DIRTY DAWN - Új klip a pécsi "kemény magtól": Sopianae Hardcore

Ott lesznek a Punkhenger Turnén

2015. augusztus 16. (vasárnap) 20:01

Új klippel jelentkezett a karcos muzsikát ("punk'n'core") játszó pécsi Dirty Dawn.


A videó a 2014 végén megjelent Wednesday EP-jük Sopianae Hardcore dalához készült, és akárcsak a stúdiófelvételen, a Don Gatto és a Sonic Rise tagjai a kisfilmben is vendégeskednek.


www.facebook.com/dirtydawnbandA pécsi Dirty Dawn még a tavalyi év utolsó pillanataiban szabadította világra a Wednesday című, 4 számos EP-jét, egyfajta korszakzáróként. A zenekar utána átesett egy komolyabb vérfrissítésen, hogy így turnéztassák meg az ingyenesen letölthető cuccot. A Don Gatto és a Sonic Rise tagjainak közreműködésével készült hardcore himnusz klipje végre elkészült, és néhány szóban az alapító gitáros, Kacsa el is mondja, mit kell tudni a videóról, illetve a csapat körüli aktualitásokról:Sok minden vagytok, csak tipikus hardcore csapat nem. Hogyan és miként született meg a Sopianae Hardcore dal? Mi adta az alapötletet?


"Fogalmam sincs, nem voltam ott, amikor írták... Láttuk, hogy a Don Gatto milyen sikereket ér el a sok pengetett üres húrral, és arra gondoltunk, itt az ideje, hogy betörjünk a 'méjnsztrím hardcore' világába... (nevet) Komolyabban: alapvetően azért a zenénkben talán a hardcore a legjellemzőbb stílusjegy.

Abban a felállásban, amelyik felvette az EP-t, főleg Nyuszka és én voltunk, akik ebből a közegből jöttünk. De az ember a hatásait nem tudja levetkőzni. Bár nem csak és kifejezetten HC-t hallgatunk (és ez érződik is), de mindannyiunk életében jelen van ez a zene. Van akinél jobban, van akinél kevésbé.

Csináltuk a lemezt és az egyik számból ez sült ki. A dal pedig alapból adta, hogy jó masszív csordák kellenek bele, meg egy igazi tuskó befejezés... Hát sikerült. Persze, nem mondjuk, hogy nincs benne fricska. Ugye mindenki tolja, hogy Pécs Magyarország Liverpoolja. Tudod, a sok lightos banda miatt. Közben pedig van egy folyamatosan erősödő keményebb vonal is, amit módszeresen elhallgatnak, szóval szerettünk volna egy kicsit ennek áldozni. 2 percet..." (nevet)Eleve az volt a terv, hogy haverokkal készül el a klip? Vagy csak így alakult?

"Az nyilván tudatos, hogy a refrénben szerepelnek Gatto és Sonic Rise tagok, a refrén szövege meg adta, hogy meg lehetne mutatni pár rosszéletűt innen a környékről. Ez az egész arról szól, hogy sok bandának és embernek rettenetesen hálásak vagyunk, amiért segítettek, és segítenek most is.

Gondoltuk, hogy így mutatjuk ki, hogy kik azok, akik közel állnak hozzánk. Tudod, televághattuk volna a dolgot 'ismert rockzenészekkel', de nekünk többet jelent, hogy azok a srácok vannak a klipünkben, akik tényleg fontosak számunkra. Persze, úgy is megkapjuk, hogy ez HC-klisé, de le is szarom. Ők a barátaink. Ha az égvilágon nem nézi meg senki a videót, mi akkor is büszkén fogunk rá tekinteni."


DIRTY DAWN - Sopianae Hardcore feat. Don Gatto & Sonic RiseKicsit reflektálva erre a "nem nézi meg senki" dologra... Az EP fogadtatása milyen volt? Szerinted eljutott az emberekhez?


"Nem törtük ki a nyakunkat, hogy minden létező platformon megjelenjen. Vágod, 30 felett vagyok, szarok a porcok a térdemben, nem áll már jól az indokolatlan orális szex, csak azért, hogy minél nagyobb legyen a hájp a cucc körül. Amit lehetett, azt megtettük, elküldtük mindenhová... Volt ahol kirakták, volt ahol meg is hallgatták és írtak róla... egészen jókat.
Mindenhol ingyenesen letölthető, CD-n is kapható kb. egy söralátét áráért, szóval mi mindent megtettünk. De szerintem ez tipikusan az az anyag, amit koncerteztetni kell, ott megnézik, aztán ha megtetszik az embereknek, meghallgatják... Ennyi. Az ügy folyamatban van, de valószínűleg idén sem kell részegen a pulpitus alá hugyoznom a Fonogram díjátadón!"Cseppet megkésett ez a klip, nem? Az EP már bőven fél éves.

"A jó munkához ugye idő kell... (nevet) Több dolog miatt is csúszott a mutatvány, voltak szervezési gondok, meg egy ideig azt szerettük volna, ha a szereplők egyszerre jelennek meg a képernyőn, de képtelenség volt ezt összeszervezni.

Szóval, mindent át kellett tervezni, de jobb később, mint soha. De még tervezünk egy egyszerűbb kisfilmet az egyik dalhoz, már folynak is az egyeztetések... Aztán hogy sikerül-e, az a jövő zenéje."Milyen megmozdulásokat tervezték még erre az évre?


"Van pár buli lefixálva, és játszunk a Punkhenger Turnén is. De ezen kívül is tervezünk még koncerteket. Az új számok pedig készülnek, kettőt már játszunk is. De nagylemez tuti, hogy nem lesz idén. Rex (hangmérnök) meg is ölne minket, ezt a négy számot is még mindig a gyengélkedőn heveri ki... (nevet) Majd egy kislemez jön, ha elérkezik az ideje."


www.facebook.com/dirtydawnband


A 4 tételes Wednesday meghallgatható, de szabadon le is tölthető.


Letöltés itt:


dirtydawnband.bandcamp.com/album/wednesday

 


DIRTY DAWN - Wednesday EP (2014)


 


 

Hammer TV

 
DARKMESS - EP-premier a budapesti groove metal brigádtól: Ark
2021. október 17. (vasárnap) 11:07

Ark címmel megjelent és végig is hallgatható a groove metalos budapesti Darkmess ötdalos EP-je. A 2019-ben feloszlott Vendetta Inc. két tagja, József Mátyás énekes és Nemes Nimród basszusgitáros alkotta eredetileg a csapatot, tavaly azonban már kialakult a négyes felállásuk. "Az utóbbi két évben folyamatosan csepegtetett dalaikat most egy csokorban, impozáns borítóval (Lowlife Prod.) ellátva tette közzé a budapesti Darkmess zenekar. Az így immáron keretbe foglalt 5 számos kislemez egy közel 30 perces utazásra invitál. Az egyes tételek különböző alapvető kérdéseket dolgoznak fel, általában komor hangvételben. A 4 angol nyelvű dal között 'kakukktojásként' egy magyar nyelvű szerzemény is fellelhető, az Agancstúlsúly, amelynek szövegét Varga Balázs írta...   www.facebook.com/darkmessband   ...A kislemez meghallgatható, és borítóval, szövegekkel együtt ingyenesen vagy támogatás mellett...

MÖTLEY CRÜE - Vince Neil leesett a színpadról, bordatörést szenvedett
MÖTLEY CRÜE - Vince Neil leesett a színpadról, bordatörést szenvedett

Súlyos sérülést szenvedett Vince Neil, a Mötley Crüe énekese, amikor péntek este a Tennessee állambeli Monsters On The Mountain fesztiválon a szólózenekarának koncertje közben leesett...

BUTCHERS - 30 év után megszólalnak a régi dalok, itt az új EP: Félelmek közt élni
BUTCHERS - 30 év után megszólalnak a régi dalok, itt az új EP: Félelmek közt élni

2020 végén Füst, tűzvész, romok... címmel egy 3 tételes EP-t adott ki a Butchers, egy 1988 és 1995 között aktív barcsi thrash csapat. Az 1987-ben alakult zenekart két eredeti tag...

EMIGRATE - Till Lindemann és Richard Z Kruspe együtt: Always On My Mind
EMIGRATE - Till Lindemann és Richard Z Kruspe együtt: Always On My Mind

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

EMPEROR - Samoth volt felesége az íjjal elkövetett norvégiai támadás egyik áldozata
EMPEROR - Samoth volt felesége az íjjal elkövetett norvégiai támadás egyik áldozata

A szerdai norvégiai gyilkosságsorozat egyik áldozata az északi folk vonalas Hagalaz' Runedance, valamint a dark ambient világú Aghast német születésű volt énekesnője, az 52 éves Andrea...

FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda
FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda

44 évesen hunyt el júniusban a death metal veterán Fleshcrawl frontembere, Sven "Svenson" Gross; a 80-as évek vége óta aktív német death metal banda Budapesten találta meg a rákban...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS