OSSIAN - Lélekerő

Április elején új album, lemezbemutató május 24-én

2015. február 15. (vasárnap) 08:58 | utoljára módosítva: 2015. február 15. (vasárnap) 09:18

A tavaly november óta ismét négyes felállásban dolgozó Ossian új albuma Lélekerő címmel jelenik meg április elején.


A Paksi Endre énekes, Rubcsics Ricsi gitáros, Erdélyi Krisztián basszusgitáros és Kálozi Gergely dobos alkotta Ossian az új album dalait is a törökbálinti SuperSize Recordingban rögzítette, akárcsak a legutóbbi lemezt, a 2013-as A Tűz jegyében. A Lélekerő lemez felvételeit is Varga Zoli irányította, az új anyag keverése jelenleg is zajlik.


"...a Lélekerő albumon a következő 11 dal lesz majd hallható: Hajt a szív, A Barát, Visszajövök, Egyszerűen, Lélekerő, Születésnap, Ahányszor látlak, Hiába szép, Búcsú, Üzenet (instrumentális), Mind itt vagyunk... A dal sorrend még nem végleges, a tervezett megjelenés április eleje, további infók, lemezborító stb. hamarosan!"


A Lélekerő lemezbemutató koncertje május 24-én lesz a Barba Negra Trackben, de már március elejétől beindul a koncertezés, a friss dátrumokat mindig itt találod meg: ossian.hu/koncertek


www.facebook.com/OssianOfficial


OSSIAN - A Tűz jegyében album (2013)


 

Hozzászólások

[015084]
Blackhead
Melkor új profilja: Selkath xD
[015079]
wrom
[015078]
Selkath

Én is tényleg fogom az oldalam, annyira röhögök...
Esetedben is adná magát egy ilyen átfordítás, de ezt megtartom magamnak...

Jé! Melkor most eltűnt innen a legutóbbi kirohanásai óta...
[015078]
Selkath
Melkor, ezek az átírt nickek kurvajók: Trottykúró Szilvike, wrommel - ezeken szakadok, már tíz perce! :DDD Király vagy! :)
[015077]
volkodlak21
Jah és aki egyetért, emelje fel a bal nagylábujját meg a jobb a tenyerét!
[015076]
volkodlak21
Mint kívülálló, lenne egy javaslatom. Mi lenne, ha a szerkesztők készítenének egy nem zenével foglalkozó bejegyzést, nem is kell tartalom, csak egy cím, a lényege az lenne a dolognak, hogy minden ehhez hasonló, az eredeti témától jócskán elkanyarodó csatározásokat ott lehessen folytatni. Tudom, vannak külön fórumok, ahol ez talán könnyebben megvalósulhatna, de ha mindenképp ezen az oldalon szeretnék marni egymást, akkor ez talán egy megoldás lenne. Uff...
[015074]
Blackhead
Mi a faszért nem mentek máshova veszekedni bazki!?
[015073]
wrom
[015069]
Melkor
"Én semmilyen eljárás megindítását nem helyeztem kilátásba és soha nem is fogom, nem vagyok hülye, a szólás szabadságot és a szabad véleménynyilvánítást többre tartom, meg egyébként sem vettem/veszem olyan komolyan egy online oldal ismeretlen személyeinek hozzászólásait, úgyhogy ne hazudozz itt nekem!"
Tényleg csak a szavahihetőséged végett:
http://www.hardrock.hu/?q=node/26624
"Köszi a 18-as hozzászólást, jól megragalmaztal. Úgy látom ebből büntető feljelentés lesz, de ne aggódj nem felejtem el a polgári jogi igényemet sem előterjeszteni, te tudod mi az, hiszen azt mondtad ismered a büntető jogot. Azt hiszem ebből megegy jelzálog lesz, de nem baj legalább megtanulod, hogy nem adócsalózhatsz le embereket büntetlenül nyuszko-muszko. További jo éjszakát, ha meg ezek után tudsz aludni :)"
Azt ugye mindketten tudjuk (meg mindenki más is tudta azon az oldalon, ahol az elképzelésed szerint "leiskoláztál"), hogy a paladin64 nick téged takar...
Ha nem tudnánk, a stílusod akkor is leleplezne...

[015069]
Melkor
"Na most mutattad meg az igazi arcodat, köszönöm, a király meztelen."
Nekem nem megtisztelő, hogy királynak tartasz, mert nem tartok rá igényt. Meztelenül meg pláne nem fogsz látni, bármennyire is szeretnéd ezt...

(A nickem anagrammája meg óriási humor, gratulálok hozzá!)
[015072]
Melkor
na a másik hazug is itt van már, az a gondom, hogy amit leírtál nem fedi a valóságot, mint általában, mert ez pont fordítva történt, DE örülhetsz Szilvike van egy szövetségesed worm személyében, úgyhogy most már duettben nyomhatjátok, szánalmas...
[015071]
TrollKiller
annyira tudtam, hogy ez lesz, meg is mondtam anno:

[015012]
wrom, vigyázz, mert Melinda egyik nap nyalizik, másnap meg a hátadba szúrna egy kést. Ilyen ez a skizofrén féleszű.
[015070]
Melkor
ja de mégis csak van rá szó a nick neved: worm
[015069]
Melkor
Na most mutattad meg az igazi arcodat, köszönöm, a király meztelen. Menj inkább vissza oda, ahonnan jöttél, te hazug, gerinctelen nem tudom mi, már erre nincs is szó...
Én semmilyen eljárás megindítását nem helyeztem kilátásba és soha nem is fogom, nem vagyok hülye, a szólás szabadságot és a szabad véleménynyilvánítást többre tartom, meg egyébként sem vettem/veszem olyan komolyan egy online oldal ismeretlen személyeinek hozzászólásait, úgyhogy ne hazudozz itt nekem! Meg nem is tudom ki írta nem is olyan rég, amikor elküldtelek melegebb éghajlatra, hogy nem tudtál aludni és hogy a régi sebeket ne szakítsuk fel. Utána én hülye megbántam, amit írtam és még bocsánatot is kértem. Na mindegy takarodj vissza ahonnét jöttél, mert itt csak kevered a szart, meg egyébként is, nincs még lámpaoltás az otthonban?

[015068]
wrom
[015066]
Melkor
Nekem miattad eddig sem voltak álmatlan éjszakáim, de ezután sem lesznek...
Jó viszonyban mi amúgy sosem voltunk, de ettől függetlenül jó hányást kívánok!
A "másik oldalon" való "leiskolázás"-omhoz kapcsolódóan meg azóta is várom a büntető vagy polgári eljárás megindítását egy ideje (az előbbit helyezted kilátásba), talán ha lesz vér a pucádban hozzá, akkor személyesen is találkozhatunk...
Olyanra meg nem emlékszem, hogy a csöcseiden melegedtem volna bármikor is...
[015067]
Melkor
aztán nekem ne gyere azzal az abszolút közröhej dumával, hogy alig aludtál a hozzászólásom miatt, meg régi sebek wromi, a régi sebekbe majd szórók egy kis sót :) meg most már ideje volna ezt a topicot hanyagolni, mert már hosszabb mint a XII. táblás törvények.
[015066]
Melkor
I./ Ja "egyeseknek" mi? wrom a 015058-as hozzászólásod mélyen felháborított, úgyhogy menj te a büdös francba oda, kétszínű vagy, és még te neveztél engem a haverodnak! jó vicc, rosszabb vagy mint szilvia, felfordul a gyomrom tőled, köpönyegforgató, fújjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, biztos a gazdád küldött mi?, egy kígyót melengettem a keblemen, de itt a vége, na megyek is hányni...

wrom hátbaszúrtál, ezzel végérvényesen vége a jó viszonynak, ami eddig is elég hektikus volt, de most már kristátytisztán látok és amit látok nagyon nem tetszik! Az idézgetőművész wrom, idézzél meg magadnak egy démont, aztán küszködjél vele :)

II./ Selkath te egy jó arc vagy, kedvellek, wrommellel ne is foglalkozz, már számtalanszor leiskoláztam a másik oldalon is, ahonnan csak az én buzgerálásomra jött ide, meg úgy osztja az észt, mint Kun Béla.
[015065]
wrom
[015063]
Csabika
Lelked rajta! Normális "hangvételben" fogalmaztad meg a véleményed, ez "díjazandó". Jobb ilyet olvasni, mint valami trágárságot. Követendő példa...

[015062]
Winternight
Manapság majdnem minden a politikához vezet, talán nekem sem kellett volna úgy elhatárolódni. De tartom, amit korábban írtam, a liberalizmus egy nagyon is jó eszmerendszernek indult. Amit viszont ma neveznek liberalizmusnak, az az eredeti gondolattal talán tényleg köszönőviszonyban sincs, de erről nem az eszmerendszer kitalálói tehetnek, hanem azt a saját érdekeik szerint magyarázó, önös érdekeiktől vezérelt aljas emberek.
[015063]
Csabika
A nagyon felemelt és nagyon besztárol Magyar csapatok, az a kb. 4 vagy 5 szerintem még a középszerűséget sem mindig érik el. Mert ha már sok ezer ember másképp gondolja, én is leírom, sok másik ezer ember pedig úgy gondolja, hogy meg sem üti azt a szintet, hogy meghallgassa. Persze, lehet mondani, hogy mekkora a közönségük, így igaz, van, és lesz is, amig nyugdíjba nem mennek. Aztán kb fél óra alatt elfelejti mindenki! Én személy szerint már régóta nem hallgatom a Magyar kiemelt bandák lemezeit, és sok ismerősőm is letett már róluk, nincs már mit hallani bennük. Inkább keresem folyamatosan a friss, új hangokat, elég nehéz, de azért akadnak nagyon jók köztük.
[015062]
Winternight
Az Ossian közel húsz éve Magyarország vezető metal zenekara. A néhány éves szünetet és egy-két szürkébb lemezt leszámítva azóta is folyamatosan magas színvonalon teljesítenek lemezeken és koncerteken is. Persze aki alapból nem kedveli ezt a műfajt, az akár középszerűnek is gondolhatja. A valóban középszerű Depressziót viszont nem kellene felemelni az Ossian szintjére.
Ami a politikát illeti, a zenészekkel készített interjúk során, de dalszövegekben és akár koncerteken is, ez egy gyakori téma. Szerintem nem probléma, ha a fórumon is szóba kerül amikor a helyzet úgy kívánja. Persze nem pártpolitikai inkább csak ideológiai szinten. A liberalizmussal kapcsolatban egyetértek Selkath-tal, szerintem is legalább akkora gáz, mint a másik két szélsőség, a kommunizmus és a nácizmus, és az is kétségtelen, hogy ezek közül a legnagyobb lúzerség a liberalizmus. ;)
[015061]
wrom
"Zárjuk le a vitát azzal, hogy a libsizmus alapból legalább akkora gáz, mint a nácizmus, meg a kommunizmus és liberálisnak lenni a legnagyobb lúzerség a világon.
Az Ossian meg csak egy középszerű magyar metalbanda, nem jobb, nem rosszabb, mint a Pokolgép, vagy a Depresszió."

Nem kell rohanni azzal a lezárással..!
(Zenei oldalon nem megyek bele "politikai dolgokba, már csak azért sem...)
De:
Melyik a nem "középszerű magyar metalbanda" szerinted? (Ami az Ossiant illetően amúgy csak a saját véleményed, mert >>megsúgom<<, sok ezernyi ember másképp gondolja..?!)
[015059]
Selkath
Zárjuk le a vitát azzal, hogy a libsizmus alapból legalább akkora gáz, mint a nácizmus, meg a kommunizmus és liberálisnak lenni a legnagyobb lúzerség a világon.
Az Ossian meg csak egy középszerű magyar metalbanda, nem jobb, nem rosszabb, mint a Pokolgép, vagy a Depresszió.

TrollKiller kills the troll killers. Menjél te a jó francba.
[015058]
wrom
Egyeseknek nem ártana e-mail címet vagy telefonszámot cserélni, és akkor egymás között is (megpróbálhatnák) rendezni ügyes-bajos dolgaikat, mindenki jobban járna..!
[015057]
Melkor
Gondolom nem igen hallottál még mosogatógépről, majd nézd meg a google-n mi is az, az anyámat meg a szopós szádra ne vedd mégegyszer, nagyon ajánlom!!!
[015055]
TrollKiller
örülj magadnak, te kis fartúró lúzer! anyádnak már segítettél otthon elmosogatni, miután végigpornóztad a vasárnapot? mert ugye se nő, se pasi, csak a kezed... :D
[015054]
Melkor
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ értem már! Trottykúró szilvia egyik felhasználóneve (a sok közül :XD) vivaemptiness! A rejtvény megfejtve, az oldal trollkirálynője megint nagyot alkotott. És tudod kit abortuszmaradékozzál le a mocskos kölykeidet ha vannak, szarrágó szuka.
[015053]
Sabatonno1
Az itt a baj, hogy te mióta megjelentél itt, érdemben szinte semmihez sem tudsz hozzászólni, csak másokkal személyeskedni meg hazudozni. A Sabatonos cikknél is az irigység és gyűlölet csak úgy sugárzott a banda irányába, érdemben meg semmihez sem tudsz szólni velük kapcsolatban (sem). Ha neked ebből nem jött le, hogy vitát akart generálni (megjegyzem, ezt meg is erősítette, csak olvasni kell tudni a sorok között), az már nem az én bajom.
Még, hogy normális hangvételben...mondjuk az is érdekes, hogy ennyire rá vagy izgulva Melkorra, Winternight sokkal keményebb dolgokat írt, azokkal ezek szerint semmi bajod nincs.
Még, hogy én troll...röhög a vakbelem. Inkább magadba kéne kicsit nézni, és elgondolkodni azon, hogy ki is itt az igazi troll (még ha a neved pont az ellenkezőjét is próbálja alátámasztani)...
[015052]
TrollKiller
szabika, ki vagy te, valami elbaszott ízléscsendőrség felkent góréja, hogy megszabd vivának, mit linkel, mit nem?! menj már a bús picsába az ovis hisztiddel - és a béna sabaton-fétiseddel együtt -, miből gondolod, hogy vitát akart generálni? amúgy is a normál hangvételű, konstruktív vitának mindig helye van, de te jössz ezzel a bántóan lekezelő, ostoba gyerekességgel. lassan te is csak egy tipikus troll leszel, úgy látom, az irány már megvan. ezt azért mondom, mert vivaemptiness normális hangvételben reagált annak az abortuszmaradék melkorkának is...
[015051]
Sabatonno1
Sok minden elhangzott már itt, csak annyiban szólnék hozzá, hogy aki egy hírhez belinkel két ilyen másik 'hírt', az teljesen nyilvánvalóan csak a vitát akarja gerjeszteni. Lefogadom, hogy 2 Ossian albumot nem ismersz vivaemptiness, leszarom, hogy leírtad, hogy nem a te zenéd. Aki érdemben nem tud hozzászólni egy adott bandához kapcsolódó hírhez, az jobban teszi, ha inkább kussban marad. Meg pont egy ilyen viccoldalról linkelgetni itt, mint ez a lángológitárok...hiteltelen a cikkeik többsége...szánalom a köbön, azok nemkülönben, akik idézgetnek/linkelgetnek róla.
Mondjuk az is vicckategória, hogy az Ossian semmitmondó és érdemtelen banda lenne... Selkath barátom, a metal legalja az nem az Ossian, hanem az olyan valóban tömény undormány szarok, mint amihez az előbb hozzászóltál, velem egyetemben...
[015045]
vivaemptiness
Na akkor a gyk.:

"aki mas velemenyen van (...) hanem maximum embernek latszo targy" = mindenki aki nem ugyanazt a liberlalisozo dumat mondja, mint ti
"libsik miatt berugni" = szintiszta szarkazmus/ironia vagy hivd ahogy akarod

Lehet tisztelni egy zenekar/eloado/szinesz akarki munkassagat attol fuggetlenul, hogy nem az ember szive csucske. Nem minden fekete vagy feher.

Reszemrol ennyi, de legalabb jokat rohogtem kozben. :)
[015044]
Melkor
1.) azt hiszem wrom elmondta a lényeget,
2.) szerintem nincsen olyan banda, még a legnagyobbak közül se, akik 15 év alatt legalább kétszer ne adtak volna félresikerült koncertet, csak az ottani közönség nem hányja mindezt 100 évig a szemükre, mert ki nem szarja már azt le kb. pár hónap múlva, csak itt mo-on tart minden csoda az idők végezetéig,
3.) azt se felejtsük el, hogy az emberek nem "tárgyak", mint azt viva uraság elmondta és mint minden élőlénynek, így az embereknek is lehetnek olyan problémáik amik befolyással lehetnek a teljesítményükre, de hiába tépem a számat sajnos az ilyen viva félék vannak egyre többen, akiknek az ember csak egy "tárgy". Azért megnézném az illető önelégült képét, amikor ő kerülne ebbe a "tárgy" szerepbe, remélem, hogy bele fog kerülni és akkor majd átérzi milyen szörnyűségeket irkált most.
[015043]
TrollKiller
ááá, hogy fogná a melinda amőba, amikor a szót sem ismeri, max. az első három betűjének megfelelőjét?! hiszen az jön fel a szájából folyton-folyvást. hozzá képest egy darab kavics maga az ezerszínű, végtelenül izgalmas komplexitás netovábbja! köz-rö-hej! :D
[015042]
vivaemptiness
Melkor te nem fogod a szarkazmust?
[015041]
wrom
Nem egy elhanyagolható szempont, illetve szempontok a következők:
Ez az Ember (Paksi Endre) ezernyi koncertet adott, és 2 (azaz kettő) alkalom volt az, amik köztudomásúlag kissé félresikerültek.
Na most:
Egyrészt mindenki végezze ilyen hibaszázalékkal (ezrelékkel) a munkáját, és akkor egy fasza országban élhetünk...
Másrészt 15 éve volt ez a sokat (túlontúl is sokat) emlegetett dolog, hát ennyi idő alatt már a jogerősen elítélt bűnelkövetők jó részénél is beáll minimum a törvényi mentesítés, akkor miért kell ezt (mindig ezt) felhozni?! Az utóbbi 15 évben 1 ilyen sem volt... Ki az, aki soha nem hibázik?!
Végül pedig: Aki fikázni akar, az tegye le az asztalra, amit ez az Ember letett Magyarországon a Hard Rock/Heavy Metal terén..!
[015040]
Melkor
Na megjött már az üresjárat és kiosztott itt mindenkit! Egyébként legutóbb is és azt megelőzően is te kötöttél belém, úgyhogy ne hazudozzál itt nekem, te vagy itt a szar keverő és kötekedő! Az írásodban is akkora ellentmondások vannak mint ide Peking! Először írod: "Paksi a liberlisok miatt rugott be Debrecenben 15 evvel ezelott" (megjegyzem, jó, hogy már nem a liberósok miatt :XD, meg kéne tanulni írni apukám), aztán írod: "Az Ossian nem az en zenem, soha nem is lesz, ettol meg minden tiszteletem a munkassaguknak." A két idézett szöveg szöges ellentétben áll egymással. Ráadásul az beszél tiszteletről, aki ezt írja:"meg egyebkent is aki mas velemenyen van az nem ember, hanem maximum embernek latszo targy". Hát üresjáratocskám tudod kit tárgyazzál le, nagyon beképzelt itt valaki, mi van már te is Napóleon komplexusban szenvedsz? Megsúgom neked, hogy nem vagy Isten, még ha azt is képzeled magadról! Remélem a többiek is kiosztanak, mert rád fér!
[015039]
vivaemptiness
Mondja ezt az, aki mindenkit elkuld melegebb eghajlatra, akit esetleg nem kuld sehova azzal meg kotekszik, hiszen o a legokosabb az egesz vilagon. :)

Egyebkent a flame bejott, de nem szamitottam arra, hogy Paksi a liberlisok miatt rugott be Debrecenben 15 evvel ezelott, meg egyebkent is aki mas velemenyen van az nem ember, hanem maximum embernek latszo targy.
Aki mindenben a politikat latja, annak sulyos uldozesi maniaja lehet.

Az Ossian nem az en zenem, soha nem is lesz, ettol meg minden tiszteletem a munkassaguknak.
De onkritikajuk vagy eppen humorerzekuk lehetne, hiszen a reklam az reklam es, ha mar csak egy emberrel is megkedveltetik a zenejuket, akkor nyertek. Ez nem roast volt.
[015036]
Melkor
Hát igen, ez a szegény Ossian topic hihetetlen vitákat generált, hála az első "úriember" sokatmondó hozzászólásának. Megfigyeltem már, hogy ez az illető csak a szart kavarja itt, és szerintem a metál műfajhoz semmi köze, mivel még érdemi érvelésekkel alátámasztott hozzászólást nem olvastam tőle soha. Most sem szólalt meg többet csak belinkelte amit, és elindította a lavinát.

Nagyon nem bánnám már ha a metál zenét utáló emberkék eltűnnének az oldalról!

Wrom, amit leírtál azzal mindenben egyetértek!

Winternight-tal pedig csak részben, az utolsó hozzászólásának az első 6 mondatával értek egyet. Annyiban azért pontosítanék, hogy nem "idelinkelték", hanem idelinkelte az első "hozzászóló".
[015035]
LakeOfTears
Apple okfejtése már csak azért is logikátlan, mert ha nem lett volna mindjárt első hozzászólásként idehozva az a provokatív link, akkor nyilván ok se lett volna arra, hogy idekerüljön ez a kirohanás a liberálisokról.
Gyanítom, hogy Apple érintett lehet a témában, ezért reagált ilyen sértődötten.
Az meg tipikus provokátori jellegzetesség, hogy annyira zsigerből csinálják, hogy nem is veszik észre. Ezért lehet az, hogy a provokációjukra hevesebben reagálót nevezik a baj okozójának. Pedig hát az interneten jól vissza lehet követni a kiindulópontot.
[015034]
Winternight
Apple, aki lemegy az oldal aljára, az azt látja, hogy az új Ossian lemez megjelenéséről szóló hírhez idelinkelték az index zeneblogjának két írását. Ez volt az alaphang. Én már erre reagáltam. Na most ha te ezek után azt hazudod,hogy én kezdtem, azzal saját magadat minősíted. Igazi, tipikus liberális vagy. A torzítás, csúsztatás alapkövetelmény nálatok, ezt jól tudjuk.
Amit írtam, nem konkrétan Dankóra vonatkozott, hanem úgy általánosságban a hazai (szerencsére nem túl népes) deviáns-liberális szubkultúrára, amibe beletartozik a médiájuk, az úgynevezett értelmiségük, a politikusaik, és mindenki, aki torzult világukat tekinti követendőnek. Az írásomból egyébként ez is egyértelműen kiderült.
Azt pedig ugye nem akarod tagadni, hogy a fent említett fajta a szabad drogfogyasztásért és a homokosok házasodási jogáért harcol. És az is egyértelmű, hogy mivel Magyarország nem kér belőlük, ezért borzalmasan dühösek, és mindent elkövetnek azért, hogy rombolják a közhangulatot.
Ezek nálam a csatornapatkányok és a döglegyek szintjén elhelyezkedő lények, akikkel egyébként vitázni sem érdemes, és akikkel szemben bármilyen durva hangnemet megengedettnek gondolok.
Azt meg ugye te sem gondolod, hogy néhány metal zenekar ártatlan szövege egy lapra helyezhető a francia firkászok folyamatos provokációjával.
[015033]
wrom
[015025]
Selkath

Én meg azt nem értem, valaki hogy tud leragadni ott, hogy az újraindulás előtt minden faxa volt, utána meg (majdnem) minden xar.
"Az Ossiannak tulajdonképpen az tett be (legalábbis nálam), hogy eleinte évente szórták az albumokat (az újrarendeződés utáni éra)."
Legjobb tudomásom szerint az első 7 lemez is egymást követő években jelent meg, akkor nem volt ilyen probléma?
>>Szerintem Paksinak meg kellett volna maradnia a Wellingtonnál, mert pl. az első két lemez nagyon jól sikerült! De ez az "újkori" Ossian egy rakás nemtommi, de leginkább fos. Maróthy Zoli és Paksi Endre együtt tudtak igazán jól működni, jól mutatja ezt, hogy Maróthy zenekara, a Fahrenheit nem igazán működött, Zoli hangja sem volt erre kapacitálva, a dalszövegek meg rémisztően rosszak voltak. Ánblokk, a Wellington harmadik lemeze is siralmas lett.<<
Akkor ezek szerint ez a sokat szidott Paksi Endre mégis tudhat valamit (az általam egyébként tisztelt) Maróthy Zoltán nélkül is...
(Megjegyzem, egy interjúban Endre is elismerte, hogy a hármas Wellington nem volt az igazi szerinte sem.)
Az Ossian meg azért évente meg tudja tölteni a Pecsát, ez persze önmagában nem azt jelenti, hogy ettől jó amit csinálnak, de valamit azért csak jelent, annyit legalábbis mindenképpen, hogy öncélúan nem kéne mocskolni őket, mert ha valakinek nem tetszik a zenéjük, azt normális hangnemben is kifejthetné ezt, már ha futja a képességeiből...
[015031]
duedhel
Szerintem az alapvető probléma inkább ott van, hogy az "átlag magyar ember" a kultúrára és a gondolkodásra is nemet mond már évek óta. Sőt az Ossianra meg a rock zenére is. És nem, nem azért, mert ez folyik a médiából, mert hogy mind a tévé, mind a liberális publicisztika egyetlen gombnyomással kikapcsolható.
[015029]
apple
"A provokátorok sorsa az, hogy néha odab..nak nekik. Lásd Charlie Hebdo."
Aha. Biztos az sem zavarna, ha hithű keresztények felkoncolnák a Pokolgép tagjait az Éjféli harangért, az Iron Maidenéket a Number of the Beastért, és a sor végtelenül folytatható, élen kb. az összes black zenekarral. Az a baj, hogy a nézeteid egyszerű logikai következményeit sem vagy képes leszűrni. Persze ez önmagában csak - elsősorban számodra - sajnálatos, én meg (veled ellentétben) nem vagyok kárörvendő, úgyhogy csak azért teszem szóvá, mert ennek dacára folyamatosan osztod az észt, méghozzá undorító, alpári stílusban, folyamatosan gyűlölködve.
Hogy jössz pl. ahhoz, hogy D.G. lángolós újságíróval kapcsolatban ilyeneket írj (amik nem hiszem, hogy igazak volnának, nem ismerjük, honnan tudnád), azért, mert az Ossian zenekarral kapcsolatos történésekről írt a "saját" blogjában egy - az általam sem túlzottan kedvelt megnyilatkozási stílusa ellenére - egész korrekt hangvételű cikket. Igaz, nem "baráti" a hangnem, de nem is ellenséges. Lásd, a Hammer szerkesztőség két tagja is hajlandó volt - emberi hangnemben, ami számodra úgy tűnik, ismeretlen - vitázni vele.
Az külön szép, hogy ennek az ügynek a kapcsán őt vádolod kábítószer fogyasztással.
A csúcs mégsem ez, hanem: "Jönnek az unatkozó vagy csak simán rosszindulatú trollok, és mindjárt a legelső hozzászólásukkal megadják az alaphangot, ami többnyire messzire visz a cikk valódi témájától. Mi meg többnyire felvesszük a kesztyűt." ez. Ennyire átlátszóan és pofátlanul hogy lehet hazudni (magadnak is?)? Aki csak lemegy itt az oldal aljára, látja, hogy az egészet kurvára te kezdted!!! Nem sül ki a szemed?
[015025]
Selkath
Az Ossiannak tulajdonképpen az tett be (legalábbis nálam), hogy eleinte évente szórták az albumokat (az újrarendeződés utáni éra). Nem voltak logikusan fölépítve a dalok, tulajdonképpen Paksi egy "albumgyárat" csinált a bandájából. Mivel zenei dolgokban is az övé lehetett a döntés, így nem volt egy minőségi gát, mint a Maróthy-időszak idejében.
És igen, régen SZERETTEM az Ossiant, az Ítéletnap lemeztől lettek egyre jobbak és jobbak. Az Ítéletnap, Kitörés, Emberi dolgok és Keresztút lemezek igazi gyöngyszemei voltak a hazai metal szcénának (a Rock katonái sem volt rossz, de az Ítéletnap nagyon odavágott utána).
Szerintem Paksinak meg kellett volna maradnia a Wellingtonnál, mert pl. az első két lemez nagyon jól sikerült! De ez az "újkori" Ossian egy rakás nemtommi, de leginkább fos. Maróthy Zoli és Paksi Endre együtt tudtak igazán jól működni, jól mutatja ezt, hogy Maróthy zenekara, a Fahrenheit nem igazán működött, Zoli hangja sem volt erre kapacitálva, a dalszövegek meg rémisztően rosszak voltak. Ánblokk, a Wellington harmadik lemeze is siralmas lett.
[015024]
LakeOfTears
Szerintem jót tett az Ossiannak, hogy csak kétévente adnak ki lemezt. Nekem a lemezeik többsége tetszik, kivétel talán csak a Gyújtópontban. Jól indul az is, de aztán nagyon ellaposodik.
A lángológitáros témához: Kicsit talán erősek Winternight képei, nem biztos, hogy ennyire részletesen el akartuk képzelni ezeket az amúgy nyilvánvalóan meglévő liberális torzulásokat. :) Egyébként viszont rég olvastam már ennyire találó leírást erről a fajtáról. Nagyjából pontosan így képzeli el az ember az indexes, 444-es újságírókat. Az pedig biztos, hogy a felsorolt dolgok miatt nagyon dühösek lehetnek, ezért aztán támadnak mindenkit aki nem osztozik perverz világukban. Én azt hiszem, velük szemben megengedett, hogy bármilyen durva stílusban írjon róluk bárki. A Dunát viszont tényleg nem kellene szennyezni velük. :)
[015023]
Winternight
Az Árnyékból a fénybe és a Küldetés nálam is ott van a kedvencek között, és nagyon szeretem a Fémzenét is. De a többi lemezen is voltak nagyon jó dalok, de némelyik album kicsit hosszúra sikerült, és kerültek rájuk kevésbe erős töltelékdarabok is. A tűz jegyében lemezen viszont nem volt ilyen. Bízzunk abban, hogy az új lemezen is hasonlóan magas lesz a színvonal.
Selkath, elolvastam a hozzászólásod első felét, és arra gondoltam,nem is olyan rosszfej ez a Selkath. De itt meg kellett volna állnom. Mert miután elolvastam a második részt, megváltoztattam az álláspontomat. Részben legalábbis. :)
Wrom, szerintem elég világosan kiderült, hogy amit írtam, az indexeseknek és hasonszőrű társaiknak szólt. Ha te nem liberális újságíró vagy, akkor ne vedd magadra. ;)
[015022]
Selkath
Winternight, kezdek kellemesen csalódni benned! A liberálisokról alkotott képed és hozzászólásod tökéletesen megegyezik a gondolataimmal. A Dunába azért ne lőjük ezeket, ne szennyezzük a folyót! Inkább csináljunk belőlük rabszolgát és kubikoljanak az autópálya- meg vasútépítéseken, amíg bele nem döglenek!

Kedves hanaura, a bandáról meg azért nincs alig hozzászólás, mert teljesen érdemtelen és semmitmondó, amit a Zoszi művel. A metal legalja, ráadásul mindez magyarul... Különben is: fél évig úgyis tele lesz velük az újság - ahogy ez szokott lenni (sajnos...)!
[015020]
wrom
Winternight

Nekem még nem adtál egyértelmű választ.

"Próbálok mindenkivel és mindenkiről az odaillő hangnemben beszélni. Másképp szólok egy gyerekhez, egy öreghez, családtagomhoz, barátomhoz, a főnökömhöz, az ügyfelekhez stb."
A honlapon szerintem nem igazán tudhatod, ki melyik kategóriába tartozik, nyilván egyik-másik kategóriáról tudhatod ezt, de nem mindenkiről. A hírhez írt első hozzászólásod mindenképpen túl erős volt. (Amúgy még egyet is értenék a véleményeddel, bár hozzáteszem, a liberalizmus egy egész jó eszmének, eszmerendszernek indult, ha valaki meg ezzel szimpatizál, az nem feltétlenül az ezt álszenten hirdető politikusokkal azonosul, mert az általuk közvetítettek köszönőviszonyban sincsenek az eredeti elképzelésekkel.)

Node tényleg:
"És akkor jöjjön egy valóban ideillő téma, hogy fordítsunk a beszélgetés kerekén. Nagyon várom már az új lemezt, remélem erre is olyan erős dalok kerülnek majd, mint a legutóbbi cd-re, ami szerintem az újjáalakulás óta eltelt több mint másfél évtized egyik legjobb lemeze."
Tényleg jól sikerült lemez lett. Nekem az "Árnyékból A Fénybe", a "Küldetés" és az "Egyszer Az Életben" lemezek mellett van (az "újjáalakulás" óta).
[015019]
Winternight
És akkor jöjjön egy valóban ideillő téma, hogy fordítsunk a beszélgetés kerekén. Nagyon várom már az új lemezt, remélem erre is olyan erős dalok kerülnek majd, mint a legutóbbi cd-re, ami szerintem az újjáalakulás óta eltelt több mint másfél évtized egyik legjobb lemeze.
Március 7-én Sopronban megnézem őket élőben is, kíváncsi vagyok hogy szólnak majd egy gitárral.
[015018]
Winternight
Hanaura: Ez sajnos nem csak itt jellemző, hanem a legtöbb internetes fórumra, ahol nincs moderálás. Jönnek az unatkozó vagy csak simán rosszindulatú trollok, és mindjárt a legelső hozzászólásukkal megadják az alaphangot, ami többnyire messzire visz a cikk valódi témájától. Mi meg többnyire felvesszük a kesztyűt. Bár néha talán jobb lenne, ha nem tennénk.
Duedhel és Apple: Próbálok mindenkivel és mindenkiről az odaillő hangnemben beszélni. Másképp szólok egy gyerekhez, egy öreghez, családtagomhoz, barátomhoz, a főnökömhöz, az ügyfelekhez stb. A liberális szennymédia firkászaival szemben én ezt tartom megfelelő hangnemnek. A provokátorok sorsa az, hogy néha odab..nak nekik. Lásd Charlie Hebdo.
[015017]
hanaura
Feltűnt Nektek, hogy hány hozzászólás szólt a bandáról? Nem kell sokáig számolni. És azt se hiszem hogy liberálisozni, buzizni, meg politizálni annyira fontos lenne......
[015016]
duedhel
Valljuk meg őszintén, az ilyen megnyilvánulások által nem igazán jön meg az ember kedve a konzervatív értékek elfogadásához.
Kedves Winternight, ne haragudj, de, ha megengedsz egy személyes véleményt, értékek vagy álláspontok ide vagy oda, ez most azért elég keményre sikeredett tőled. Én elhiszem, hogy nem vagy toleráns bizonyos dolgokkal szemben, de azt talán te is belátod, hogy ez így nem a megfelelő hangnem.
[015015]
apple
Kedves Winternight!

Mondd csak, kinek szorgalmazod még az erőszakos halálát? A Hammer szerkesztőségben pl. mindenkinek biztonságban van az élete?
Egyébként igazad van, rettenetes dolog a "mocskolódó gyűlölködés", szerencse, hogy a lehető legtávolabb áll tőled, ill. a hozzászólásaidtól (biztos van olyan is, amelyikben nincs, bár nem rémlik), amelyekből kb. Cannibal Corpse dalszövegeket lehetne írni (csakhogy ők nem gondolják komolyan!!!).
[015013]
Melkor
Ennek örülök wrom, ez sokat jelent nekem!

Trottykúró szilviára meg nem érdemes ügyet sem vetni, mert szegénykét anno még a Lipóton kezelték és azóta is antidepresszánsokon él és téveszméi vannak már a sok gyógyszertől meg a faszhiánytól. :)
[015012]
TrollKiller
wrom, vigyázz, mert Melinda egyik nap nyalizik, másnap meg a hátadba szúrna egy kést. Ilyen ez a skizofrén féleszű.
[015010]
wrom
Sabatonno1

Magam is így gondolom, de jó lenne megerősítést kapni, mert közvetlenül előtte kétszer én firkáltam be.
Ha nem így gondolnám, jóval erőteljesebb hangvételű reagálásom lett volna...
(Nem olvasom amúgy azt a valamit, így a nevek sem ismerősek, már bocs...)


Melkor

Oké haver, kösz!
Remélem, már nincs pereskedős kedved. Részemről rég felejtős minden valós vagy inkább csak vélt sérelem.
[015006]
Melkor
Üdv nektek wrom és Sabatonno1, kedvellek mindkettőtöket.
[015005]
Sabatonno1
Wrom, nem olyan nehéz rájönni, hogy Winternight azt a rakás fos Lángológitárok oldalt és annak firkászait osztotta ki, le is van írva a nevük. Nem tudom, mi olyan nehéz ebben?
[015002]
wrom
Winternight

Akkor ezt nem ártana tisztázni...
De előtted én írtam 2 hozzászólást, akkor most azokra reagáltál vagy sem?
(Én senkinek-semminek nem vagyok a "firkásza" amúgy...)
[014999]
Melkor
És akkor még én káromkodom egyes faszkalapok szerint, ez egyszerűen NEVETSÉGES!
[014998]
Winternight
Wrom, ezt nem tudhatom. Ha netán valamelyik liberális internetes oldal rosszindulatú firkásza vagy, akkor pont a te méreted az ing. Ha nem, akkor nem.
Amúgy az index zeneblogos témára reagálva festettem képet a liberálisok mozgatórugóiról.
[014997]
wrom
Winternight

Rám céloztál talán?
[014996]
Winternight
Miután a magyar emberek hosszú ideje választásról választásra elküldik a liberálisokat a kurva anyjukba - már ha éppen nem két buzi apjuk van - ráadásul sem a féktelen drogozást nem teszi a magyar állam állampolgári joggá, sem azt hogy Dankó Gábor, Ujj Péter, Szililaci - meg a többi liberális nyomorult - házastársként töcskölhessék egymás seggében a szart, ezért aztán ezeknek a torz lelkű lényeknek csak a mocskolódó gyűlölködés és a közhangulat rombolása maradt. Ennek egyik megnyilvánulása ennek a féleszű baromnak a legutóbbi irománya is. Meg persze az összes többi. Aztán amikor bedrogozva kitántorognak valamelyik bűnbarlangjukból, és valaki jól pofán bassza őket, még meg vannak sértődve. Pedig mennyivel jobb helyen lennének mondjuk a Dunába lőve...
[014995]
wrom
Na jó, aludtam rá egyet, és így:

Micsoda egy szánalmas xar blogocska lehet ez a belinkelt irkálmányok alapján...
[014988]
wrom
Micsoda egy szánalmas xar blogocska lehet ez a belinkelt irkálmányok alapján...
[014986]
vivaemptiness
http://langologitarok.blog.hu/2015/02/14/az_ossian_kiadoja_kimeletlen_bosszut_allt_az_oriason

http://langologitarok.blog.hu/2015/02/14/kis_jogi_szosszenet_az_ossianos_balhehoz

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS