GRAND MEXICAN WARLOCK - Tagcserék miatt a szombati buli után pihenő jön

A Corvintetőn lép fel hat hazai brigád

2015. március 12. (csütörtök) 07:55 | utoljára módosítva: 2015. március 12. (csütörtök) 08:01

Szombaton, március 14-én a Corvintetőn játszik hat hazai banda: Grand Mexican Warlock, Shell Beach, SONYA, Makrohang, Wasted Struggle, Rosa Parks.
(Fotó: Benke Hunor)


A pár napja két sikeres osztrák bulit adó Grand Mexican Warlocknál a szombati koncert után egy kisebb pihenő jön, ugyanis tagcserékre kényszerülnek. Pap "Page" Dávid helyén most Nagy Dávid (Óriás) segít ki (egyes lekötött bulikon pedig Szabó Laci dobol), de kiszáll a csapatból Maksi Csaba gitáros is.


"A szakítás - mint minden hasonló helyzetben - fájdalmas volt, de baráti szellemben zajlott. A barátságot továbbra is szeretnénk ápolni, mindketten kitörölhetetlen részei a GMW-sztorinak, illetve biztosak vagyunk abban is, hogy Csabiról és Page-ről is rengeteget fogunk még hallani!

A lekötött koncertek nem maradnak el, Egerben és a Corvintetőn az Óriásos Nagy Dávid segít ki minket, Szarvason és Szegeden pedig Szabó Laci üti a bőröket, illetve mind a négy bulira elkísér minket még utoljára szeretett Csabikánk."

www.facebook.com/grandmexicanwarlock


A szombati koncert Facebook oldala


"A hazai keményzenei színtér bőven kecsegtet izgalmas előadókkal, akik egyszerre képesek arra, hogy felszínre hozzák az ember vad, ösztönös oldalát, ugyanakkor a féktelen tombolás mellett lehetőséget adjon arra is, hogy bemutassa, mennyiféle réteg, aprólékosság, mennyi árnyalat lehet egy-egy dalban. Most egy este alatt átélhető mindez, ugyanis a honi rock, post-rock és hardcore színtér legkiválóbb zenekarai lépnek fel a Corvintetőn!

A koncertek – csak úgy, mint egy fesztiválon – párhuzamosan mennek a kis- és a nagyteremben, míg utóbbi szüneteiben Vanis ügyel a kellő zajszintre, addig a koncertek után PUN-DMC és Spanish Wax felel a hangulatért.

Nagyterem:


GRAND MEXICAN WARLOCK - Pont egy éve jelentették meg a Hell Sweet Hell című nagylemezt, mellyel besöpörték Az év albumának járó Gumizsiráf­díjat és Fonogram jelölést is kaptak. Az immáron öt éve működő GMW erőteljes, sodró, progresszív dalaival dönti le a lábáról és készteti masszív 'bólogatásba' a közönséget. Figyelem, a Grand Mexican Warlock tavasszal kicsit takarékra teszi a budapesti koncertezést, így aki nem bírja ki pár hétnél tovább GMW koncert nélkül, annak most érdemes betáraznia az élményből!

SHELL BEACH - A dallamos post-hardcore bandára nem csak a hazai ínyenc közönség, de a külföldi hardcore rajongók is felfigyeltek. This Is Desolation című második nagylemezük a német Redfield Digital Records gondozásában jelent meg tavalyelőtt, majd több külföldi és hazai fesztivál után első magyar zenekarként léptek fel a Groezrockon, Európa egyik leghíresebb hardcore/punk fesztiválján ősszel viszont már az Enter Shikarival turnéztak Közép-Európában. A mozgalmas időszakot lezárva a zenekar az elmúlt hónapokat számírással töltötte, így a turné óta most hallhatóak először Budapesten.

SONYA - A zenekar tavalyelőtt bukkant fel a hazai színpadokon. Kitchenfloor című számukat és a hozzá készült látványos klipet hamar megszerette a közönség és a szakma is, melynek elismeréséül tavaly a Viva Comet legjobb videóklipjének járó díját is bezsebelték. A post­-rock banda tagjai a hardcore és metal színtér zenészei közül verődtek össze, ősszel pedig megjelent Celine Gibassier című bemutatkozó EP-jük is.


Kisterem:

MAKROHANG - A csapat 'jazz for metalheads'-ként jellemzi a zenéjét, ennél találóbb címkét pedig aligha ragaszthatnánk az instrumentális trióra. Zenei laborjukban ugyanis a noise- és a post-rock lép reakcióba a kísérletezős jazz cuccokkal, létrehozva ezzel 2014 egyik legerősebb főzetét, a Maxrebo EP-t.

WASTED STRUGGLE - Zenéjk az évek során egyre sötétebb és sötétebb lett. Torpedószerű gitárfutamokkal súlyosbított metal muzsikájukat eddig a Guillotines és a Plaguebringer EP-k és két split anyag őrzi, most készülő új számaik azonban várhatóan egy hosszabb kiadvány formájában fognak megjelenni.

ROSA PARKS - A győri zenekar az elmúlt öt év egyik legkitartóbb és legőszintébb hazai underground színfoltja, akik a kezdeti dalok post­-rockos lebegéséből egy sokkal matekosabb, izgalmasabb hangzásvilágra tettek szert az utóbbi időben."

Helyszín:
Corvintető, Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
2015. március 14.
Belépő: 1000 Ft.
Kapunyitás: 20h, start: 21h.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS