MAGOR - A márciusi Hammer CD-mellékleteként jön ki a Testamentum lemez

Hallgass bele a dalokba, csípd el őket a Road turnéján!

2015. március 1. (vasárnap) 12:58

Testamentum címmel a márciusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg a jászberényi székhelyű Magor zenekar első nagylemeze. A 2007 decembere óta létező csapatot az évek során láthattad a Tankcsapda, a Neck Sprain vagy a Blind Myself vendégeként, de a MetalFesten, illetve a Hegyalja fesztiválon is. (Fotó: Radó Norbert)


A Testamentum album dalaiba máris belehallgathatsz, a bandát pedig a Road vendégeként élőben is elcsípheted a tavasz folyamán, elsőként jövő pénteken, március 6-án a székesfehérvári Fezen klubban.www.facebook.com/magorzenekar


"Hihetetlenül izgalmas ez a szakasz a zenekar életében, amikor a dalok, amiket két és fél éven át érleltünk, alakítgattunk, finomítgattunk, egyszer csak nyilvánosságot látnak - fogalmaz Sápi Marci, a Magor dobosa. - Olyan érzés ez, mintha a kisgyerekedet kiengednéd a vadonba a farkasok közé.

Egy olyan anyagról beszélünk, ami azután született meg, hogy komolyan kérdésessé vált, tudjuk-e folytatni a Magort. A sok nehézség után egyszer csak sosem látott egységbe forrt a csapat, zeneileg, emberileg is, és életemben először részese lehettem egy olyan alkotói folyamatnak, amelynek során senkit sem mozgattak egyéni ambíciók, nem voltak rivalizálások, öncélú viták.

A Magor minden tagját egy cél hajtotta: minél jobb dalokat kell megírni, amelyek őszinték és belőlünk fakadnak. A szövegek pedig az életünkből mesélnek el történeteket. Ennél jobban akarva sem tudtunk volna erre az öt emberre jellemzőbb lemezt megírni. A zenekar korábbi korszakában született három szám is szervesen illeszkedik ahhoz az egységhez, amit az újabb dalok képeznek a Testamentumon."


MAGOR - Előzetes a 2015-ös Testamentum albumhoz


"A Magor zenekar mindig is gondban volt saját műfaji besorolásával, egy régi barátjuk azonban találóan heavy-metalcore-ként aposztrofálta az anyagot; tiszta, dallamos ének és üvöltés, ikergitár harmóniák és derékból headbangelős döngölés ugyanúgy megtalálható benne, mint a progba hajló elemek és a pörgős, thrashes aprítás. Ami egységessé varázsolja a Testamentumot, azok a néha húsba vágóan őszinte magyar szövegek.

 

MAGOR - Fontosabb, mint az életem

 


A lemez egyik érdekessége a Ragyogj című érzelmesebb, szinte balladai szerzemény, melyet a Neck Sprainből és az Apey & The Pea formációból ismert Áron "Apey" András hangja színesít. Ezt ellenpontozandó, a dalok többsége igen brutálisra sikerült, így azok sem csalódnak, akik eddig erről az oldaláról ismerték a csapatot.

A Testamentum lemez az ország legjobb stúdiójában, a SuperSize Recordingban készült, ahol a Tankcsapda, az Ossian, a Depresszió, a Road és a Cadaveres is dolgozott - mindez garancia a világszínvonalú megszólalásra. Az elkészült anyaggal is a legnagyobbat választotta a Magor."
 

"Az Edge Records hosszútávú együttműködésben, közös munkában állapodott meg a Magor zenekarral. A csapat első albumát 10 arcba mászó, egyenes és súlyos metal nótával a márciusi HammerWorld mellékleteként jelentetjük meg! Biztosak vagyunk benne, hogy közös erőfeszítéseinket közös siker koronázza és Magor srácok elszántsága és muzsikája átüti a falakat!" - Hartmann Kristóf, Edge Records.

Márciusban annyi potenciális hallgatóhoz jut majd el a CD, amennyi a lemez bearanyozódásához is biztosan elég lenne. Reméljük, te is a kezedben tarthatod majd ezt a súlyos, több mint két év áldozatos munkájával, lemondások árán, de a célt mindig szem előtt tartva készült korongot, és reméljük, találkozunk majd a Magor koncerteken is!

A Testamentum lemez rendelhető lesz speciális, pólót és a releváns HammerWorld számot tartalmazó változatban is, valamint két videóklip is előkészületben van. Ezekkel kapcsolatos friss információkért kövesd a Magort a Facebookon! Metal halálig!"


www.facebook.com/magorzenekar

www.magorzenekar.hu

  MAGOR - Testamentum
(a márciusi HammerWorld extra CD-mellékleteként)

01. Fejjel a falnak
02. Nem kértem
03. Ez vagyok én
04. Ragyogj (vendég: Áron András - Apey And The Pea)
05. Isten nézd (a fiad visszatért)
06. Vihar
07. Mind halottak vagyunk
08. Őrzöm a hitem
09. Fontosabb, mint az életem
10. Ébredés

 

 


 

Hozzászólások

[015125]
tpitta
Te jó ég! Hova süllyedtünk! Egy napon említeni a Magma Rise-t, a W.O.S.-et és a divatot!
[015123]
JohnnyMnemonic
Várom!
Jó eddig az év, Tales... lemez is tetszett :)
[015119]
Beavis
Na jó, de amikor a lthf melléklettel árulták az újságot, akkor más időket éltünk. Nem volt mindenki számára elérhető a net, de még a számítógép sem. Akkoriban én is általuk ismerkedtem az új zenékkel és abból a szempontból jobb volt, hogy több stílust tartalmazott a kazetta/cd, így mindenki talált rajta legalább 1 olyan bandát, ami miatt nem végezte a kukában a melléklet. Most viszont vagy tetszik az a stílus, amit a mellékleten hallhatsz vagy nem. A másik dolog, hogy a netnek köszönhetően a legismeretlenebb üzbég, sátánista ítéletmetalt játszó csapat teljes munkásságát 1 perc alatt letöltheted és az infókhoz is könnyen hozzájuthatsz. Szóval az ismeretlen(ebb) zenekarok népszerűsítésére tökéletes lenne pl egy ilyen online felület.
[015118]
Selkath
Csabika: a Let The Hammer Fall mellékletek voltak a legjobbak, rengeteg, RENGETEG jó zenét azokról ismertem meg, kár, hogy felhagytak velük, az interneten vadászgatni meg nagyon utálok. Ha nem lett volna a LTHF, akkor nem tudnék az Orden Ogan-ról, a Dalriadáról, a Fairyland-ről, a Sonic Syndicate-ről, Mitch Malloyról (sehonnan - még netről sem - beszerezhető minőségi AOR-t tol a csávó!) - meg a többi nagyon jó bandáról, akik most nem jutnak épp eszembe.

Sabatonno1: a hardkórt én sem hallgatom, szerintem is csak üvöltözés majdnem az egész, amikor meg a zenészek a straight-edge életmódjukról (na, persze...) papolnak, azzal a világból ki lehet engem kergetni. A metalcore-t viszont imádom, nagy kedvenc a Trivium (akik már régóta nem mc), a Bullet For My Valentine, a Dead By April (úristen, mekkora zene!), vagy magyar volnalról a Flames To Burn. Ezek szerintem minőségi bandák a műfajon belül (és azon túl), bár nehéz kiszúrni a jót. Futottam már bele gagyi brit és amcsi szarokba is.
[015110]
Sabatonno1
Na ez az a zene, amivel ki lehet engem kergetni a világból is. Borzasztó, két-három szám után kibaszottul unalmassá és monotonná válik ez a folyamatos és szar ordibálás. Nem véletlenül nem hallgatok metalcore-t/hardcore-t, az isten óvjon meg minket ezektől a semmitérő zenéktől.
[015096]
Csabika
A stoner egy vicc szerintem.
Egyébként gondoljatok bele, honnan ismertek meg új zenekarokat, ha nem a mellékletekből?
Persze nem biztos, hogy minden melléklet mindenkinek tetszik, de biztos vagyok benne, hogy mindegyik talál célközönséget. Kellenek a friss hangok, mert a nyugdíjasok hamarosan elkopnak, és a jól bevállt fejőstehenek elapadnak.
Eddig ez a legbiztosabb forrás szerintem, megismered a zenét és a nevet is! Ha nem tetszik, nem lesz a kedvenced és félreteszed, ennyi.
[015095]
Selkath
Nohát. Meghallgattam ezt a dalt tőlük és azt kell mondjam, nagyon tetszik ez a zene! Kellően mélyre hangolt gitárok, kétlábgép (ez nálam nagyon fontos), üvöltés/tiszta ének - az As I Lay Dyingra emlékeztet mindez. És az AILD-ot nagyon szerettem! A metalcore jó, a metalcore szép! :)
Ez a CD sem lesz kuka, megy az autóhifibe!

De ha már kuka: nálam meg pl. a Wall Of Sleep, meg Magma Rise féle sztónerdúm tudja erőteljesen kicsapkodni a biztit. Ez a stoner eléggé divat lett mostanában, nem?
[015094]
Selkath
Azért voltak igazán jó mellékletek, pl. Tales Of Evening, Auróra, Ördög, Thornwill, Noarock - ezek nem igazán végezték nálam kukában. Ez a Magor sem tudom, milyen zene, majd meglátjuk, kíváncsi vagyok. Egyetlen koronggal kapcsolatban ítéltem elsőre: ez a Words Of Blood nevű szörnyűség volt - borzalmas név, borzalmas kiállás, borzalmas zene...
Az új Tales Of Eveningről meg napok óta nem bírok lekattanni - és valljuk meg, nem is akarok! Atomjó zene!!! :D
[015093]
asthabil
Én viszont csak a Magor-lemez miatt fogom megvenni az újságot. Nagyon szeretem őket, véleményem szerint kiemelkedő zenekar Magyarországon - bár tény, hogy meglehetősen furcsa ízlésem van. Érdemes meghallgatni a régebbi felvételeiket, a honlapjukon ingyen elérhető.
[015092]
wrom
Kukában landolás, hmmmmmmm...
Az újság hosszú ideje 990,- forint, amit én nagyra értékelek, mert az életszínvonal nem igazán lett jobb az utóbbi években, bárki bármit hint is el.
Ehhez képest az, hogy a lap mellé adnak egy lemezt, külön becsülendő.
Engem sem érdekel mind, de például a legutóbbi esetében is elajándékoztam a lemezt olyan embernek, akit érdekelt, így nem veszett kárba...
[015091]
duedhel
Szinte kivétel nélkül, mikor a Hammer közzé teszi, hogy milyen melléklet lesz majd az újságban, érkezik néhány ember, aki valamilyen számomra érthetetlen, belső indíttatásból fontosnak gondolja, hogy mind az adott zenekar, mind a többi zenekar, mind az újság munkatársai felé kinyilvánítsa azt, hogy ő bizony - ahogy általában a többiből sem - ebből a zenei produktumból sem kér.
Függetlenül attól, hogy általában én magam sem tartok igényt ezekre a cédékre, mert hogy a zenei ízlésem alapból nem összeegyeztethető a magyar metal bandák nagy része által képviselt vonalakkal, azt gondolom, hogy azért illő lenne azt elismerni, hogy elég sok ember munkája, energiája - és egyáltalán nem utolsó sorban - pénze kellett ahhoz, hogy az adott hanghordozó kvázi ajándékként az újság mellé járjon.
El tudom képzelni a zenekari tagokat, akik hosszú hónapok kitartó munkája után most végre alig várják, hogy az albumuk megjelenjen, erre már most azzal kell szembesülniük, hogy valaki élből elutasítja azt, amit csinálnak. És ugye mint tudjuk, az emberi gondolkodás általánosít, tehát még ha azt is mondogatják maguknak, hogy egy-két vélemény nem számít, a motivációjuk valahol mélyen máris meginog.
[015090]
Sniper
A Hammer mellékletek nálam mindig a kukában végezték... Kivéve a Magma rise, Wall of Sleep.
[015088]
vinylfanatic
Megint egy CD ami a kukában fog landolni.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DESTRUCTION - Friss előzetes az augusztusi Born To Perish albumhoz
2019. június 19. (szerda) 16:21

Born To Perish címmel augusztus 9-én jelenik meg a teuton thrasher Destruction új stúdióalbuma, amely az első lemezük lesz Randy Black dobossal és Damir Eskic gitárossal. Az idén januárban és februárban Svájcban rögzített anyagot ezúttal is VO Pulverrel (Poltergeist, Gurd) készítették el, és a borítót sem bízták másra, mint Havancsák Gyulára (Annihilator, Grave Digger, Stratovarius, Tankard stb.). Az album első előzetes dala után most a beharangozó videósorozat második epizódja is megérkezett.   www.facebook.com/destruction   DESTRUCTION - Előzetes a 2019-es Born To Perish albumhoz #2 DESTRUCTION - Előzetes a 2019-es Born To Perish albumhoz #1 Schmier: "Az új albumhoz elsőként ez a címadó szám született meg, amely világosan megmutatja a 2019-es Destruction erősségeit. Fel is rakja a lécet jó magasra. Minden benne van, amiről ez a banda szól: a sebesség, a riffelés, a...

NOMAD - Új videoklippel jelentkeztek: Van pár kilométer
NOMAD - Új videoklippel jelentkeztek: Van pár kilométer

A Van pár kilométer című dalhoz készült el a Nomad zenekar friss videoklipje. A dal eredetileg az Új remény című stúdióalbumon jelent meg, amelynek lemezbemutató körútjának...

MOLNÁR RÓBERT BAND - Dal- és klippremier: Üres
MOLNÁR RÓBERT BAND - Dal- és klippremier: Üres

Első videoklipjével jelentkezett az Árnyakból és az Octoberből ismert Molnár Robi csapata, a Molnár Róbert Band. "A dal az Árnyak legjobb pillanatait idézi, ami nem is csoda, hiszen...

ATREYU - Klippremier: House Of Gold
ATREYU - Klippremier: House Of Gold

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore...

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS