EKTOMORF - Készül az új album, jelentés a stúdióból

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 11. (csütörtök) 17:56

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.

Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. Laci egy stúdiós beszámolót küldött most nekünk, a mellékelt fotón ő látható Tue Madsen és Farkas Zotya társaságában.


Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaMasszív, és alakul
Készülőben az új Ektomorf lemez

Egy intenzív próbaidőszak után, melyben végleges formát kaptak az új dalok, június első napjaiban érkezett a mezőkovácsházi Ektomorf-bázisra az a Tue Madsen, aki 2003 óta dolgozik együtt Farkas Zoliékkal, s olyan bandák lemezeinél működött közre, mint a Sick Of It All, a Moonspell vagy a Mnemic.

A neves dán producer irányításával zajló munka előreláthatólag két hétig tart, s az aarhusi keverést követően ősszel meg is jelenik a zenekar 13. lemeze.

Ami elég kemény lesz. A demót már ától cetig átpörgettük, ott nem volt mellébeszélés, s noha akkor alapvetően Ipaddel rögzített felvételeket hallottam, sütött az energia a dalokból, és tudható volt, hogy az ESP-től kapott új gitár és az új MESA erősítő hamar el fogja csendesíti a kétkedőket.

Most már tanúsíthatom, hogy a nyolchúros tankszínű Viper magas szinten vizsgázik ezekben a napokban, egész egyszerűen soha nem volt még ilyen erős az Ektomorf-hangzás. 'I’ve never heard a guitar sound like this', hangzik el például ez a mondat, mert a társalgás nyelve természetesen angol.

A dobfelvétel négy nap alatt letudva, beléptemkor az utolsó simításokat végezték rajta. Hová léptem be? Az Ektomorf-bázis Zoliék Táncsics utcai házának udvarán áll, s egy kétosztatú próbatermet és stúdiót kell érteni rajta, tele Ektomorf-relikviával, poszterekkel, képekkel, szobrokkal, ezekben a napokban pedig főleg hangszerekkel. A basszusgitáron a sor: hamar kiderül, a két típus közül a Tom Araya-modell a nyerő, ez fog szólni a lemezen, a hangzása fémes, mégis mély és telt: gonosz.

Bár akad jól hűtött sör, józan és szisztematikus munka folyik: a srácok nem sok mindent bíznak a véletlenre, már most tisztázzák, hogy a lemezbemutató turné minden apró részletét le kell beszélni szeptember elejére. Megtudom azt is, hogy a Cannibal Corpse gigászi frontembere, George Fisher készen áll a közös munkára, a demó a gépén, s amint bandája letudja az európai turnét, hazaérve felhörgi a vokált.

Lord Nelson, Danko Jones és Chris Machado után tehát újabb nemzetközi nagyágyú színesíti az aktuális Ektomorf-anyagot. Nagyon nem mindegy, milyen a hírünk a világban – most egy kicsit ilyen is, nem árt tudni róla.

Szülinap, könyv, minden eddiginél durvább és súlyosabb lemez – 2015: az Ektomorf éve. Érdemes kivárni. Kemény lesz.

(Kiss László)

  

Hozzászólások

[015946]
hanaura
Magyarországon ez a 'I’ve never heard a guitar sound like this'-ezés annyira komikus.....talán egyszer leesik. A lemezt , könyvet mindenesetre én is várom ! :)
[015940]
Manowar
A lemezt is és a könyvet is nagyon várom.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ICED EARTH - Jon Schaffer péntekig biztosan rács mögött marad
2021. január 21. (csütörtök) 08:36

Péntekig biztosan rács mögött marad az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer, aki vasárnap délután adta fel magát az amerikai hatóságoknak. Ismert, hogy január 6-án Jon Schaffer is behatolt a tüntetőkkel a washingtoni Capitolium épületébe. Aznap több száz Trump-párti tüntető tört be az amerikai törvényhozás épületébe, ahol akkor az elektori szavazatok hivatalos megszámlálását végezték, hitelesítve Joe Biden győzelmét. A zavargás kapcsán Jon Schaffer ellen is büntetőeljárás indult és péntekig bizonyosan a Marion megyei börtön lakója marad, az amerikai kormány helyi ügyvédei pedig arra kérik a bírót, hogy utasítsa el a zenész óvadék ellenében történő szabadon bocsátását. A Wish-TV beszámolója szerint az FBI úgy véli, hogy Schaffer egyike volt azon rendbontóknak, akik medveriasztó gázspray-t használtak a Capitolium rendőrsége ellen. Schaffer mindkét csapata, az Iced Earth és a Demons & Wizards is...

ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno
ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno

Eredetileg ősszel adta volna ki az új albumát a power metalos német Orden Ogan, végül azonban csak márciusban jön majd ki a Final Days lemez, egészen pontosan március 13-án.   A...

WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers
WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó...

ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies
ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies

Dead Butterflies címmel már a február végén érkező új album harmadik lemezelőzetes dalát is bemutatta a brit Architects. Az új nótát kísérő látványos videót a londoni Royal...

TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip
TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip

Ahogy korábban már beszáűmoltunk róla, a nyíregyházi Tortuga is ott lesz A Dal 2021 versenyben, most pedig meg is ismerkedhetsz a "tornacipős rock'n'rollerek" dalával. A Törnek az ablakok...

FOO FIGHTERS - Hivatalos klip az új dalhoz: Waiting On A War
FOO FIGHTERS - Hivatalos klip az új dalhoz: Waiting On A War

9 dallal és Medicine At Midnight címmel érkezik majd az új Foo Fighters album február 5-én. A klippel kísért Shame Shame volt az első előzetes daluk, a második kedvcsináló új...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS