CSILLAG ENDRE - "Slamó azt mondta, addig nem lép fel, amíg a táskájába nem rakják a pénzt..."

Csillagok és gyémántok címmel jelent meg Csuka szerzői albuma

2015. június 24. (szerda) 04:38 | utoljára módosítva: 2015. június 24. (szerda) 05:02

Csillagok és gyémántok címmel jelent meg az év elején az egykori Edda, Bikini (HBB, Kormorán stb.), ma Zártosztály gitáros Csillag Endre önálló albuma.


Horváth Roland barátunk nemcsak az első szerzői albummal kapcsolatban faggatta ki Csukát, hanem egy brutálisan hosszú életmű interjút is készített vele, tele klasszikus sztorikkal. Ezt több részletben olvashatod el itt, a Hammer-honlapon. Ez itt már a negyedik, azaz az utolsó rész, a harmadikhoz kattints ide! A második részt ide kattintva, az elsőt pedig ide kattintva tudod elolvasni.


A Csillagok és gyémántok lemez hat dalát Pataky Attila énekli, de van Deák Bill Gyulával készült nóta is, sőt, igazi különlegesség gyanánt egy Pataky-Bill duett is hallható az albumon. És még egy jó nagy rakásnyi érdekesség, zenei csemege, valamint jó sok zenész barát (D. Nagy Lajos és Németh Lojzi a Bikiniből, Göme az Eddából, Sipi az Irigy Mirigyből és a Zártosztályból, Hirleman Berci), akik ugyanúgy szívügyüknek tekintették Csuka lemezét, mint maga a főhős.
  


Csuka 11 dallamos, klasszikus rock nótát vonultatott fel az albumán, melyekbe azért blues-os hangulat is vegyül. A zenét a gitáros írta, szerzőtársként-énekesként pedig olyan nagyágyúk segítették Csukát, mint Deák Bill Gyula, D. Nagy Lajos, Németh Alajos és Pataky Attila. A CD záródala egy instrumentális szerzemény, mellyel Gary Moore emléke előtt tiszteleg Csillag Endre.


www.facebook.com/csillagendrecsuka


www.facebook.com/zartosztalyzenekarCSILLAG ENDRE / SIPOS PÉTER - Nem várok (a 2015-ös Csillagok és gyémántok albumhoz) 


A '90-es évek közepéig nem nagyon lehetett itthon hallani Rólad. Akkor csináltátok meg Kalapács Józsi szólólemezét.

"Zserbó évente kétszer kijárt Ausztriába, ahol akkor laktam, mert autókkal sefteltek, Svájcból hozták be a kocsikat. Volt még benne pár rockzenész, például Kalapács Józsi is, mert a zenészek a koncertek miatt többet mehettek nyugatra, mint az átlagember, nem vették el tőlük a betétlapjukat. Így nekik megvoltak a kapcsolataik, amikor jött a rendszerváltás. És Zserbó egyszer felhívott, hogy Józsinak kellene írni dalokat. Meg is csináltam a stúdiómban az alapokat, hazahoztam, és Törökbálinton felénekelte Józsi az anyagot, a keverés is itthon zajlott."


KALAPÁCS - Rockkalapács
(az 1996-os albumról, Csillag Endre-Kalapács József-Paksi Endre dal)


 
Nem is volt turnés tervetek ezzel a Kalapács lemezzel?

"Nem, én akkor rendes tanárként tanítottam Ausztriában. A Krokus sztori után kaptam egy állást egy zeneiskolában, az állami zeneiskola jazz-tanszakán. De nem csak jazzt kellett tanítani, hanem populáris zenét is. Tanítottam Deep Purple-t, Malmsteent, minden olyasmit, ami akkoriban a gitározásban fontos volt. Teljes zenekarokat is tanítottam.

Ez olyan jól sikerült, hogy amikor Bécsben megalakult egy amerikai iskola, a hollywoodi G.I.T mintájára, engem hívtak el oda tanítani Vorarlbergből. Les Wise volt az igazgató. Ebben az iskolában iszonyú volt a tandíj. A legnagyobb amerikai sztárok között tanítottam. Amerikában tök jó lett volna, hogy a sok hollywoodi tanár között egyetlen magyarként tanítok, de pont Bécsben, ahova a milliomos gyerekek kezdtek járni, akiknek kurva jó gitárjuk volt, kurva jó hajuk, kurva jó bőrdzsekijük, nem örültek annak, hogy kapnak tanárnak egy 'Ost-Block' gitárost.

Volt is egy-két megszólalás, ami miatt tudtam, hogy innen el fogok menni. Be akartak szopatni, megkérdezték, hogy tudok-e csárdást játszani. Éreztem, hogy itt baj lesz, de mondtam, hogy tudok, persze. És elkezdtem játszani nekik a Life Is Life-ot, aztán kianalizáltam nekik, hogy a legnagyobb osztrák sláger valójában egy magyar csárdás. De én ilyen háborúkba nem akartam belemenni.

Ráadásul úgy tanítottam, hogy 3 napot Vorarlbergben, 2 napot Bécsben, és közben 700 kilométert vonatoztam, ami 8 óra. Az első időkben még kaptam egy szállodai szobát, aztán már csak egy ágyat. Az igazgató azt akarta, hogy költözzek Bécsbe, ami egy olyan lehetőség lett volna, mint amikor valaki Nyíregyházáról felkerül Pestre és bekerül a szakmába. A végén mégis a vorarlbergi dolog mellett döntöttem, és jól, mert 2 év múlva csődbe ment a bécsi iskola, és Les Wise jó nagy adóssággal ment vissza Amerikába.

Azóta a volt tanítványaim Vorarlbergben tanítanak az iskolában, az igazgató is nálam kezdett el gitározni. Ez elképesztő siker abból a szempontból, hogy a rockgitár tanítását ott én kezdtem el. Egy magyar gyerek. Volt olyan tanítványom, akit felismertem később valamelyik magyar zenetévében, és az sem volt igaz, amit mondott, hogy hány éves, mert tudtam, hogy mikor született.

Ahol most élek, egy Gomba nevű kis községben, itt van velem szemben egy zeneiskola. És ide nem hívnak át tanítani, hanem Pestről hoznak egy gitártanárt. Azok után, amit elértem tanárként, amilyen helyeken tanítottam, most nem kapok állást Gombán. Próbáltam bejelentkezni Póka zeneiskolájába is, de tudtam, hogy ő úgyis utál, nem fog felvenni. Erre mondják, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában... "CSILLAG ENDRE / PATAKY ATTILA - Csak néhány perc
(a 2015-ös Csillagok és gyémántok albumhoz)


 A G-Pont volt a következő projekted.

"Reszler Péter felhívott, hogy lenne ez a lemez. Nagyon megörültem neki és jöttem. Megcsináltuk, de akkor még kint éltem. Ennek voltak olyan előzményei, hogy Tátrait kivittem koncertezni, Alapit, Deák Bill Gyulát is. Nonprofit vállalkozásként, tisztán csak azért, hogy megmutassam Vorarlbergben, hogy nem szamárhoz járnak az emberek. Mert olyan hülye helyen laktam, hogy nem hitték el az emberek, hogy nálunk vannak ilyen zenék."
Amíg kint éltél, nem próbáltak meg néha hazacsábítani zenekarok?


"Nem. A zenekarok mindig azt szerették volna, hogy vigyem ki őket. De hazacsábítani nem próbáltak. Egyszer volt, hogy itthon nyaraltam, és elmentem megnézni az Eddát valahol Balatonon, amikor Kun Peti volt a gitáros. És akkor odajött Molnár Csaba és titokzatoskodott, hogy 'Csuka, beszélni akarunk veled!'. De akkor én nem akartam még hazajönni.

Meg ott volt az adósságom is. Az csak '99 körül indult meg, hogy megkerestem itthon a forintot, azt átválthattam, és úgy törleszthettem. Onnantól lett meg a lehetősége, hogy hazajöjjek. Amikor hazajöttem, akkor jött a Németh Gábor Project, ahol fúziós zenét játszottunk. Erre nagyon büszke vagyok, mert kurva jó volt. Ott olyan dobolás van! Meg Lakatós Tóni szaxofonon. Volt egy tévéfelvételünk is egy Pecsa-koncertről."EDDA MŰVEK - Ausztriában (1987)
2000-ben ott voltál a botrányos utóéletűnek mondható 20 éves Edda koncerten a Kisstadionban. Többen elmondták már nyilvánosan, vagy négyszemközt, hogy mennyire megharagudtak Slamóra a dupla gázsi igénye miatt. Te hogyan emlékszel vissza erre?

"Én úgy mentem el arra a koncertre, hogy legyen egy nagyon nagy ünnep. És úgy is kezdődött. Komoly catering, bulizás, eszem-iszom. Ahogy ilyenkor illik. És akkor koncert előtt mondta Slamó, hogy nem lép fel, ha nem kap dupla gázsit. Én azért haragudtam meg rá, mert elrontotta ezt az ünnepet. Gyakorlatilag ott állt a koncert előtt a banda, de nem tudtak kezdeni, mert Slamó azt mondta, addig nem lép fel, amíg a táskájába nem rakják a pénzt. És ezzel elrontotta mindenki kedvét.

Arra készültem, hogy koncert után nagy buli lesz, még Ferót is elvittem, hogy egy jót szórakozunk, erre vége lett a koncertnek és mindenki elment haza. Egy nagy népünnepélyt szerettem volna, hogy összeborulunk, mindenki szeret mindenkit, de a kisgyereknek elvették a játékát..."A TRB volt az első komolyabb zenekari munkád, miután hazajöttél.


"2004-ben volt a Németh Gábor Project koncert a Pecsában, és Zefi is ott volt, ő hívott el a TRB-be. Én meg nagyon örültem ennek, mert akkor nem játszottam sehol, nem volt állandó zenekarom. Hazajöttem 2000-ben, 2003-ig csak Németh Gabi hívott el erre a sessionre. Csináltunk egy lemezt, meg volt ez a koncert, de ez nem volt állandó zenekar.

Zefinek nagyon sokat köszönhetek. Azt szerettem benne, hogy olyan helyzetet teremtett a koncerteken, mint amilyennek egy profi zenekarnál lenni kell. Roadok, technikusok, nagy fények mindenhol, nagy cucc. Jó volt a hangulat, nem volt főnök."Ha jól emlékszem, Tunyó akkor már nem énekelt ott.

"Tunyó akkor nagyon beteg volt. A beszélgetésekre még eljött, de koncertezni már nem tudott. Volt is egy nagy balhé, hogy felléptünk Tunyogi Rock Band néven, Tunyó nélkül."A Bikinibe hogyan kerültél?

"Daczi Zsoltival volt egy olyan probléma, hogy elaludt egyszer egy koncerten szám közben. Mindenki azt hitte, hogy azért, mert részeg. Akkor még senki nem tudta, hogy milyen beteg, talán még ő maga sem. Kirúgták, és felhívott Lojzi. Ő is látott a Németh Gábor Project koncerten. Először nem akartam elmenni, mert nagyon jól éreztem magam a TRB-ben. Csakhogy nagyon szerelmes voltam egy csajba, és azért mentem át, hogy ez a csaj lássa, hogy egy sztárzenekarban játszom.

Amikor Lojzival beszéltünk, azt mondtam, hogy egyetlen egy dolog van, ami fontos zeneileg: én a saját stílusomban fogom játszani a dalokat, nem fogom azt játszani, amit Daczi Zsolti. Az is érdekes egyébként, hogy őt 19 éves kora óta ismertem, ő vette meg a gitáromat, amikor kimentem Ausztriába. Úgy került be a Bikinibe, hogy meglátta és felismerte nála Lojzi a gitáromat, Zsolti meg mondta, hogy én vagyok a kedvenc gitárosa. Erre Lojzi be is vette a Bikinibe."BIKINI - Láda sör az asztalomon

 


Velük stúdiólemezen nem játszottál, csak egy koncert DVD-n vagy hallható.

"Gyakorlatilag 3 turnét játszottam le a Bikinivel 2004 nyarától. 2006 nyarán vesztünk össze, 2006. augusztus 20-án játszottam le az utolsó bulit."
Min vesztetek össze?

"Nagyon sok bulink volt akkor. Volt, hogy 4 koncertet adtunk egyetlen napon. Lajos nagyon hajtotta a dolgokat. Volt, hogy Dunaújvárosban kezdtünk, utána átmentünk Polgárdiba, aztán mentünk még valahova, és a végén este a Balatonon még volt egy Sláger Rádiós fesztivál. A végén már nem tudtam, hol vagyok... Elindultunk csütörtökön egy bulival. Pénteken kettő, szombaton kettő vagy három, vasárnap kettő. Néha hétfőn még egy valahol.BIKINI - Mielőtt végleg elmegyek (Sláger Rádió Megaparty 2005)

 

Általában hajnal 4 körül értem haza, és a Haller utcában, ahol akkor laktam, 5 órakor már indulnak a buszok, nem nagyon tudtam aludni. És ahhoz, hogy ezt bírjam erővel, elkezdtem inni. Ráadásul Bikinire sokan jártak, az embernek ki kellett tennie magáért, nem mehettem fel úgy a színpadra, hogy akkor most biztonsági gitározás lesz. Az emberek joggal várják el, hogy megfelelj nekik, jól akarják érezni magukat. Színházban sem mondja a színész, hogy ne haragudjatok, a második előadásom van, most nem fogom úgy játszani a Hamletet, ahogy egyébként kellene. Aztán ez felőrölte a dolgokat.

Legjobb esetben volt 3 nap szünet, ami alatt a piálásról le kellett jönni. Mire regenerálódtam volna, már kezdődött a következő hétvége. És egy idő után, amikor ennyit utazol egy társasággal, vannak apróbb összezördülések. Amik egyébként nem lettek volna, ha nincs ez a túlhajszoltság. Ha napi egy buli lett volna, akkor másnapra kialszom magam, és nincs semmi probléma. De ez már nekem nem való. Ma már nem csinálnék olyat, hogy heti 5 koncert. 3 buli még belefér, akkor még tud az ember energiát gyűjteni.

Volt olyan, hogy egy tornateremben kellett aludni a zenekarnak úgy, hogy előtte már két koncertet játszottunk. Leraktak pár matracot, meg kaptunk pokrócokat, mint a katonaságnál. Az egyik road azt mondta, hogy ő ott még rüheket is kapott! Mi meg Mihalikkal fogtuk magunkat, és felszedtünk két csajt és megkérdeztük, hogy alhatunk-e náluk. Ők meg mondták, hogy persze, csak azt nem tudtuk, hogy 150 kilométerről jöttek a koncertre. Így másnap elkéstünk az első buliról...

Szarvasra kellett volna mennünk, és azért késtünk el, mert a komp nem járt, ezért 30-40 kilométert kellett kerülnünk. És akkor Makovics Dénessel, akivel nagyon nem jöttem ki, csúnyán összevesztem. Vele olyanok vagyunk, mint a tűz és a víz. Nagyon régóta ismerem, de ahol ő van, ott én biztos, hogy nem leszek sokáig. Amikor Németh Gabi hívott a projektjébe, akkor is mondtam, hogy baj lesz, van egy konfrontációs alap...

Beszólt nekem egy olyat, amire azt mondtam Lojzinak, hogy én egy hét múlva nem leszek a zenekarban, hívjátok el Lukács Petát, aki amúgy Makovicsnak jó haverja volt. Őt akarta mindenáron a helyemre, mert Peta kevesebbet beszél a buszban. Mert mi a buszon Mihalikkal állandóan dumáltunk. Makovics meg rendőr, és nem szerette, ha beszélünk. Neki reggel 8-ra be kellett menni a rendőrségre, ezért aludni szeretett volna a buszban...

És nem az a baj, hogy rendőr, ne érts félre! Egy nagyon tehetséges zenész, sok hangszeren játszik, csak a lelkivilága megváltozott. Én nagyon tisztelem a rendőrséget, csak az egy másik világ. És rajta meglátszik, hogy hatott rá az, hogy 10-15 éve rendőr. Amikor feljött a színpadra, nem azt éreztem, hogy ott egy zenésztárs, hanem azt, hogy ott a szerv.

És az a vicc, hogy nagyon fiatal korom óta ismerem! A '70-es évek végén állandóan Szegedre jártam, mert nagyon szerelmes voltam egy lányba. Ott ismertem meg Hirleman Bercit, aki ütős szakra járt a szegedi főiskolára, és neki volt a haverja Makovics Dénes. Amikor Norvégiában vendéglátóztam Patakyval, akkor az én szobámban lakott at édesanyáméknál! Onnan járt a Konzervatóriumba. Amikor Bercit elvittem az Eddába, akkor Dénes, mint egy kellék, jött mindenhova Bercivel. Gyakorlatilag így került be a zenész szakmába."2008-ban közreműködtél Bill Hatvan csapás című lemezén, és aztán a következő albumán is.

"Koltay először el akart hívni megint a Kormoránba, de aztán ebből nem lett semmi, viszont nem sokkal később felhívott, hogy csinál egy lemezt Billnek, és megkért, hogy írjak rá dalokat. 3 dalom van a lemezen. Elég nagy siker volt az album, platinalemez lett. Utána A király meséi már nem lett ekkora siker.

Azon volt egy olyan dalom, amit itthon felgitároztam, három variációt vettem fel, ezeket elküldtem Koltay Gergőnek, hogy majd a stúdióban később meghallgatjuk, és kiválasztjuk, hogy melyik legyen a végleges. Egyszer aztán felhívott, hogy kész a lemez, már meg is keverték. Az összes gitárt rajtahagyta! (nevet) A Nem vagyok eladó viszont az egyetlen olyan Magyarországon megjelent dal, amelyhez a refrén szövegét én írtam."Billel már a '90-es évek közepén is koncerteztél.

"Billt ugye vittem koncertezni Ausztriába, és amikor egyik nyáron hazajöttem, elhívtak, hogy játsszak velük a nyári turnén. Hirleman Berci volt a dobosa akkor. Az nagyon jó volt! Akkor éppen egy BMW-m volt, és atomra csajoztam magam! (nevet) Meglátták, hogy milyen autó, és egyből beültek! Néha kettesével jöttek. Egy szállodában megjelentem két csajjal, ráadásul az egyik modell volt, a másik hostess! Egy fiatal lány volt a recepciós, kértem egy szobát. Mondta, hogy sajnos csak kétágyas van. 'Az nekünk nem probléma...' Úgy elvörösödött!" (nevet)Ezután elkezdtél dolgozni a Hard együttessel, de ott sem maradtál sokáig.

"Björn Lodinnal megcsináltuk a dalokat, de Björn nagyon sok helyen beleszólt a zenébe, és ezzel el is vitt pár dalt árnyékra. Olyan harmóniákat rakott bele, amelyekről megint meg kellett mondanom, hogy azok nem valók bele. Erre felhívott egy tanárt Svédországban, akinek adott a véleményére, és az is azt mondta neki, hogy az oda nem lesz jó...

Megcsináltam a ritmusokat, 6 vagy 7 dalom van azon a lemezen, Björn meg rájuk énekelt. Amikor eljutottunk oda, hogy gitárszólók, akkor én itthon voltam, ő meg Svédországban, és Skype-on beszélgettünk, mutogattam neki a témákat. Megcsináltam az első szólót, amire nagyon büszke is voltam, szerintem jól sikerült, erre Björn visszaírt, hogy ez nem jó, ne így játsszak, mert ez túl bluesos.

Meg túl heves is voltam neki, szólt, hogy próbáljak visszavenni. Na, mondom basszus, akkor 'call your girlfriend', hogy az gitározzon! (nevet) Én nem fogok másképp játszani, én így játszom. Ha nem tetszik, ne is kezdjünk el békülni, mert úgyis bennem lesz, hogy nem akarok megfelelni. Én ezt tudom. Ennek az lett a vége, hogy a ritmusgitárokat én játszom a lemezen, legalábbis az én dalaimban, egy svéd gitáros meg feljátszotta a szólókat."Pár éve elkezdtétek Zserbóval és Donászy Tibivel a '85-'87 közötti Edda dalokat játszani Zártosztály néven, évente egy-két koncerttel.

"Az volt életünk egyik legfontosabb korszaka. Megnyertük az eMeRTon-díjat is, nem is hittük el! És nem volt megbundázva! Biztosak voltunk benne, hogy Demjén nyeri, és akkor Komjáthy György bemondta, hogy 'Jó nagyot kell kiáltanom, hogy Miskolcon is meghallják!'. Még megvan az a felvétel, ahogy nézek Attilára, és kérdezem, hogy 'Ezt Te elintézted?', 'Nem, én erről nem tudtam!'. Oda az ő keze sem ért el.

Valószínűleg azért nyertünk, mert akkor volt egy Sport Aid nevű rendezvény, ahol mindenki fellépett. Felvinczynek pedig volt egy zseniális ötlete, hogy öltözzünk be sportolóknak, mert végül is róluk szólt ez az akció, nekik volt ez egy segélykoncert. És az valószínűleg jól jött le, hogy mi ezt megtettük. Én úszónak öltöztem be, egy nagy Fradista köpennyel, Göme vívónak, Zserbó jégkorongozónak, Attila judósnak, Donászy Tibi pedig bokszolónak. Bokszkesztyűben fogta a dobverőket, úgyis playbackről kellett játszani.

Az Első Emelet volt akkor az ellenzenekar. Voltak a rockerek, meg voltak a digók. És utánoztuk az Első Emelet színpadi mozgását, ahogy meneteltek egymás mellett a színpadon... De elkalandoztam egy kicsit a Zártosztálytól. Eredetileg Göme is benne lett volna, és Attila is igent mondott az első koncertre. Mármint, hogy vendégként néhány számot elénekel, de végül ez nem jött össze.

Gyakorlatilag először egyetlen koncertre álltunk össze, de aztán Zserbó leszervezett egy évvel később egy következőt is, mert a Barba Negra szeretett volna egy Zártosztály koncertet. Aztán játszottunk egyet nyáron, aztán jött a születésnapom, és most a nyáron újra lesz egy nagy buli. A Barba Negra Trackben augusztus 5-én, ahol fellép Talfi is, azaz Barta Alfonz, a 'bakancsos' Edda billentyűse."


 Zserbó azt mondja, hogy nem is szeretne ennél több Zártosztály koncertet, mert azt szeretné, ha minden buli igazi esemény lenne.

"Ez azért lehet, hogy változni fog a későbbiekben. Lehet, hogy lesz havi egy-két koncert az évi egy-kettő helyett. De ebbe én csak akkor megyek bele, ha a saját számainkat játsszuk. Én tisztelem a korai Edda korszakot, és játszanék is Slamó számot, ha visszamennék az Eddába. De mi attól vagyunk hitelesek, hogy a saját dalainkat játsszuk, nem pedig Edda-tribute banda vagyunk. Talfi miatt ez most egy különleges Zártosztály koncert lesz!"

 

CSILLAG ENDRE - Csillagok és gyémántok (2015, a teljes album)


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS