II. NORDIC METAL NIGHT - Klipelőzetes barbár himnusz a Heroic-tól

Kylfingar, Heroic, Maeotis és Huntroll - április 11

2015. április 9. (csütörtök) 19:28 | utoljára módosítva: 2015. április 9. (csütörtök) 19:41

A tavalyi pagan, folk, viking metal rendezvény sikerén felbuzdulva most szombaton, április 11-én ismét megrendezésre kerül a Nordic Metal Night, ezúttal a budapesti KVLT-ban.


A fellépő csapatok egyike, az epikus pogány death metalt játszó Heroic hamarosan videóklippel együtt mutat be egy új dalt. A Barbarian Hymn előzetese már meg is érkezett!


A II. Nordic Metal Night várható menetrendje:
19.00 - kapunyitás
20.00 - Huntroll
21.00 - Heroic
22.00 - Kylfingar
23.00 - MaeotisA koncert Facebook oldala


HEROIC - Barbarian Hymn (dal- és klipelőzetes, 2015) 


"Szinte napra pontosan egy évvel az első rendezvény után, április 11-én ismét megrendezésre kerül Budapesten az északi gyökerű fémzene hazai zászlóvivőit felsorakoztató Nordic Metal Night!

Az ősi isteneknek bemutatandó áldozati szertartásnak ezúttal a Fényes Adolf utcai KVLT (ex-Vörös Yuk) ad otthont. Ezen a szombat estén négy egymással közeli rokon, mégis kicsit más és más műfajban utazó zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt nagyjából egy-egy órás koncertekkel. Az irányvonal pedig nem más, mint a méltán népszerű folk/pagan stílus, melynek középpontjában a régi korok dicsősége, történelme, mondavilága áll.

Az estét a stílusirányzat elismertségéért a 2000-es évek elején igen sokat tevő Finntroll magyar hangja, a Huntroll nyitja. A blackes beütésű folk metal klasszikusait méltó módon színpadra varázsoló fővárosi horda már sokszor bizonyított, ezúttal is kitűnő és mozgalmas felvezetőre számíthatunk.

A csűrdöngölés után szigorúbb téma következik: epikus csaták sok-sok vérontással és mészárlással, a szintén budapesti Heroic tolmácsolásában. A pogány death metal zenekar tagjai olyan jól ismert bandákban működtek közre korábban, mint a Sear Bliss, a Bornholm vagy a Bloodrainbow, e néven pedig többek között az Amon Amarth és a Cattle Decapitation előtt zúztak, ennél többet pedig talán nem is kell mondani.

Ezt követően jeges északi vizekre evezünk, de a csataterektől nem távolodunk el: a jelenleg második nagylemezén dolgozó Kylfingar csap majd a húrok közé. A jászsági viking metal banda rövid pályafutása alatt komoly rajongótáborra tett szert és többek között felléptek már az Ensiferum, az Eluveitie, a Heidevolk vagy épp a Skálmöld társaságában. Erre a koncertre új dalokkal is készülnek, így betekintőt nyerhetünk a készülő anyagba is.KYLFINGAR - Észak népe (a 2014-es Halhatatlanok albumhoz)

 


Az estét első kislemezének, az Avarok Gyűrűje prezentálásával a Maeotis zárja. A feltörekvő debreceni pogány metal csapat a Kárpát-medence és őseink múltját eleveníti fel dalaiban, ötvözve a történelmi témákat a hun és magyar mondavilággal, hazai ízeket csempészve a nordikus alapú fémzenébe.MAEOTIS - Vágta (a 2014-es Avarok Gyűrűje EP-ről)


 


Az ősi istenek oltárán az áldozat mindössze 1000 forint, ezzel az összeggel pedig a zenekarokat támogatjátok! A korai kapunyitás azt is lehetővé teszi, hogy a csapatok sikeréhez egyéb módon, CD-k vagy pólók vásárlásával is hozzájáruljatok még a koncertek kezdete előtt!

A rendezvény házigazdája a Folk Metal Hungary, a grafikát a FreddyArt készítette."

 

Hammer TV

 
THE CRAZY ROGUES - Új album a veszprémi zsiványoktól: Advanced Roguery
2021. október 27. (szerda) 18:35

Advanced Roguery címmel megjelent és végig is hallgatható a "keltapunk" vonalas veszprémi The Crazy Rogues új lemeze. "Az új lemezünket egy négyéves munka előzte meg, hiszen a legutóbbi, még 2017-ben kiadott kislemezünk idején elhatároztuk, hogy a következő anyagunk már a nagylemez lesz. A dalok lassan álltak össze, sokat csúszott a projekt, de nem akartuk elkapkodni. 2019-ben a Grenma stúdióban, Botlik Matyinál felvettünk kísérleti jelleggel három dalt, ezeket egyenként ki is hoztuk. A közös munka annyira bejött, hogy végül idén tavasszal a nagylemez többi dalát is nála rögzítettük. A három korábbi dalt újra maszterelve tettük fel az albumra. A lemezbemutató koncertünk október 29-én lesz az Analog Music Hall kistermében, ahol a Weinkillers (ethno-punk) és a debütáló Visszaesők (folk punk) lesz a két vendégünk."     www.facebook.com/TheCrazyRoguesBand “A 12 dal jól bemutatja a zenekar...

CARCASS - "Túl butának éreztem a szokásos sátános, belezős szövegeket"
CARCASS - "Túl butának éreztem a szokásos sátános, belezős szövegeket"

Ha azt vesszük, hogy 17 évet vártunk a Carcass visszatérő albumára, nem is tűnik olyan soknak az a nyolc év, ami a Surgical Steel lemez óta eltelt. Az egykori goregrind-úttörők a...

K.K. DOWNING - "Ez az én örökségem is, ebből engem nem lehet kizárni"
K.K. DOWNING - "Ez az én örökségem is, ebből engem nem lehet kizárni"

Sermons Of The Sinner címmel a hónap elején jelent meg a debütáló albuma annak az új metal bandának, a K.K.'s Priestnek, amit az ex-Judas Priest gitáros, K.K. Downing az utóbbi években...

AEPHANEMER - Szimfonikus melo-death, klippel a novemberi album második dala: Antigone
AEPHANEMER - Szimfonikus melo-death, klippel a novemberi album második dala: Antigone

A Dream Of Wilderness címmel november 19-én jelenik meg a szimfonikus, melodikus death metalt játszó francia Aephanemer harmadik albuma, a 2019-es Prokopton lemezük (kritika itt) utódja,...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS