THE TUMOR CALLED MARLA - Dalpremier szöveges videóval: MUTE

Trance címmel jön majd az első EP-jük

2015. február 28. (szombat) 13:35

Szöveges videóval mutatta be MUTE című első dalát egy új budapesti csapat, a The Tumor Called Marla. Ismerkedj meg vele!


"Komoly epilepsziás rohamhoz vezethet a frissen debütáló budapesti csapat, a The Tumor Called Marla első szöveges videója, a MUTE.

A mind látványvilágában, mind zeneileg formabontó videó célja előrevetíteni a teljes EP, a Trance kavalkádját, amelyen a hallottak alapján az elektronika-orientált modern fémzene és a metalcore jellemzői fognak keveredni, igen kellemes női énekkel és simulékonyabb, a műfajra jellemző hörgősebb megoldásokkal.

Szövegvilágában és mondandójában egyértelmü társadalomkritika fogalmazódik meg, már annak aki könnyen tud gyorsan vibráló szövegeket olvasni, ezáltal abba a transzba kerülni, amibe a zenekar szeretné eljuttatni hallgatóit, saját bevallásuk szerint a metalcore poppal és elektróval ötvözött nyomasztó keverékével.

A bemutatkozó videó nem sokat mutat a zenekar tagságából, és remélhetőleg a további dalaikban bátrabban nyúlnak majd a popos elemekhez, de már most érezni, hogy magyar viszonylatban kiemelkedő próbálkozásnak lehetünk szem- és fültanúi." - Belmont (DivideD)


www.facebook.com/thetumorcalledmarla
 


THE TUMOR CALLED MARLA - MUTE (szöveges videóval az első kislemezdal, 2015)

  

 

Hozzászólások

[015178]
vanity
ti tényleg csak kiforgatni tudjátok a másik szavait? egy szóval nem mondtam hogy rühellem az Ossiant, másodszor meg 'divatarc'?? Épp erről beszélek, ismeretlenül is lehet személyeskedni ha nagyon akar valaki, csak nem előremutató. Mellesleg ugyanúgy hallgatok klasszikus rockot, metált, elektronikust is, nem a divatot követem, hanem az eredetiséget. A zene számomra inkább egy olyan dolog ami azért készül hogy élvezzék, nem azért hogy vitatkozzanak rajta és szakmaiatlan bullshittel dobálózzanak egy betonrocker oldalon egy hangyányit más produkció videója alatt. Irigylem azokat akiknek ennyi idejük van.
[015164]
Winternight
Vanity. A zenei látókör szélesítése nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden aktuálisan éppen divatos szart meg kell hallgatni. Az általad rühellt Ossian (így írják helyesen), meg a többi igazi metal zenekar, még akkor is sportcsarnokokat fog megtölteni, és jobbnál jobb lemezeket fog kiadni, amikor a hozzád hasonló kis divatarcok már rég elfelejtették azokat a divatból közben kimenő csapatokat, akiket két évvel ezelőtt még imádattal hallgattak.
[015163]
wrom
[015158]
vanity

Igazad van. A Dö Tumor Kóld Marla kitölti a világ azon részét, amit az általad említett banda nem...
[015162]
Csabika
Remélem ez vicc volt, és nem ez lesz a jövő, mert akkor inkább nem leszek rocker.
[015158]
vanity
Gyerekek... kicsit eltértetek a tárgytól. Meg Amaranthe? Nemár. Azért szerintem aki lelkes zenehallgató az egy picit nem árt ha nem szakmailag, de legalább egy picit tisztában van a zenei műfajokkal és azok alfajaival. Másodszor ez egy modern metál műfaj, amit kiváló zenészek játszanak a korukhoz képest, és nem mindennapi az a fúzió amit megtaláltak a metál, az elektronikus és a pop összevonásával. Legyetek inkább rájuk büszkék, mert ez a jövő, és a szemellenzőn egy kicsit szélesíteni kéne, mert több a világ mint az Osszián.
[015153]
Beavis
A korábbi hozzászólásokban említett magyar zenekarok mind nyugati koppintások, semmi egyediség nincs bennük. Ha normális "heavy" metalt akarok hallgatni, akkor Judast vagy Maident hallgatok és nem ossiant, ami ezek gyenge utánzata.
Egyébként ha már magyar zene, akkor azokat a (Sex) Action albumokat említeném, amiket Matyi, Szasza, Miksa és Zoli hoztak össze. Az Összeomlás pedig annyira jól sikerült, hogy bármelyik nyugati banda sírva könyöröghet a "receptért". Egyébként érdekes, hogy a Five Finger Death Punch zenéjén egyáltalán nem hallatszik, hogy magyar alapította a zenekart, míg pl az ektomorf hiába lett ismert némethonban, a zene alapján le sem tagadhatnák, hogy magyarok.
[015144]
TrollKiller
akela, crossholder, noa rock (!), wisdom??? most komolyan? ezek mind-mind harmad-, negyedvonalas tucatbandák, ne már! a többivel nincs bajom, sőt, ezekkel sem, létezzenek, alkossanak nyugodtan, de nagyon nem tartom őket klasszis kategóriának. akkor már inkább a prog-vonal egyik-másik csapata, vagy a grand mexican warlock a maiak közül. nemzetközi szintű pedig alig-alig itthon, sőt. és ha azt mondom, nemzetközi szint, NEM olyanokra gondolok, mint pl. a sonata arctica, a sabaton vagy a bloodbound, mert ezek sem elsőligás zenekarok (a népszerűséget most hagyjuk), hanem mint a dream theater, a fates warning, a helloween, a volbeat, az emperor stb. ezekhez hasonlítva elég szarul állunk, talán a sear bliss az, ami kitehető a polcra nyugodt szívvel. de ha egy ossian-cd után beraksz egy maident, azért érzed, merre billen a mérleg nyelve. és nem hazánk kölkei felé...
[015142]
Sabatonno1
Beavis: Látod, a normális hangvételben írt hozzászólás egyből teljesen másképp hangzik.
Azért a '80-as évek második felében, '90-es évek elején elég sok jó magyar heavy metal/hard rock zenekar adott ki lemezt, azok is, akiket említettem: A Griff Ezer szent ígéret lemeze akkoriban az egyik legjobb album volt, sajnálatos, ami szegény Vertig Józseffel történt. De említhetném a Tátrai első lemezét is Szerencsekerék címmel, amin még szintén Vertig József énekel (persze a többi sem rossz, de az első az még más volt). A Classica a neoklasszikus heavy metal egyik úttörője, nagy baj, hogy nem igazán sikerült befutniuk ilyen énekesekkel, zenével. A Missió is egy remek lemezt tett le akkoriban az asztalra, ők sem jutottak sokra. Ablonczy Mihály szintén az egyik legjobb énekesek közé tartozott, neki szólólemeze is volt Magyarok címmel, ami szintén elég jó lett. A Stress Kísértetkastély lemeze a mai napig klasszikus (A tűz még ég is remek ám), csakúgy, mint a Rotor Tépj szét minden láncot albuma, habár nekik a 2007-es Acélba zárva tán még azt is felülmúlja. Nekem a Fix zenekar albuma is tetszik szintén 1989-ből.
De említhetném kicsit későbbről az Akela első három lemezét, a Sámán vagy a Mamut lemezét, az ugyancsak fantasztikus Molics Zsolttal vagy éppen a Szfinx zenekar két albumát, netán az XL Sisters lemezét, amik szerintem mind-mind jó albumok.
Természetesen a nagyobb, ismertebb zenekarok is ide sorolhatók, pl. Omen, Pokolgép, Ossian, Karthago, P.Mobil, Lord, stb.
A viszonylag újabbak közül is van egy-két olyan magyar zenekar, akik elég jók és oda lehet rájuk figyelni: pl. a Crossholder kiadott egy jó lemezt, de nekik sajnos újabb lemezük aligha lesz (RIP Güzü), a Damned Spirits' Dance-szel ugyanez a helyzet, Ego Project, Mobilmánia, Noa Rock, Tales of Evening, Vasmacska, Vida Rock Band, Wisdom.
És most direkt nem vettem ide a Depresszió-Road-Tankcsapda hármast, mert noha én is szoktam tőlük is lemezeket hallgatni, van is nem is egy jó lemezük, de mindhárom zenekar elég divat (már egy ideje/lett mostanában).
[015140]
Beavis
Miért ne tehetném? A szólásszabadság mond neked valamit? Aki pedig kitesz pl a netre valamilyen produktumot, az vállalja azt is, hogy nem csak pozitív visszajelzéseket fog kapni. Ha én pl festenék valamilyen gagyi képet és megosztanám a nagyérdeművel, akkor elfogadnám azt, hogy lennének olyanok, akik őszintén megmondanák, hogy ez biza gáz.
Egyébként pont arról van szó, hogy nem attól függ, mi a normális és mi az igénytelen, hogy nekem tetszik-e, hanem arról, hogy mennyire minőségi az adott dolog. Ott van például a U2 vagy a Queen, akiknek elismerem a munkásságát, de nem szeretem azt a zenét, amit tolnak.
A magyar zenét illetően pedig anno elég sok magyar zenekarnak a munkásságába belehallgattam és azt kell mondjam, nagyon kevés olyan akad közöttük, amelyik hangzást és/vagy szövegvilágot tekintve ne lenne tipikus magyar zene. És ez gáz. Érdekes módon egy rakás finn vagy svéd csapat képes arra, hogy minőségi zenét alkosson, a magyar csapatok pedig többnyire őket koppintják vagy ha önerőből próbálkoznak valamivel, akkor az 99,9%, hogy igénytelen vacak.
[015139]
Sabatonno1
Beavis: Úgy látom, te azt hiszed magadról, hogy te vagy az isten és ennek megfelelően akármilyen hangnemben hozzászólhatsz bármihez/bárkihez és ócsárolhatod kedvedre. Pedig egy egyáltalán nincs így, akármennyire is szeretnéd.
Szerintem neked sincs fingod sem azon magyar együttesekről, akiket említettem korábban, valamint úgy hiszem, elég sok bandához kapcsolódó cikkhez szoktam hozzászólni, akkor ezek szerint te egyiket sem szereted, mert nekem nincs "normális zenei ízlésem". Ez már tényleg kimeríti a vicc fogalmát.
Nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed/úgy gondolod, hogy itt én vagyok a troll, mert nem egy olyan hozzászóló van, aki csakis azért ír be csak olykor-olykor egy-két cikkhez, hogy vitát generáljon/szítsa az indulatokat. Ha meg ezt nem vagy képes felfogni/átlátni, az nem az én bajom.
[015136]
Selkath
Szerintem sem hasonlít ez a zene az Amaranthe-ra, inkább a Protest The Hero-ra. Van még egy magyar zenekar, aki hasonló stílusban tolja, a Follow The Water (bár jó ideje nem hallok felőlük...). Szerintem mindkét banda nagyon jó, bár kommentünk tárgyának nevét sürgősen megváltoztatnám, ez a Tumor Called Marla inkább valami ócska szar dettkór névre emlékeztet. És mint tudjuk, a metalcore jó, a deathcore szar. Kurva szar.
Amúgy sok sikert a zenekarnak!
[015134]
Beavis
sabatonno1, kb annyira emlékeztet ez a sz*r az Amaranthera, mint egy üveg műanyagpalackos koccintós pl egy 6 puttonyos tokaji aszúra. Egyébként pedig nyilván a véletlen műve, hogy aki normális zenei ízléssel rendelkezik, nem köt bele a stílusomba. Aki meg csak hőbörögni képes és ennek megfelelő zenét hallgat, a stílusomat kifogásolja...
[015131]
wrom
Melcsi-baba, én csak wrom néven írogatok (közel sem annyit, mint te), és nem én, hanem a te szokásod több nicket használni, ez már más oldalon bizonyosságot nyert.
Amúgy meg idézzél már vissza, mikor "állítottam be magam az erkölcs bajnokának" bármikor is!

"leszarom de kurva nagy ívben hogy mi a lófaszt hazudozol itt"
Melcsi-baba, nem én hazudozok itt, te kamuzol állandóan! Az is vagy, nem?! KAMU! Az vagy, nem?! Ne hidd azt, hogy csak valamikor voltál az! Ez rajtad ragadt... Érted, hogy mi a szitu?! KAMU!!! Beee..!
[015130]
Melkor
szerintem wrom és trollkiller között van valamiféle személyes kapcsolat is, tuti, hogy ismerik egymást! Még azt is meg merem kockáztatni, hogy a két személy egy és ugyanaz, ami eléggé elgondolkodtató, azok után, hogy wrom mint az erkölcs bajnoka állítja be magát. Egyébként wrommel leszarom de kurva nagy ívben hogy mi a lófaszt hazudozol itt rólam össze-vissza, felőlem idézgessél azt is leszarom, sőt mindent leszarok ami veled és az írásaiddal kapcsolatos, mert mind hazugság, hazugság hazugság, hazugság, hazugság és hazugság...

trottykúró te meg csak egy dologhoz értesz a mások anyázásához, wrommelnek természetesen ezzel nincsen baja, na ugyan miért nem, ne legyünk már annyira naivak...

ez a két vagy egy ember borzalom, az oldalt teszik tönkre, a metál kultúrát aljasítják le a béka segge alá...

egyik személynek sincsen semmi erkölcsi alapja semmire, mindkettő megbukott minden értelemben, mindkettő ha egyáltalán kettő? egy óriási TROLL

és jól mondta sabaton menjetek vissza oda ahonnan jöttetek, itt senki nem kíváncsi rátok
[015129]
Sabatonno1
Pontosítom magam, még mielőtt belekötne valami majom. Természetesen a '90-es években az a legelejére utalt, mivel ugye '90-ben történt ami történt sajnos.
[015128]
Sabatonno1
Na mi az, csak akkor mersz előjönni, ha hívnak? Szerintem amiket felsoroltam magyar zenekarokat, fingod nincs róluk...aki buta zenének nevez egy Vertig Józsefet, aki a '90-es években az egyik legjobb magyar énekes volt, azzal nincs is semmi értelme vitázni ilyen dolgokon. Inkább menjél vissza a HRM-re és fikázzad ott tovább a Sabatont a Fezenes cikknél (de akár itt is lehet), mert, amint látom, már megint előkerültek a szokásos faszkalapok...
[015127]
TrollKiller
szabika, először a jó édes anyukádat faszszopózzad, ha kérhetem. buta zenéket hallgatsz (szabaton, rotor, jaaj!), te magad is az vagy szerelmeddel, Melkor Hisztikirálynővel együtt. nyalogassátok egymás seggét, azt javaslom.

wrom, te meg ne is törődj melcsikével, szerencsétlen abortuszmaradék azt sem tudja, mikor mit ír (csak megsúgom: SKIZOFRÉNIA a betegség neve), és még ő kéri ki magának a személyeskedést?! "közröhej!"
[015126]
wrom
Majd olvass vissza Melcsi-baba (alias paladin64), hogy ki kezdte a személyeskedést, szívesen beidézek mindent, amiket nem tudsz letagadni!!!
Talán - csak ennél a hírnél - a "wromi fiú" nem személyeskedés vagy sértegetés volt?! (Én a 015117 alatti hozzászólásod előtt meg sem említettelek, ezt azért nem ártana vágnod..!)
[015124]
Melkor
Én már nem értem miről beszélsz az utóbbi időben, biztos bennem van a hiba, hogy nem tudok wrománul, de mindegy is, unom már a személyeskedő és kötekedő hozzámszólásaidat!
Először pandeamonium nyaggatott állandóan, utána trollkiller pedig egyikhez sem szóltam egy szót sem, ők kezdtek el személyeskedni (bár megjegyzem a két felhasználónév ugyanazon személyt takar), most meg jössz te wrom.
Szakadj már le rólam wrom ha kérhetném, ne is szólj hozzám, hidd el én sem fogok hozzád, fejezzük be a személyeskedést, inkább koncentráljál a cikkekre és azzal kapcsolatban írjál!
[015121]
Sabatonno1
Beavis, azért ne hordd már ennyire fent az orrod...az a fasszopó Trollkiller bezzeg most nincs itt, hogy "mi vagy te, valami elbaszott csendőrség küldötte", ésatöbbi baromságával...
Nem igazán te szartad a spanyol viaszt kisfiam, és az sem szent és sérthetetlen, amit te leírsz. Szerintem meg hasonlít az Amaranthe-ra, egy szóval sem állítottam, hogy jobb lenne, mert nyilván Elizéék jobbak, de nem rossz ez a dal ettől a bandától.
Nem ismerem a Leander Risingot, és amiket eddig olvastam róla, azok alapján ezután sem fogom. Amúgy sem hallgatok olyan sok magyar zenét, mert azok, akiket szívesen hallgatnék, már vagy nincsenek, vagy nem aktívak (pl. Griff, Rotor, Stress, Missió, Classica, stb.), így maradnak a régi lemezeik.
[015120]
wrom
Kire? Vagy inkább kikre?
Tudod Melcsi-baba, az úgy van, hogy akinek nem inge, az vetkőzzön gatyára...
[015117]
Melkor
Kire gondolsz wromi fiú?
[015116]
Beavis
Ha ez az igénytelen f*s téged az Amaranthera emlékeztet, akkor gondolom szerinted a leander rising is egy az egyben Nevermore vagy az összes female fronted metal-t játszó együttes Nightwish koppintás. Mivel úgysem érted, elmagyarázom: attól, hogy itt is csaj énekel meg tartalmaz pop elemeket, attól még nem lesz az Amaranthehoz hasonló sem, mivel a minőség ég és föld.
[015114]
wrom
Mint "egyesek"?
[015113]
Melkor
szerintem csak szimplán hülye :)
[015109]
Sabatonno1
Beavis: Ha ez a zene téged nem emlékeztet az Amaranthe-ra, akkor vagy nincs hallásod/süket vagy, vagy csak szimplán hülye, aki még ezt a két viszonylag egyszerű dolgot sem tudja összerakni. A zenéje nagyban hasonlít hozzá, itt nincsen harsh ének (csak kicsi), de a női hang és a tiszta férfi hang ugyanúgy megvan.
Egyébként, meg rengetegen illetik az Amaranthe-ot is azokkal a jelzőkkel, kifejezésekkel, amikkel te illetted ezt meg a Babymetalt, és akkor mi van? Attól még tetszhet sokaknak az is, ez is, meg a Babymetal is.
A Harcosok klubját már régen láttam, tervben van az újranézése a közeljövőben.
[015107]
Beavis
Olyan mint az Amaranthe?! Mit szívtál jóember? Ez egy rakás igénytelen hulladék, kb olyan szintű, mint a babymetal. A banda neve meg a Harcosok klubja című filmből lett nyúlva...
[015101]
Sabatonno1
Jé, ez tök olyan, mint az Amaranthe. Igazán odaírhattátok volna a cikkbe. Dicsérendő, hogy egy magyar csapat hasonló és hasonlóan jó zenét tud csinálni, mint az Amaranthe. E szám alapján várom az EP-t és a lemezüket is. Viszont a szám klipje semmit sem ér, kibaszott idegesítő. Nem is értem, ki az, akinek tetszenek ezek a lyrics videók, mert többnyire már mindegyik ilyen hulladék, mint ez. Ebből aztán baromira lehet követni a dalszövegeket...valamint a banda neve is egy förmedvény. Ekkora baromságot nem tudom, hogy lehetett kitalálni...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS