SING SING - "Hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez..."

November 21-én koncert a Barba Negra klubban

2015. november 19. (csütörtök) 06:58

Visszaesők címmel a nyáron jelent meg egy új Sing Sing album négy új dallal és 11 jól ismert nóta felfrissített verziójával, pár napja pedig elkészült az egyik új szám, a Nem érdekel a holnap videóklipje, amelyben szinte mindenki felbukkan, aki valaha is fontos szerepet játszott a zenekar életében.


A Nem érdekel a holnap nótát Csarnoki Anti gitáros írta, a szöveget Sipos Tamás énekes, a klipet pedig Andrics Laci (ex-Black-Out) készítette, aki szintén felbukkan pár másodpercig a kamera előtt is.A Sing Sing következő bulija november 21-én lesz a Barba Negra klubban, ahol a Triász játszik majd előttük.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/SingSingZenekarA Barba Negrás koncert az új lemez és az új klip kapcsán Kiss T. Attila interjút készített Csarnoki Antal gitárossal, valamint Váry Zolival.


Anti, mesélnél arról, hogy a Sing Sing utáni években mit csináltál?

"Én már a Sing Sing végleges leállása, tehát 1999 előtt éltem a kis civil életemet, így amikor feloszlott a csapat, teljes egyszerűséggel ledobtam minden hangszert és elmentem dolgozni. És a mai napig is ugyanazt a munkát végzem, egy saját vállalkozás keretén belül, amit akkor elkezdtem, hiába van most két zenekarom is."


Ettől függetlenül valamilyen szinten figyelemmel kísérted a többiek munkásságát, tevékenységét?

"Természetesen. Akkor amikor egy gyerekkel – mert tulajdonképpen egy zenekar az ember saját gyereke – megszűnik a kapcsolat, egy jó szülő azért fél szemmel mindig rajta tartja a szemét. Természetesen én is így tettem, mindig nyomon követtem, meghallgattam, hogy Csaba, Hangya, Cerka és Marci mibe fogott. Jóleső érzés volt mindig azt hallani róluk, hogy még mindig csinálják, és, hogy jól is „működik” számukra a muzsikus élet."


Az előbb azt mondtad, hogy letetted a gitárt. Ezt úgy kell érteni, hogy nem is gyakoroltál?

"Ezt olyan szinten értsd, hogy hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez. Abszolút nem foglalkoztam vele. Néha éreztem a hiányát, de akkor így döntöttem."

 

SING SING - Nem érdekel a holnap (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


2010-ben lettél teljes jogú Irígy Hónaljmirigy tag, de előtte pár évig már a csapat kisegítőzenésze voltál. Ezek szerint nekik köszönhető, hogy újra aktív üzemmódba kapcsoltál?

"Már ezt megelőzően is elővetegettem a gitárt, mert a fiamat is érdekelte, és vásároltam új hangszereket is. Pengetgettem, és akkor már egy kicsikét előkapargatva a kis tudást, szoktatgattam magam a játékhoz. Aztán, 2007-ben, egy véletlen során, Sipos Peti – akivel már nagyon régóta barátok vagyunk – megkeresett egy úgymond visszautasíthatatlan ajánlattal. Ez alapján először, mint háttérzenész kellett gitároznom az élő Mirigy koncerteken, tehát elmondható, hogy ez hozott vissza a zenész életbe."


Ha már az egyik Sipost szóba hoztad, gyorsan lendüljünk át a Sing Sing-hez. Szerinted is jó választás volt a „kis Sipi”, tehát Tomi bevétele a csapatba?


"Szerintem a lehető legjobb választás volt! De ezt megelőzően Hangyával már elég sokszor beszéltünk arról, hogy mi lenne, ha… Én nagyon sokat hallottam Tomit a Mirigyben énekelni, többek között régi Sing Sing dalokat is, és elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem lenne rossz ötlet, ha ő lenne a frontemberünk. Ugye, nálunk Abaházy Csabi nem egy szimpla énekes volt, hanem egy vérbeli frontember is, tehát nem mondom, hogy könnyű feladat őt helyettesíteni, de úgy érzem, hogy megtaláltuk a tökéletes embert erre a posztra."


A teljes interjút
ide kattintva olvashatod el.

"Mivel már volt egy próbálkozásunk tavaly – a Vakáció –, hogy játsszunk el 2014-es megszólalással egy régi számot, ezért arra gondoltunk, hogy ne erőltessünk egy teljes komplett lemezt a rajongók nyakába, hanem egy speciális kiadványt adjunk ki - mondta pár hónapja az új lemez kapcsán Hangya egy interjú során.

A CD-n négy új dal és tizenegy régi sláger felfrissített, aktuális verziója kapott helyet. Az köztudott, hogy az első lemezünk 1990-ben, a második pedig ’91-ben készült, és finoman szólva az akkori technikai megoldások és lehetőségek ma már jócskán elavultnak tekinthetők, számomra tehát már-már gáz... (nevet)

Például az első albumot úgy vettük fel, hogy három hónapon át hol egy-két napunk, hol csak egy pár óránk volt, hogy dolgozzunk a Rádió 8-as stúdiójában. Természetesen ez akkor egy hatalmas lehetőség volt számunkra, de emiatt a munkamódszer miatt nem lett úgy kicizellálva a lemezünk, ahogy szerettük volna.

Arra gondoltunk, hogy ha van ez az új felállásunk, akkor nézzük meg, hogy szólalnak meg ilyen körülmények között ezek a régi számok, meg persze azóta azért mi is fejlődtünk zeneileg! (nevet) Ez amúgy egy elég furcsa felállás, mert ugye Boros Péter, azaz Pöpi az első két lemezünkön dobolt, és utána őt az a Váry 'Marci' Zoli követte, aki viszont itt már gitározik!"SING SING - Visszaesők (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS