VIC WILLOW - Mi jön a Dr. Melancholia után?

A bandának "csak fiktív értelemben emlegetett közönsége" volt

2015. február 5. (csütörtök) 10:02

A Tankcsapda-kritizálásban jeles Vic Willow (korábbi nevén Vikki Ricci) a tavaly feloszlott, de amúgy minden szempontból korszerűnek tekinthető és cseppet sem titkoltan Marilyn Manson-vonalas Dr. Melancholia énekese volt, aki azóta két projekten is ügyködik a "tényfeltáró újságírás" mellett.


"Elérkezettnek látom az időt arra, hogy beharangozzam azt a két projectet, amelyek a zenei tevékenységem frontvonalát fogják képviselni azután, hogy májusban a Dr. Melancholia elbúcsúzott évről évre elnéptelenedő, szinte csak fiktív értelemben emlegetett közönségétől.
Az egyik aktív, koncertező zenekar, a másik stúdióproject formájában fog testet ölteni.

A banda neve Take This Pill lesz. Azóta dolgozom rajta, hogy eldöntöttem, ideje eltemetnem a Melancholiát beskatulyázott zenei múltammal együtt. A TTP jóval elektronikusabb és befogadhatóbb, mint bármi, ami eddig kipattant a fejemből, ugyanakkor élettel telibb, organikusabb is. Trendi dance pop slágerekre senki ne számítson, de aki zúzást, őrjöngést vár, első körben csalódni fog. Nem véletlenül írtam, hogy első körben.

A Take This Pill nem tűr meg műfaji korlátokat. Így aztán, már most elmondhatom, hogy nem lesz két egyforma lemez. A bemutatkozó album az előzetes tervek alapján 10 számot fog tartalmazni, köztük a David Bowie-klasszikus Heroes átiratával. Megjelenése jelen állás szerint 2015 első felében várható.


A másik project a The Socially Dead névre hallgat. Ezt szólóban csinálom. Méghozzá azért, mert rájöttem, szükségem van egy szelepre, amelyen keresztül távozhatnak belőlem olyan ötletek, energiák, amelyeket nem terhel semmiféle tervezés, semmilyen érvényesülési szándék. Félreértés ne essék: a Take This Pillben éppen annyira önmagam leszek, mint bármi másban, amit eddig elkövettem, a The Socially Dead-et azonban olyan gátlástalan, mindenféle koncepciót mellőző kísérletezésre fogom felhasználni, amilyet eddig még soha nem engedtem meg magamnak. Így e név alatt egyszerre számíthatnak a zenei munkásságomat nyomon követők a legérzelmesebb, legbensőségesebb, és a legembertelenebb hangvételemre, nem kevés instrumentális tétellel a repertoárban. Spontánabb, kevesebb kötöttséggel, tervezéssel járó jellegének köszönhetően a The Socially Dead lesz az, amelyet elsőként fogok bemutatni. Talán, már csak napok kérdése."
 

www.facebook.com/vikkiricci.ttp
DR. MELANCHOLIA - Disneyland


 


Dr. Melancholia - Disneyland

Üdvözlégy, ez Disneyland:
Ahol a pedofil Mickey Egér
Mosolyog rá a sérült gyerekekre
Tudom, ez itt Disneyland,
Egy birodalom, amit
A félelem épített fel

És Én egy debil kisfiú vagyok,
Akinek hígító szagú a szája
És egy mesebeli prostituált,
A Kokain Mikulás krampuszkája
Egy debil kisfiú vagyok,
Aki elveszett Disneylandben
Ahol az infantilis pszichopata Télapó
Jelenti az Istent.

Refrén:
Találkozunk Disneylandben
A villamosszék túloldalán
Angyalgyilkos, apácabaszó
Jézus Krisztus keresztfáján
Körbenézek Disneylandben
A rémálmok szőtte óriáskeréken
Én, az acidmérgezett prosti,
Lelki sérült Hófehérke

Üdvözlégy, Disneyland
A szado-mazo angyalaiddal
Üdvözlégy, Jóisten
A beteg, nemtelen Krisztusoddal
Üdvözlégy, Mária
Köszönöm a szüzességed
Lerombollak, Disneyland
Engem a halálod életet

Ha Disneyland a Mennyország,
Mickey Egér az Isten,
Ha Disneyland valóságos,
A valóság a kábítószerVikki Ricci a Fókuszban (2013)

 


 

Hozzászólások

[014915]
shmonsta
Megnéztem a videót, elolvastam a dalszöveget. Akinek ehhez bármi köze van, az először inkább a saját portáján nézzen körbe :)
[014913]
NOLA
A Hammer a kedvenc újságom, és mindig is az lesz, de ezt most tényleg nem tudom hova tenni.
Valaki megbökte a "szent teheneteket", és Ti most egy álhír formájában, jól megmutatjátok ország-világnak a gyalázatost.
Tisztelettel kérdem Lénárd úrtól, hogy szerinte ez tényleg méltó egy olyan örökséggel rendelkező laphoz, mint a Hammer?
Szerintem, kurvára nem.
U.i. Nem vagyok "anticsapdás".
[014907]
Sabatonno1
Ez a szám egy nagy kalap szarral egyenértékű. Viszont a Fókuszos videóban meglepően 'szimpatikusan' nyilatkozott, mondta el a véleményét, amiben azért van valami igazság. Hozzá hasonló az Elvis Predator szintén magyar banda is, csak ők Debreceniek, és van egy-két hallgatható Manson koppintásuk. Ettől függetlenül, ha ilyesmit akarok hallgatni, akkor beteszem a Mechanical Animalst vagy a Holy Woodot, mert ezek még a hallgatható lemezekhez tartoznak Mansonnál is.
[014902]
Abbiztos
Heh, és nincs vége, második rész :D
http://www.nowmagazin.hu/?p=17896
[014901]
away
Nem vesszük meg, nem töltjük le, nem keressük, nem hallgatjuk. Nem szeretjük...
[014899]
Winternight
Ritka ellenszenves figura és a zenéje meg a szövegei sem teszik szimpatikussá.
Az ízlésromboló zenekarokról és zenészekről leírt elemzése viszont teljesen korrekt. Pataky esetében nem mindennel értek egyet, de a többi teljesen rendben van. Nagyon sok zenekedvelő véleményét fogalmazta meg. Én mondjuk más irányból nézem a dolgot, és hülyeségnek tartom a mi korszerű és mi nem fejtegetését, de az biztos, hogy Kozsó, Geszti, Lovasi vagy a Tankcsapda (és követőik, meg az őket sztároló média) nélkül sokkal jobb lenne a hazai zenei élet.
Én igazából a Hammert nem értem, hogy mi szükség volt erre az oknyomozásra, meg a másik cikkben a kritika elemzésére. A Tankcsapdát a rockot és metalt hallgatóknak legalább akkora része nem szereti, mint amennyi igen, és aki nem, az pont azért, amiért ez a Viki gyerek.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS