SING SING - "Hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez..."

November 21-én koncert a Barba Negra klubban

2015. november 19. (csütörtök) 06:58

Visszaesők címmel a nyáron jelent meg egy új Sing Sing album négy új dallal és 11 jól ismert nóta felfrissített verziójával, pár napja pedig elkészült az egyik új szám, a Nem érdekel a holnap videóklipje, amelyben szinte mindenki felbukkan, aki valaha is fontos szerepet játszott a zenekar életében.


A Nem érdekel a holnap nótát Csarnoki Anti gitáros írta, a szöveget Sipos Tamás énekes, a klipet pedig Andrics Laci (ex-Black-Out) készítette, aki szintén felbukkan pár másodpercig a kamera előtt is.A Sing Sing következő bulija november 21-én lesz a Barba Negra klubban, ahol a Triász játszik majd előttük.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/SingSingZenekarA Barba Negrás koncert az új lemez és az új klip kapcsán Kiss T. Attila interjút készített Csarnoki Antal gitárossal, valamint Váry Zolival.


Anti, mesélnél arról, hogy a Sing Sing utáni években mit csináltál?

"Én már a Sing Sing végleges leállása, tehát 1999 előtt éltem a kis civil életemet, így amikor feloszlott a csapat, teljes egyszerűséggel ledobtam minden hangszert és elmentem dolgozni. És a mai napig is ugyanazt a munkát végzem, egy saját vállalkozás keretén belül, amit akkor elkezdtem, hiába van most két zenekarom is."


Ettől függetlenül valamilyen szinten figyelemmel kísérted a többiek munkásságát, tevékenységét?

"Természetesen. Akkor amikor egy gyerekkel – mert tulajdonképpen egy zenekar az ember saját gyereke – megszűnik a kapcsolat, egy jó szülő azért fél szemmel mindig rajta tartja a szemét. Természetesen én is így tettem, mindig nyomon követtem, meghallgattam, hogy Csaba, Hangya, Cerka és Marci mibe fogott. Jóleső érzés volt mindig azt hallani róluk, hogy még mindig csinálják, és, hogy jól is „működik” számukra a muzsikus élet."


Az előbb azt mondtad, hogy letetted a gitárt. Ezt úgy kell érteni, hogy nem is gyakoroltál?

"Ezt olyan szinten értsd, hogy hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez. Abszolút nem foglalkoztam vele. Néha éreztem a hiányát, de akkor így döntöttem."

 

SING SING - Nem érdekel a holnap (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


2010-ben lettél teljes jogú Irígy Hónaljmirigy tag, de előtte pár évig már a csapat kisegítőzenésze voltál. Ezek szerint nekik köszönhető, hogy újra aktív üzemmódba kapcsoltál?

"Már ezt megelőzően is elővetegettem a gitárt, mert a fiamat is érdekelte, és vásároltam új hangszereket is. Pengetgettem, és akkor már egy kicsikét előkapargatva a kis tudást, szoktatgattam magam a játékhoz. Aztán, 2007-ben, egy véletlen során, Sipos Peti – akivel már nagyon régóta barátok vagyunk – megkeresett egy úgymond visszautasíthatatlan ajánlattal. Ez alapján először, mint háttérzenész kellett gitároznom az élő Mirigy koncerteken, tehát elmondható, hogy ez hozott vissza a zenész életbe."


Ha már az egyik Sipost szóba hoztad, gyorsan lendüljünk át a Sing Sing-hez. Szerinted is jó választás volt a „kis Sipi”, tehát Tomi bevétele a csapatba?


"Szerintem a lehető legjobb választás volt! De ezt megelőzően Hangyával már elég sokszor beszéltünk arról, hogy mi lenne, ha… Én nagyon sokat hallottam Tomit a Mirigyben énekelni, többek között régi Sing Sing dalokat is, és elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem lenne rossz ötlet, ha ő lenne a frontemberünk. Ugye, nálunk Abaházy Csabi nem egy szimpla énekes volt, hanem egy vérbeli frontember is, tehát nem mondom, hogy könnyű feladat őt helyettesíteni, de úgy érzem, hogy megtaláltuk a tökéletes embert erre a posztra."


A teljes interjút
ide kattintva olvashatod el.

"Mivel már volt egy próbálkozásunk tavaly – a Vakáció –, hogy játsszunk el 2014-es megszólalással egy régi számot, ezért arra gondoltunk, hogy ne erőltessünk egy teljes komplett lemezt a rajongók nyakába, hanem egy speciális kiadványt adjunk ki - mondta pár hónapja az új lemez kapcsán Hangya egy interjú során.

A CD-n négy új dal és tizenegy régi sláger felfrissített, aktuális verziója kapott helyet. Az köztudott, hogy az első lemezünk 1990-ben, a második pedig ’91-ben készült, és finoman szólva az akkori technikai megoldások és lehetőségek ma már jócskán elavultnak tekinthetők, számomra tehát már-már gáz... (nevet)

Például az első albumot úgy vettük fel, hogy három hónapon át hol egy-két napunk, hol csak egy pár óránk volt, hogy dolgozzunk a Rádió 8-as stúdiójában. Természetesen ez akkor egy hatalmas lehetőség volt számunkra, de emiatt a munkamódszer miatt nem lett úgy kicizellálva a lemezünk, ahogy szerettük volna.

Arra gondoltunk, hogy ha van ez az új felállásunk, akkor nézzük meg, hogy szólalnak meg ilyen körülmények között ezek a régi számok, meg persze azóta azért mi is fejlődtünk zeneileg! (nevet) Ez amúgy egy elég furcsa felállás, mert ugye Boros Péter, azaz Pöpi az első két lemezünkön dobolt, és utána őt az a Váry 'Marci' Zoli követte, aki viszont itt már gitározik!"SING SING - Visszaesők (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BÜTCHER - Új dal és klip a belga speed metal csapattól: Iron Bitch
2020. január 20. (hétfő) 12:58

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelynek harmadik előzetes dala a videóval kísért Iron Bitch. Az eredetileg 2002-ben alakult, de 2014-ben újra beindított Bütcher tagjaira a német és amerikai speed metal mellett hatással volt a klasszikus heavy metal, a 90-es évek skandináv vonala, de a dél-amerikai és ausztrál black/thrash is. "Az új lemezt mindössze egy hét alatt rögzítettük, ami egy analóg felvétel esetében nagyon rövid idő, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy a címadó számhoz mind a 24 sávot felhasználtuk. Ráadásul LV Speedhämmer dobos csupán a stúdiózás előtt 1-2 héttel csatlakozott hozzánk. A tavalyi év elég sűrű volt számunkra, voltak utolsó pillanatos tagcserék és közben folyamatosan koncerteztünk. De a befektetett energia megtérült és győzelemként értékeljük, hogy...

DEFILED - Brutális death metal Japánból, albumpremier: Infinite Regress
DEFILED - Brutális death metal Japánból, albumpremier: Infinite Regress

Infinite Regress címmel január 24-én lát napvilágot a brutális death metalt nyomató japán Defiled hatodik albuma, a 2016-os Towards Inevitable Ruin lemez folytatása, amely már végig is...

SODOM - Újra teljes a felállás, megvan az új dobos
SODOM - Újra teljes a felállás, megvan az új dobos

Csupán egy hete annak, hogy két év és három EP után kiszállt a Sodomból a dobos Husky, azaz Stefan Hüskens (Asphyx, Metalucifer, ex-Desaster stb.), a teuton thrash legenda felállása...

AC/DC - Ezúttal Ausztráliából érkeztek pletykák az új albumról és turnéról
AC/DC - Ezúttal Ausztráliából érkeztek pletykák az új albumról és turnéról

Hivatalos infó továbbra sincs arról, hogy Brian Johnson énekes visszatért-e az AC/DC élére, de a legfrissebb ausztrál hírek arról szólnak, hogy hamarosan bejelentik az új albumot és a...

METALLICA - Elhunyt Cliff Burton édesapja, Ray Burton
METALLICA - Elhunyt Cliff Burton édesapja, Ray Burton

Január 15-én, 94 éves korában elhunyt Ray Burton, a néhai Metallica basszusgitárosának édesapja. A szomorú hírt, Cliff Burton egyik nővére, Connie osztotta meg a közösségi oldalán:...

SUICIDE SILENCE - Új klip a februári albumhoz: Two Steps
SUICIDE SILENCE - Új klip a februári albumhoz: Two Steps

Become The Hunter címmel február 14-én jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS