TALES OF EVENING - Dalpremier: Rímekben élsz

A februári Hammer extra CD-mellékleteként jön ki az új album

2015. február 1. (vasárnap) 18:54

A februári HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg a Tales Of Evening zenekar második nagylemeze, a Szilánkok, amelyről máris megismerkedhetsz egy új dallal.
(Fotó: Köhler Ágnes)A Rímekben élsz című dalról a zenekar billentyűse, Ádám Attila ezt mondta a Hammernek:

"Azt gondolom, hogy ez egy 'slágergyanús' dal. Mindig az volna a jó, ha a főtéma és az énekdallamok elsőre rögzülnének az emberek gondolataiban. A mondanivaló szintén. Fontos, hogy tartalom is legyen egy elhangzott szóban, mondatban, 'rímben', harmóniamenetben, dallamban.

Ez a dal arra világít rá, hogy vannak ilyen értékek a világban. Ezek olyan értékek, amelyek erőt adhatnak - például - a monoton hétköznapok, vagy bármilyen akadály legyűréséhez. A hangszerelés elszállós, másik világba repítős, erről a gitárosunk, Riba szólói nagymértékben gondoskodnak..."


www.facebook.com/talesofevening
TALES OF EVENING - Rímekben élsz (szöveges videó a 2015-ös Szilánkok albumhoz)

 

A Szilánkok lemezzel kapcsolatos fontos infókról is Ádám Attilát faggattuk ki:


Attila, 2012 őszén jött ki a Hajléktalan lélek című debütáló albumotok, előtte csak a Lázadás című klipes dalotokat ismerhettük. Azóta mi minden történt veletek?

"Sok-sok minden történt, de azt mégsem mondhatom, hogy óriási átalakulásokon mentünk volna keresztül. A zenekar felállása viszont annyiban megváltozott, hogy a basszusgitáros pozíciót Gyulai Ádám tölti be, aki az új lemez munkálataiban már aktívan részt vett.

Az igazán nagy dolog szerintem az, hogy mennyi helyre eljutottunk 2012 óta. Belekerültünk egy olyan körforgásba, amit mindig is szerettünk volna. Mindez olyan rövid idő alatt történt, hogy igazán fel sem tudtuk fogni, mi zajlik körülöttünk. Egyre több ember szólít meg minket, egyre több helyre jutunk el, egyre nevesebb eseményeken vehetünk részt, egyre nagyobb színpadokon koncertezhetünk. Rockmaraton, Rockpart, Barba Negra Track... Az őszi Metal.hu turné is hatalmas élmény volt a Wisdommal és a Dalriadával!

A Lázadás klip megjelenése óta szerintem rengeteg emberhez eljuthatott a zenénk, mert a koncerteken is azt tapasztaljuk, hogy sokan miattunk jönnek el. Most felsorolhatnám, hogy azóta jelentkeztünk kislemezzel, további videóklipekkel, hiszen ez is mind lényeges, de én igazán fontos történésnek azt tartom, hogy mekkora sikereket értünk el. És ezt azoknak az embereknek köszönhetjük, akik segítenek nekünk, és azoknak, akik a koncertjeinken velünk vannak, és velünk éneklik a dalokat, megnéznek minket. A koncerteken kívül természetesen folyamatosan dolgoztunk második nagylemezen is..."TALES OF EVENING - Lázadás (az első klip még 2011-ből)


 A februárban megjelenő Szilánkok egyenes folytatása lesz a Hajléktalan lélek lemeznek?

"Úgy érzem, hogy ezúttal is minden dalnak van mondanivalója. Ezekben az ember magára talál, erőt kap, felemeli, elgondolkodtatja... Talán egy kicsit 'mélyebbek' is a szövegek, mint az első lemezen. Mindemellett a Tales Of Evening-re jellemző hangulat, dallamvilág megmaradt, egy kicsit talán új köntösbe bújtatva. Elkerülhetetlen, hogy az emberek hasonlítják majd egymáshoz a két lemezt, és ez így is van rendjén.

A legjobb szerintem az, ha saját magad döntöd el ezt a kérdést. Lehet, hogy elsőre 'megadja' magát, de lehet, hogy ötödszöri hallgatás után tetszik majd meg igazán. Emlékszem, az első lemeznél voltak hasonló tapasztalatok, ezt a hallgatók, a rajongók többször meg is osztották velünk, és ez nagyon jó!

Én azt gondolom, hogy a Szilánkok nem egy folytatás lemez. Épp egy kicsit szerettünk volna megújulni, a saját egyéniségünket megtartva.

Óriási különbség például, hogy az első lemez megjelenéséig egyetlen koncertünk volt. Nem igazán tudtuk, hogy pl. a tempókat megfelelően választjuk-e meg egy-egy dal megírásánál. Nem volt közös tapasztalatunk ezen a téren. Most sok dolgot a lemezen tudatosabban építettünk fel és dolgoztunk ki."Hány dal lesz a Szilánkok lemezen és hol, hogyan vettétek fel ezeket?

"12 dal lesz rajta, és ez - természetesen - magába foglal majd egy Intrót és Outrót is. Ezekhez mindig én ragaszkodom. Szerintem fontos a figyelemfelhívás, a motiváció, egyfajta hangulati előkészítés.

A felvételeket nálam készítettük Tornyiszentmiklóson, a mi kis központi bázisunkon, próbatermünkben, egy projektstúdióban. Az elmúlt években sokat foglalkoztam stúdiós dolgokkal és úgy éreztem jól fel tudjuk venni úgy, hogy aztán egy nagyobb stúdióban megfelelő, nagy pultokon kikeverjék, majd onnan kerüljön ki a végleges anyag.

Egy kis frissítést szerettünk volna ezen a téren is, ezért most a SuperSize Recording stúdióban véglegesedik az anyag, elvileg ezekben a percekben is. Nagyon izgatottak vagyunk, mert sokat dolgoztunk vele - mindenki a zenekarban. A SuperSize referenciái pedig magukért beszélnek… Úgy érzem, jó kezekben van, és alig várjuk, hogy a végeredményt végre ti is hallhassátok!"TALES OF EVENING - A szél feltámad (2013-as dal/klip, a Szilánkok albumon is szerepel majd)


 Vendégek felbukkannak majd az új albumon?

"Két vendégünk is lesz! Egyikük Balázs Zsuzsa narrátor, aki egy 'tündér' szerepét tölti be, és az album végén álomba szenderíti főhősünket egy rövid kis történettel...

Az első lemezhez hasonlóan a Szilánkok albumon is van egy összegzés, egy 'Útravaló'. Fontosnak tartom azt, hogy az általam lényegesnek tartott mondandó megmaradjon az emberekben. Zsuzsa hangja pedig, tündéri! (nevet)

A másik vendégünk Szijártó Zsolt, a Kárpátia gitárosa, akivel egy vendégszóló kapcsán vettük fel a kapcsolatot az elmúlt hónapokban. Tiszteljük a munkásságát, nagyon jó gitáros és emberileg is azonnal egy hullámhosszon voltunk. A szóló pedig tökéletes lett, nagyon illik a dalhoz Zsolti egyénisége és játéka. Azt mondta egyből jött az ihlet, és amikor a demót először meghallgattuk, már akkor tudtuk, hogy nagyot fog ütni..."


 
Miért a Szilánkok címet kapta az új album?


"Ha eltörik valami, egy egész, fontos dolog, sok kis apró szilánk lesz belőle, amelyek előtte még ennek a komplex dolognak a szerves részei voltak. Ha megpróbálnánk újra összeragasztani és hiányozna egy darab, már nem az volna, mint régen... Minden apróság számít, minden egyes apró részlet, minden egyes apró momentum.

Az életben ezek mellett az apró részletek mellett néha olyan gyorsan elsuhanunk néha, hogy észre sem vesszük, milyen fontosak volnának ahhoz, hogy boldogok lehessünk. A boldogság fogalmát pedig nem tudom beazonosítani, de úgy érzem, hogy sok kis 'szilánk' összessége lehet.

Ezen az új albumon sok-sok ilyen apró szilánk található… Talán közelebb vihet bennünket afelé, hogy átértékeljünk néhány dolgot."

 A 2014-ben bemutatott Lélekvihar dal nyilván felkerül az új albumra. Lesz esetleg más előzetes dalpremier is még a lemez megjelenése előtt?


"Így van, a Lélekvihar felkerül rá, akárcsak A szél feltámad dalunk, hiszen ezek már a második Tales Of Evening nagylemezre készültek, és tükrözik is valamilyen szinten az anyag hangulatát. További előzetesként egy olyan dalt szeretnénk bemutatni, még a január 25-i Sabaton koncert előtt, ami biztosan megmarad az emberek fülében, akár első hallásra is. Ezt közösen, zenekarilag fogjuk kiválasztani, nagyon hamarosan. Egyelőre maradjon meglepetés!" (nevet)TALES OF EVENING - Lélekvihar (2014-es dal, a Szilánkok albumon is szerepel majd)


 
 

 TALES OF EVENING - Szilánkok
(A februári HammerWorld Extra CD melléklete)

01. Intro
02. Hagyj repülni
03. Van a pillanat
04. A szél feltámad
05. Elveszett magam
06. Rímekben élsz
07. Lélekvihar
08. Miért én?
09. Ezer titok
10. Lerajzollak
11. Útravaló
12. Outro


 

Hammer TV

 
L.A. GUNS - Új dal és klip Tracii Guns-éktól: Get Along
2021. október 24. (vasárnap) 17:11

Mint azt bizonyára tudod, jó ideig két L.A. Guns is létezett, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés is folyt a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította L.A. Guns között. Idén áprilisban az a megállapodás született, hogy Tracii Guns és Phil Lewis csapata használhatja az L.A. Guns nevet, Riley-ék pedig Riley's L.A. Guns néven és új logóval dolgozhatnak tovább. Tracii Guns-ék 2019-ben adták ki a The Devil You Know című lemezüket, 2020 tavaszán pedig egy Let You Know című új dallal jelentkeztek. Egy bő év is eltelt, mire kiderült, hogy a 2019-es lemez utódja mikor érkezik majd. A Checkered Past című új L.A. Guns lemez november 12-én jelenik meg, negyedik előzetesként pedig a klippel kísért Get Along dalt tették közzé. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Shane Fitzgibbon dobos játszik a bandában....

GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed
GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed

The Humming Mountain címmel egy öttételes EP-vel jelentkezik november 5-én a Gaahls Wyrd nevű csapat, amit a norvég black metal színtér egyik karakteres alakja, az ex-Gorgoroth és ex-God...

TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól
TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól

Vengeance címmel megjelent és végig is hallgatható az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, a címadó dalhoz pedig egy videó is született....

MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury
MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury

Forged In Metal címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett még tavasszal a power metalt nyomató göteborgi Manimal, azóta pedig az is kiderült, hogy az Armageddon című új albumuk...

THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!
THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!

Hiába futsz! címmel még februárban egy új dallal jelentkezett a dallamos punk rockot játszó egri The Wallkids, nemrég a hivatalos videó is elkészült a nótához. A Nádasi István,...

U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is
U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is

Game Over! címmel megjelent és végig is hallgatható az új U.D.O. album. Udo Dirkschneiderék 16 nótát sorakoztattak fel az alapverzióra, de a japán kiadáson van egy 17. is, a Wilder Life....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS