IRON MAIDEN - Fénysebességgel érkezik majd az első kislemezdal

Augusztus közepén már meg is vehetjük

2015. június 23. (kedd) 16:19

Azt már tudjuk pár napja, hogy The Book Of Souls címmel jelenik meg szeptember 4-én az új Iron Maiden lemez, ami egy masszív dupla stúdióalbum lesz.


Az viszont friss infó, hogy az első kislemezdal augusztus 14-én jön majd ki, a nóta pedig a Speed Of Light lesz, ami Adrian Smith gitáros és Bruce Dickinson énekes közös szerzeménye.


A The Book Of Souls lesz a brit metal legenda első stúdióanyaga a 2010-es The Final Frontier óta, összességében pedig a 16. stúdiólemezük.


Bruce Dickinson betegsége miatt az idei turnézásról le kellett mondaniuk, de 2016 elején már elindul a koncertezés a friss anyaggal, amit Kevin Shirley-vel rögzítettek Párizsban még 2014 végén.

Az új album már tavasszal megjelenhetett volna, azonban Bruce Dickinsont nyelvrákkal kellett kezelni, és csak május közepére derült ki, hogy sikerült legyűrnie a kórt.


A The Book Of Souls egy 92 perces, 11 tételes monstrum lesz, az Iron Maiden első dupla stúdióalbuma, amelynek borítóját Mark Wilkinson készítette, aki már korábban is dolgozott a bandával.

Ami a dalszerzést illeti, ezúttal jóval változatosabb a kép, mint az megszokott. Steve Harris alapító basszusgitáros a 11 dal közül 7-ben szerepel szerzőként, társszerzőként. Az 1984-es Powerslave album óta első ízben fordul elő, hogy két teljes Bruce Dickinson nóta is szerepel a lemezen, egyikük pedig - a 18 perces zárótétel - a Maiden történetének egyik leghosszabb tétele. Az új albumon két Dickinson/Smith dal is hallható lesz.


"Ehhez az új anyaghoz másképp közelítettünk, mint ahogy korábban a felvételeink készültek - mondja a lemezről Steve Harris. - Egy rakás dal már akkor íródott, amikor a stúdióban voltunk, azonnal összepróbáltuk és fel is vettük őket, amíg még frissek voltak. Szerintem ez nagyon is hallatszik a dalokon, szinte élő érzetük van. Büszke vagyok a The Book Of Souls-ra, mindannyian azok vagyunk, és alig várjuk, hogy a rajongóink is hallhassák! Azt meg különösen várjuk, hogy jövőre turnéra is vihessük az új anyagot!"

"Igazán izgatottak vagyunk a The Book Of Souls miatt, és fantasztikusan éreztük magunkat az elkészítése közben - teszi hozzá Bruce Dickinson. - 2014 nyarának végén kezdtünk el dolgozni rajta, a felvételek a párizsi Guillame Tell stúdióban zajlottak, ahol 2000-ben a Brave New World lemezt rögzítettük, szóval ez a stúdió speciális emléket jelent számunkra. Örömmel észleltük, hogy ugyanaz a mágikus hangulat továbbra is adott! Szóval azonnal otthon éreztük magunkat és az ötletek elkezdtek repkedni. Mire befejeztük a munkát, mind egyetértettünk abban, hogy minden egyes új dal olyan lényegi részét képezi a friss műnek, hogy ha a teljes anyag megjelentetéséhez egy dupla albumra van szükség, akkor legyen az új lemez dupla!"


 

IRON MAIDEN - The Book Of Souls
(09/04 - Parlophone)

Disc 1
01 - If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
02 - Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
03 - The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
04 - The Red And The Black (Harris) 13:33
05 - When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
06 - The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2
07 - Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
08 - Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
09 - Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10 - The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11 - Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01


Formátumok:
- 2CD deluxe hardbound book limitált verzió
- 2CD standard edition
- Triple heavyweight black vinyl
- High res audio (24-bit Mastered for ITunes and non-Mastered for iTunes)
- Standard res audio (16 bit/ 44.1 kHz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS