EKTOMORF - Megjelent az Outcast című könyv Zotyáról és a csapatról

Ma egy új Ektomorf klip is érkezik

2015. október 23. (péntek) 11:34

Aggressor címmel hivatalosan a mai napon jelenik meg az új Ektomorf album, és már kapható a Farkas Zotya - Ektomorf könyv is, a magyar nyelvű Outcast, amelynek szerzője Kiss László.

A könyvet megtalálod minden jobb könyvesboltban!


Az Outcast könyvben többek között a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci is beszél Zotyáról, illetve az Ektomorfról:

"Nem követjük napi szinten egymás életét, de nagyon jóban vagyunk. Inkább úgy mondanám, hogy időnként összefonódnak a szálak, játszunk együtt valamit, stúdiózunk, klipet forgatunk, aztán ezek a szálak megint szétválnak, de hamarosan újra egybefonódnak. Ilyenformán körülbelül tizennyolc éve ismerjük egymást.

Már kijöttek az Ektomorf első lemezei, amikor Zotya egy nap felhívott, mondván, tanácsokat szeretne tőlem kérni, kíváncsi volna első kézből szerzett információkra azzal kapcsolatosan, hogyan is működik ez az egész biznisz, mi kell a sikeres zenekarvezetéshez. Örömmel, hogyne! Felült az első távolsági buszra, azzal elzötyögött Debrecenbe. Életem első lakásában fogadtam, egy belvárosi dohos kis szarban, de legalább az már az enyém volt.

Átdumáltuk a napot, nekem is épp kijutott a jóból bőven, kiadóváltás, tagcsere környékén voltam, lehetett miről beszélni. Este berúgtunk, ahogy kell, másnap meg újabb buszra szállt, és ment haza Mezőkovácsházára. Elnézve a zenekarával történt számottevő változásokat, ahogy a krízishelyzeteket kezelte, talán nem volt haszontalan ez a beszélgetés. Persze nem ettől lett az Ektomorf az, ami, hanem az ő elszántságától, elhivatottságától, amivel a saját származását, gondolatait, szövegeit felvállalja.
 


Hamarosan aztán közös turnéra is mentünk – az egyik lemezünkön meg is köszöntük nekik az élményeket, s azt írtuk a borítóba, hogy köszönettel tartozunk 'mérges manónak és seregének' is, tekintve, hogy Zotya nem szálfatermetű, és egyik fő ismérve a zenéjében is megfigyelhető méreg, harag, indulat. Jó poénnak szántuk, az is lett, természetesen vették a lapot ők is."Zotya az új Aggressor albumról is beszélt Kiss Lacinak:


"Bízvást kijelenthetem, az Ektomorf történetének eddigi legjobb albuma jelenik meg idén. S aki megveszi, a valaha elkészült legjobb lemezborítónkra is szert tesz. Emésztgetés előtt áll, friss az élmény, de már sokszor meghallgattam a kész verziót, edzés közben, autóban, otthon, és érzem, hogy nagyon ütős, nagyon jó. Kíváncsi leszek a visszajelzésekre.

Biztosra veszem, hogy ez a brutális és tömör, de letisztultan erős hangzás meg a sok-sok téma, amit belepakoltunk a dalokba, elnyeri majd a hallgatók tetszését.

A nyitó témát, az I című számot a Pokolgép Tökfej dala ihlette, amikor azt énekli az ikonikus és a mai napig példaképnek számító Kalapács József, hogy 'Nem, én nem változom, én nem alkuszom, / A világgal állandó harcban vagyok, nem alkuszom'. Ezt akár én is írhattam volna.

Emlékszem, az egyik haveromnál hallottam – náluk láttam életemben először lemezjátszót, azon nyomattuk a Pokolgép Pokoli Színjáték című albumát. Nagy hatást tett rám, az első perctől imádtam. Az Éjféli Harang daluk miatt mentem be fordított kereszttel a nyakamban a templomba: 'És leült az Ördög az orgonához, / A sánta kántor menekült. / A zsoltár metalba váltott, / Nem a vég volt ez, csak a kezdet!' Óriási! Elképzeltem a jelenetet, kész Stephen King-regény, az egész falu odabent görnyed és imádkozik a misén, mire föltárul az ajtó, és ott áll az Ördög. Aki nem rajzfilmszerű figura, hanem ember.

A lemezt felvezető intro is kurva jól sikerült, Tue Madsen nagyon-nagyot alkotott. Nemcsak a Gladiátor című filmet idézi, de azokat a jellegzetes dél-békési forró nyarakat is, amikor közeledik a vihar, beborul az ég, s már nem sötétkék, hanem fekete a felhők óriási tömege, és dörgés még nincs, de a távolban fölvillannak az első villámok, érezni a levegőjét, a hullámait a hamarosan bekövetkező csapásnak.

Nekem például ezt is jelenti Mezőkovácsháza, és ehhez a hangulathoz nagyon passzolt a Pokolgép sátánista szövegekkel jelentkező zenéje gyerekkoromban. Vagy amikor apámmal kimentünk a határba, akár csak csúzlival fácánokra lövöldözni, és állunk, és előttünk a borzasztó nagy tágas semmi. Ezek az élmények, hangulatok a mai napig itt vannak, természetes módon kerülnek bele a zenémbe is. Sötét lesz tőle, mély. Amilyen az Aggressor egyetlen instrumentális dalának, a Mementónak a tónusa is. De gyakorlatilag az egész lemezé."

www.facebook.com/EktomorfOfficial
EKTOMORF - Outcast (live on EMGtv - a felvétel az első USA-turné során készült, 2015)

 

Hozzászólások

[016229]
Manowar
A könyv is nagyon jó! Olvassátok el. Nem csak azoknak ajánlom, akik szeretik az Ektomorfot. Mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt, és mindenkinek, aki kíváncsi egy ember, egy zenekar történetére. Érdekes és tanulságos olvasmány. És nagyon metal!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TOXIC TWINS PROJECT - A Pityesszel készült első dalukat hallottad már?
2021. március 6. (szombat) 09:23

Megközelíthetetlen címmel, egy videó kíséretében mutatta be első dalát még január végén a tavaly óta létező Toxic Twins Project, március közepén pedig érkezik majd a második nótájuk is. A Toxic Twins Projectben két gitáros fogott össze, Jozzy (The Hellfreaks, Live Life Hard, Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) és Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo), az első dalukban Pityesz (ex-Neck Sprain, ex-FreshFabrik) énekel. "A zenei projektet 2020-ban hívtuk életre, hogy számunkra kedves zenét írjunk, és hogy olyan énekesekkel készítsünk dalokat, akiket nagyra becsülünk. Természetesen lesznek azért instrumentálisan hangszerelt zenéink is. 2004 és 2010 között a Fonogram-díjas Wendigo zenekarban játszottunk együtt, majd útjaink szétváltak. A barátság szerencsére megmaradt, így csak idő kérdése volt, hogy a szálak a zenei pályánkon is újra összefussanak..."   www.facebook.com/toxictwinsproject...

HELO ZEP! - Új dal és klip: Éltünk-e tényleg?
HELO ZEP! - Új dal és klip: Éltünk-e tényleg?

Életünk-e tényleg? címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a Helo Zep! zenekar. A srácok második lemeze, a Mutass valami ujjat 2020 tavaszán jött ki, a friss nótát a világban...

APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room
APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room

A Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel készítette el új felvételét a csellómetalos finn Apocalyptica. Nem saját szerzeményről van szó, hanem a legendás Cream zenekar nem...

SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer
SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer

Azt még tavaly jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók...

WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól
WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól

Curse Of Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS