SLAYER - Gary Holt az új albumról, az Exodusról és Kirk Hammettről

És van egy friss Exodus videó is Max Cavalerával

2015. február 24. (kedd) 09:02 | utoljára módosítva: 2015. február 24. (kedd) 16:58

Azt már a múlt hét óta tudjuk, hogy az idei Lemezboltok Napja alkalmából április közepén kijön egy új Slayer kislemez, rajta egy vadonatúj dallal (When The Stillness Comes), viszont az Exodus főnöke, a Jeff Hannemann utódjaként a Slayerben is gitározó Gary Holt most újabb részleteket árult el a friss Slayer albumról. De azért az Exodusról is ejtett néhány szót Full Metal Jackie-nek.A tavalyi Exodus albumon felbukkant Kirk Hammett (Metallica, ex-Exodus) kapcsán Gary ezt mondta:


"Tudod, a gitározás alapjait Kirk tanította meg nekem, ő mutatta meg az első akkordokat. Az első témákat, de a pengetőket is... Úgy is fogom pengetőt, mint ő. Mert mindig is úgy gondoltam, hogy ezt így kell. Nem is jutott eszembe, hogy másképp is foghatnám, mert mindezt Kirktől tanultam. És tudod, mindig is az egyik legjobb barátom volt, majd az utóbbi pár évben újra felvettük a kapcsolatot. Azzal jött, hogy játszani akar az új Exodus lemezen. Annyira izgatott volt, annyira rá volt pörögve, és ezzel valahogy bezárult a kör. Végre a banda egy rendes stúdióanyagán is játszhatott, annak a bandának, aminek egyik alapítója volt. És ez nagyszerű. Én is rettentően örültem neki."Az új Slayer albumról, és arról, hogy milyen hasonlóság van az Exodus és a Slayer stúdiózása között:

"Nos, a hasonlóságok inkább a zenében jelentkeznek. Ami a szövegeket illeti, mindkét csapatnak megvan a maga saját stílusa. Mindketten ezer éve nyomjuk már. Ennek az egész stílusnak az alapítói atyái voltunk. Ahogy mi elkészítünk egy új lemezt (az Exodusnál), az drasztikusan eltér, mert tudod, azok a srácok fáradhatatlanul dolgoznak, megállás nélkül, hónapokon és hónapokon át. Én személy szerint azonban rosszul vagyok a lemezkészítéstől, ha túl sokáig csinálom.

Mi az Exodusnál folyton a saját stúdióinkon dolgozunk. A dobokat egy rendes stúdióban vesszük fel, minden mást pedig azon a kecskefarmon, ahol Tom (Tom Hunting dobos) él. A Slayer viszont berendezkedik egy csúcskategóriás stúdióban és jó sokáig ott is maradnak. Én ezzel szemben, nagyjából egy hónapnyi stúdiózás után már lezárom a dolgot.

Amúgy sosem tartok egy lemezfelvételt befejezettnek. Inkább csak úgy hagyom, ahogy van, érted. És ez az ami miatt mindig azon vagyok, hogy minden új album jobb és jobb legyen. De ahogy lezárult a meló, többet már nem is hallgatom meg a lemezt. A keverés vége óta nem hallottam a Blood In, Blood Out albumot sem. Egyszer nem raktam be a CD-t.

És a Slayer lemez meg gyilkos. Az emberek el fogják hajítani magukat tőle. Egyetlen nap alatt nyomtam fel a kilenc szólót. Addig toltam, amíg már játszani sem tudtam, mert a bal csuklóm már annyira fájt. Olyan volt, mintha megszúrtak volna. Talán egy becsípődött ideg miatt lehetett, vagy valami ilyesmi miatt, de folytattam azért, másnap meg mozgatni sem tudtam a csuklómat.

Örültem, hogy elkészültem a szólókkal, mert pár napon át képtelen voltam gitározni. Aztán Kerry megkérdezte, hogy újra neki akarok-e futni valamelyik szólónak, mielőtt befejezik a munkát, erre meghallgattam az összeset, és mindet gyilkosnak tartottam. És ezzel vége is lett a dolognak. Úgy gondolom, hogy jelenleg az anyag keverése zajlik."Arról, hogy mi minden történt azóta, hogy lényegében kölyökként felvették az első Exodus albumot, a Bonded By Bloodot:


"Álmomban sem gondoltam volna, hogy az emberek máig élvezni fogják, amit csinálunk. Amikor megírtuk és felvettük a Bonded By Blood lemezt, egy rakás dilis voltunk, minden kontroll nélküli fiatalok, akik pontosan azt a zenét nyomják, amit hallani akartak. És azt hiszem, 30 év elteltével ez az album még mindig egy thrash mérföldkőnek számít. Még azon is meglepődöm, hogy az emberek tudják, kik vagyunk, kik voltunk.

Jó látni, hogy ma a metal egészséges, különösen ebben a korban, amikor a lemezeladások lecsökkentek, a fiatal csapatoknak meg igazán nehéz bárhova is eljutniuk, hiszen nincs már értékelhető lemezeladás. Áldásnak érzem, hogy ma is ezt csinálhatom, és ezt gyorsan le is kopogom valahol."EXODUS - Bonded By Blood - jammelés Max Cavalerával (2015/02/23, Melbourne, Australia)

 

Hozzászólások

[015064]
Csabika
Bocs de ezen megakadt a szemem: "Áldásnak érzem, hogy ma is ezt csinálhatom le, "
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS