EKTOMORF - Készül az új album, jelentés a stúdióból

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 11. (csütörtök) 17:56

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.

Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. Laci egy stúdiós beszámolót küldött most nekünk, a mellékelt fotón ő látható Tue Madsen és Farkas Zotya társaságában.


Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaMasszív, és alakul
Készülőben az új Ektomorf lemez

Egy intenzív próbaidőszak után, melyben végleges formát kaptak az új dalok, június első napjaiban érkezett a mezőkovácsházi Ektomorf-bázisra az a Tue Madsen, aki 2003 óta dolgozik együtt Farkas Zoliékkal, s olyan bandák lemezeinél működött közre, mint a Sick Of It All, a Moonspell vagy a Mnemic.

A neves dán producer irányításával zajló munka előreláthatólag két hétig tart, s az aarhusi keverést követően ősszel meg is jelenik a zenekar 13. lemeze.

Ami elég kemény lesz. A demót már ától cetig átpörgettük, ott nem volt mellébeszélés, s noha akkor alapvetően Ipaddel rögzített felvételeket hallottam, sütött az energia a dalokból, és tudható volt, hogy az ESP-től kapott új gitár és az új MESA erősítő hamar el fogja csendesíti a kétkedőket.

Most már tanúsíthatom, hogy a nyolchúros tankszínű Viper magas szinten vizsgázik ezekben a napokban, egész egyszerűen soha nem volt még ilyen erős az Ektomorf-hangzás. 'I’ve never heard a guitar sound like this', hangzik el például ez a mondat, mert a társalgás nyelve természetesen angol.

A dobfelvétel négy nap alatt letudva, beléptemkor az utolsó simításokat végezték rajta. Hová léptem be? Az Ektomorf-bázis Zoliék Táncsics utcai házának udvarán áll, s egy kétosztatú próbatermet és stúdiót kell érteni rajta, tele Ektomorf-relikviával, poszterekkel, képekkel, szobrokkal, ezekben a napokban pedig főleg hangszerekkel. A basszusgitáron a sor: hamar kiderül, a két típus közül a Tom Araya-modell a nyerő, ez fog szólni a lemezen, a hangzása fémes, mégis mély és telt: gonosz.

Bár akad jól hűtött sör, józan és szisztematikus munka folyik: a srácok nem sok mindent bíznak a véletlenre, már most tisztázzák, hogy a lemezbemutató turné minden apró részletét le kell beszélni szeptember elejére. Megtudom azt is, hogy a Cannibal Corpse gigászi frontembere, George Fisher készen áll a közös munkára, a demó a gépén, s amint bandája letudja az európai turnét, hazaérve felhörgi a vokált.

Lord Nelson, Danko Jones és Chris Machado után tehát újabb nemzetközi nagyágyú színesíti az aktuális Ektomorf-anyagot. Nagyon nem mindegy, milyen a hírünk a világban – most egy kicsit ilyen is, nem árt tudni róla.

Szülinap, könyv, minden eddiginél durvább és súlyosabb lemez – 2015: az Ektomorf éve. Érdemes kivárni. Kemény lesz.

(Kiss László)

  

Hozzászólások

[015946]
hanaura
Magyarországon ez a 'I’ve never heard a guitar sound like this'-ezés annyira komikus.....talán egyszer leesik. A lemezt , könyvet mindenesetre én is várom ! :)
[015940]
Manowar
A lemezt is és a könyvet is nagyon várom.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Májusban jön a dánok új albuma, új dal és klip: Turn Up the Rage
2021. április 14. (szerda) 15:03

X címmel május 7-én lát napvilágot a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Turn Up the Rage dallal lehet ismerkedni. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - Turn Up the Rage (a 2021-es X albumhoz) ARTILLERY - In...

DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void
DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void

Churches Without Saints címmel június 4-én jelenik meg a veterán teuton black/thrash alakulat, az 1988-ban alakult Desaster kilencedik albuma. A 2016-os The Oath Of An Iron Ritual lemez...

AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes
AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes

Október végén egy önéletrajzi könyvvel jelentkezik az AC/DC frontembere, Brian Johnson. A The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black című könyv október 26-án...

H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban
H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a...

MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy
MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy

A Rolling Stones frontembere egy vadonatúj klipes dallal ünepelte meg a brit lezárások feloldását. Az Eazy Sleazy dalban Mick Jagger énekel és gitározik, Dave Grolh pedig dobok, gitározik...

VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains
VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains

Wild North West címmel április 30-án jelenik meg a black metal egy dallamosabb vonalát képviselő norvég Vreid kielncedik albuma, és a 2018-as Lifehunger lemez utódjáról pedig már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS