SING SING - "Hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez..."

November 21-én koncert a Barba Negra klubban

2015. november 19. (csütörtök) 06:58

Visszaesők címmel a nyáron jelent meg egy új Sing Sing album négy új dallal és 11 jól ismert nóta felfrissített verziójával, pár napja pedig elkészült az egyik új szám, a Nem érdekel a holnap videóklipje, amelyben szinte mindenki felbukkan, aki valaha is fontos szerepet játszott a zenekar életében.


A Nem érdekel a holnap nótát Csarnoki Anti gitáros írta, a szöveget Sipos Tamás énekes, a klipet pedig Andrics Laci (ex-Black-Out) készítette, aki szintén felbukkan pár másodpercig a kamera előtt is.A Sing Sing következő bulija november 21-én lesz a Barba Negra klubban, ahol a Triász játszik majd előttük.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/SingSingZenekarA Barba Negrás koncert az új lemez és az új klip kapcsán Kiss T. Attila interjút készített Csarnoki Antal gitárossal, valamint Váry Zolival.


Anti, mesélnél arról, hogy a Sing Sing utáni években mit csináltál?

"Én már a Sing Sing végleges leállása, tehát 1999 előtt éltem a kis civil életemet, így amikor feloszlott a csapat, teljes egyszerűséggel ledobtam minden hangszert és elmentem dolgozni. És a mai napig is ugyanazt a munkát végzem, egy saját vállalkozás keretén belül, amit akkor elkezdtem, hiába van most két zenekarom is."


Ettől függetlenül valamilyen szinten figyelemmel kísérted a többiek munkásságát, tevékenységét?

"Természetesen. Akkor amikor egy gyerekkel – mert tulajdonképpen egy zenekar az ember saját gyereke – megszűnik a kapcsolat, egy jó szülő azért fél szemmel mindig rajta tartja a szemét. Természetesen én is így tettem, mindig nyomon követtem, meghallgattam, hogy Csaba, Hangya, Cerka és Marci mibe fogott. Jóleső érzés volt mindig azt hallani róluk, hogy még mindig csinálják, és, hogy jól is „működik” számukra a muzsikus élet."


Az előbb azt mondtad, hogy letetted a gitárt. Ezt úgy kell érteni, hogy nem is gyakoroltál?

"Ezt olyan szinten értsd, hogy hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez. Abszolút nem foglalkoztam vele. Néha éreztem a hiányát, de akkor így döntöttem."

 

SING SING - Nem érdekel a holnap (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


2010-ben lettél teljes jogú Irígy Hónaljmirigy tag, de előtte pár évig már a csapat kisegítőzenésze voltál. Ezek szerint nekik köszönhető, hogy újra aktív üzemmódba kapcsoltál?

"Már ezt megelőzően is elővetegettem a gitárt, mert a fiamat is érdekelte, és vásároltam új hangszereket is. Pengetgettem, és akkor már egy kicsikét előkapargatva a kis tudást, szoktatgattam magam a játékhoz. Aztán, 2007-ben, egy véletlen során, Sipos Peti – akivel már nagyon régóta barátok vagyunk – megkeresett egy úgymond visszautasíthatatlan ajánlattal. Ez alapján először, mint háttérzenész kellett gitároznom az élő Mirigy koncerteken, tehát elmondható, hogy ez hozott vissza a zenész életbe."


Ha már az egyik Sipost szóba hoztad, gyorsan lendüljünk át a Sing Sing-hez. Szerinted is jó választás volt a „kis Sipi”, tehát Tomi bevétele a csapatba?


"Szerintem a lehető legjobb választás volt! De ezt megelőzően Hangyával már elég sokszor beszéltünk arról, hogy mi lenne, ha… Én nagyon sokat hallottam Tomit a Mirigyben énekelni, többek között régi Sing Sing dalokat is, és elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem lenne rossz ötlet, ha ő lenne a frontemberünk. Ugye, nálunk Abaházy Csabi nem egy szimpla énekes volt, hanem egy vérbeli frontember is, tehát nem mondom, hogy könnyű feladat őt helyettesíteni, de úgy érzem, hogy megtaláltuk a tökéletes embert erre a posztra."


A teljes interjút
ide kattintva olvashatod el.

"Mivel már volt egy próbálkozásunk tavaly – a Vakáció –, hogy játsszunk el 2014-es megszólalással egy régi számot, ezért arra gondoltunk, hogy ne erőltessünk egy teljes komplett lemezt a rajongók nyakába, hanem egy speciális kiadványt adjunk ki - mondta pár hónapja az új lemez kapcsán Hangya egy interjú során.

A CD-n négy új dal és tizenegy régi sláger felfrissített, aktuális verziója kapott helyet. Az köztudott, hogy az első lemezünk 1990-ben, a második pedig ’91-ben készült, és finoman szólva az akkori technikai megoldások és lehetőségek ma már jócskán elavultnak tekinthetők, számomra tehát már-már gáz... (nevet)

Például az első albumot úgy vettük fel, hogy három hónapon át hol egy-két napunk, hol csak egy pár óránk volt, hogy dolgozzunk a Rádió 8-as stúdiójában. Természetesen ez akkor egy hatalmas lehetőség volt számunkra, de emiatt a munkamódszer miatt nem lett úgy kicizellálva a lemezünk, ahogy szerettük volna.

Arra gondoltunk, hogy ha van ez az új felállásunk, akkor nézzük meg, hogy szólalnak meg ilyen körülmények között ezek a régi számok, meg persze azóta azért mi is fejlődtünk zeneileg! (nevet) Ez amúgy egy elég furcsa felállás, mert ugye Boros Péter, azaz Pöpi az első két lemezünkön dobolt, és utána őt az a Váry 'Marci' Zoli követte, aki viszont itt már gitározik!"SING SING - Visszaesők (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


 

Hammer TV

 
AEPHANEMER - Szimfonikus melo-death, klippel a novemberi album második dala: Antigone
2021. október 27. (szerda) 16:48

A Dream Of Wilderness címmel november 19-én jelenik meg a szimfonikus, melodikus death metalt játszó francia Aephanemer harmadik albuma, a 2019-es Prokopton lemezük (kritika itt) utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért Antigone dallal lehet ismerkedni. Az Aephanemer album anyagát Dan Swanö keverte, a maszter Mika Jussila munkája. Az éneket Yannick Tournier-val vették fel a Waïti stúdióban, a borítót Niklas Sundin (Mitochondrial Sun, ex-Dark Tranquillity) készítette. www.facebook.com/Aephanemer     AEPHANEMER - Antigone (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz) AEPHANEMER - Panta Rhei (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz) AEPHANEMER - A Dream of Wilderness (11/19 Napalm Records) 01. Land Of Hope 02. Antigone 03. Of Volition 04. Le Radeau De La Méduse 05. Roots And Leaves 06. Vague À L'âme 07. Strider 08. Panta Rhei 09. A Dream Of Wilderness 10. Old French Song...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS