EKTOMORF - Már csak a keverés van hátra, friss stúdiós beszámoló

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 19. (péntek) 08:29

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.


Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.

Szombaton Tue már hazautazik Magyarországról, indulhat a friss anyag keverése Dániában...www.facebook.com/EktomorfOfficial


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. A könyv címe Outcast lesz. Laci most egy friss stúdiós beszámolót küldött nekünk, illetve a Hammer-olvasóknak.

Az első stúdiós beszámolót ide kattintva olvashatod el.Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaKész, keverés indul

A készülő Outcast könyv egyik szereplője, egyben a Táncsics utcai ház őrzője, maga Mangó fogad, ahogy újból megérkezem Farkas Zoliék Ektomorf-rezidenciájára. A tornácon mindjárt Zoliba botlom, aki épp az egyik dal szövegét fazonírozza, meg is van, mehetünk le a stúdióba Tue Madsenhez.

Szerencsémre nincs kegyelem, mindjárt az arcomba tolnak öt frissen kész dalt, köztük a Corpsegrinderre írt melódiát is. Igazi fasza, ugrálós groove-ok, kőkemény riffek, amelyektől az ember jobban érzi magát a bőrében – tényleg az eddigi legvastagabb hangzás. Nem tudom és nem is érdemes jobban kommentálni, mint ahogy eddig tettem: lesz mire rázni a fejeket ősztől.

Egyelőre a vokál rögzítése van terítéken. A producer skandináv nyugalommal és derűvel irányítja a felvételeket, néha azt hinni, közömbösen ücsörög a székben, de rendre kiderül, hogy minden minutumra figyel, közbeszól, leállít, újrakezd, javaslatokat tesz, mikrofont cserél, jól láthatóan érzik egymást a zenekarral.

A dal énekstílusa, ami lassan megkapja végső arculatát, valamelyest a közkedvelt Ektomorf-zúzdáéra, a Leech-ére emlékeztet az I Scream Up To The Sky albumról, ugyanakkor a Clawfinger bizonyos énektémáit is fölidézheti – ütemes-indulatos szövegmondással indul, ami jó tempóban vált át karakteresen agresszív üvöltésbe. Nem felületes a meló, egyetlen verse feléneklése, átbeszélése, variálgatása simán kitesz fél órát.

Közben megállapíttatik az is, hogy az új album dalaiból nem csupán az Outcast lemez súlyossága köszön vissza, de sok szempontból a Destroy hatása is érződik rajta, keleties hangzású szólók, autentikus cigányének, és egyéb színek, finomságok, amelyek már az előző Retribution lemezt is színesítették. Egy nagyon szép dallamvezetésű refrén, például.

Június 20-án Tue Madsen búcsút vesz Mezőkovácsházától, mehet a keverés – nekünk meg addig is, októberig, marad a várakozás.

Ám ha ez nem elég, s valaki Ektomorfra vágyik, föltétlen utazzon a banda után a június végi Basinfirefestre Csehországba. Vagy ha oda nem, s a július eleji németországi túra is kérdéses (Rockharz Open Air), semmiképp se hagyja ki a hegyaljai fesztivált. De ha ez se volna oké, még mindig ott az augusztusi Barba Negra-beli thrash-show és/vagy főként a Summer Breeze, ahová idén újra meghívást kapott Farkas Zoli és csapata.

(Kiss László)

  
 

Hozzászólások

[015965]
NOLA
...és Felvidéken is nyomni fogják, Kassa mellett:
http://www.traktor-rockfest.com/
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Májusban jön a dánok új albuma, új dal és klip: Turn Up the Rage
2021. április 14. (szerda) 15:03

X címmel május 7-én lát napvilágot a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Turn Up the Rage dallal lehet ismerkedni. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - Turn Up the Rage (a 2021-es X albumhoz) ARTILLERY - In...

DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void
DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void

Churches Without Saints címmel június 4-én jelenik meg a veterán teuton black/thrash alakulat, az 1988-ban alakult Desaster kilencedik albuma. A 2016-os The Oath Of An Iron Ritual lemez...

AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes
AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes

Október végén egy önéletrajzi könyvvel jelentkezik az AC/DC frontembere, Brian Johnson. A The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black című könyv október 26-án...

H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban
H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a...

MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy
MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy

A Rolling Stones frontembere egy vadonatúj klipes dallal ünepelte meg a brit lezárások feloldását. Az Eazy Sleazy dalban Mick Jagger énekel és gitározik, Dave Grolh pedig dobok, gitározik...

VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains
VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains

Wild North West címmel április 30-án jelenik meg a black metal egy dallamosabb vonalát képviselő norvég Vreid kielncedik albuma, és a 2018-as Lifehunger lemez utódjáról pedig már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS