EKTOMORF - Megjelent az Outcast című könyv Zotyáról és a csapatról

Ma egy új Ektomorf klip is érkezik

2015. október 23. (péntek) 11:34

Aggressor címmel hivatalosan a mai napon jelenik meg az új Ektomorf album, és már kapható a Farkas Zotya - Ektomorf könyv is, a magyar nyelvű Outcast, amelynek szerzője Kiss László.

A könyvet megtalálod minden jobb könyvesboltban!


Az Outcast könyvben többek között a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci is beszél Zotyáról, illetve az Ektomorfról:

"Nem követjük napi szinten egymás életét, de nagyon jóban vagyunk. Inkább úgy mondanám, hogy időnként összefonódnak a szálak, játszunk együtt valamit, stúdiózunk, klipet forgatunk, aztán ezek a szálak megint szétválnak, de hamarosan újra egybefonódnak. Ilyenformán körülbelül tizennyolc éve ismerjük egymást.

Már kijöttek az Ektomorf első lemezei, amikor Zotya egy nap felhívott, mondván, tanácsokat szeretne tőlem kérni, kíváncsi volna első kézből szerzett információkra azzal kapcsolatosan, hogyan is működik ez az egész biznisz, mi kell a sikeres zenekarvezetéshez. Örömmel, hogyne! Felült az első távolsági buszra, azzal elzötyögött Debrecenbe. Életem első lakásában fogadtam, egy belvárosi dohos kis szarban, de legalább az már az enyém volt.

Átdumáltuk a napot, nekem is épp kijutott a jóból bőven, kiadóváltás, tagcsere környékén voltam, lehetett miről beszélni. Este berúgtunk, ahogy kell, másnap meg újabb buszra szállt, és ment haza Mezőkovácsházára. Elnézve a zenekarával történt számottevő változásokat, ahogy a krízishelyzeteket kezelte, talán nem volt haszontalan ez a beszélgetés. Persze nem ettől lett az Ektomorf az, ami, hanem az ő elszántságától, elhivatottságától, amivel a saját származását, gondolatait, szövegeit felvállalja.
 


Hamarosan aztán közös turnéra is mentünk – az egyik lemezünkön meg is köszöntük nekik az élményeket, s azt írtuk a borítóba, hogy köszönettel tartozunk 'mérges manónak és seregének' is, tekintve, hogy Zotya nem szálfatermetű, és egyik fő ismérve a zenéjében is megfigyelhető méreg, harag, indulat. Jó poénnak szántuk, az is lett, természetesen vették a lapot ők is."Zotya az új Aggressor albumról is beszélt Kiss Lacinak:


"Bízvást kijelenthetem, az Ektomorf történetének eddigi legjobb albuma jelenik meg idén. S aki megveszi, a valaha elkészült legjobb lemezborítónkra is szert tesz. Emésztgetés előtt áll, friss az élmény, de már sokszor meghallgattam a kész verziót, edzés közben, autóban, otthon, és érzem, hogy nagyon ütős, nagyon jó. Kíváncsi leszek a visszajelzésekre.

Biztosra veszem, hogy ez a brutális és tömör, de letisztultan erős hangzás meg a sok-sok téma, amit belepakoltunk a dalokba, elnyeri majd a hallgatók tetszését.

A nyitó témát, az I című számot a Pokolgép Tökfej dala ihlette, amikor azt énekli az ikonikus és a mai napig példaképnek számító Kalapács József, hogy 'Nem, én nem változom, én nem alkuszom, / A világgal állandó harcban vagyok, nem alkuszom'. Ezt akár én is írhattam volna.

Emlékszem, az egyik haveromnál hallottam – náluk láttam életemben először lemezjátszót, azon nyomattuk a Pokolgép Pokoli Színjáték című albumát. Nagy hatást tett rám, az első perctől imádtam. Az Éjféli Harang daluk miatt mentem be fordított kereszttel a nyakamban a templomba: 'És leült az Ördög az orgonához, / A sánta kántor menekült. / A zsoltár metalba váltott, / Nem a vég volt ez, csak a kezdet!' Óriási! Elképzeltem a jelenetet, kész Stephen King-regény, az egész falu odabent görnyed és imádkozik a misén, mire föltárul az ajtó, és ott áll az Ördög. Aki nem rajzfilmszerű figura, hanem ember.

A lemezt felvezető intro is kurva jól sikerült, Tue Madsen nagyon-nagyot alkotott. Nemcsak a Gladiátor című filmet idézi, de azokat a jellegzetes dél-békési forró nyarakat is, amikor közeledik a vihar, beborul az ég, s már nem sötétkék, hanem fekete a felhők óriási tömege, és dörgés még nincs, de a távolban fölvillannak az első villámok, érezni a levegőjét, a hullámait a hamarosan bekövetkező csapásnak.

Nekem például ezt is jelenti Mezőkovácsháza, és ehhez a hangulathoz nagyon passzolt a Pokolgép sátánista szövegekkel jelentkező zenéje gyerekkoromban. Vagy amikor apámmal kimentünk a határba, akár csak csúzlival fácánokra lövöldözni, és állunk, és előttünk a borzasztó nagy tágas semmi. Ezek az élmények, hangulatok a mai napig itt vannak, természetes módon kerülnek bele a zenémbe is. Sötét lesz tőle, mély. Amilyen az Aggressor egyetlen instrumentális dalának, a Mementónak a tónusa is. De gyakorlatilag az egész lemezé."

www.facebook.com/EktomorfOfficial
EKTOMORF - Outcast (live on EMGtv - a felvétel az első USA-turné során készült, 2015)

 

Hozzászólások

[016229]
Manowar
A könyv is nagyon jó! Olvassátok el. Nem csak azoknak ajánlom, akik szeretik az Ektomorfot. Mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt, és mindenkinek, aki kíváncsi egy ember, egy zenekar történetére. Érdekes és tanulságos olvasmány. És nagyon metal!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EVERGREY - Most már hivatalos: áprilisban koncert Budapesten
2019. január 21. (hétfő) 15:56

The Atlantic címmel e hét pénteken jelenik meg a Tom Englund vezette svéd Evergrey új albuma, a 2016-os The Storm Within lemez folytatása, és most már hivatalosan is bejelentésre került, hogy áprilisban nálunk is bemutatják az új lemezt. A koncert a Dürer Kertben lesz április 11-én, előzenekarként pedig a dallamos death/thrash vonalas finn Bloodred Hourglass játszik majd. Tom S. Englund: "Srácok! Ez már a 11. album! Őrület, nem igaz?!  Ezúttal is súlyos személyes akadályokat kellett legyűrnünk, nem is beszélve egy betörésről a központunkban, szóval most sem volt könnyű és fájdalomtól mentes a folyamat, de megszületett az eddigi legsúlyosabb, legkomorabb, és talán legváltozatosabb lemezünk, egy újabb konceptalbum. Alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek ezt az utazást, és hogy belevethessétek magatokat a világunkba, valamint az Atlanti-óceánba!"   www.facebook.com/Evergrey A koncert Facebook oldala...

INHALATOR - Hallgasd meg a győri thrasherek új EP-jét: Notes Of Apathy part I
INHALATOR - Hallgasd meg a győri thrasherek új EP-jét: Notes Of Apathy part I

Notes Of Apathy part I címmel egy 3 tételes új EP-vel jelentkezett a győri thrasher Inhalator. Máris meg is ismerkedhetsz a friss felvételekkel. "Bemutatjuk hát a 3 részesnek tervezett...

TED McKENNA - Elhunyt Michael Schenker, Gary Moore, Ian Gillan egykori zenésztársa
TED McKENNA - Elhunyt Michael Schenker, Gary Moore, Ian Gillan egykori zenésztársa

68 éves korában elhunyt Ted McKenna dobos. A legendás skót zenész a 70-es években a Sensational Alex Harvey Band dobosaként vált ismertté, majd Rory Gallagherrel, Gary Moore-ral, Ian...

U.D.O. - Udo Dirkschneider betegsége ellenére is elindul ma az új turné
U.D.O. - Udo Dirkschneider betegsége ellenére is elindul ma az új turné

A mai napon, Madridban startol a 2019-es U.D.O. turné, a Steelfactory - az ex-Accept énekes, Udo Dirkschneider súlyos térdproblémái ellenére. A körútnak lesz budapesti állomása is,...

NOMAD - Továbbjutottak A Dal 2019 első élő válogatójából
NOMAD - Továbbjutottak A Dal 2019 első élő válogatójából

Tegnap este rendezték A Dal 2019 első élő előválogatóját, a Nomad zenekar pedig tovább is jutott A remény hídjai című dalával. A Dal 2019 élő adásába jutott 30 dal előadói...

RENDORFIN - 27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes
RENDORFIN - 27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes

27 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Rendorfin zenekar énekese, Balogh Ádám, aki korábban olyan csapatok frontembere volt, mint a Nyugtalan, a Bermuda Rockband és a Chron....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS