EKTOMORF - Megjelent az Outcast című könyv Zotyáról és a csapatról

Ma egy új Ektomorf klip is érkezik

2015. október 23. (péntek) 11:34

Aggressor címmel hivatalosan a mai napon jelenik meg az új Ektomorf album, és már kapható a Farkas Zotya - Ektomorf könyv is, a magyar nyelvű Outcast, amelynek szerzője Kiss László.

A könyvet megtalálod minden jobb könyvesboltban!


Az Outcast könyvben többek között a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci is beszél Zotyáról, illetve az Ektomorfról:

"Nem követjük napi szinten egymás életét, de nagyon jóban vagyunk. Inkább úgy mondanám, hogy időnként összefonódnak a szálak, játszunk együtt valamit, stúdiózunk, klipet forgatunk, aztán ezek a szálak megint szétválnak, de hamarosan újra egybefonódnak. Ilyenformán körülbelül tizennyolc éve ismerjük egymást.

Már kijöttek az Ektomorf első lemezei, amikor Zotya egy nap felhívott, mondván, tanácsokat szeretne tőlem kérni, kíváncsi volna első kézből szerzett információkra azzal kapcsolatosan, hogyan is működik ez az egész biznisz, mi kell a sikeres zenekarvezetéshez. Örömmel, hogyne! Felült az első távolsági buszra, azzal elzötyögött Debrecenbe. Életem első lakásában fogadtam, egy belvárosi dohos kis szarban, de legalább az már az enyém volt.

Átdumáltuk a napot, nekem is épp kijutott a jóból bőven, kiadóváltás, tagcsere környékén voltam, lehetett miről beszélni. Este berúgtunk, ahogy kell, másnap meg újabb buszra szállt, és ment haza Mezőkovácsházára. Elnézve a zenekarával történt számottevő változásokat, ahogy a krízishelyzeteket kezelte, talán nem volt haszontalan ez a beszélgetés. Persze nem ettől lett az Ektomorf az, ami, hanem az ő elszántságától, elhivatottságától, amivel a saját származását, gondolatait, szövegeit felvállalja.
 


Hamarosan aztán közös turnéra is mentünk – az egyik lemezünkön meg is köszöntük nekik az élményeket, s azt írtuk a borítóba, hogy köszönettel tartozunk 'mérges manónak és seregének' is, tekintve, hogy Zotya nem szálfatermetű, és egyik fő ismérve a zenéjében is megfigyelhető méreg, harag, indulat. Jó poénnak szántuk, az is lett, természetesen vették a lapot ők is."Zotya az új Aggressor albumról is beszélt Kiss Lacinak:


"Bízvást kijelenthetem, az Ektomorf történetének eddigi legjobb albuma jelenik meg idén. S aki megveszi, a valaha elkészült legjobb lemezborítónkra is szert tesz. Emésztgetés előtt áll, friss az élmény, de már sokszor meghallgattam a kész verziót, edzés közben, autóban, otthon, és érzem, hogy nagyon ütős, nagyon jó. Kíváncsi leszek a visszajelzésekre.

Biztosra veszem, hogy ez a brutális és tömör, de letisztultan erős hangzás meg a sok-sok téma, amit belepakoltunk a dalokba, elnyeri majd a hallgatók tetszését.

A nyitó témát, az I című számot a Pokolgép Tökfej dala ihlette, amikor azt énekli az ikonikus és a mai napig példaképnek számító Kalapács József, hogy 'Nem, én nem változom, én nem alkuszom, / A világgal állandó harcban vagyok, nem alkuszom'. Ezt akár én is írhattam volna.

Emlékszem, az egyik haveromnál hallottam – náluk láttam életemben először lemezjátszót, azon nyomattuk a Pokolgép Pokoli Színjáték című albumát. Nagy hatást tett rám, az első perctől imádtam. Az Éjféli Harang daluk miatt mentem be fordított kereszttel a nyakamban a templomba: 'És leült az Ördög az orgonához, / A sánta kántor menekült. / A zsoltár metalba váltott, / Nem a vég volt ez, csak a kezdet!' Óriási! Elképzeltem a jelenetet, kész Stephen King-regény, az egész falu odabent görnyed és imádkozik a misén, mire föltárul az ajtó, és ott áll az Ördög. Aki nem rajzfilmszerű figura, hanem ember.

A lemezt felvezető intro is kurva jól sikerült, Tue Madsen nagyon-nagyot alkotott. Nemcsak a Gladiátor című filmet idézi, de azokat a jellegzetes dél-békési forró nyarakat is, amikor közeledik a vihar, beborul az ég, s már nem sötétkék, hanem fekete a felhők óriási tömege, és dörgés még nincs, de a távolban fölvillannak az első villámok, érezni a levegőjét, a hullámait a hamarosan bekövetkező csapásnak.

Nekem például ezt is jelenti Mezőkovácsháza, és ehhez a hangulathoz nagyon passzolt a Pokolgép sátánista szövegekkel jelentkező zenéje gyerekkoromban. Vagy amikor apámmal kimentünk a határba, akár csak csúzlival fácánokra lövöldözni, és állunk, és előttünk a borzasztó nagy tágas semmi. Ezek az élmények, hangulatok a mai napig itt vannak, természetes módon kerülnek bele a zenémbe is. Sötét lesz tőle, mély. Amilyen az Aggressor egyetlen instrumentális dalának, a Mementónak a tónusa is. De gyakorlatilag az egész lemezé."

www.facebook.com/EktomorfOfficial
EKTOMORF - Outcast (live on EMGtv - a felvétel az első USA-turné során készült, 2015)

 

Hozzászólások

[016229]
Manowar
A könyv is nagyon jó! Olvassátok el. Nem csak azoknak ajánlom, akik szeretik az Ektomorfot. Mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt, és mindenkinek, aki kíváncsi egy ember, egy zenekar történetére. Érdekes és tanulságos olvasmány. És nagyon metal!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAY AREA THRASH - Dokufilm jön a San Francisco-i színtérről, itt az előzetes
2019. március 21. (csütörtök) 07:44

Murder In The Front Row címmel még 2012-ben jelent meg egy fotós könyv a San Fancisco-i thrash színtérről, áprilisban pedig bemutatásra kerül az a Murder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story című dokufilm, amely ha lazán is, de Harald Oimoen és Brian Lew könyvén alapszik. Az Adam Dubin rendezésében elkészült film premierje április 20-án lesz a San Francisco-i AMC Kabukiban, egy előzetest pedig már meg is nézhetsz a filmből. A dokufilmben több mint 50 interjú szerepel majd a Bay Area thrash színtérről, többek között olyan meghatározó arcokkal, mint James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Robert Trujillo a Metallicából, Tom Araya és Kerry King a Slayerből, Gary Holt az Exodusból, Dave Mustaine és David Ellefson a Megadeth-ből, Chuck Billy és Alex Skolnick a Testamentből, Robb Flynn a Machine Headből, Charlie Benante az Anthraxből, Mark Osegueda a Death Angelből, valamint Dave Lombardo.  ...

PIG DESTROYER - Idén már a második új dal a grindcore brigádtól: Cameraman
PIG DESTROYER - Idén már a második új dal a grindcore brigádtól: Cameraman

Hat év után tavaly októberben egy Head Cage című új albummal jelentkezett a virginiai grindcore intézmény Pig Destroyer, de máz idén is köttétettek két új dalt. A The Cavalry című...

AMON AMARTH - Hivatalos videoklippel az első új dal: Raven's Flight
AMON AMARTH - Hivatalos videoklippel az első új dal: Raven's Flight

Júniusban már egy új stúdióalbummal érkezik a Barba Negra Trackbe az Amon Amarth, a Berserker címmel május 3-án érkező új lemez első dala pedig a Raven's Flight címet viseli....

ENTHRONED - Az első dal a belga blackerek júniusi albumáról: Silent Redemption
ENTHRONED - Az első dal a belga blackerek júniusi albumáról: Silent Redemption

Cold Black Suns címmel június 7-én jelenik meg a belga black metal színtér vezető csapatának számító Enthroned új albuma, a 2014-es Sovereigns lemez folytatása. Az 1993-ban alakult...

AMON AMARTH - Már streamelhető az új dal: Raven's Flight
AMON AMARTH - Már streamelhető az új dal: Raven's Flight

Júniusban már egy új stúdióalbummal érkezik a Barba Negra Trackbe az Amon Amarth, az új lemez első dala, a Raven's Flight pedig már streamelhető a Spotify-on. A márciusi HammerWorld...

SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Bloodshed
SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Bloodshed

Szimplán Saint Vitus címmel jelenik meg május 17-én az amerikai doom legenda Saint Vitus kilencedik albuma, a 2012-es visszatérő album, a Lillie: F-65 folytatása. A 2012-es lemez Scott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS