SAXON - Dal- és klippremier: Battering Ram

Október 16-án jön ki a Battering Ram című új album

2015. július 30. (csütörtök) 11:27

Október 16-án jelenik meg a Saxon új stúdióalbuma, az Andy Sneap (Megadeth, Testament, Exodus, Accept stb.) producerkedésével felvett Battering Ram, a 2013-as Sacrifice lemez folytatása.


A címadó dalhoz forgatott klipet máris megnézheted!A CD, LP és digitális verzió mellett lesz egy dupla CD-s deluxe változat is, amelynek bónusz-CD-jére egy 2011-es spéci svéd koncert felvétele kerül fel.


www.facebook.com/saxon


"Az új lemez a Sacrifice-hoz képest egy természetes fejlődést jelent - mondja a frontember Biff a Battering Ramről. - Egy kicsit kevesebb a rock'n'roll rajta, és több a súlyosság. Egységesebb lett az új anyag. Egy adott stílusra koncentráltunk ezúttal, ahelyett, hogy erre-arra mozogtunk volna.

A lemez egy része elég brutális, de azért van egy csomó melodikus rész is. Minden egyes Saxon album más, mint az elődje, mert szeretjük elszórakoztatni az embereket, és nem megírni újra meg újra ugyanazt a dalt."


SAXON - Battering Ram (a 2015-ös Battering Ram albumhoz) 

Biff az új szövegekről:

"Amikor szövegeket írok, szeretek komplex dolgok között váltogatni. Van, hogy a valóságról írok, máskor meg rock'n'roll témákról. A The Devil's Footprint szövege például egy 200 éves folklór-sztorin alapszik, egyszerre történelmi és mítikus, azaz jól passzol egy metal nótához.

A Queen Of Hearts dal esetében viszont az Alice Csodaországban jelentette a kiindulópontot, de ténylegesen egy sakkjátszmát ír le a szöveg. Van egyfajta progos jellege, és nem csupán a zenének.

Aztán ott a Destroyer és a Hard And Fast, ezek ilyen '80-as évek jellegű dolgok, de modern ízzel. Nagy rajongója vagyok a Marvel képregényeknek, és egyszerűen írni akartam egy dalt a Destroyer karakterről, a Hard And Fast meg, ahogy a címe is jelzi, a száguldásról szól. És mivel ez a témája, a zene is gyors és kemény! (nevet)

Kiemelném még a melankolikusabb hangulatú The Kingdom Of The Cross dalt is, amelyben egy vers is hallható, még inkább aláhúzva a súlyos mondanivalót. A verset egy igazi színész, a Hell zenekar énekese, David Bower adja elő, aki egyébként énekel is a refrénben.

Nem akartam, hogy tipikus Saxon nóta legyen belőle, ezért csak billentyűs hangszer, basszus, valamint Dave és jómagam szerepelünk benne, gitárok és dobok nélkül."


 

SAXON - Battering Ram
(10/16 - UDR Music)

01. Battering Ram
02. The Devil’s Footprint
03. Queen Of Hearts
04. Destroyer
05. Hard And Fast
06. Eye Of The Storm
07. Stand Your Ground
08. Top Of The World
09. To The End
10. Kingdom Of The Cross
11. Three Sheets To The Wind (The Drinking Song)

A deluxe verzió bónusz CD-je
Saxon Over Sweden 2011 – Denim & Leather :

01. Intro & Hammer Of The Gods
02. Heavy Metal Thunder
03. Motorcycle Man
04. Back in ’79
05. Never Surrender
06. Fire In The Sky
07. Midnight Rider
08. And The Bands Played On
09. The Eagle Has Landed
10. Play It Loud
11. Rough And Ready
12. Out Of Control
13. Denim And Leather
14. Princess Of The Night
15. 747 (Strangers In The Night)
16. Crusader
17. Strong Arm Of The Law
18. Wheels Of Steel


 

Hammer TV

 
RED ROCKETS - Dal- és klippremier: Örökké átkozott
2021. december 7. (kedd) 09:51

Örökké átkozott címmel egy új dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a szombathelyi Red Rockets. A 80-as, 90-es évek hazai dirty rock and rollját játszó csapat már dolgozik a 2019-es Túl a horizonton album utódján. Az új dalról és klipről a dalszerző-gitáros Kinöhl Dávid: "A dal szövege magában foglalja legőszintébb érzéseinket, melyeket a zenével, zenéléssel kapcsolatban érzünk. Mindenki életében történnek jó és rossz dolgok, néha összeomlik körülöttünk minden, de van valami, ami mögé mindig lehet menekülni, 'megment, ha az élet elrabol'. Az Örökké átkozott című dalunk körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el megszületni. Bár akusztikus gitáron látta meg a napvilágot, a próbaterem falai közt mégis egy tempósabb verzióban játszottuk, torzított gitárokkal. Mindannyian szeretünk kísérletezni a zenében, és ha valamit jónak érzünk a Red Rockets-ben, az az, hogy nem egy sémára épülnek,...

MOLTO - Új videoklip a debreceni bandától: Megtört álom
MOLTO - Új videoklip a debreceni bandától: Megtört álom

Kontroll címmel tavaly tavasszal jelent meg a debreceni Molto zenekar második nagylemeze, a 2018-as Víziók utódja. Az egykori Szeg, Necropsia és Beholder zenészekből álló és a súlyos,...

TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS