SLAYER - Az új album gyilkos címadó dala: Repentless

Nincs megbánás, szeptemberben kijön a Repentless album

2015. június 19. (péntek) 16:22 | utoljára módosítva: 2015. június 19. (péntek) 16:53

Máris meghallgathatod a Repentless címmel szeptember 11-én megjelenő új Slayer album címadó dalát!


A lemez kapcsán Kerry King gitáros interjút adott a Village Voice-nak. Jeffről, a világvégéről, a gitárszólókról és a szövegekről is, többek között.


A Slayer legutóbbi albuma a 2009-ben kiadott World Painted Blood volt.

Tom Araya és Kerry King mellé Paul Bostaph dobos sorakozott fel 2013-ban (aki korábban kétszer is volt már a csapat tagja), Jeff Hannemann utódja pedig az Exodus gitáros Gary Holt, aki azonban a dalszerzésben nem vett részt, de szólózik az új nótákban.

A Repentless album Terry Date producerrel készült.


SLAYER - Repentless (a 2015-ös Repentless albumhoz)


A Slayer novemberben az Anthrax és a norvég Kvelertak társaságában fog turnézni Európában, de még mindig nincs szó magyar állomásról. Az azonban biztos, hogy november 7-én a bécsi Gasometerben játszik a három banda.
Jeff Hanneman daláról, a Piano Wire-ről:

"Nem tudtam róla, egészen addig, amíg Tom (Tom Araya basszer/énekes) nem szólt a dalról. Nem beszéltem Jeffel erről a számról, mert igazán nem volt szükséges felügyelnem őt. Ha megírta, elég biztos voltam benne, hogy rendben van a dal. A II. világháború valamelyik részéről írta, mert nagy mániája volt a II. világháborús történelem. A pontos esetet nem ismerem, de tudni lehet, hogy a németek elrettentésül zongorahúrokon lógatták ki az ellenségeiket az épületekre. Ez egy nagyon általános leírás."Arról, hogy számít-e az új szövegek kapcsán némi félreértésre, akár botrányra:


"Talán. Mindig találnak valamit. De valójában, nem hinném, hogy lesz ilyen. Szerintem már eléggé érzéketlenné tettük az embereket, hozzászokhattak már az ilyesmi dolgokhoz."Az extrém szövegeknek is van határa King szerint:

"Van egy adott pont, amikor már nevetséges lesz, azaz nem ijesztő vagy karcos. Próbálok megmaradni ezen az ijesztő oldalon. Ez számomra is sokkal érdekesebb."Az Implode dal apokaliptikus hangulatáról ("Standing room only all the world will attend, Front row center to the ultimate end"):


"Személy szerint nem gondolom azt, hogy a világnak vége lesz, de a világ el fogja pusztítani az emberiséget, mert az vírusnak tűnik. Nem azt mondom, hogy ez már a jövő héten bekövetkezik, vagy hogy mostantól számított tíz éven belül. Csupán annyit mondok, hogy eljön az az idő, amikor már annyira elkúrjuk ezt a bolygót, hogy valami történni fog. Lényegében megsemmisül az emberiség. De ez a nóta nem erről szól. Ez csak a saját véleményem. A dal általánosabban szól erről a dologról, nem szerepel benne a végítélet dátuma."


SLAYER - Implode (új dal, 2014)


Gary Holt gitárosról:

"Azzal, hogy Holt a bandában van, az én játékom is változott, ez világos. Még mielőtt a bandába került volna, mindig is dicsértem Garyt a gitárújságoknak, mert a mi korunk Glenn Tiptonjának tartom, olyan értelemben, hogy nem kap kellő elismerést. Még akkor is, ha a Judas Priestet mindenki ismert, igazán senki sem emlegette Tiptont.

Szerintem ez egy tragédia, mert megannyi újítás mögött ő állt, és megannyi remek heavy metal dal és riff mögött is. Most, hogy Holt velünk játszik, nekem is észnél kell lennem, mert nem hagyhatom, hogy az új srác szétrugdossa az öreg Slayer fickó seggét! (nevet)

Jóval felkészültebben álltam neki a szólózásnak. Ezen az új albumon felnyomtam a szólóim felét, aztán jött Holt és ő is szólózott. Hallotta, hogy mit játszottam és ahhoz igazodva szólózott. Én is meghallgattam, hogy miket játszott, és annak megfelelően nyomtam fel a többi szólómat.

Néhány esetben nagyon is figyeltem, hogy igazodjak a játékához, így olyan a végeredmény, mintha közösen komponáltuk volna meg a szólókat. Ami a gitárt illeti, ez a lemez is egyértelműen olyan, mint amilyen a Slayer mindig is volt."Arról, hogy meghatározó tagok nélkül érdemes-e folytatni a Slayert. Korábban Araya megfogalmazott némi kételyt ezzel kapcsolatban...

"Én bizonyosan nem. Nem vagyok egy közösségi médiás fickó, mert nincs időm az ilyen ostobaságokra. Úgy értem, hogy mindazokra, akik ostobaságokat posztolnak. Amikor kijön majd a lemez, nyilván lesznek, akik azt mondják, hogy 'Ó, ez csak a fél-Slayer. Jeff halála után abba kellett volna hagyniuk.'. Az én válaszom erre az, hogy mi lett volna, ha Bon Scott halála után leáll az AC/DC? Mennyi királyságról maradtunk volna le?"A friss európai promó-kör tapasztalatairól:

"Az ember megtudja állapítani, amikor csak úgy fényesítik a seggét, de az európai sajtó valóban eldobta magát az anyagtól. Nem tudták visszatartani az extázisosságukat. Ott vagyunk ezzel az albummal, ahol lennünk kell."A címadó dalról, amit King HannemAnthemnek is nevez:

"Az ötlet a Slayeren alapszik. A Slayerben nincs megbánás, mindig is ilyenek voltunk. Azt mondtam, hogy 'Tudod mit? Írnom kéne egy dalt arról, hogy Jeff hogyan látta a világot, mert ahogy ő látta, az pontosan az volt, ahogy a Slayer is látta. Plusz egy kis 'jeffizmus'... Egyszerre volt könnyű és nehéz. A nehéz az volt benne, hogy igazságot szolgáltassunk vele, nem akartam csak úgy összedobni valamit. Azt akartam, hogy tömör, erős legyen, és olyan mély, amennyire csak lehetséges, de anélkül, hogy túl személyes lenne."King azt is mondta, hogy nem érzi úgy Jeff szelleme vezetné a bandát.

"Jeff kukactáplálék. Amikor meghalsz, a mocskos földbe kerülsz. Efelől nincs kétség. A kétség az agnosztikusokra jellemző. Én nem vagyok agnosztikus."


 

SLAYER - When The Stillness Comes (új dal, 2015)

 SLAYER - Repentless
(09/11 - Nuclear Blast)

01. Delusions Of Saviour
02. Repentless
03. Take Control
04. Vices
05. Cast The First Stone
06. When The Stillness Comes
07. Chasing Death
08. Implode
09. Piano Wire
10. Atrocity Vendor
11. You Against You
12. Pride In PrejudiceFormátumok:
- Limitált verziós CD + Blu-ray digipak (SLAYER Live At Wacken 2014 Blu-ray + Repentless Documentary werkfilm)
- Limitált verziós CD + DVD digipak (SLAYER Live At Wacken 2014 DVD  - Repentless Documentary werkfilm)
- Szigorúan limitált példányos 12-inches Box (CD + Blu-ray digipak, DVD, exkluzív Repentless 12-inches picture vinyl; SLAYER Live At Wacken 2014 CD; 12-inches fotókártya; 12-inches kihajtogatható poszter)
- hagyományos CD (jewel case)
- Kihajtható borítós vinyl (vinylre maszterizálva)
- Digitális (az üsszes létező digitális platformon)
- Limited verzióban: Metal Eagle Edition (csak a Nuclear Blastnál:
media.nuclearblast.de/bands/Splash/slayer/repentless/eagle/index.html)

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS