WITCHER - Csendes domb címmel jön a szombathelyi black duó új albuma

Egy orosz kiadónál jelenik meg a második lemez is

2015. március 8. (vasárnap) 08:52

A Witcher néven ismert, 2010-ben alakult szombathelyi black metal duónak hamarosan megjelenik a második nagylemeze.


A Csendes domb címet viselő anyag a 2013-ban kiadott debütáló album, a Boszorkánytánc folytatása lesz, és az orosz Dark East Productions gondozásában lát majd napvilágot.

A Boszorkánytáncot is egy orosz kiadó jelentette meg, a Mercy Despise. A Neubauer Roland (Vrag) gitáros, énekes és programozó, valamint Gere Karola billentyűs (ex-Trollheimen) alkotta duónak az első album előtt két demója, két split-anyaga és egy EP-je készült.


Amíg az új albumról friss hír nem érkezik, hallgasd meg a Witcher legutóbbi dalát (A Kísértetsereg), ami a tavalyi Hammerstorm Vol. 3 válogatáson jelent meg.www.facebook.com/witcherband
 


WITCHER - A Kísértetsereg (a 2014-es Hammerstorm Vol. 3. válogatásról) 
 

Hozzászólások

[015173]
Beavis
Bizonyos értelemben minden zene rétegzene. Értelemszerűen a black metalnak más a célközönsége, mint mondjuk egy Red Hot Chili Peppers-féle soft rocknak. Azonban figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a blacken belül is többféle irányzat létezik. Én pl nagyon szeretem a Dimmu Borgir által képviselt progosabb/szimfónikus stílust, főleg azokat az albumokat, ahol Vortex és Mustis is a csapat tagja volt. De bejön a Satyricon is, viszont akármennyire szentségtörés is, az immortal vagy a gorgoroth nem tetszik.
[015165]
Winternight
A black metal egy rétegzene. Van aki át tudja érezni a hangulatát, van aki nem. Az ilyen csapatok nem tömegeknek zenélnek, hanem a zenéjükre fogékony nem túl széles rétegnek. De ugyanez elmondható a funeral doomról is.
Én sok hasonló zenét hallgatok, és a baráti, ismerősi körömben is sokan kedvelik ezeket a műfajokat. Ez attól is függ, hogy milyen körökben mozog az ember.
[015161]
Csabika
duedhel: ha megengedsz egy megjegyzést, nem is mondtam ilyet, hogy bárki azt állította volna, "hogy az én baráti/haveri/ismerősi stb. körömben bárki is hallgat ilyet.
Egyszerűen puszta kiváncsiságból kérdeztem rá erre a dologra, mert én nem ismerek senki olyat aki szeretné ezt a stílust, én sem szeretem, mert fura, fura a hangszerelés, fura a hangzás, egy értelmezhetetlen massza számomra.
Egyszerűen érdekelt, hogy van-e ennek közönsége.
[015159]
duedhel
Csabika: ha megengedsz egy megjegyzést, senki nem állította, hogy a te baráti/haveri/ismerősi stb. körödben bárki is hallgat ilyet. Ettől függetlenül még igen, sokan hallgatnak ilyen zenét.
Én például imádom az epikus doom metalt, és a neten keresztül van rálátásom arra, hogy milyen (masszív) underground köröknél megy ez a stílus, viszont ha mondanom kéne kb. 10 embert a személyes ismeretségi körömből, aki szintén szereti az epikus doomot, bizony bajban lennék.
Amúgy továbbra is azt mondom, ha nem érdekelne senkit, nem is alakulnának ilyen bandák. Viszont már eleve azok, akik ilyen zenekart alapítanak, - nagy valószínűséggel - hívei és hallgatói az adott stílusnak. És mint tudjuk, black metal zenekarokkal a világ minden táján "Dunát lehet rekeszteni".
[015156]
Csabika
Hát nem tudom, az én környezetemben nem igazán ismerek olyat akinek tetszik ez a stílus. Pedig rohadt sok rocker barátom, haverom van.
[015152]
Manowar
Műfajon belül teljesen rendben van. Szerintem ez egy jó dal.
[015149]
Hajassss
Semmi probléma nincs ezzel! Kicsit monoton a billentyűtéma, de teljesen vállalható maga a produkció. A hangzás meg miért legyen jobb? A kívánt atmoszférát megteremti így is, több pénzt belefektetni meg nem éri meg egy ehhez hasonló zenekarnak. Szívesen meghallgatnáma lemezt is.
[015148]
duedhel
Egyrészről gondolom nem jelenne meg, ha senkit nem érdekelne, másrészről én is ismerek személyesen is jó pár embert, akik imádják az ilyen atmoszférikusgarázsblekket.
[015146]
Csabika
Vanak emberek akiknek ez tetszik? Mindíg is foglalkoztatott ez a kérdés.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
2020. május 30. (szombat) 10:54

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia harmadik, utolsó tétele, a videokippel kísért Death Diviner. A három kislemeznóta együttes elnevezése: Our Feverish Trinity. "Ezzel a három dallal, pontosabban az általános tematikájukkal, arra teszünk kísérletet, hogy leírjuk a misztikust, a transzcendentálist, azt ami nem elvilági. Az olyan érzéseket, amelyekkel nem tud mit kezdeni a test, azokat a kétségbeesett tetteket, amikor érzed, hogy hív valami, ami sokkal nagyobb nálad, és azt is tudod, hogy ha sikerülne elérned és beszélni hozzá, akkor először az életedben tartoznál valahova... www.facebook.com/soilwork     Mindannyian tartozni akarunk valahova, ez valahogy mégsem stimmel igazán. Az emberben mindig ott van az a némiképp kellemetlen érzés, hogy sokkal többet is...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer
BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer

70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer, Bob Kulick. A tragikus hírt a zenész testvére, az ex-KISS gitáros, Bruce Kulick is megerősítette. Bruce Kulick: "Összetört...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS