TANKCSAPDA - Korszerűtlen suttyóság az alkeszeknek?

Ha nem értenéd, miért született meg a Köpök rátok...

2015. február 5. (csütörtök) 09:06 | utoljára módosítva: 2015. február 5. (csütörtök) 10:41

Az online nowmagazin.hu ("csajok, zene, party, divat, art, travel...") egy friss összeállítást közölt a kortárs magyar könnyűzene 10 legnagyobb ízlésrombolója címmel, a listájuk első felében Kozsó és Geszti Péter mellett ott a Tankcsapda is.


Lukácsékról ilyeneket írnak:

"Annak ellenére, hogy a Tankcsapda soha a kurva életben nem volt korszerű (elég csak arra gondolnunk, hogy ugyanazon évben alakultak, amikor az USA-ban a Nine Inch Nails debütáló albuma megjelent)...

(HW: Kurt Cobainnek is elfelejtettek szólni, hogy nem korszerű...)

"Aztán, egyszer csak jött a Mennyország Tourist, amely elmaradhatatlan kelléke lett egy sörtől bűzlő szombat estének bármely útszéli csehóban, és amelynek szövegét szubkultúrától és agyi kapacitástól függetlenül mindenki kívülről tudta..."

(HW: Nemcsak avétos volt a banda, de még népszerű is lett...)

"Mire az ember feleszmélt, Lukács Laci már olyan arcpirítóan kínos suttyóságokat énekelt bele a mikrofonba, mint a 'Többé az sem érdekel, ha ki vagyok rúgva / Eleget ittam és most má’ be vagyok rúgva' kezdetű strófa..."

(HW: "Már"?! Hát már a demókon csupa hasonló suttyóság volt... :-) )

"A receptet, amellyel megtalálták az utat úgy a koleszban vodkázó egyetemisták, mint a borvirágos orrú melósok szívéhez, többé nem voltak hajlandóak másra cserélni, és felszínességtől, ötlettelenségtől bűzlő boszorkánykonyhájukban ugyanazt a főzetet készítik el lemezről lemezre, immár hosszú évek óta..."

(HW: Miért nem írnak dalokat a teázva filozofáló bölcsészeknek? Mindig csak az alkeszeknek dolgoznak :-) )


Itt az írás - katt!
 


TANKCSAPDA - Köpök rátok (a 2014-es Urai vagyunk a helyzetnek albumhoz)

 

Hozzászólások

[014924]
Beavis
A régebbi albumokon legalább volt valami tartalom, mondanivaló vagy legalább közvetített egyfajta életérzést, de '96 óta csak szimpla divatf*st tolnak, ami gáz. Még cikibb, ha valaki jogos dolgokat fogalmaz meg velük és a zenéjükkel kapcsolatban, akkor köpködő és biztosan irigy, stb.
[014920]
Selkath
Nagy úr az irigység, "kedves" nowmagazin...
[014914]
Tibshow
A TCS soha nem akart több lenni, mint ami.Nyilván elkövettek néhány baklövést 25 év alatt, de az amit letettek az asztalra teljesen vállalható! Az a fajta siker amit elértek, mentes azoktól a hülyeségektől amiket összehordott róluk.
[014903]
Abbiztos
Van már második is! :)
http://www.nowmagazin.hu/?p=17896
[014900]
Winternight
Csak néhány megjegyzés. Nem csak a Tankcsapda, de egyik hazai zenekar sem korszerű. Többnyire a külföldön már leszállóágban lévő stílusokra ugranak rá. De ez lényegtelen. Ami jó az jó, ami nem, az nem. A divat úgyis mindig kimegy a divatból.
Kurt Cobain talán még most is élne, és nyomná a zenéjét egy kis seattle-i klubban, ha a kiadók nem találják ki, hogy most az ő zenéjük legyen az új trend, miután a metalt eltemették. (próbálták)
A Mennyország touristot rengeteg olyan ember is ismeri, aki amúgy az életében nem hallgatna meg semmiféle rockzenét.
A Be vagyok rúgva bevezetője pedig... nem akarok senkit megbántani, de .. inkább tényleg nem mondok semmit, az lesz a legjobb.
Az utolsó bekezdéshez pedig azt tudom ismételni, amit fentebb írtam. A Tankcsapda kedvelőinek egy jelentős része nem abból a táborból érkezett, amelyik aztán meghallgat mondjuk egy Primorialt vagy Voivodot. De még Nightwisht és Iron Maident se.
Persze megértem, hogy védeni kell a barátokat, akikkel ráadásul bármikor el lehet adni a lapot azoknak is, akik amúgy nem vennék meg. De akkor is, ez a cikk talán nem kellett volna. Mert most őszintén, aki Hammert olvas, az elég ritkán jut el a nowmagazinhoz. Így viszont - a facebookos megjegyzéseket olvasva - csak az derült ki, hogy nagyon sokan egyetértenek az amúgy ellenszenves szerzővel Tankcsapda ügyben.
[014898]
artschi
Ilyenkor azt nem értem, hogy a "kedves" cikkíró/lájkvadász idióta/stb. vajon milyen zenét hallgat, ami neki nem ízlésromboló? Stravinszky-t, netán Wagner-t vagy Mozart-ot? Vagy netán semmilyen zenét nem hallgat, csak ír?

Ja, és ha láttátok, ez az 1. rész... :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS