MEGADETH - Most már hivatalos: Kiko Loureiro az új gitáros

Nem vendégként játszik a lemezen, hanem a Megadeth tagja lett

2015. április 3. (péntek) 06:58 | utoljára módosítva: 2015. április 3. (péntek) 07:04

Vasárnap óta már tudjuk, hogy az új Megadeth lemezt - session-jelleggel - a Lamb Of God ütőse, Chris Adler dobolja fel, és ahogy korábban sejthető volt, most már az is hivatalos, hogy a brazil Angra gitárosa, Kiko Loureiro lesz a csapat másodgitárosa.


Ami újdonság ebben a hírben, hogy Kiko hivatalosan is a Megadeth tagja lett, azaz nem vendégként játszik a lemezen. Emiatt minden bizonnyal az Angrából ki is kell szállnia.Dave Mustaine így fogalmazott Kiko csatlakozása kapcsán:

"Először úgy 8 éve találkoztam Kiko-val, amikor a japán Burrn! magazin számára készült egy címlapfotónk. Fogalmam sem volt, hogy kicsoda, azt leszámítva, hogy hihetetlenül tehetséges, és hogy a Burrn! stábja nagy elismeréssel vélekedik róla. Azóta persze világossá vált számomra is, hogy micsoda gitárvirtuóz, a tehetsége és játékának mélysége engem is rabul ejtett. Nagyon kevés egykori Megadeth zenész rendelkezik olyan érzéssel és képességgel, mint Kiko. És ahogy Frank Sinatra is mondta: 'a java még hátravan'!"
Közben egy friss interjúban Marty Friedman elismerte, hogy az utóbbi hónapokban számos alkalommal egyeztetett Dave Mustaine-nel, és hogy folytak próbálkozások azzal kapcsolatban, hogy visszatérjen a bandába.


"Volt ilyen, volt ilyen, de igazán nincs okom arra, hogy visszamenjek, akár most, akár bármikor. Ha volna rá ok, akkor elgondolkodnék rajta, de pusztán az, hogy egy tag kiszállt onnan, számomra még nem elegendő ok. Ennél jobbra volna szükség.

Mindig is jóban voltam Mustaine-nel. Nincs vele problémám. De néha olyan mókásakat mond. Számomra ő nem egy nehéz egyéniség. Úgy értem, hogy tíz éven át jól kijöttünk egymással, amikor a bandában voltam, nem voltak problémák. Szóval, egyáltalán nem tartom őt nehéz egyéniségnek."


Arról, hogy valóban amiatt szállt-e ki annak idején a Megadethből, mert belefáradt, hogy ugyanolyan típusú zenét kellett játszania:


"Ez volt az okok egyike. Úgy értem, hogy az a rajongókkal szembeni tiszteletlenség, ha olyan zenét játszol, amiben már nem igazán hiszel. Amikor felmerült bennem a kilépés gondolata, már nem hittem abban a zenében. Untam magam, nem voltam boldog. Akkor is szerettem gitározni, de úgy gondoltam, hogy a zene túl régivágású, nem tart sehová, nem fejlődik, szóval untam magam. De továbbra is elfogadtam az emberek pénzét, azokét, akik megvették a koncertbelépőt, meg minden másért is elfogadtam a pénzt. És úgy éreztem, magamban, hogy ez tiszteletlenség a rajongókkal szemben. Olyan koncerteket érdemelnek, ahol mindenki száz százalékosan zenél, és a vége felé én már nem éreztem így."Ami az új Megadeth gitáros, Kiko Loureiro volt csapatát, az Angrát illeti, nehéz helyzetbe kerültek, hiszen januárban adták ki a legfrissebb albumukat. Ennek ellenére nagyon drukkolnak Kiko-nak:


Rafael Bittencourt gitáros: "Ó, ember! Még mindig bizsereg a csigolyám! Kiko a Megadethben! Hűha! Micsoda büszkeség! Sok-sok éve ismerem őt, és jobban megérdemli ezt az óriási lehetőséget, mint bárki más. Mindig is azt szoktam mondani, hogy a kapcsolatunk fivéri, szóval mindig a legjobbakat kívánjuk egymásnak.

Kiko egy nagyon komoly karriert futott be eddig is, roppant tehetséges srác. És ez a brazil metal számára is hatalmas fegyvertény. Ami történt, azt ünnepelni kell. Hasznára válik az Angrának is, meg az összes brazil bandának, hiszen figyelmet kap az itteni színtér, és általában is figyelmet kapnak a brazil musikusok.

Ami az Angra dolgait illeti, Kiko nyilván teljesíti majd a korábban vállalt kötelezettségeit, és mindig is a családunk tagja marad. Nyilván nem fog teljesen hátat fordítani annak, amelynek felépítésébe annyi mindent beleölt. Biztos vagyok benne, hogy egy csomó mindent fogunk még közösen csinálni, akár az Angrában, akár azon kívül." 


Felipe Andreoli (Angra basszusgitáros): "Amikor Kiko felhívott azzal, hogy elmegy a Megadeth meghallgatásra, teljesen padlót fogtam! A barátom és társam, akivel 14 éve zenélek együtt, egy olyan zenekarhoz csatlakozik, amelynek óriási szerepe volt a zenésszé válásomban... Ilyen hírt azért nem kap minden nap az ember! Egyből az jutott eszembe: 'Hű, akkor a Megadeth nagyon jó kezekbe került'.

Kiko a kivételes tehetsége és profizmusa révén a világ bármelyik zenekarába bekerülhetne. Magam is rengeteget tanultam tőle az évek során. Akárcsak korábban az Angra, most a Megadeth is szerencsésnek mondhatja magát, hogy Kiko a gitáros. Egy világszínvonalú brazil tehetség.

Nagyon büszke vagyok a barátomra és csakis a legjobbakat kívánom neki! Ez egy csodás utazás kezdete Kiko számára, aki legendákkal fog együtt nyomulni. Egy olyan helyre került, amit megérdemelt."

Hammer TV

 
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
2021. október 27. (szerda) 14:36

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a Scarred Grandeur dal. Thulcandra: "Egy hátborzongatóan hideg dallamokkal, jeges vibrálással és a svéd legenda, Dan Swanö által az Unisound stúdióban készített produkcióval térünk vissza! A hat év utáni első albumon a tiszta black & death metal esszenciáját ünnepeljük, minden eddiginél több ikergitárral és blastbeatekkel. Az A Dying Wish megjelenését követően Európa-turnéra indulunk majd, hogy alaposan megzúzzunk minden hűséges rajongónkat és támogatónkat." A többek között az Obscurából és a Death DTA-ből ismert Stefan Kummerer csapata eredetileg még 2003-ban alakult, de egy sajnálatos haláleset miatt csak 2008-ban éledt újjá a csapat. A Thulcandrához 2014-ben csatlakozott Erebor dobos (Secrets Of The Moon,...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS