EUROVÍZIÓ 2015 - Elize Ryd kiesett, a finneknél értelmi sérült punkok mentek tovább

Daniel Gildenlöwnek idén sem jött össze

2015. február 8. (vasárnap) 18:57 | utoljára módosítva: 2015. február 8. (vasárnap) 19:00

Az megvan, hogy az Amaranthe énekesnője, Elize Ryd, valamint a Pain Of Salvation frontembere, Daniel Gildenlöw is elindult az idei Eurovíziós Dalfesztivál svéd válogatóján, aminek Melodifestivalen a neve?

Nos, egyikük sem jutott tovább, de mindkét produkciót megnézheted. Elize egyébként egy musicales duettben szerepelt Rikard Soderberggel.


A finneknél viszont egy értelmi sérültekből álló punk csapat továbbjutott, a Pertti Kurikan Nimipäivät. Ha a február 24-én esedékes finn döntőn is sikerül győzniük, ők lesznek az első csapat az Eurovízión, amely Down-szindrómás és autista tagokból áll. Egy 2012-es dokumentumfilm, a The Punk Syndrome már korábban híressé tette őket, céljuk, hogy minél több ember figyelmét felhívják a betegséggel élőkre.

A finn banda a Lyhty nonprofit szervezet egyik kultrális workshopjának felhívására alakult 2009-ben. A helsinki szervezet szellemi fogyatékkal élő felnőttek gondozásával és oktatásával, valamint a társadalomba való integrálásával foglalkozik.
 


ELIZE RYD & RIKARD SÖDERBERG - One By One (Melodifestivalen 2015)
DANIEL GILDENLÖW (PAIN OF SALVATION) - Pappa (Melodifestivalen 2015)
Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina mun pitää (a finn punk banda továbbjutott)

 

Hozzászólások

[014950]
Selkath
Megint ismétlődik a tavalyi forgatókönyv. Azt nem értem, hogy egy ÉNEKES/ZENEI fesztiválon miért fontosabb a zenénél a különféle másságok, fogyatékosságok előre tolása és teljesen semmibe veszik a többi előadó dalát/egyéniségét. Persze, tudom, most ez a divat, nem a zenéd a lényeg, hanem mutass fel akármilyen figyelemfelkeltő dolgot, legyen az akár közfelháborodást keltő, továbbjutsz. A zenét meg ki nem szarja le. Ahogy Julian Grendel mondta Ford Fairlane-nek: "azt jobb kikapcsolni"!
[014945]
Sabatonno1
Az Elize Ryd-Rikard Söderberg duett rendben van, jó kis szám lett, a fickónak is elég szép mély hangja van. Kár, hogy nem jutottak tovább.
A másodikba elég volt belehallgatni, ennél csöpögősebb, nyálasabb már nem is lehetne és a hangja is eléggé elmarad az előző fickóétól. 12 egy tucat.
A harmadik meg nem sok szót érdemel, különösebben nem szeretem a punk műfajt.
[014944]
Melkor
Először egy hosszabb hozzászólást akartam írni, de aztán mivel úgyis sokan csak félreértelmeznék elvetettem az ötletet. Így csak annyit írok, és azt hiszem ebben a szóban minden benne van, hogy KÖZRÖHEJ!
[014943]
Winternight
Ezek a finn down-kórosok a Hétköznapi csalódások nevezetű itthoni punkszeméthez képest matematika professzornak tűnnek, különösen akkor, ha a súlyosan retardált csatornapatkány Megyeri Ferivel hasonlítjuk össze őket.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS