HAVANCSÁK GYULA - "Ha ránk támad a halál..."

Az Impact Metal Channel interjúja Hjules mesterrel

2015. március 26. (csütörtök) 08:56

Havancsák Gyula, azaz Hjules az egyik legjobb hazai metal grafikus, akinek munkái - lemezborítók, pólóminták stb. - külföldön is keresettek (Annihilator, Destruction, Grave Digger...), legutóbb például a csatametalos Ensiferum kérte fel Julest arra, hogy készítse el a One Man Army album borítóképét. A mellékelt fotón a nemrég Budapesten járt Ensiferum látható Gyulával.


Az Impact Metal Channel legfrissebb videóinterjúja Havancsák Gyulával készült, és máris meglesheted!

 

Az Impact Metal Channel számára két Dublinban élő magyar metal és rock fanatikus készíti az  interjúkat, Bartha Tibor Attila és Kuczogi Boglárka.

Az Impact Metal YouTube csatornáján az összes interjújukat megtalálod:
www.youtube.com/user/IMPACTmetalchannel

www.facebook.com/IMPACTmetalchannel
HAVANCSÁK GYULA - Az Impact Metal Channel interjúja
www.hjules.com

Hozzászólások

[015382]
Beavis
Manowar: biztos van olyan, aki kiszel tüncikét is örömmel döngeti, ízlés dolga. Ha szerinted jó az annihilator, akkor hajrá, hallgasd egészséggel.
Lehet, hogy én csak egy vagyok a sok metal rajongó közül, így statisztikailag nem számít a véleményem, illetve az, hogy megveszem-e az adott banda kiadványait vagy elmegyek-e egy koncertre, de azt ne felejtsd el, hogy a tenger is cseppekből áll. Nem véletlen, hogy az utóbbi időben több magyar banda is bejelentette, hogy "bizonytalan időre felfüggesztik a működésüket", ami kb egyenlő azzal, hogy esély sincs arra, hogy visszatérjenek.
Winternight: szerinted igen, szerintem meg nem. Semmi extra nincs ebben a csapatban, sem a gitártémákban.
Arról nem én tehetek, hogy b*ssza a csőröd az őszinte, szókimondó beszéd. Ha csak pozitív visszajelzéseket kapna egy csapat, akkor aligha akarnának fejlődni. Főleg kis hazánkban.
melinda: na mi van kisgyerek? Irigykedsz, hogy senki sem foglalkozik veled?
[015380]
Melkor
Mondjuk azt el kell ismernem, hogy Beavis jól állta a sarat, ha troll is a keményebb fajtából való.
[015378]
Melkor
én csak azt nem értem, hogy miért kell ezzel a bévisszel ennyit foglalkozni, nyilvánvaló, hogy csak figyelmet akart, amit azt hiszem minden várakozását felülmúlóan meg is kapott, szerintem le se kéne szarni a hozzányögéseit , de úgy látom egyesek nagyon vevők erre a fazonra, szerintem barátkozzatok is össze
[015375]
Winternight
Aki az Annihilatorra azt mondja, hogy nem igényes zene, az szerintem rossz helyen jár. Jeff Waters simán az egyik legjobb gitáros a thrash/power műfajban. Persze nem minden lemezük egyformán jó, de azt senki ne mondja, hogy nem igényes.
És látod, már megint nem bírtad ki, hogy ne magyarozzál egyet.
Ami a tiszteletet illeti, azzal az a probléma öcsém, hogy téged senki nem tisztel meg semmivel. Nagyjából egy csótány és egy csatornapatkány szintjén lévőnek tekintenek a normálisan - akár vitázva is - fórumozni akarók a hozzád hasonló trollokra. Az internet szabadsága hozta magával a magadfajta kiirthatatlan söpredéket. Mindenhol ott vagytok, már a legelső hozzászólásaitokkal elterelitek a szót a cikk valós témájáról, hogy veszekedést generáljatok. Ha én lennék az oldal szerkesztője, már rég kibasztalak volna innen.
[015374]
Manowar
Na, ezért mondtam, hogy partalan egy ilyen vita, mert kétlem, hogy akad olyan zenekar, aki pl. téged szeretne megtisztelni... Azért annyi még, hogy az Annihilator sem az aktuális trendeket követte soha. És szerencsére sokan vagyunk, akik örömmel hallgatjuk őket, illetve más általad nem sokra tartott zenekarokat. De nincs harag, szükség van az olyan véleményekre is, mint a tiéd... csak a helyedben én azokat megtartanám magamnak :)
[015373]
Beavis
A tisztelet a lényeg, szóval ha az általad említett zenekarok megtisztelnek pl engem azzal, hogy olyan lemezeket adnak ki, amiket valóban érdemes végighallgatni, akkor az ő nevüket is nagy kezdőbetűvel írom majd.
Lemmyék pedig hitelesek, nem akarnak megfelelni az aktuális trendnek és a saját stílusukon belül korszakalkotók. A 2 perces gitárszólók meg a 10 perces eposzok még nem feltétlenül jelentik az igényességet, ahogy ezek hiánya sem jelenti azt, hogy igénytelen lenne az adott zenekar.
[015371]
Manowar
Beavis, az hogy az Annihilatort kis kezdőbetűvel írod, illetve az általad igénytelennek titulált zenekarkoat, zenészeket, nem gyerekes egy kissé? Azt azért áruld már el, hogy számodra a Motörhead miért tartozik az igényes zenék közé? Ne érts félre, én nagyon szeretem a zenéjüket, de azt nem mondanám rájuk, hogy iszonyú progresszívak vagy változatosak lennének az albumaik. De tőlük nem is ezt várja az ember.
[015370]
Beavis
Ha az annihilator zenéje olyan minőségű lenne, mint a Gyula által készített borítók, akkor egy rossz szót sem szólnék rájuk. Mondjuk ez a zombis-élőhalottas téma az utóbbi néhány évben nagyon felkapott lett, de ez legyen a legnagyobb baj a borítókkal.
[015368]
vinylfanatic
Ez a srác egy zseni !!!!!!!!!!
[015367]
cactusclone
Micsoda fricska Manowar! :)Ez szép találat volt!
[015363]
Manowar
Igaz, rá is büszkék lehetünk. Pl. a legutóbbi Annihilator-borítót is ő készítette, sőt Annihilator-póló van rajta az interjú során is...
[015362]
Beavis
Végre egy magyar, akire valóban büszkék lehetünk.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS