TALES OF EVENING - A februári Hammer mellékleteként jön ki az új album

Még a Sabaton buli előtt várható egy dal az új albumról

2015. január 11. (vasárnap) 14:08

A január legvégén, február elején érkező februári HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg a Tales Of Evening zenekar második nagylemeze, a Szilánkok.


Szívesen beszélgettünk volna Dudás Ivett énekesnővel is (naná! :-) ) (Fotó: Gerócs Balázs), de a Szilánkokkal kapcsolatos fontos infókat inkább a Tales Of Evening vezetője, billentyűse, fő dalszerzője, Ádám Attila osztotta meg velünk.


A Tales Of Evening is fellép a PeCsában január 25-én megrendezésre kerülő Sabaton - Delain - Battle Beast bulin, és Attila megígérte nekünk, hogy addig egy vadonatúj dalt is bemutathatunk majd a Szilánkok albumról, amelynek utómunkálatai jelenleg is nagy erőkkel zajlanak a törökbálinti SuperSize Recordingban.


A Sabaton, Delain, Battle Beast, Tales Of Evening buli Facebook oldalát itt találod!


www.facebook.com/talesofeveningAttila, 2012 őszén jött ki a Hajléktalan lélek című debütáló albumotok, előtte csak a Lázadás című klipes dalotokat ismerhettük. Azóta mi minden történt veletek?

"Sok-sok minden történt, de azt mégsem mondhatom, hogy óriási átalakulásokon mentünk volna keresztül. A zenekar felállása viszont annyiban megváltozott, hogy a basszusgitáros pozíciót Gyulai Ádám tölti be, aki az új lemez munkálataiban már aktívan részt vett.

Az igazán nagy dolog szerintem az, hogy mennyi helyre eljutottunk 2012 óta. Belekerültünk egy olyan körforgásba, amit mindig is szerettünk volna. Mindez olyan rövid idő alatt történt, hogy igazán fel sem tudtuk fogni, mi zajlik körülöttünk. Egyre több ember szólít meg minket, egyre több helyre jutunk el, egyre nevesebb eseményeken vehetünk részt, egyre nagyobb színpadokon koncertezhetünk. Rockmaraton, Rockpart, Barba Negra Track... Az őszi Metal.hu turné is hatalmas élmény volt a Wisdommal és a Dalriadával!

A Lázadás klip megjelenése óta szerintem rengeteg emberhez eljuthatott a zenénk, mert a koncerteken is azt tapasztaljuk, hogy sokan miattunk jönnek el. Most felsorolhatnám, hogy azóta jelentkeztünk kislemezzel, további videóklipekkel, hiszen ez is mind lényeges, de én igazán fontos történésnek azt tartom, hogy mekkora sikereket értünk el. És ezt azoknak az embereknek köszönhetjük, akik segítenek nekünk, és azoknak, akik a koncertjeinken velünk vannak, és velünk éneklik a dalokat, megnéznek minket. A koncerteken kívül természetesen folyamatosan dolgoztunk második nagylemezen is..."TALES OF EVENING - Lázadás (az első klip még 2011-ből)


 A februárban megjelenő Szilánkok egyenes folytatása lesz a Hajléktalan lélek lemeznek?

"Úgy érzem, hogy ezúttal is minden dalnak van mondanivalója. Ezekben az ember magára talál, erőt kap, felemeli, elgondolkodtatja... Talán egy kicsit 'mélyebbek' is a szövegek, mint az első lemezen. Mindemellett a Tales Of Evening-re jellemző hangulat, dallamvilág megmaradt, egy kicsit talán új köntösbe bújtatva. Elkerülhetetlen, hogy az emberek hasonlítják majd egymáshoz a két lemezt, és ez így is van rendjén.

A legjobb szerintem az, ha saját magad döntöd el ezt a kérdést. Lehet, hogy elsőre 'megadja' magát, de lehet, hogy ötödszöri hallgatás után tetszik majd meg igazán. Emlékszem, az első lemeznél voltak hasonló tapasztalatok, ezt a hallgatók, a rajongók többször meg is osztották velünk, és ez nagyon jó!

Én azt gondolom, hogy a Szilánkok nem egy folytatás lemez. Épp egy kicsit szerettünk volna megújulni, a saját egyéniségünket megtartva.

Óriási különbség például, hogy az első lemez megjelenéséig egyetlen koncertünk volt. Nem igazán tudtuk, hogy pl. a tempókat megfelelően választjuk-e meg egy-egy dal megírásánál. Nem volt közös tapasztalatunk ezen a téren. Most sok dolgot a lemezen tudatosabban építettünk fel és dolgoztunk ki."Hány dal lesz a Szilánkok lemezen és hol, hogyan vettétek fel ezeket?

"12 dal lesz rajta, és ez - természetesen - magába foglal majd egy Intrót és Outrót is. Ezekhez mindig én ragaszkodom. Szerintem fontos a figyelemfelhívás, a motiváció, egyfajta hangulati előkészítés.

A felvételeket nálam készítettük Tornyiszentmiklóson, a mi kis központi bázisunkon, próbatermünkben, egy projektstúdióban. Az elmúlt években sokat foglalkoztam stúdiós dolgokkal és úgy éreztem jól fel tudjuk venni úgy, hogy aztán egy nagyobb stúdióban megfelelő, nagy pultokon kikeverjék, majd onnan kerüljön ki a végleges anyag.

Egy kis frissítést szerettünk volna ezen a téren is, ezért most a SuperSize Recording stúdióban véglegesedik az anyag, elvileg ezekben a percekben is. Nagyon izgatottak vagyunk, mert sokat dolgoztunk vele - mindenki a zenekarban. A SuperSize referenciái pedig magukért beszélnek… Úgy érzem, jó kezekben van, és alig várjuk, hogy a végeredményt végre ti is hallhassátok!"TALES OF EVENING - A szél feltámad (2013-as dal/klip, a Szilánkok albumon is szerepel majd)


 Vendégek felbukkannak majd az új albumon?

"Két vendégünk is lesz! Egyikük Balázs Zsuzsa narrátor, aki egy 'tündér' szerepét tölti be, és az album végén álomba szenderíti főhősünket egy rövid kis történettel...

Az első lemezhez hasonlóan a Szilánkok albumon is van egy összegzés, egy 'Útravaló'. Fontosnak tartom azt, hogy az általam lényegesnek tartott mondandó megmaradjon az emberekben. Zsuzsa hangja pedig, tündéri! (nevet)

A másik vendégünk Szijártó Zsolt, a Kárpátia gitárosa, akivel egy vendégszóló kapcsán vettük fel a kapcsolatot az elmúlt hónapokban. Tiszteljük a munkásságát, nagyon jó gitáros és emberileg is azonnal egy hullámhosszon voltunk. A szóló pedig tökéletes lett, nagyon illik a dalhoz Zsolti egyénisége és játéka. Azt mondta egyből jött az ihlet, és amikor a demót először meghallgattuk, már akkor tudtuk, hogy nagyot fog ütni..."
Miért a Szilánkok címet kapta az új album?


"Ha eltörik valami, egy egész, fontos dolog, sok kis apró szilánk lesz belőle, amelyek előtte még ennek a komplex dolognak a szerves részei voltak. Ha megpróbálnánk újra összeragasztani és hiányozna egy darab, már nem az volna, mint régen... Minden apróság számít, minden egyes apró részlet, minden egyes apró momentum.

Az életben ezek mellett az apró részletek mellett néha olyan gyorsan elsuhanunk néha, hogy észre sem vesszük, milyen fontosak volnának ahhoz, hogy boldogok lehessünk. A boldogság fogalmát pedig nem tudom beazonosítani, de úgy érzem, hogy sok kis 'szilánk' összessége lehet.

Ezen az új albumon sok-sok ilyen apró szilánk található… Talán közelebb vihet bennünket afelé, hogy átértékeljünk néhány dolgot."A 2014-ben bemutatott Lélekvihar dal nyilván felkerül az új albumra. Lesz esetleg más előzetes dalpremier is még a lemez megjelenése előtt?


"Így van, a Lélekvihar felkerül rá, akárcsak A szél feltámad dalunk, hiszen ezek már a második Tales Of Evening nagylemezre készültek, és tükrözik is valamilyen szinten az anyag hangulatát. További előzetesként egy olyan dalt szeretnénk bemutatni, még a január 25-i Sabaton koncert előtt, ami biztosan megmarad az emberek fülében, akár első hallásra is. Ezt közösen, zenekarilag fogjuk kiválasztani, nagyon hamarosan. Egyelőre maradjon meglepetés!" (nevet)TALES OF EVENING - Lélekvihar (2014-es dal, a Szilánkok albumon is szerepel majd)


 
 


A Sabaton bulira milyen programmal készültök?

"Óriási megtiszteltetés, hogy ismét felléphetünk a Pecsában a Sabaton előtt, Együtt a Delainnel és a Battle Beasttel, akik a turné állandó résztvevői. Mindhárom zenekart nagyon szeretem, ezért különösen örülök a lehetőségnek! (nevet)

Hihetetlen még mindig, hogy olyan bandák társaságában koncertezhetünk, akiknek én magam is rajongója vagyok. Lehet, hogy most majd sikerül megkínálni őket egy kis házipálinkával a backstage-ben! (nevet) Úgy tudom, Joakim nagyon szereti!

A pálinkán kívül persze szeretnénk az új dalokból is megmutatni néhányat, ha az idő engedi. És persze sokat készülünk és próbálunk a bulira, mert ez tényleg nagy lesz!" 

Hozzászólások

[014691]
LordDravek
Simán az év lemeze kategória, ezt már most meg merem mondani! *__*
[014690]
vinylfanatic
Nagyszerű zene és egy gyönyörűszép énekesnő :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOJIRA - Dalpremier szöveges videóval: Into The Storm
2021. április 12. (hétfő) 18:10

Fortitude címmel április végén jelenik meg a Gojira új albuma, a 2016-os Magma lemez utódja, negyedik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Into The Storm dallal lehet barátkozni. Az új lemez felvételeit a frontember Joe Duplantier irányította, a producer is ő volt, a keverést viszont Andy Wallace (Slayer, Nirvana, Rage Against The Machine) végezte. Tavaly nyáron már bemutattak egy új dalt, a videóval kísért Another World tételt.     www.facebook.com/GojiraMusic   "Pár évvel ezelőtt kezdtem pesszimistává válni az emberiség jövőjét illetően. Noha van egyfajta ráébredés és sokan igyekeznek jobb emberré válni, mégis azt érzem, hogy visszafelé haladunk. Amikor látod a tévében a (volt) amerikai elnököt, ahogy kétségbe vonja a globális felmelegedést, vagy azt hallom egy gimiben tanító barátomtól, hogy a diákjai közül páran nem tudják biztosan, hogy Hitler csak szereplője volt egy...

BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk
BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk

Sagittarius A* címmel és 13 számmal érkezik majd a tavasz folyamán a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk bandától már...

PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa
PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa

Existential Reckoning címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a negyedik Puscifer nagylemez, a Tool frontember, Maynard James Keenan másik bandájának friss videója pedig a Bullet Train...

BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same
BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same

You Hear Georgia címmel május 28-án lát napvilágot az atlantai southern rocker Blackberry Smoke új stúdióalbuma, a 2018-as Find A Light lemez utódja. Harmadik előzetesként a szöveges...

ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből
ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből

Global Warning című harmadik albumán dolgozik Ziskó Olivér dobos (ex-Sear Bliss, ex-Alfred’s Violin), most pedig egy olyan dalhoz készült el a különleges videója, amelyben a könnyen...

GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS