SLAYER - Gary Holt az új albumról, az Exodusról és Kirk Hammettről

És van egy friss Exodus videó is Max Cavalerával

2015. február 24. (kedd) 09:02 | utoljára módosítva: 2015. február 24. (kedd) 16:58

Azt már a múlt hét óta tudjuk, hogy az idei Lemezboltok Napja alkalmából április közepén kijön egy új Slayer kislemez, rajta egy vadonatúj dallal (When The Stillness Comes), viszont az Exodus főnöke, a Jeff Hannemann utódjaként a Slayerben is gitározó Gary Holt most újabb részleteket árult el a friss Slayer albumról. De azért az Exodusról is ejtett néhány szót Full Metal Jackie-nek.A tavalyi Exodus albumon felbukkant Kirk Hammett (Metallica, ex-Exodus) kapcsán Gary ezt mondta:


"Tudod, a gitározás alapjait Kirk tanította meg nekem, ő mutatta meg az első akkordokat. Az első témákat, de a pengetőket is... Úgy is fogom pengetőt, mint ő. Mert mindig is úgy gondoltam, hogy ezt így kell. Nem is jutott eszembe, hogy másképp is foghatnám, mert mindezt Kirktől tanultam. És tudod, mindig is az egyik legjobb barátom volt, majd az utóbbi pár évben újra felvettük a kapcsolatot. Azzal jött, hogy játszani akar az új Exodus lemezen. Annyira izgatott volt, annyira rá volt pörögve, és ezzel valahogy bezárult a kör. Végre a banda egy rendes stúdióanyagán is játszhatott, annak a bandának, aminek egyik alapítója volt. És ez nagyszerű. Én is rettentően örültem neki."Az új Slayer albumról, és arról, hogy milyen hasonlóság van az Exodus és a Slayer stúdiózása között:

"Nos, a hasonlóságok inkább a zenében jelentkeznek. Ami a szövegeket illeti, mindkét csapatnak megvan a maga saját stílusa. Mindketten ezer éve nyomjuk már. Ennek az egész stílusnak az alapítói atyái voltunk. Ahogy mi elkészítünk egy új lemezt (az Exodusnál), az drasztikusan eltér, mert tudod, azok a srácok fáradhatatlanul dolgoznak, megállás nélkül, hónapokon és hónapokon át. Én személy szerint azonban rosszul vagyok a lemezkészítéstől, ha túl sokáig csinálom.

Mi az Exodusnál folyton a saját stúdióinkon dolgozunk. A dobokat egy rendes stúdióban vesszük fel, minden mást pedig azon a kecskefarmon, ahol Tom (Tom Hunting dobos) él. A Slayer viszont berendezkedik egy csúcskategóriás stúdióban és jó sokáig ott is maradnak. Én ezzel szemben, nagyjából egy hónapnyi stúdiózás után már lezárom a dolgot.

Amúgy sosem tartok egy lemezfelvételt befejezettnek. Inkább csak úgy hagyom, ahogy van, érted. És ez az ami miatt mindig azon vagyok, hogy minden új album jobb és jobb legyen. De ahogy lezárult a meló, többet már nem is hallgatom meg a lemezt. A keverés vége óta nem hallottam a Blood In, Blood Out albumot sem. Egyszer nem raktam be a CD-t.

És a Slayer lemez meg gyilkos. Az emberek el fogják hajítani magukat tőle. Egyetlen nap alatt nyomtam fel a kilenc szólót. Addig toltam, amíg már játszani sem tudtam, mert a bal csuklóm már annyira fájt. Olyan volt, mintha megszúrtak volna. Talán egy becsípődött ideg miatt lehetett, vagy valami ilyesmi miatt, de folytattam azért, másnap meg mozgatni sem tudtam a csuklómat.

Örültem, hogy elkészültem a szólókkal, mert pár napon át képtelen voltam gitározni. Aztán Kerry megkérdezte, hogy újra neki akarok-e futni valamelyik szólónak, mielőtt befejezik a munkát, erre meghallgattam az összeset, és mindet gyilkosnak tartottam. És ezzel vége is lett a dolognak. Úgy gondolom, hogy jelenleg az anyag keverése zajlik."Arról, hogy mi minden történt azóta, hogy lényegében kölyökként felvették az első Exodus albumot, a Bonded By Bloodot:


"Álmomban sem gondoltam volna, hogy az emberek máig élvezni fogják, amit csinálunk. Amikor megírtuk és felvettük a Bonded By Blood lemezt, egy rakás dilis voltunk, minden kontroll nélküli fiatalok, akik pontosan azt a zenét nyomják, amit hallani akartak. És azt hiszem, 30 év elteltével ez az album még mindig egy thrash mérföldkőnek számít. Még azon is meglepődöm, hogy az emberek tudják, kik vagyunk, kik voltunk.

Jó látni, hogy ma a metal egészséges, különösen ebben a korban, amikor a lemezeladások lecsökkentek, a fiatal csapatoknak meg igazán nehéz bárhova is eljutniuk, hiszen nincs már értékelhető lemezeladás. Áldásnak érzem, hogy ma is ezt csinálhatom, és ezt gyorsan le is kopogom valahol."EXODUS - Bonded By Blood - jammelés Max Cavalerával (2015/02/23, Melbourne, Australia)

 

Hammer TV

 
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
2021. október 26. (kedd) 14:52

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a This Is Horror Punk válogatások, Blitzkid, Nim Vind, Bloodsucking Zombies From Outer Space, Rezurex stb.), ez adta az apropót az új nótához. A kiadót 2003-ban alapította a The Other énekese, Rod Usher, a bandának pedig ez az első dala a tavalyi Haunted lemez óta. A Demon Eyes keverését és maszterizálását Dennis Koehne végezte, a borítót Oss Caroch készítette.   www.facebook.com/theotherhorrorpunk        

AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic
AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic

Tíz év óta először egy új dallal és szöveges videóval jelentkezett a dark/gothic/doom metalos Autumn Twilight. A 2010-es Sequel lemez utódja Valid címmel jelenik meg a decemberi-januári...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!

Az még májusi hír volt, hogy két album rögzítésére készül a Five Finger Death Punch, az viszont egészen friss, hogy a 2022 nyarára most meghirdetett Európa-turnéjuknak lesz budapesti...

SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact
SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact

Sumerian Promises címmel november 12-én jelenik meg a death/tharsh vonalas berlini Sijjin bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a Condemned By Primal Contact dallal lehet ismerkedni....

NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül
NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül

Nézz körül címmel egy szöveges videó kíséretében mutatta be első dalát a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori...

RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives
RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives

Arrows címmel júniusban jelent meg a portlandi Red Fang új albuma - öt hosszú év után. A Rabbits In Hives dalhoz készült friss klipben a Red Fang zenészei a saját temetésüket...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS