SOULFLY - Szöveges videóval az első új dal: We Sold Our Souls To Metal

Július 7-én koncert az A38 Hajón, vendég: Insane

2015. június 30. (kedd) 18:39

Az új Soulfly album augusztus 14-én jön ki Archangel címmel, és máris megismerkedhetsz az első friss dallal, a szöveges videóval kísért We Sold Our Souls To Metal tétellel.


Az új album borítóját Eliran Kantor (Sodom, Testament, Sigh, Hate Eternal stb) készítette, az anyag producere Matt Hyde volt.

A CD limitált verzióján egy Napalm Death feldolgozás is helyet kap majd.


A Soulfly idén nyáron sem hagyja ki Budapestet, július 7-én az A38 Hajón fognak játszani Maxék. Vendégzenekar: Insane.

A koncert Facebook oldala"Igazán király anyag lesz - mondja Max az új albumról. - Nagyon egzotikus, misztikus, igazán bibliai... Ismét nagyon, nagyon súlyos a cucc. Komoly hatással volt rá, amit mostanában hallgatok: 1349, Belphegor, Behemoth... Egy csomó death metalt hallgatok az utóbbi időben. Ne is kérdezd, hogy miért. Szimplán csak kib...ottul szeretem az extrémitását. Szóval, igen, egy nagyon király anyag lesz. A tizedik albumunk. És roppant módon izgatott vagyok miatta. Aztán úgy másfél-két éven át turnézni fogunk vele, megállás nélkül."


Korábban Max így fogalmazott az új lemezről:

"Ez egy érdekes album. Egyike az olyan albumoknak, amelyek egy életben csak egyszer születnek. Igazán őrült hangzások és nagyon eltérő dimenziók... Kísélkezetősebb lesz, mint a többi. De továbbra is pokoli súlyos és továbbra is gyors. És Zyon (Max fia) dobol rajta. Tényleg nagyon jól nyomja. A fiatal Dave Lombardo-ra emlékeztet. Igazán nagyszerűek a pörgetései, mindenkit ledöbbentett a stúdióban. Matt Hyde volt a producer, aki a Slayerrel is dolgozott korábban. Szóval, ez nagyon király, egy igazán jó kis csapat."


A We Sold Our Souls To Metal című új Soulfly dalról, amit korábban metal himnuszként írt le, külön is mondott pár mondatot:


"Amikor megmutatod valakinek, azonnal hatással van a hallgatóra. Az ilyesmi csak úgy megesik. Nem lehet megmagyarázni. Kíváncsi voltam a reakciókra, úgyhogy megmutattam néhány embernek, csak hogy lássam, mit gondolnak róla. És mindenki azt mondta rá, hogy 'Ez annyira őrült, alig várom, hogy élőben is hallhassam!'.

Van a kórusban egy ilyen New York Hardcore stílusú együtténeklős rész, egy ilyen csordavokálos téma. Nagyon nagy móka és mindenki együtt énekelheti. Ezért gondoltam azt, hogy himnusz lehet belőle. A refrénje olyan, hogy minden rajongó együtt fogja nyomni, és mond is valamit. 'We sold our souls to metal' - szerintem minden metalos ezt érzi, mármint, hogy ez egyfajta szerződés, eladtuk a lelkünket ezért a zenéért, amit annyira szeretünk.

Szóval, ez olyasmi, amit szerintem amolyan büszkeséggel fognak énekelni. Legalábbis úgy gondolom, hogy ez történik majd, amikor kijön. És a végén meg nagyon is Pink Floyd-módra zárul a dal, ami igazán fura és különleges. Nem is tudom, miért így csináltuk meg. Azt sem tudom, hogy jó döntés volt-e, de ilyen lett. Marc (Marc Rizzo gitáros) teljesen eszement gitárokat pakolt a végére, mintha.... A totális metalból átmegy ilyen őrült Pink Floydba, mégis működik. Tényleg nagyon vad lett. Mi meg bírjuk a vad cuccokat. Mindig is vonzódtam a bizarr, fura dolgokhoz, és ez egyértelműen bizarr, de jó értelemben."

SOULFLY - We Sold Our Souls To Metal (szöveges videó a 2015-ös Archangel albumhoz)


A Soulflyban Max Cavalera mellett a fia, Zyon dobol már 2012 óta, Marc Rizzo a gitáros (2003 óta), a basszer pedig egészen mostanáig Tony Campos volt, aki a 2010-ben kilépett Bobby Burns helyét vette át. Campos azonban most kiszállt Max csapatából és átigazolt a Fear Factorybe.

SOULFLY - Archangel
(08/14 - Nuclear Blast)

01. We Sold Our Souls To Metal
02. Archangel
03. Sodomites (feat. Todd Jones - ex-Terror, Nails)
04. Ishtar Rising
05. Live Life Hard! (feat. Matt Young - King Parrot)
06. Shamash
07. Bethlehem’s Blood
08. Titans
09. Deceiver
10. Mother Of Dragons (feat. Richie Cavalera & Igor Cavalera)

Bónuszdalok a limtált verzión:
11. You Suffer (Napalm Death feldolgozás)
12. Acosador Nocturno
13. Soulfly X

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOJIRA - Dalpremier szöveges videóval: Into The Storm
2021. április 12. (hétfő) 18:10

Fortitude címmel április végén jelenik meg a Gojira új albuma, a 2016-os Magma lemez utódja, negyedik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Into The Storm dallal lehet barátkozni. Az új lemez felvételeit a frontember Joe Duplantier irányította, a producer is ő volt, a keverést viszont Andy Wallace (Slayer, Nirvana, Rage Against The Machine) végezte. Tavaly nyáron már bemutattak egy új dalt, a videóval kísért Another World tételt.     www.facebook.com/GojiraMusic   "Pár évvel ezelőtt kezdtem pesszimistává válni az emberiség jövőjét illetően. Noha van egyfajta ráébredés és sokan igyekeznek jobb emberré válni, mégis azt érzem, hogy visszafelé haladunk. Amikor látod a tévében a (volt) amerikai elnököt, ahogy kétségbe vonja a globális felmelegedést, vagy azt hallom egy gimiben tanító barátomtól, hogy a diákjai közül páran nem tudják biztosan, hogy Hitler csak szereplője volt egy...

BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk
BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk

Sagittarius A* címmel és 13 számmal érkezik majd a tavasz folyamán a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk bandától már...

PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa
PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa

Existential Reckoning címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a negyedik Puscifer nagylemez, a Tool frontember, Maynard James Keenan másik bandájának friss videója pedig a Bullet Train...

BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same
BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same

You Hear Georgia címmel május 28-án lát napvilágot az atlantai southern rocker Blackberry Smoke új stúdióalbuma, a 2018-as Find A Light lemez utódja. Harmadik előzetesként a szöveges...

ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből
ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből

Global Warning című harmadik albumán dolgozik Ziskó Olivér dobos (ex-Sear Bliss, ex-Alfred’s Violin), most pedig egy olyan dalhoz készült el a különleges videója, amelyben a könnyen...

GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS