STEELWING - Friss albumelőzetes a svéd heavy metal csapattól

A mai napon jelenik meg a Reset, Reboot, Redeem album

2015. november 20. (péntek) 09:10

Reset, Reboot, Redeem címmel a mai napon jelenik a klasszikus heavy metal új generációját képviselő svéd Steelwing harmadik albuma, amelyről már bemutattunk két teljes dalt, a címadót és a svéd nyelvű Och världen gav vika tételt, most pedig megérkezett az alapos albumelőzetes második része is.


www.facebook.com/steelwingmetalA Riley énekes vezette banda 2009-ben alakult, a 2010-es bemutatkozó albumuk, a Lord Of The Wasteland pedig a 2010. májusi HammerWorld extra CD-mellékleteként is beszerezhető volt.

A 2012-es Zone Of Alienation lemez folytatását nagyrészt a Gutterview Recordings-ban rögzítették, a felvételeket és a keverést társproducerként Fred Estby irányította (ex-Carnage, Dismember dobos, ma The Dagger, Necronaut).


"Két jól fogadott album után könnyedén megtehettük volna, hogy ugyanazt csináljuk ezúttal is - mondja Riley az új lemezről. - Azonban a slágeressé formált Zone Of Alienation után úgy éreztük, hogy új kihívásokra van szükségünk, egy komorabb és ambicíózusabb lemezt akartunk megírni. Három éven át keményen dolgoztunk azon, hogy újradefiniáljuk a hangzásunkat és hogy tökéletessé csiszoljuk a friss dalokat. Egy csomó új hatás jelent meg a zenénkben, a death metaltól a technikás thrashen át a punkig, a hardcore-ig, de azért arra is figyeltünk, hogy ne távolodjunk el túlságosan a klasszikus heavy metal világtól.

Egy karcosabb hozzáállást akartunk felmutatni, organikusabb dobsounddal, így aztán természetes volt, hogy Freddel dolgozzunk, aki mestere mindennek. Minthogy mi is a Dismembert hallgatva nőttünk fel, óriási megtiszteltetés volt számunkra ez a közös munka. Az énektémák komoly feladatot jelentettek, ezért az éneket egy régi barátunkkal, Nicko-val vettük fel, aki már az első napok óta a banda mellett segédkezik."


STEELWING - Alapos előzetes #2 (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumhoz)
STEELWING - Alapos előzetes #1 (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumhoz)

 Steelwingék már a címadó dalnál is azt mondták, hogy az új anyaggal meglepetéseket akarnak okozni, és a svéd nyelvű nóta is ezek közé tartozik.


"A címe nagyjából így fordítható le: 'És a világ összeomlott', maga a nóta pedig főhajtás a klasszikus Ayn Rand regény, a korszakalkotó Atlas Shrugged (Veszett világ a magyar címe), pontosabban annak svéd fordítása előtt.

Ahogy néhány korábbi dalunk is, ez a nóta is a nukleáris apokalipszist írja le, de ezúttal sokkal több a svéd vonatkozása. Még Thorbjörn Fälldin, egy korábbi miniszterelnök kijelentése is szerepel benne, amit egy olyan szovjet tengeralattjáró kapcsán tett, amelyről úgy hírlett, hogy atomfegyverzettel van felszerelve. 1981 októberében Svédország déli partjainál cirkált, komoly diplomácia krízist okozva.

Elég profetikus, hogy ez jutott eszünkbe, ugyanis 2014 októberében, amikor épp a dalok befejezésénél tartottunk, ismét arról lehetett hallani, hogy orosz tengeralattjárók hatoltak be a svéd felségvizekre.

Zeneileg az új nóta jól passzol a lemez komorabb hangulatához, intenzív és hipnotikusan borongós, de jól összegzi a heavy metal, thrash, valamint a svéd punk hatásainkat."

 

STEELWING - Och världen gav vika (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumról)A Reset, Reboot, Redeem album is folytatja az előző két lemez poszt-apokaliptikus koncepcióját, de ezúttal egy komolyabb mizantróp jelleget is kaptak a szövegek.


"A címadó dal mindazt jól összefoglalja, amit az új lemez majd nyújtani fog. A rajongóink azonnal fel fogják fedezni benne a Steelwing-védjegyeket, a sebességet, az energiát, de ott rejlik benne az említett komorabb hangulat is, és vannak technikás kiállások, valamint a változatos hatások is felbukkannak a számban - ez egy tagadhatatlan fejlődés mindahhoz képest, amit korábban csináltunk."

 

STEELWING - Reset, Reboot, Redeem (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumról) 


STEELWING - Reset, Reboot, Redeem
(11/20 - NoiseArt)

01. Carbon Waste Lifeforms
02. Reset, Reboot, Redeem
03. Ozymandias
04. Och världen gav vika
05. Architects Of Destruction
06. Network
07. Like Shadows, Like Ghosts
08. Hardwired
09. We Are All Left Here To Die


 

Hammer TV

 
AEPHANEMER - Szimfonikus melo-death, klippel a novemberi album második dala: Antigone
2021. október 27. (szerda) 16:48

A Dream Of Wilderness címmel november 19-én jelenik meg a szimfonikus, melodikus death metalt játszó francia Aephanemer harmadik albuma, a 2019-es Prokopton lemezük (kritika itt) utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért Antigone dallal lehet ismerkedni. Az Aephanemer album anyagát Dan Swanö keverte, a maszter Mika Jussila munkája. Az éneket Yannick Tournier-val vették fel a Waïti stúdióban, a borítót Niklas Sundin (Mitochondrial Sun, ex-Dark Tranquillity) készítette. www.facebook.com/Aephanemer     AEPHANEMER - Antigone (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz) AEPHANEMER - Panta Rhei (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz) AEPHANEMER - A Dream of Wilderness (11/19 Napalm Records) 01. Land Of Hope 02. Antigone 03. Of Volition 04. Le Radeau De La Méduse 05. Roots And Leaves 06. Vague À L'âme 07. Strider 08. Panta Rhei 09. A Dream Of Wilderness 10. Old French Song...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS