EKTOMORF - Már csak a keverés van hátra, friss stúdiós beszámoló

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 19. (péntek) 08:29

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.


Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.

Szombaton Tue már hazautazik Magyarországról, indulhat a friss anyag keverése Dániában...www.facebook.com/EktomorfOfficial


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. A könyv címe Outcast lesz. Laci most egy friss stúdiós beszámolót küldött nekünk, illetve a Hammer-olvasóknak.

Az első stúdiós beszámolót ide kattintva olvashatod el.Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaKész, keverés indul

A készülő Outcast könyv egyik szereplője, egyben a Táncsics utcai ház őrzője, maga Mangó fogad, ahogy újból megérkezem Farkas Zoliék Ektomorf-rezidenciájára. A tornácon mindjárt Zoliba botlom, aki épp az egyik dal szövegét fazonírozza, meg is van, mehetünk le a stúdióba Tue Madsenhez.

Szerencsémre nincs kegyelem, mindjárt az arcomba tolnak öt frissen kész dalt, köztük a Corpsegrinderre írt melódiát is. Igazi fasza, ugrálós groove-ok, kőkemény riffek, amelyektől az ember jobban érzi magát a bőrében – tényleg az eddigi legvastagabb hangzás. Nem tudom és nem is érdemes jobban kommentálni, mint ahogy eddig tettem: lesz mire rázni a fejeket ősztől.

Egyelőre a vokál rögzítése van terítéken. A producer skandináv nyugalommal és derűvel irányítja a felvételeket, néha azt hinni, közömbösen ücsörög a székben, de rendre kiderül, hogy minden minutumra figyel, közbeszól, leállít, újrakezd, javaslatokat tesz, mikrofont cserél, jól láthatóan érzik egymást a zenekarral.

A dal énekstílusa, ami lassan megkapja végső arculatát, valamelyest a közkedvelt Ektomorf-zúzdáéra, a Leech-ére emlékeztet az I Scream Up To The Sky albumról, ugyanakkor a Clawfinger bizonyos énektémáit is fölidézheti – ütemes-indulatos szövegmondással indul, ami jó tempóban vált át karakteresen agresszív üvöltésbe. Nem felületes a meló, egyetlen verse feléneklése, átbeszélése, variálgatása simán kitesz fél órát.

Közben megállapíttatik az is, hogy az új album dalaiból nem csupán az Outcast lemez súlyossága köszön vissza, de sok szempontból a Destroy hatása is érződik rajta, keleties hangzású szólók, autentikus cigányének, és egyéb színek, finomságok, amelyek már az előző Retribution lemezt is színesítették. Egy nagyon szép dallamvezetésű refrén, például.

Június 20-án Tue Madsen búcsút vesz Mezőkovácsházától, mehet a keverés – nekünk meg addig is, októberig, marad a várakozás.

Ám ha ez nem elég, s valaki Ektomorfra vágyik, föltétlen utazzon a banda után a június végi Basinfirefestre Csehországba. Vagy ha oda nem, s a július eleji németországi túra is kérdéses (Rockharz Open Air), semmiképp se hagyja ki a hegyaljai fesztivált. De ha ez se volna oké, még mindig ott az augusztusi Barba Negra-beli thrash-show és/vagy főként a Summer Breeze, ahová idén újra meghívást kapott Farkas Zoli és csapata.

(Kiss László)

  
 

Hozzászólások

[015965]
NOLA
...és Felvidéken is nyomni fogják, Kassa mellett:
http://www.traktor-rockfest.com/
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIGANTIK - Punk rock Várpalotáról, itt az új EP, az Aktuális düh
2021. január 21. (csütörtök) 09:11

Aktuális düh címmel megjelent és végig is hallgatható a várpalotai punk rocker Brigantik öt dalos második EP-je. "A Brigantik egy 6 éve létező punk rock banda Várpalotáról. A tagok már régi 'motorosok', metal és punk bandákban muzsikáltak korábban. A gitárosunk, Madjoe a Septicmen zenekar énekes gitárosa volt. A Brigantik egyik érdekessége, hogy a dobos egyben az énekes is. Többször nyertünk beszavazást a Nagy Karácsonyi Punkünnepre, jászottunk a Fezen fesztiválon, a Rockpalota fesztiválon, visszatérő vendégei vagyunk a Hétköznapi Csalódásoknak, ha a Veszprém-Fehérvár tengelyen  koncerteznek, kisebb és nagyobb bulik részvevői voltunk és vagyunk...   www.facebook.com/Brigantikpunk ...Két éve jelent meg a Munkásosztály EP anyagunk, amelyből három nyomásnyi CD-adagot is megvett a becses publikum, most pedig Aktuális düh címmel jelent meg a második EP-nk, amit tavaly októberben,...

ICED EARTH - Jon Schaffer péntekig biztosan rács mögött marad
ICED EARTH - Jon Schaffer péntekig biztosan rács mögött marad

Péntekig biztosan rács mögött marad az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer, aki vasárnap délután adta fel magát az amerikai hatóságoknak. Ismert, hogy január 6-án Jon Schaffer is...

ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno
ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno

Eredetileg ősszel adta volna ki az új albumát a power metalos német Orden Ogan, végül azonban csak márciusban jön majd ki a Final Days lemez, egészen pontosan március 13-án.   A...

WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers
WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó...

ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies
ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies

Dead Butterflies címmel már a február végén érkező új album harmadik lemezelőzetes dalát is bemutatta a brit Architects. Az új nótát kísérő látványos videót a londoni Royal...

TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip
TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip

Ahogy korábban már beszáűmoltunk róla, a nyíregyházi Tortuga is ott lesz A Dal 2021 versenyben, most pedig meg is ismerkedhetsz a "tornacipős rock'n'rollerek" dalával. A Törnek az ablakok...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS