EKTOMORF - Megjelent az Outcast című könyv Zotyáról és a csapatról

Ma egy új Ektomorf klip is érkezik

2015. október 23. (péntek) 11:34

Aggressor címmel hivatalosan a mai napon jelenik meg az új Ektomorf album, és már kapható a Farkas Zotya - Ektomorf könyv is, a magyar nyelvű Outcast, amelynek szerzője Kiss László.

A könyvet megtalálod minden jobb könyvesboltban!


Az Outcast könyvben többek között a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci is beszél Zotyáról, illetve az Ektomorfról:

"Nem követjük napi szinten egymás életét, de nagyon jóban vagyunk. Inkább úgy mondanám, hogy időnként összefonódnak a szálak, játszunk együtt valamit, stúdiózunk, klipet forgatunk, aztán ezek a szálak megint szétválnak, de hamarosan újra egybefonódnak. Ilyenformán körülbelül tizennyolc éve ismerjük egymást.

Már kijöttek az Ektomorf első lemezei, amikor Zotya egy nap felhívott, mondván, tanácsokat szeretne tőlem kérni, kíváncsi volna első kézből szerzett információkra azzal kapcsolatosan, hogyan is működik ez az egész biznisz, mi kell a sikeres zenekarvezetéshez. Örömmel, hogyne! Felült az első távolsági buszra, azzal elzötyögött Debrecenbe. Életem első lakásában fogadtam, egy belvárosi dohos kis szarban, de legalább az már az enyém volt.

Átdumáltuk a napot, nekem is épp kijutott a jóból bőven, kiadóváltás, tagcsere környékén voltam, lehetett miről beszélni. Este berúgtunk, ahogy kell, másnap meg újabb buszra szállt, és ment haza Mezőkovácsházára. Elnézve a zenekarával történt számottevő változásokat, ahogy a krízishelyzeteket kezelte, talán nem volt haszontalan ez a beszélgetés. Persze nem ettől lett az Ektomorf az, ami, hanem az ő elszántságától, elhivatottságától, amivel a saját származását, gondolatait, szövegeit felvállalja.
 


Hamarosan aztán közös turnéra is mentünk – az egyik lemezünkön meg is köszöntük nekik az élményeket, s azt írtuk a borítóba, hogy köszönettel tartozunk 'mérges manónak és seregének' is, tekintve, hogy Zotya nem szálfatermetű, és egyik fő ismérve a zenéjében is megfigyelhető méreg, harag, indulat. Jó poénnak szántuk, az is lett, természetesen vették a lapot ők is."Zotya az új Aggressor albumról is beszélt Kiss Lacinak:


"Bízvást kijelenthetem, az Ektomorf történetének eddigi legjobb albuma jelenik meg idén. S aki megveszi, a valaha elkészült legjobb lemezborítónkra is szert tesz. Emésztgetés előtt áll, friss az élmény, de már sokszor meghallgattam a kész verziót, edzés közben, autóban, otthon, és érzem, hogy nagyon ütős, nagyon jó. Kíváncsi leszek a visszajelzésekre.

Biztosra veszem, hogy ez a brutális és tömör, de letisztultan erős hangzás meg a sok-sok téma, amit belepakoltunk a dalokba, elnyeri majd a hallgatók tetszését.

A nyitó témát, az I című számot a Pokolgép Tökfej dala ihlette, amikor azt énekli az ikonikus és a mai napig példaképnek számító Kalapács József, hogy 'Nem, én nem változom, én nem alkuszom, / A világgal állandó harcban vagyok, nem alkuszom'. Ezt akár én is írhattam volna.

Emlékszem, az egyik haveromnál hallottam – náluk láttam életemben először lemezjátszót, azon nyomattuk a Pokolgép Pokoli Színjáték című albumát. Nagy hatást tett rám, az első perctől imádtam. Az Éjféli Harang daluk miatt mentem be fordított kereszttel a nyakamban a templomba: 'És leült az Ördög az orgonához, / A sánta kántor menekült. / A zsoltár metalba váltott, / Nem a vég volt ez, csak a kezdet!' Óriási! Elképzeltem a jelenetet, kész Stephen King-regény, az egész falu odabent görnyed és imádkozik a misén, mire föltárul az ajtó, és ott áll az Ördög. Aki nem rajzfilmszerű figura, hanem ember.

A lemezt felvezető intro is kurva jól sikerült, Tue Madsen nagyon-nagyot alkotott. Nemcsak a Gladiátor című filmet idézi, de azokat a jellegzetes dél-békési forró nyarakat is, amikor közeledik a vihar, beborul az ég, s már nem sötétkék, hanem fekete a felhők óriási tömege, és dörgés még nincs, de a távolban fölvillannak az első villámok, érezni a levegőjét, a hullámait a hamarosan bekövetkező csapásnak.

Nekem például ezt is jelenti Mezőkovácsháza, és ehhez a hangulathoz nagyon passzolt a Pokolgép sátánista szövegekkel jelentkező zenéje gyerekkoromban. Vagy amikor apámmal kimentünk a határba, akár csak csúzlival fácánokra lövöldözni, és állunk, és előttünk a borzasztó nagy tágas semmi. Ezek az élmények, hangulatok a mai napig itt vannak, természetes módon kerülnek bele a zenémbe is. Sötét lesz tőle, mély. Amilyen az Aggressor egyetlen instrumentális dalának, a Mementónak a tónusa is. De gyakorlatilag az egész lemezé."

www.facebook.com/EktomorfOfficial
EKTOMORF - Outcast (live on EMGtv - a felvétel az első USA-turné során készült, 2015)

 

Hozzászólások

[016229]
Manowar
A könyv is nagyon jó! Olvassátok el. Nem csak azoknak ajánlom, akik szeretik az Ektomorfot. Mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt, és mindenkinek, aki kíváncsi egy ember, egy zenekar történetére. Érdekes és tanulságos olvasmány. És nagyon metal!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCORPIONS - Már stúdióztak is, 2020-ban új stúdióalbum jöhet
2019. május 19. (vasárnap) 17:52

Azt már két hónapja tudjuk, hogy november 18-án ismét eljön hozzánk a Scorpions, egy friss interjúban azonban Klaus Meine énekes azt is elárulta, hogy lesz folytatása a legutóbbi albumuknak, a 2015-ös Return To Forever lemeznek. Klaus Meine: "Miután a legutóbbi bulin, Ciprusban (februárban) lejöttünk a színpadról, azt mondtuk egymásnak, hogy mielőtt újra turnéra indulunk, klassz lenne visszatérni a stúdióba, nekilátni néhány új dal megírásának. Amikor Rudolf hazajött Thaiföldről, és újra összegyűltünk, pár héttel ezelőtt, azonnal mentünk is a stúdióba. És fantasztikus volt. Annyira jól éreztük magunkat és annyi ötletünk támadt! Nagyon jó érzés minden nyomás és feszültség nélkül dolgozni, csak összejönni, megírni pár dalt, élvezni a stúdiózást. Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy van-e esély egy új Scorpions lemezre, akkor azt mondanám, hogy ennek lehetősége most sokkal nagyobb, mint pár...

OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal
OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal

Hamarosan nagyon jó hírek jönnek az új Omen albummal, a Halálfogytiglannal kapcsolatban, többek között érkezik egy új klipes dal is. Az alábbiakban pedig elolvashatod azt az interjút,...

TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag
TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag

A tavaly októberben Like Water címmel megjelent második album Scumbag dalához készült el a budapesti Trillion új videoklipje. A videó megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója...

GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper
GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper

Vesper címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a blackes, crustos punk/HC vonalas budapesti Grimcity, azaz Fráter Dani énekes/gitáros, Palkó Balázs gitáros, Nagy Geri basszer és...

MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl
MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl

Above The Sky címmel június 7-én lát napvilágot a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandájának bemutatkozó lemeze. A Majestica nevet viselő banda...

ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real
ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real

If It's Real címmel május 24-én lát napvilágot annak az űj progos projektnek az első albuma, amelyet a Fates Warning ex-dobosa, Mark Zonder (Arch/Matheos, Warlord, Dramatica) és régi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS