SLAYER - Az új album borítója

Nincs megbánás, szeptemberben kijön a Repentless album

2015. június 16. (kedd) 18:50

A Repentless címmel szeptember 11-én megjelenő új Slayer album kapcsán adott interjút Kerry King a Village Voice-nak. Jeffről, a világvégéről, a gitárszólókról és a szövegekről is, többek között.


A Slayer legutóbbi albuma a 2009-ben kiadott World Painted Blood volt.

Tom Araya és Kerry King mellé Paul Bostaph dobos sorakozott fel 2013-ban (aki korábban kétszer is volt már a csapat tagja), Jeff Hannemann utódja pedig az Exodus gitáros Gary Holt, aki azonban a dalszerzésben nem vett részt, de szólózik az új nótákban.

A Repentless album Terry Date producerrel készült, és most már a borító is megérkezett:
 


A Slayer novemberben az Anthrax és a norvég Kvelertak társaságában fog turnézni Európában, de még mindig nincs szó magyar állomásról. Az azonban biztos, hogy november 7-én a bécsi Gasometerben játszik a három banda.Jeff Hanneman daláról, a Piano Wire-ről:

"Nem tudtam róla, egészen addig, amíg Tom (Tom Araya basszer/énekes) nem szólt a dalról. Nem beszéltem Jeffel erről a számról, mert igazán nem volt szükséges felügyelnem őt. Ha megírta, elég biztos voltam benne, hogy rendben van a dal. A II. világháború valamelyik részéről írta, mert nagy mániája volt a II. világháborús történelem. A pontos esetet nem ismerem, de tudni lehet, hogy a németek elrettentésül zongorahúrokon lógatták ki az ellenségeiket az épületekre. Ez egy nagyon általános leírás."Arról, hogy számít-e az új szövegek kapcsán némi félreértésre, akár botrányra:


"Talán. Mindig találnak valamit. De valójában, nem hinném, hogy lesz ilyen. Szerintem már eléggé érzéketlenné tettük az embereket, hozzászokhattak már az ilyesmi dolgokhoz."Az extrém szövegeknek is van határa King szerint:

"Van egy adott pont, amikor már nevetséges lesz, azaz nem ijesztő vagy karcos. Próbálok megmaradni ezen az ijesztő oldalon. Ez számomra is sokkal érdekesebb."Az Implode dal apokaliptikus hangulatáról ("Standing room only all the world will attend, Front row center to the ultimate end"):


"Személy szerint nem gondolom azt, hogy a világnak vége lesz, de a világ el fogja pusztítani az emberiséget, mert az vírusnak tűnik. Nem azt mondom, hogy ez már a jövő héten bekövetkezik, vagy hogy mostantól számított tíz éven belül. Csupán annyit mondok, hogy eljön az az idő, amikor már annyira elkúrjuk ezt a bolygót, hogy valami történni fog. Lényegében megsemmisül az emberiség. De ez a nóta nem erről szól. Ez csak a saját véleményem. A dal általánosabban szól erről a dologról, nem szerepel benne a végítélet dátuma."


 

SLAYER - Implode (új dal, 2014)


Gary Holt gitárosról:

"Azzal, hogy Holt a bandában van, az én játékom is változott, ez világos. Még mielőtt a bandába került volna, mindig is dicsértem Garyt a gitárújságoknak, mert a mi korunk Glenn Tiptonjának tartom, olyan értelemben, hogy nem kap kellő elismerést. Még akkor is, ha a Judas Priestet mindenki ismert, igazán senki sem emlegette Tiptont.

Szerintem ez egy tragédia, mert megannyi újítás mögött ő állt, és megannyi remek heavy metal dal és riff mögött is. Most, hogy Holt velünk játszik, nekem is észnél kell lennem, mert nem hagyhatom, hogy az új srác szétrugdossa az öreg Slayer fickó seggét! (nevet)

Jóval felkészültebben álltam neki a szólózásnak. Ezen az új albumon felnyomtam a szólóim felét, aztán jött Holt és ő is szólózott. Hallotta, hogy mit játszottam és ahhoz igazodva szólózott. Én is meghallgattam, hogy miket játszott, és annak megfelelően nyomtam fel a többi szólómat.

Néhány esetben nagyon is figyeltem, hogy igazodjak a játékához, így olyan a végeredmény, mintha közösen komponáltuk volna meg a szólókat. Ami a gitárt illeti, ez a lemez is egyértelműen olyan, mint amilyen a Slayer mindig is volt."Arról, hogy meghatározó tagok nélkül érdemes-e folytatni a Slayert. Korábban Araya megfogalmazott némi kételyt ezzel kapcsolatban...

"Én bizonyosan nem. Nem vagyok egy közösségi médiás fickó, mert nincs időm az ilyen ostobaságokra. Úgy értem, hogy mindazokra, akik ostobaságokat posztolnak. Amikor kijön majd a lemez, nyilván lesznek, akik azt mondják, hogy 'Ó, ez csak a fél-Slayer. Jeff halála után abba kellett volna hagyniuk.'. Az én válaszom erre az, hogy mi lett volna, ha Bon Scott halála után leáll az AC/DC? Mennyi királyságról maradtunk volna le?"A friss európai promó-kör tapasztalatairól:

"Az ember megtudja állapítani, amikor csak úgy fényesítik a seggét, de az európai sajtó valóban eldobta magát az anyagtól. Nem tudták visszatartani az extázisosságukat. Ott vagyunk ezzel az albummal, ahol lennünk kell."A címadó dalról, amit King HannemAnthemnek is nevez:

"Az ötlet a Slayeren alapszik. A Slayerben nincs megbánás, mindig is ilyenek voltunk. Azt mondtam, hogy 'Tudod mit? Írnom kéne egy dalt arról, hogy Jeff hogyan látta a világot, mert ahogy ő látta, az pontosan az volt, ahogy a Slayer is látta. Plusz egy kis 'jeffizmus'... Egyszerre volt könnyű és nehéz. A nehéz az volt benne, hogy igazságot szolgáltassunk vele, nem akartam csak úgy összedobni valamit. Azt akartam, hogy tömör, erős legyen, és olyan mély, amennyire csak lehetséges, de anélkül, hogy túl személyes lenne."King azt is mondta, hogy nem érzi úgy Jeff szelleme vezetné a bandát.

"Jeff kukactáplálék. Amikor meghalsz, a mocskos földbe kerülsz. Efelől nincs kétség. A kétség az agnosztikusokra jellemző. Én nem vagyok agnosztikus."


 

SLAYER - When The Stillness Comes (új dal, 2015)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS