VAZUL VÉRE - Különlegesen látványos előadás holnap a Barba Negra Trackben

A Vazul Vére dupla CD is megvásárolható lesz

2015. június 16. (kedd) 19:29

Az  új magyar rockopera, a Vazul Vére kiemelt, különleges fénnyel és tűzshow-val gazdagított szabadtéri előadására kerül sor szerdán, azaz holnap a Barba Negra Track-ben.


Április közepén jelent meg és a Mahasz-lista első helyén debütált a Vazul Vére című Történelmi Rockopera exkluzív kiállítású dupla CD-je. Ha még nem hallottad volna, akár végig is hallgathatod a teljes anyagot.


A júniusi Hammerben egy alapos interjút is olvashatsz a Vazul Véréről a szerzővel, Vörösmarty "Ermi" Imrével, a Rómeó Vérzik volt gitárosával.


Ha a 16 oldalas szövegkönyvvel kísért dupla CD-t a polcodon  szeretnéd tudni, kattints ide a megrendeléséhez!


"A teltházas áprilisi színházi bemutató után egy különleges látványelemekkel kibővített előadáson mutatkozik be szabadtéren a Vazul Vére Történelmi Rockopera.

A magyarok ősi gyökereiről, szakrális tudásáról és egységtudatáról szóló történet 1038 és 1046, az I. István halála előtti, és a német báb, Orseolo Péter uralkodásának utolsó évei közötti időszakban játszódik. Vazul fiai visszatérnek, és az Ősvallásban hívők támogatásával kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás.A színpad hátterében egy hatalmas vetített vászon előtt 9 ismert előadóművész, valamint 15 táncos jeleníti meg mindazt, amit Vörösmarty "Ermi" Imre megálmodott. Ermi közel két év alatt dolgozta ki a történet dalainak mind a szövegét, mind a zenéjét. Igyekezett minél hitelesebben tolmácsolni a mai nemzedék felé az adott időszak históriáját. A Vazul Vére Történelmi Rockopera zenei anyaga 30 dalból áll össze, amelyek a színpadi bemutatón rövidebb változatokban hangzanak el a dupla CD anyagához képest, így alkotva egy körülbelül 100 perces előadást."

www.facebook.com/VazulVere


VAZUL VÉRE - Történelmi rockopera (a teljes album, 2CD, 2015)


 
 
 

Vikidál Gyula is szerepet kapott a Vazul Vére rockoperában, ezúttal azonban nem Koppányként, hanem az "idős" Istvánként lépett fel április 12-én a Csepel Színházban.


A Vazul Vére... A történet 1038 és 1046, I. István halála előtti és a német báb, Orseolo Péter uralkodásának utolsó évei közötti időszakban játszódik. Vazul fiai visszatérnek, és az Ősvallásban hívők támogatásával, kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás.

A történet a magyarok ősi gyökereiről, szakrális tudásáról és egységtudatáról szól. A színpad hátterében egy hatalmas vetített vászon előtt, kilenc ismert előadóművész, valamint sok táncos jeleníti meg mindazt, amit Vörösmarty 'Ermi' Imre (ex-Rómeó Vérzik) megálmodott.

Ermi közel két év alatt dolgozta ki a történet dalainak mind a szövegét, mind a zenéjét. Igyekezett minél hitelesebben tolmácsolni a mai nemzedék felé az adott időszak történetét. Ermi tervei közt szerepel, hogy a színpadi produkció alapjául szolgáljon majd egy olvasmányos, bővebb, érdekes regény, valamint még az idén megjelenik az előadáson hallható dalokat tartalmazó dupla CD is.

A Vazul Vére 29 dalból áll össze, ezek a színpadi bemutatón rövidebb változatban hangzanak el, a darab bemutatóját követően, a megjelenő hanghordozón viszont teljes hosszukban szerepelnek. Az ősbemutatót követően a darabot a határon túl, a Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és a Vajdaságban is bemutatják majd.
 


Vikidál Gyula
1965-ben indult zenei pályája, először az Iris, majd a Gemler, Pop, Recorder, Gesarol és Pannónia zenekarok tagja volt. 1974-ben csatlakozott a P. Mobilhoz (a Gesarol utódjához), ez az együttes hozta meg számára az országos hírnevet. Később a Dinamit, a P. Box és az MHV együttesekben is énekelt. Színészként első szerepét, a Városmajorban bemutatott, Máté Péter - S. Nagy István: Krízis című produkciójában kapta. A darab megbukott, őt viszont felfedezték a színház számára.

A következő szerepet az István, a király című rockoperában kapta, ő alakította Koppányt. 1992-től a Madách Színház társulatának tagja. Színészi munkája mellett 2008-ig a Boxer, 2008-2009-ben pedig a Mobilmánia együttesben énekelt, utóbbiban 2010-től alkalmanként vendégszerepel, csak úgy, mint a Triász (Kálmán György, Jankai Béla, Sipos Péter) együttes esetében.


A szereplők:
I. István – Vikidál Gyula (Mobilmánia, P. Box, Dinamit, Pannónia, Gesarol, P. Mobil, MHV stb)
Vazul – Molnár "Stula" Péter, a Mobilmánia frontembere
Orseolo Péter – Juhász "Kicsi" Attila, a Dirty Dance énekese volt
Levente – Schrott Péter, a Tűzmadár együttes alapító tagja, önálló pályafutása 2013-ban kezdődött
Hajnal - Dudás Ivett, a Tales Of Evening énekesnője
Torda - Jósa Tamás, az Invader frontembere
Zerind – Király Tibor, a Nonsense énekese
Solt - Vörösmarty "Ermi" Imre, a Rómeó Vérzik zenekar volt gitárosa, a mű szerzője
Vata - Kálmán György, a Triász, valamint a B-52 együttesek frontembere


Rendező - Silló Sándor
Koreográfus - Barna István
Producer - Daw DiSanti
Grafikus - Nergal GFX
Szervező - Kovács Tak Péter

 
 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS