NOCRUL - A teljes lemez és mellé egy Samael feldolgozás

A black metal banda második albuma

2015. január 20. (kedd) 09:02

Máris végighallgatható a black metal vonalas Nocrul második anyaga, a The Darkness Of Mankind, amelyre a hat saját nóta mellé egy Samael  feldolgozás (Crown) is felkerült.


"2012-re a Shadowthrone-ba nem elég groteszk, az Assurba túl gonosz, a Funebre-be túl egyszerű, más dallamvilág okán felgyülemlett témákból elkezdtem dalokat összerakni - mondja a korábban titokzatosságba burkolózó Nocrulról a hazai black/death undergroundban jól ismert Khrul.

Egy Noctis-szal (énekes) tartott Ater Tenebrae-nosztalgia szeánsz közben felmerült bennünk, hogy kellene már csinálni valamit közösen. Ez éppen összevágott azzal, hogy nem tudtam mit kezdeni a potyadalaimmal, úgyhogy megmutattam neki - innentől kezdve pedig beindultak a dolgok.

Talán érdemes leszögezni, hogy a Nocrul nem az Ater Tenebrae folytatása, vagy tovább örökítése, egyszerűen csak mindkettőnkben megvolt a hiány és az igény az egyszerűbb felfogású black metal közös művelésére. Mivel anno jól össze tudtunk dolgozni ezen cél érdekében, magától értetődő volt, hogy ezeket a dalokat kettőnknek kell életre keltenie.

Időközben Londonba költöztem, Noctis viszont maradt Budapesten, így koncert nem valószínű, hogy lesz. Ez a két földrajzi tény a lustaságomnak és némi félrefordításnak köszönhetően néhány helyen úgy csapódott le, hogy angol a zenekar, de csak arról van szó, hogy londoni székhelyű, mert hát itt íródnak a dalok.

Az első anyagunk még 2013-ban jelent meg öt nótával, és The Four Riders Of The Apocalypse címmel. Annak egyik érdekessége, hogy Olt Ákos (Kill With Hate) játszotta fel az általa kitalált szólókat.

Úgy gondoltuk, egy ismeretlen formációt egy jól elkészített feldolgozással lehet a legjobban bemutatni. Azt nem tudjuk, hogy ez sikerült-e az Immortal átiratunkkal, de úgy megtetszett az ötlet, hogy minden anyagra készítünk egy-egy feldolgozást.

A felvételek teljes mértékben 'csináld magad' módszerrel készülnek, egy laptop és virtuális modellezők segítségével. Kiadót nem keresünk, mert nem látjuk értelmét."


A The Darkness Of Mankind című új Noctis anyagról:


"A legfontosabb különbség az első anyaghoz képest, hogy míg annál egy gitárra íródtak a dalok, most kettőre. Nem szándékosan, de kétszer egymás után nem szeretek és nem is tudok önfeledten ugyanazzal a megközelítéssel dolgozni. Szólók sincsenek, mert nem éreztem szükségesnek.

A korábban minimálisan, hangulatfokozásra használt orgona kis mértékben nagyobb szerepet kapott, ahol megkívánta a helyzet. A hangzás kis mértékben erősödött, tisztult, bár az eszközpark nem változott.

A szövegek terén végre sikerült megvalósítani azt, amit már az elején is kitaláltunk ugyan - a Warhammer 40K univerzum -, de ihlet híján nem sikerült kidolgozni. A központi téma az Űrgárdisták VIII. Légiója, de mivel elég lazán és nagyobb távlatokból szemlélve jártuk körül a témát, nem beszélhetünk valódi konceptlemezről.

Most, hogy végre sikerült megragadni a témát, a jövőben elképzelhető, hogy zenében is megjelenik ez a sötét sci-fi atmoszféra, de erőltetni semmit nem fogunk."


www.facebook.com/officialkhrul
NOCRUL - The Darkness Of Mankind (2015-ös album)

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS