fa vagyok (a 2015-ös Olyan fa vagyok albumhoz)


 


Az új Historica album kiadásával párhuzamosan elindul az összes korábbi Historica dal digitális terjesztése: az új korong mellett hamarosan az összes digitális áruházban elérhetővé válnak a korábban csak magánkiadásban kiadott Historica CD-k szerzeményei.

A Historica zenekar 14 éves múltra tekinthet vissza, egészen pontosan 2001 novemberében kezdett el formálódni. Az idők folyamán többen is megfordultak a zenekarban. A jelenlegi felállást Ézsiás Péter (Dandy Kwartett, Tandem, K.É.Z., Right!, Útonállók, Black Box) ének, zenekarvezető, Gönci “Apuka” György (Roxérum, Missió, HitRock, Hungarian Pink Floyd Show, Rolls Frakció, ZZ Tap, stb.) gitáros, Németh “Csoki” László (Black Box, Vágatlan Verzió, Útonállók) gitáros, Csikós Csaba (Zöld Csillag, Mellékvonal, Team Rock Band, Black Box, Black Dog, Jó a Rossz és a Csúf, Dzsunzi Music BT) dobos és Berkes “Charlie” Károly (Interfolk, Seneca, Z'zi Labor, Roxérum, Deák Bill Blues Band, Tunyogi Rock Band, HitRock, stb.) basszusgitáros alkotják.

Számtalanszor turnéztak már Erdélyben és más határon túli, magyarok lakta területeken, így a Felvidéken és Kárpátalján is. Valamint játszottak már Spanyolországban és három alkalommal turnéztak az Egyesült Államokban is. Kalifornia, Nevada és Arizona államokban eddig összesen tizenkét koncertet adtak.


A rock koncertek mellett a színház világába is sikerült belekóstolniuk. A kő marad… című zenés irodalmi műsorunkat eddig négy alkalommal adták elő telt ház előtt a budapesti Új Színházban, de a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban és Erdélyben is bemutaták már. Mindemellett jótékonyságra is futja a zenekar idejéből: koncertjeikkel támogatták a holtmarosi Tulipán Gyermekotthont, valamint a Czegei Wass Albert Alapítványt, de a halmozottan sérült lakókat összegyűjtő Reménysugár Habilitációs Intézet falai közé is sikerült néhány órára becsempészniük a felhőtlen kikapcsolódást.

A Historica a nemrégiben megszűnt Best of Rock FM rádió legnépszerűbb zenekara volt. A hallgatók naponta többször kérték a dalaikat, a rádió klubnapjain pedig minden alkalommal zsúfolásig megtöltötték a koncert-termeket.

historica-zenekar.hu


Az új Historica album az összes fontosabb digitális terjesztőnél megtalálható:

ITunes -
Katt ide!

Google Play -
Katt ide!

Deezer -
Katt ide!

Spotify -
Katt ide!
 


HISTORICA - Megjelent az Olyan fa vagyok album

  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS