RÓMEÓ VÉRZIK - Villáminterjú Koppánnyal a szombati spéci buli kapcsán

Ez lesz az első 2015-ös koncertjük

2015. február 13. (péntek) 16:47 | utoljára módosítva: 2015. február 13. (péntek) 16:51

Szombaton, február 14-én a budapesti Club 202-ben indul az idén 20 éves Rómeó Vérzik jubileumi koncertsorozata. Mivel Valentin-nap lesz, a szerelmesek napja, a Kalózhajó klipjükben szereplő pap a koncert után össze is esketi a vállalkozó szellemű párokat, s erről a delikvensek emléket is vihetnek majd haza.

Koppányék előtt speciális vendégként a a somorjai Csalló Népi zenekar lép fel!


A szombati Szerelmes koncert kapcsán a Rómeó Vérzik frontemberével, Koppánnyal készült az alábbi villáminterjúnk.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/romeoverzikA 2015-ös év a 20 éves RV jubileum jegyében telik, hiszen 1995-ben alakultatok. Mit terveztek az idei évre?


"Azt hiszem, hogy eléggé sikerült rákészülnünk a jubileumi évünkre, hiszen annak ellenére, hogy idén még nem léptünk színpadra, folyamatos a munka a háttérben. Egyfolytában történik valami, hiszen január végén megjelent a Rómeó Vére vörösbor, rá pár napra pedig bejelentettük a Kalózhajó sört is, ami reményeink és a Legenda Sörfőzde szerint is március közepére elkészül."

Úgy terveztük el, hogy 2015 folyamán a megszokott 2-3 alkalmon túl több alkalommal találkozhat velünk a budapesti közönségünk. Ezt a jubileumi évet is a fővárosban kezdjük, majd ott is fogjuk befejezni. Valamint ezeken kívül is lesz még két nagyobb szabású koncertünk, de ezekről inkább majd a későbbiekben..."A trió felállás első albuma - A három... - még 2013-ban jött ki, azaz egy új Rómeó Vérzik nagylemez is esedékes 2015-ben. Mikorra várható a lemez és hogy álltok az új dalokkal?


"A próbákon a régebbi dalok felelevenítése mellett már újabb dalvázak is születtek. Most főleg Ríkó ugrott neki a feladatnak, ömlesztve küldözgeti a témáit. Engem egyelőre főleg a szervezés köt le, Sancho pedig mindenben segít, a szervezés, de a zenei megoldások területén is. A próbákon meg jammelgetünk, szóval írogatjuk az új dalokat.

Ebben az évben nagylemezt nem igazán tervezünk, de a jövő év elején mindenképpen lesz egy új Rómeó Vérzik album. Szeretnénk ha ebben az évben egy koncertlemez jelenne meg, esetleg egy DVD is, hiszen utoljára tíz évvel ezelőtt jelent meg DVD-nk."


RÓMEÓ VÉRZIK - Kalózhajó (a 2013-as A három... albumhoz)


 Szombaton, Valentin-napon egy speciális koncertet adtok Budapesten. Tényleg esküvők is lesznek a színpadon?

"Konkrétan egy erre kialakított helyen lesznek, a koncert után. Cilinder, fátyol, pap, meg anyakönyvi kivonat, esküvői fotó... Utána meg lagzi! (nevet) De maga a koncert tényleg nagyszabású lesz. Ledpanelek, kivetítők, extra mennyiségű lámpák, és mi sem fogunk keveset játszani..." (nevet)
A Népi Zenekarral és a néptáncosokkal milyen közös produkciót terveztek? Jön a folk metalos Rómeó Vérzik? :-)


"A Csalló zenekarhoz több évtizedes barátság köt minket. Nem akartunk egy megszokott rock koncertet, amikor a Rómeó Vérzik előtt szintén egy rockbanda lép fel. Arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha népzene szólna a koncertünk előtt... Ebből aztán született egy Rómeó Vérzik átdolgozás is. Meg különben is, ha már esküvős, szerelmes ez a koncert, akkor igazán ott a helye a hegedűnek, nem? Szerintem nagy durranás lesz!"


RÓMEÓ VÉRZIK - Szerelmes dal (a 2010-es Hadd égjen! albumhoz)


 Bor és sör, Rómeó Vére és Kalózhajó. Ezek amolyan kis promótrükkök, vagy ezek valóban kereskedelmi forgalomba kerülő italok? Azon túl, hogy a nevetek ott van a címkén, mennyiben kapcsolódnak hozzátok a piák?

"Egyedül a bor, a Rómeó Vére kapcsán kerültünk egy kis bonyodalomba, hiszen ez felvidéki, pontosabban somorjai bor. Így annak elintézése, hogy Magyarországon forgalomba kerülhessen, akár online piacon, az elég bonyodalmas lett volna. Magyarán, ha nem százezer literről beszélünk, akkor nem igazán éri meg senkinek.

De nálunk, a somorjai Pincészet borházában lehet kapni, valamint a koncerteken is lesz majd, díszdobozban. Egy minőségi, 2012-es zweigelt vörösborról van szó, tehát nem csak egy akármilyen borhoz adtuk a nevünket! (nevet)

A sörnél is ugyanaz volt az alap elképzelésünk, tehát az, hogy ne egy tömeggyártásban készülő tucatcucc legyen, hanem egy finom, érdekes minőségi sör. Megkerestük a budapesti Legenda Sörfőzdét, mivel jó dolgokat olvastunk róluk az interneten. Meglepetésünkre másnap már ők hívtak minket vissza, hogy tetszik nekik az ötlet az együttműködésről.

Többször is találkoztunk személyesen, és ennek az eredménye, hogy egy teljesen új recept, egy új főzésű sör készül, aminek Kalózhajó lett a neve. Utassy Roland, a Legenda Sörfőzde egyik tulajdonosa, valamit a zenekar tagjai közösen állították össze a sör ízvilágát, így a Kalózhajó egy 4,8%-os erősen komlózott, vörös India Pale Ale lesz, amerikai komlókkal.

Lesz egy harsány, déligyümölcsös, fűszeres íz- és illatvilága. Egy könnyű, de mégis egy erősen karakteres sör, amely a tulajdonos szerint méltán képviseli majd a zenekart is. A Kalózhajó sör március közepén kerül forgalomba, elsősorban a Legenda Sörfőzdével partneri kapcsolatban álló sörözőkben lehet majd hozzájutni (www.legendasorfozde.hu/forgalmazok), valamint online is lehet majd rendelni a www.popshop.hu oldalról."

 


Hammer TV

 
DARKMESS - EP-premier a budapesti groove metal brigádtól: Ark
2021. október 17. (vasárnap) 11:07

Ark címmel megjelent és végig is hallgatható a groove metalos budapesti Darkmess ötdalos EP-je. A 2019-ben feloszlott Vendetta Inc. két tagja, József Mátyás énekes és Nemes Nimród basszusgitáros alkotta eredetileg a csapatot, tavaly azonban már kialakult a négyes felállásuk. "Az utóbbi két évben folyamatosan csepegtetett dalaikat most egy csokorban, impozáns borítóval (Lowlife Prod.) ellátva tette közzé a budapesti Darkmess zenekar. Az így immáron keretbe foglalt 5 számos kislemez egy közel 30 perces utazásra invitál. Az egyes tételek különböző alapvető kérdéseket dolgoznak fel, általában komor hangvételben. A 4 angol nyelvű dal között 'kakukktojásként' egy magyar nyelvű szerzemény is fellelhető, az Agancstúlsúly, amelynek szövegét Varga Balázs írta...   www.facebook.com/darkmessband   ...A kislemez meghallgatható, és borítóval, szövegekkel együtt ingyenesen vagy támogatás mellett...

MÖTLEY CRÜE - Vince Neil leesett a színpadról, bordatörést szenvedett
MÖTLEY CRÜE - Vince Neil leesett a színpadról, bordatörést szenvedett

Súlyos sérülést szenvedett Vince Neil, a Mötley Crüe énekese, amikor péntek este a Tennessee állambeli Monsters On The Mountain fesztiválon a szólózenekarának koncertje közben leesett...

BUTCHERS - 30 év után megszólalnak a régi dalok, itt az új EP: Félelmek közt élni
BUTCHERS - 30 év után megszólalnak a régi dalok, itt az új EP: Félelmek közt élni

2020 végén Füst, tűzvész, romok... címmel egy 3 tételes EP-t adott ki a Butchers, egy 1988 és 1995 között aktív barcsi thrash csapat. Az 1987-ben alakult zenekart két eredeti tag...

EMIGRATE - Till Lindemann és Richard Z Kruspe együtt: Always On My Mind
EMIGRATE - Till Lindemann és Richard Z Kruspe együtt: Always On My Mind

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

EMPEROR - Samoth volt felesége az íjjal elkövetett norvégiai támadás egyik áldozata
EMPEROR - Samoth volt felesége az íjjal elkövetett norvégiai támadás egyik áldozata

A szerdai norvégiai gyilkosságsorozat egyik áldozata az északi folk vonalas Hagalaz' Runedance, valamint a dark ambient világú Aghast német születésű volt énekesnője, az 52 éves Andrea...

FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda
FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda

44 évesen hunyt el júniusban a death metal veterán Fleshcrawl frontembere, Sven "Svenson" Gross; a 80-as évek vége óta aktív német death metal banda Budapesten találta meg a rákban...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS